Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobietą jestem

CILEST .... dobry wybór ???????

Polecane posty

a co do tych tabletek nowszej generacji to wcale nie możan powiedzieć że one na 100 % nie będą powodowały wikszych skutków ubocznych po wieloletnim ich stosowaniu i nagłym odstawieniu ponieważ są to tabletki nowe i o tym jakie są ich skutki to dowiemy sie dopiero za parenaście lat.....o tabletkach II generacji to samo się mówilo kilkanaście lat temu , że są nowe nie powodują skutków ubocznych itp....wszystko co nowe jest zachwalane niestety skutki uboczne widać dopiero po dłuższym czasie bycia ich na rynku!!!

Natia dokładnie to samo miałam na myśli i tak samo myślę...niektóre dobrze się czują po tych tabletkach starszej generacji a niektóre po tych nowszych...:)

hej wyczytałam że gdzieś na śląsku jest cilest po 22 zł...wiecie coś o tym?? dobrzwe by było wiedzieć gdzie jest taki tani bo szkoda przepłacać pare złotych miesięcznie :(

Gość guagunianda
a mieliscie cos takiego jak spadek libido po dlugotrwalym stosowaniu cilest? tego sie obawiam :(

ja pomimo tego iż zażywam tabletki ponad rok to znacznego spadku libido nie miałam czasami mam nawet większą ochote niż przed braniem a czasami to wcale nie mam ale myślę że to jest spowodowane moim samopoczucie i warunkami pogodowymi ponieważ jestem bardzo wrażliwa na skoki ciśnienia :( też jestem ciekawa jak to będzie po cileście :):) wypowiadajcie się dziewczyny

hmmm mieszkam w Chorzowie nie mam zbytnio daleko do Czech ale narazie nie mam czasu....a orientujecie się jak jest w tabletkami na Słowacji? bo bardzo często jestem w Suchej Beskidzkiej ponieważ mam am domek a stamtad jest bardzo blisko do Słowacji i mogłabym tam sobie wykupić...tymbardziej że do Suchej mam 120km tylko hihi :):)

cilest biore już tydzień jak narazie czuję się fatalnie głowa mnie ciągle boli no i niedobrze mi często...ale czekam ponieważ na początku tak może być tymbardziej że zmieniłam je z microgynonu który miał inne hormony!mam nadzieję że wkońcu ten cilest będzie dla mnie dobry bo jak nie to się chyba załamie i odstawie na dobre te tabsy :(

Gość eliza.
ja biore cilest od 3 miesiecy, narazie czuje sie dobrze, jedynie przez pierwsyz miesiac mialam plamienie. libido od czasu brania tabletek nie zminilo mi sie, a w pierwszych dniach brania tabletek ewidentnie wzroslo;] cena tez bardzo dobra, u mnie w aptece kosztuja 16 zł, bo sa sprowadzane z zagranicy.pozdrawiam!

Ja właśnie dzisiaj skończyłam pierwsze opakowanie Cilest. Na poczatku nie czuąłm się najlepiej, przez około 2 tygodnie miałam mdłości, myślałam wręcz, że jestem w ciąży. Teraz jest już dobrze.

Gość Madziuś
W Stargardzie Szczeciński Ciles kosztuje ok 19 zł. 19 z groszami :)

Brałam dwa lata temu Cilest i było OK, potem przerwałam i parę m-cy temy znów zaczęłam brać. Pierwsza sera ból piersi i plamienia, ale myślałam, że to minie, druga serai to samo i dalej plamienia. Odstawiłam, ale nie mogę zrozumieć dlaczego dwa lata temu było tak dobnrze, a teraz nie(?) Moja przyjaciółka brała ponad 5 lat Cilest, ostatnio nękały ja bóle głowy, zrobiła prywatnie badania, przeswietlenie i okazało się, ze przeszła niezauważenie mały udar mózgu... a nie ma jeszcze 30-tki.

