Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szczuplutka

burczenie brzucha

Polecane posty

Gość czym ta fermentacja
jest spowodowana i jak można jej uniknąć?Co robić jak już jest i w brzuchu strasznie burczy i przelewa sie w nim?To baaaaaaaardzo niemiłe uczucie:-o

Gość upppppppppppppppppppppppppupu
ale co robic zeby tak nie burczalo ??

Gość pysiolek
mnie tez to bardzo krepuje jak podczas grobowej ciszy odzywa sie moj zoladek, ale tak jest zawsze kiedy jestem glodna i wtedy dobrze jest np cos wypic, jesli nie ma mozlwosci zjesc,a w momencie burczenia to staram sie zagluszyc cisze,-chrzakne sobie, pociagne noskiem cokolwiek, oststnio zauwazylam tez ze pomaga jak sie sprobuje napiac miesnie brzucha tak jak by sie go chcialo wessac:))

Jezu aleście naskoczyli na tego kogoś co się przynajmniej na tym zna! Ja się zawsze normalnie odżywiałam, ale ostatnio obrzeram sie jak głupia jogurtami, płatkami z mlekiem, czekoladą i wogóle dużo żrę na obiad, że aż mi brzuch pęka. I wtedy słyszę te \"dźwięki z mego wnętrza\"... Dlatego ja uważam, że to jednak sprawa złego odżywiania, lub najzwczajniej nadmiernego przeciążenia układu pokarmowego, jedzeniem zbyt dużej ilości pokarmów.

Gość lala88
i co o tym sadzicie??

Gość odswiezam
:)

Gość dotty
Mi też pomaga w takich momentach mocne wciągnięcie brzucha :D Chociaż muszę przyznać, że nie zawsze :O Zwykle jak ktoś słyszy moje burczenie, to nic nie mówi, a jeśli jest to ktoś dobrze mi znany (np. koleżanka), to kończy się stwierdzeniem: "Zjedz coś wreszcie" :P I też zauważyłam, że ludziom często burczy w brzuchach :D Niektórzy nawet za to przepraszają...

Gość Heartbeat
Ja też silnie,energicznie wciagam brzuch wtedy i naciskam na niego :D A tak w zasadzie, to lubie jak mi burczy w brzuchu (kiedy jestem sama) bo to takie miłe uczucie :D głupio tylko tak przy ludziach;P

Gość ach te burczenie
A mnie to tak denerwuje, że pomału już nie mogę tego ścierpieć. Nie było by problemu żeby burkneło 2 razy i koniec a tu czasmi jak zacznie to trwa kilka godzin, a przy tym jezcze jakieś dziwne przelewania w jelitach. Człowiek wstydzi się z tego powodu ale nic nie może zrobić i to jest najgorsze. Jak dotąd skutecznych leków na to nie ma a lekarzą już nawet nie chce się o tym słuchać, tłumacząc że najwyraźniej tak ma być i jest to normalne. Powiem tak, zapewne jeśli prywatnie się w końcu się nie wybiore, to raczej małe prawdopodobieństwo że na kase chorych da się coś zdziałać.

Gość martusia111
Mam to samo co wy, normalnie juz sobie nie radze, przez te burczenie, jezdzenie w jelitach satalam sie bardzo nerwowa osoba, boje sie gdziekolwiek wyjsc czy to do sklepu czy do kolezanki. Nie mowie juz o studiach, u nas na zajeciach w szkole tzn. nasza cala specjalnosc ma 17 osob, z tego nie wszyscy chodza, i jak tu ukryc takie burczenie i przelewanie? Mam juz tego dosyc! Kurcze a 4 lata studiow to czlowiek myslal, ze juz go nic nie dopadnie. W poprzednim roku mialam refluks, leczylam sie kilka miesiecy i jakos przeszlo,a w tym roku jakas chyba choroba jelit:( Musze wybrac sie do lekarza bo inaczej zeswiruje!!!

Gość jelitowa
takie objawy występują przy zespole nadwrażliwego jelita

Gość martusia111
No tak bylam u lekarza, nabawilam sie chyba jakis drozdzycy po antybiotykach, dlatego jelitka zle pracuja. Zdrowe jelita nie burcza codziennie itd. W poniedzialek odbiore wyniki zobaczymy co bedzie.

Gość japonczyk
Polecam siemie lniane. Wyczytałem w necie, że pomaga ! Pozdro dla wszystkich "brzuchomówców" :P

ja zazwyczaj wciągam brzuch tak ze czuje silne kurczenie się zoladka i to pomaga;-)

Gość margeuritte
mi tez keidys butrczalot eraz burczy jak nie zjem sniadania bo mi wtedy ssie cos zoladewk ale jak chodzilam do liceum burczalo potem jak zaczelam rano :) sie zalatwiac to mi przeszlo no i pije zawsze rano ciepla herbatke.

Gość pomocy18
mam to samo co wy chociaz nie wiem bo jakos wy sie tym w wiekszosci nie przejmujecie...a mi to juz tak przeszkadza ze nie wiem co robic.. jezeli macie jakies rady zeby to zalagodzic to prosze napiszcie bardzo mi pomozecie...

Gość mi pomógl
espumisan i wszelkie inne pigulki na wzdecia. oczywiscie zadziala tylko na tych u ktorych przelewanie wywolane jest nadmierna produkcja gazów, cyzli u wiekszosci:P no i rzecz jasna im mniej sie tym przejmuje, tym mniej mam z tym problemow

Gość mam 6 lat
burczy mi ciągle ale gdy sie najem to nie burczy... ale jestem zachwycony bo (a) uwielbam burczenie. ale gdy koszarnie glośno burczy to nielobie i jestem zły bo gdyby nie buraczlo to byłoby łatwiej...

Gość mam 6 lat
...bo burczy.

Gość mam 6 lat
nie.pomyliłem sie przetem.

Gość lata540
upupup

Gość lysy
od tygodnia burczy mi w brzuchu czy jestem pojedzony czy nie nadal nie przestaje co to moze byc

Gość Adnim
Mi burczy w brzuchu również najczesciej kiedy sobie leze ;) nie wiem dlaczego tak jest ale zawsze mi burczy ;p;p nie zaleznie cyz ocs zjem czy jestem glodna ;p Pozdro ludzie ziomalki d;;d]qengj ir

Gość wnerwiona laska
Kurde jak mnie wkurza te burczenie nażre sie przed wyjściem jak ostatnia świnia a tuoo... jak burczało tak i burczy czasem mam ochote walnąć sie w brzuch ale eeetam burczenie to normalna sprawa i mam w dupie czy burczy czy skwierczy i drapie czy swedzi walne se bęgala i przejdzie te burczenie hahaha

Gość zasmutana
ja jak leze to tez burczy nie moge wytrzymac nie daje juz sobie z tym rady czesem mam ochote juz umrzec :( nienawidze siebie za te burczenie ;( ;/

Gość pociąg
mi burczy jak nie ma prądu. moje burczenie to takie dziwne bulgotanie

Gość pociąg
ale gdy bardzo potrzebuje prądu a go nie ma to jest takie dziwne tak jak by sie trząsła jakas galareta