Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobietą jestem

CILEST .... dobry wybór ???????

Polecane posty

hej!może przeoczyłam tutaj taki wątek, ale spytam: czy można zacząć brać nowe opakowanie po mniej niż 7 dniach?? przez pomyłkę wzięłam o jeden dzień za wcześnie i nie wiem czy dalsze branie ma sens?? dzięki za info!!

możesz spokojnie, przerwe można skracać ale NIE WOLNo jej wydłużać, także luzik ;)

Czesc, dziewczyny:) Biore Cilest od stycznia, wczesniej bralam Jeanine. Moj problem polega na tym, ze chyba oba rodzaje tabletek obnizaja mi libido, nie jest takie, jak bylo, kiedy nic nie bralam. Cilest sa oparte na innych hormonach niz Jeanine, dlatego sie na nie przenioslam, myslac, ze bedzie moze calkiem ok. Czy ktoras z Was miala podobny problem? Poza tym wiadomo, ze tabletki zmieniaja sluz. Mam wrazenie, ze powoduja u mnie wieksza suchosc i nawet wrazliwosc sie zwieksza. Wydaje mi sie nawet, ze z orgazmem jest przez to gorzej:( Nie jestem w stanie. Czy mozecie poradzic?

Mam 20 lat biore juz 4 opakowanie kocham sie z chlopkiem do konca okres normalnie dostaje po 21 dniach. dziewczyny wedlóg mnie to najleprze rozwiazanie antykon. Moje libido meoze troszke spadlo ale za to moja ceraz sie bardzo poprawila . i nic nie przytylam przynajmniej nie zauwazylamz eby cos przybylo . pozdrawiam wszystkie kobitki jak cos to piszcie z chcenica odpisze wam . pozrdrawiam

Gość Roksia1988
trzecie opakowanie skonczyłam brac 4 dni temu i nadal nie ma okresu..:(( boje sie bardzo czy to moze byc ciaza??

jeśli bralas tabsy jak należy, i nie bylo żadnych wymiotow,biegunek i brania antybiotyków to nie powinnas się bać. poza tym 3 miesiące to jest okres czasu gzie organizm sie pprzyzwyczaja jeszcze do tabletek.....no i przeciez nie jest powiedziane że będziesz mieć zawsze okres w ten sam dzien...masz na to cale 7dni przerwymożesz nawt w ten 7 dzien nawet dostac przecież..

Gość Roksia1988
dzieki anulka ;) ja to wsumsie az tak bardzo sie tym nie przejełam bardziej obawiał sie tego mój chłopak którego trezeba było jakos uspokoic bo juz widział nasze przyszłe zycie w nieciekawych barwach. okres nadszedł 07.07.2007 ihhi:):) ale dzieki ze odpisałas:):) a tak dla pozostałych za 3 opakowania płace 47,50 :))

Gość malina20
w niedziele wymiotowała co było spowodowane nadmierną iloscią alkoholu i rzadkim spozywaniem:((. nad ranem z chłopakiem współzylismy kilka razy, wszystko "zostawił we mnie" w czwartek znów wpółzylismy bez zabezpieczenia ale stosowalismy stosunek przerywany nie zostawił we mnie ani kropelki. dzis jest piatek i strasznie mnie mdli, czy to moze byc ciaza czy moze cos innego?? biorę cilest teraz własnie jestem na 4 opakowaniu czytałam ze po wymiotach lub biegunce nalezy stosowac dodatkową antykoncepcje, my nie zrobilismy tego dlatego sie boje:| prosze o jakas szybka odpowiedz z góry dzekuje:))

Gość mała miiiiiii
powiedziane jest że tabletka wchłania sie 4h okolo........jeśli wymiotowałaś dużo później to nie powinnaś się martwić,ale troche głupio że nie wzięłaś tej drugiej wtedy byłoby pewne że nic z tego nie wydzie......ale tak jak pisze 4h wchłania się tabletka......ale niestety nie moge dać Ci 100%gwarancji. pociesze Cię że onjawy ciąży to dopiero po ok miesiącu się pojawiają,a nie że kochasz się 5dni temu i dziś już jest coś nie tak.