Gość szczeciniankaaa
wiam.. dzis przepisano mi cilest.. ;) ciesze sie bo mam zamiar regularnie wspolzyc i nie martwic sie o to, czy prezerwatywa peknie. Lek przepisala mi swietna lekarka, do ktorej mam wielkie zaufanie, gdyz moja mama jest lekarzem i wie, ze to swietna specjalistka. po tym co tu czytam wystraszylam sie. wiem i znam za i przeciw, wiem ze reagujemy roznie, ale boje sie..... boje sie i to bardzo, zlego samopoczucia, tego , że cos bedzie zle. narazie nie moge jej brac musze poczekac, ale jak zaczne dam znac. a jestem bardzo mloda i w ogole nie mysle o dzieciach , choc dalo mi do myslenia to co piszecie pozdrawiam goraco;)

Gość nelka25
ja biorę cilest już 3 lata i wydaje się być ok oprócz tego że libido spadło mi prawie do zera. Biorę teraz drugię opakowanie pod rząd (bez 7 dniowej przerwy) i mimo, że zostało mi 7 tabletek do końca opakowania dostałam okres ;( Myślałam, że to tylko plamienie ale mam już drugi dzień. Nigdy nie brałam dwóch opakowań pod rząd i nie wiem czy to nie jest szkodliwe...

Gość szczeciniankaaa
witam ja dopiero zaczne brac 1 w zyciu tabl;etke anty, cilest... boje sie, jak poczytalam w necie to wszystko ... mam pytanie czy ktos z was moze wie czy moge ja zaczac brac juz podczas najblizszego okresu, jezeli narazie mam inne tabletki dopochwowo. poprostu koncze juz kuracje nimi a nie chce czekac na koljeny okres za miesiac. z gory dzieki. mam 17 lat i boje sie jak to na mnie wplynie bo bywa roznie..

Gość Koliberek ONA
Ja jutro kończe ostatnia tabletke Diane35 i sie dobrze po nich czułam nic mi nie bylo poza jak u wszystkich bolach piersiach lecz zostatnio moj lekarz przepisał mi właśnie Cilest i jak teraz to przeczytała to sie obawiam je brać bo mam je zaczac jak mi sie zacznie miesiączka i niewiem co robić prosze o wiecej informacji na temat tej tabletki Pozdrawiam wszystkich buziaki:*:*

Gość Koliberek ONA
Bardzo posze o napisanie jakichkolwiek informacji na temat tych tabltek na mój e-mail buziaki pozdro:*

Ja borę Cilest 3 miesiace - niby nie długo ale... W ciąży raczej nie jestem (oby), czuję sie dobrze. Jest tylko jeden problem: moje libido spadło, nie chce sie podnieść i nawet nie zanosi się żeby chociaż drgneło..Dlatego myslę o zmianie tabsów...wiecie może , ktore nie obnizają tak bardzo libido?

Brałam Cilest przez 3 lata. Skończyłam, gdyż zaszłam w ciążę. Córcia ma na drugie Cilest ;-)

Aha, działały wybitnie antykoncepcyjnie, facet wywoływał we mnie złość. Poszukajcie czegoś lepszego.

absolutnie - zgadzam się w 100 % co do ich \"niezwykłego\" działania antykoncepcyjnego - całkowicie odbierają ochote na sex..a jak nie ma sexu to po jaką cholere truć się tym badziewiem..eh i tak zle i tak niedobrze:/

Czesc..zamierzam brac tabletki antykoncepcyje i ginekolog wypisal mi wlasnie cilest.Wiem ze musze je zaczac brac w pierwszym dniu cyklu.Mam takie pytanie po jakim czasie od rozpoczecia brania tabletek anty. mozna bezpiecznie współzyc bez stosowania innych srodków antykoncepcyjnych. Proszę o odpowiedz, z gory dziekuje..pozdrawiam;)

Gość lopez
jak dla mnie rewelacja.... piersi rosna i zadnych innych skutkow ubocznych!!!