Gość malina20
hmm o 6 rano wziełam tabletke a gdzies o 12 w nocy wymiotowałam i znów o 6 rano wziełam tabletke, wiem ze koło miesiacu ale panika mnie zżearała, chciałam sie jeszcze zapytac a po ilu dniach po tych wymiotach jest znów mozliwy bezpieczny seks bez dodatkowych zabezpieczen????

Gość mała miiiiiii
aaa chyba że tak....to nie masz się czym martwic, jeśli rano wzięłaś kolejną tabletke i juz nie wymiotowałaś to bawcie się śmialo :classic_cool: jeśli miałaś dłużej wymioty lub biegunke to 7 dni trzeba się zabezpieczać dodatkowo. ale w Twim przypadku nie wdze potrzeby, no chyba że po klejnej tez wymiotowałaś

Gość malina20
no to dobrze bo zaczynałam sie bac:):) hehe widez ze jestes obeznana w tych sprawach wiec jesli moge to zadam jeszcze kilka pytan. po jakich tak mniej wiecej lekach zmienjsza sie skutecznosc pigułek anty??? bo zazywałm dodatkowo troche tabletek ziołowych przewaznie wzmacniajacych i piłam rózne cherbatki ziołowe gdy zaczełam brac cilest zaprzestałam brania wszytkiego innego. czy moge wrócic do tych ziołowych?? to sa przewaznie witaminy jakies na wzmacnianie poznokci, włosół, ujedrniajacych z odchudzajacych zrezygnuje oczuwiscie ale sama niewiem czy moge braz je bez obaw. Dlatego jesli mozesz to pomóz mi:))

Gość malina20
chciałam sie jeszcze zapytac jak to jest po antybiotykach... po ilu dniach po zaprzestaniu brania atybiotyków mozna bezpiecznie uprawiac seks tez po 7 ??????

Gość Ewa067
brałam cilest 2 lata. nie wywoluwal zadnych skutkow ubocznych, waga rowniez bez zmian. problemy rozpoczely sie po odstawieniu tabletek. ciezko bylo uregulowac rozchwiany pozim hormonow i dlugo nie moglam uregulowac miesiaczek. poza tym pojawily sie guzki w piersiach, ale takie skutki moga byc po kazdych hormonach. jesli chodzi o cilest to mysle ze jest to jeden z lepszych srodkow, ale z obecnym moim stanem wiedzy na temat antykoncepcji hormonalnej drugi raz bym sie na nia nie zdecydowala, zwlaszcza przed pierwszym dzieckiem

Gość mała miiiiiii
jeśli chodzi o antybiotyki to musisz przeczytać ulotke od danego antybiotyku tam powinno pisać że zmniejsza skutecznośc, nie znam takowych ktore zmniejszają ta skutecznośc........ale na ulotce powinno pisać wszystko. co do ziół to dziurawiec osłabia tabsy to wiem na pewno, co do reszty to wiem że np możesz robi ć tak że eśli bierzesz tabsy rano to pij te herbatki wieczorem,jesli wieczorem jesz tabsy to pij rano,tak żeby bylo pare godzin odstępu od wzięcia pigulki a piciem tych herbatek....niestety nie wiem ktore zioła zmniejszają skuteczność......pytaj w aptece o to,albo lekarza......ale wydaje mi się że w ulotce tabletek to powinno byc i w ulotkach antybiotyku jest to napisane.

Gość malina 20
dzięki mała mi za wszystko:D:D:D hhiihh

Gość Justina_
Ja biore Cilest od paru dni.Ginekolog mi go przepisał na wywołanie miesiączki.Przez beznadziejną diete utracilam okres.Wprawdzie schudlam tylko 5 kg,ale widocznie mam bardzo wrazliwy organizm.I wydaje mi sie,ze okres mi zanikl przez odchudzanie.Od tych dwoch dni brania Cilestu raczej nie zauwazylam jakichs skutkow ubocznych.Moze tylko czuje sie troche śpiąca i nie mam za bardzo apetytu.Ale moze to tylko sugestia.Mam nadzieje,ze te tabletki pomoga mi z okresem i nie bede powodowaly zadnych skutow ubocznych. W zwiazku z tym mam do Was pare pytań. *czy lepszy jest Cilest w tabletkach czy w plastrach? *czy one podrazniaja watrobe? *czy jesli dostane okres w trakcie brania tabletek to mam je odstawic czy dalej brac(lekarz kazal mi je brac przez 21 dni a potem tydzien przerwy,ale zapomialam sie go zapytac co mam zrobic jak okres bedzie w trakcie ich brania)? Bardzo Was prosze o jakies porady.Pozdrawiam :).

nie wiem jaki jest lepszy Cilest.....nie wiedziałam nawet że jest w plastrach.......no ale nieważne plastry są z tym lepsze bo wlasnie nie niszczą wątroby....... a i to co będzie lepsze dla Ciebie to jest indywidualna sprawa....dla mnie może byc lepsze to że wezme pigułki a dla Ciebie plastry jeśli bierze się pierwsze opakowanie tabsow to óżne cuda się dzieją możesz plamić,mieć bole glowy,brzucha mdlości itp. takżwtedy należy brać dalej pigułki bo organizm przez pierwsze 3 miechy się przyzwyczaja.....ale nie wiem jak to u Ciebie będzie. powinnas dostac po 21 dniach w trakcie tej przerwy 7dmio dniowej. podczas brania moożeszmieć jedynie plamienie.ale to normalne.

Gość Nastolatka18
Hej dziewczyny;) Biore diane 35, mam prawie 18 lat. Nie współżyłam jeszcze. Czy to prawda: że w tym wieku badanie np na poziom hormonów, na wątrobę nie jest konieczne? I czy jak nie współżyłam jeszcze to nie mogę mieć wykonanego badania na obecnośc nadżerki ( mam takie podejrzenie:( ) Jak to jest???

nie ważne ile masz lat.....jeżeli zaczyna się brać tabletki to trzba miec robione te bafdania,w szczegolności hormony. jesli lekarz nam tego nie zleca to nalezy się upomnieć. Badania poziomu hormonów i wątroby sa podstawą!!!!!! i wlaśnie te badania gwarantują nam że mamy dobrze dobrane tabletki

Gość Aneta_LDZ
--> Nastolatka18 Nadzerka moze sie "pojawic" zanim zaczniesz wspolzycie, moja siostra byla u ginekologa zaraz po "pierwszym razie" i gin wykryl u niej nadzerke, raczej nie pojawila sie tak nagle.. Wystarczy jakas bakteria.. i gotowe:(

Gość wniebowzięta
Niedobry. Cilest ma największą dawkę estradiolu.. Ja już po dwóch tygodniach brania tabletek - przytyłam w każdym miejscu i to niby było na +, ale jak odstawiłam tabletki, to niestety ręce już mi takie pozostały grubsze.. a wcześniej miałam bardzo szczupłe.

na każdego działa inaczej........mi bardzo służa te pigulki i jestem z nich b.zadowolona.

Gość jenny21
Ja kończę 1 opakowanie poza tym ze raz bolała mnie bardzo głowa (ale to niekoniecznie z cilestu)narazie nie chce ich chwalić ale mam nadzieje ze nie dopadna mnie zadne skutki uboczne, pozdrawiam

Gość falk
Cześć Dziewczyny. Mam małe pytanie związane z Cilestem. jestem w trakcie brania pierwszego opakowania. Czuję się ok, tylko jest mały problem czuję sie nabrzmiała, dokładnie tak jak przed okresem. Częściej jestem głodna, powiedzcie mi moje drogie czy to ustąpi, w momencie brania kolejnych listków, czy po prostu już tak mój organizm reaguje na te tabletki, czy może te objawy miną po paru miesiącach.Pomóżcie, nie chciałabym przytyć, a już czuje że mi tu i tam przybywa. Pozdrawiam

POczkaj jeszcze troche powiedziane jest że przez piewsze trzy miesiące mogą się dziać różne rzeczy......a Ty dopiero zaczynasz je brać tak więc być może Twój organizm się przyzwyczaja do zmian. Ja jem je już rok owszem troche przytyłam,ale to troszke tylko i nie jestem pewna czy aby napewno od tabsów :P dla mnie są ok.

Gość falk
Dziekuję serdecznie:)