PIGUŁKI ANTYK. TO TRUCIZNA! Dziewczyny od 3 lat lecze się hiperprolaktynemię- z aciężkie pieniądze łykam leki, po których czuje się jakbym się naćpała, zawroty głowy, zasłabnięcia, nudności, depresja, rozdrażnienie, przybicie, brak energii... A byłam ZDROW AJAK RYBA! Uprawiąłm od dziecka mnóstow sportów, nigdy na nic nie chorowąłam!!! Bardzo żadko się przeziębiąłam nawet! Teraz od 3 latach jestem w kontakcie z WIEEELOMA dziewczynami, które cierpią na te sama chorobę i WSZYSTKIE twierdza że to od pigułek! Żaden lekarz ci tego nie powie, bo to jest wielki biznes!Gdybym wiedziął, że w wieku 25 lat grozi mi osteoporoza, wypadanie włosów, wypryski (których wcześniej nie było) nowotwór przysadki mózgowej, otyłość (zawsze byłam super szczupła!) i DEPRESJA, a poza tym jak się zdecyduje na dzieci to mam b. małą na to szansę, to bym się zabezpieczła MECHANICZNIE- gumka, wkładak domaciczna etc. Brałam przez 3 lata CILEST! Jakl mozecie to zrezygnujcie z łykania hormonów, one INGERUJĄ w gospodarke hormonalna organizmu RAZ NA ZAWSZE już nigdynie jest tak jak przedtem!!!

Gość szczeciniankaaa
Oliwka jestes nienormalna. Bardzo Tobie i innym dziewczynom współczuje jesli czujecie sie teraz jak czujecie i macie tak powaznie rozmowy, ale mowienie ,że to tylko i wyłącznie od pigułek jest błędem i zaden szanujacy sie lekarz, absolutnie nie bioracy udział w tym biznesie ani nie majacy zadnego zysku z pigułek ani nic , nie przyzna wam racji, fakt,że kazda z nas czuje sie lepiej albo gorzej, ale nie jest to wynik samych pigułek., lecz złego dopasowania, złego styliu zycia., wiec zamiast pisac takie posty i strasząc dziewczyny zastanowcie sie.

Gość cilest to najwiekszy syf
i nie tylko cilest, tez wierzyłam ze jest super, ze oczywiscie zadnych skutków ubocznych nie ma, po 1, 5 roku brania i odstawieniu pojawiła sie torbiel jajnika, której nie było wczesniej. Lekarz powiedział - pojawiła sie to czeste po odstawieniu pigułek - prosze brać znowu i zniknie, no i brałam, i nic nie znikło, powiekszyła sie jeszcze, skończyło sie to operacją i to nie laparoskopią tylko laparoptomią, w wieku 24 lat jestem po operacji jajnika, cudem go nie straciłam, piguły to gówno, nigdy sie nie bede tym truć, pozdrawiam te które nie ulegają propagandzie a kiedys zaciekle broniłam pigułek:O

Gość endoorfinkaa
Biorę Cilest od 6 lat. Póki co poza mniejszym libido (to akurat dobrze w moim przypadku :) ) nie zauważyłam zadnych skutków ubocznych. Waga wciąż ta sama, wątroba w porządku, piersi numer większe, ładniejsza cera, miesiączki jak w zegarku, do tego niebolesne i mało obfite (kiedys to była prawdziwa jatka i straszny ból). Boję się jedynie jakie będą konsekwencje za kilka lat, bo różnie moze być, ale i tak póki co dałabym nobla temu, który je wymyślił. Pamiętajcie tylko o corocznym badaniu wątroby i o usg piersi! Pozdrawiam :)

Gość zobaczymy co bedzie
jak odstawisz piguły po tylu latach brania:O

Gość Karolka K-ce
Witam drogie Panie..Ja biorę już Cilest tydzień.Obecnie znajduję się na diecie.Dzisiaj wchodząc na wagę zobaczyłam,że jest kilogram więcej.Dla mnie każdy kilogram to jest masakra...Nie wiem czy to może być spowodowane własnie tym lekiem...Jak sądzicie??