Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobietą jestem

CILEST .... dobry wybór ???????

Polecane posty

Gość wiolcia 26
czesc wszystkim jutro gora pojutrze wezme 1 pigulke ciles mam klopoty z sercem czy ktos wie conieco czy przy kolotaniach mozna brac ta pigulke??????/pozdrawiam

Gość monia bydgoszcz
Witam wszystkich jestem bardzo zadowolona z Cilestu nie mozna porównywać mnie pasuje a mnie nie bo kazda z nas jest inna jak sie nie spróbuje to sie nie bedzie wiedzieć pozdrawiam Papapapapapa

Gość maniana168
otoz ja biore cilest juz rok przez kilka pierwszych dni maialm mdlosci a potem bylo dobrze, barzdo zmniejszylo mi sie owlosienie i schudlma.... po ok 5 miesiacach wszystko wrociło do stanu sprzed tabletek oprócz tego ze ni eczukam ze mam okres tak swobotni ei bezobjawowo przebiegal a teraz jestem troche barzdiej nerowa przed okresem ale to da sie przezyc... moje kolezanki tez go uzywaja i jestesmy zadowolpne pozatym nie sa drogie.. jakies 17 pln za poakowanie

Gość zapytającaaa
ma ktos moze do sprzedania Cilest??????????????????????????????

Gość x-woman
hej! ja tez biorę cilest prawie dwa lata ale ostatnio nie wiem dlaczego pojawily sie plamienia dość obfite i boli mnie brzuch.ostatnio takie plamienia mialam na poczatku jak zaczynałam brac te pigułki,Poza tym jest ok. Proszę o jakąs poradę!!!

Witam was, dzisij lekarz przepisał mi właśnie cilest, róż za ladne opakowanie na ten listek z tabletkami. Narazie nie moge nic powiedzic jak sie czuje bo zaczne brać od jutra (chyba) ale ku mojemu zdziwieniu ZAPŁACIŁAM 18 ZŁ ZA CILEST !!!!! Było to w Koszalinie (woj. zach-pom) w aptece "Nasza Apteka" Jeżeli u was też jest taka radze sie tam wybrać! Pozdrawiam wszytskich, niedlugo napisze jak sie czuje :p

Gość nadia23
Jutro zaczynam brać już trzecie opakowanie Cilestu. W pierwszym miesiącu miewałam nudności i bóle głowy. Podczas brania drugiego opakowania bóle zniknęły ;) nudności pozostały,ale pojawiały się rzadziej, teraz już ich nie mam wogóle. Okres miewałam zawsze bardzo bolesny - teraz nie musze już brać żadnych przeciwbólowych tabletek, owsze poboli troche ale tylko w pierwszą godzine dostania miesiączki potem jest już spokój,a wcześniej całe 5dni umierałam. Oprócz tego, nie perzytyłam,ani nie schudłam-fakt piersi mi wyładniały ;) cera też-w prawdzie bez większych rewelacji,ale jednak. Włośów nie straciłam,ani mi ich nigdzie nie przybyło ;) Ważną rzeczą jest aby zanim zacznie się braćjakiekolwiek tabsy, nlaeży przeprowadzić badania-ginekologiczne, morfologia itp, cytologia. tak jak ja miałam to robione.Gdy wyniki były ok dopiero wtedy pani ginekolog powiedziała mi że mogę zażywać tabsy. Nie będę namawiać na te tabletki nikogo, bo każda z nas ma inny organizm i inaczej reaguje na różne "tabletki". ale dla mnie to był strzał w dziesiątke.

Gość nadia23
Poza tym u nas Cilest kosztują niecałe15 zł za listek,wykupując hurtem trzy jest taniej. A CO DO POJAWIENIA SIĘ TORBIELÓW po odstawieniu, tak się też może zdażyć ale to m.in.dzięki tabsą da się wykryć w miare wcześnie takie choroby. i tabsy też chronią nas przed tymi choróbskami. Byc może ja się nie znam,ale gdy ma się torbiela lub coś koło tego to nie powinno zażywać się tabletek anty.żadnych tabletek antykoncepcyjnych

Gość nadia23
I ważne,jeśli obawiamy się pojawienia skutków ubocznych NIE NALEŻY PALIĆ PAPIEROSÓW!!! One zwiekszają ryzyko wystąpienia chorób serca lub pojawieniu się guzków itp. PRZY TABLETKACH ANTY JEST TO DUŻO WIĘKSZE RYZYKO ZACHOROWANIA!!! Ja paliłam....czas przeszły.teraz unikam papierosów jak tylko mogę, odrzuca mnie od nich, być może to te tabletki to sprawiły.

Gość Agusiahh
JA w Katowicach za cilest placiłam 17.5zł ale na dworcu PKP na dole w aptece kosztują 14 z groszami dopiero zaczynam je brac wiec zobaczymy

Jeszcze dużo o nich powiedzieć nie moge ,ponieważ biore je dopiero od 2 miesięcy.W każdym razie bólu głowy i innych takich podobnych objawów nie mam .Wydaje mi się że mniejsze mam libido a może to przemęczenie???? u mnie w zachodniopm. kosztuje 16-18 zł. Wcześniej przez 4 lata brałam harmonet i super mi z nim było tylko niestety u nas kosztuje prawie 50 zł

Gość Women
Hej!! Ja tez biore Cilest i mam pytanie: Czy to mozliwe i czy wszystko ze mna wporzadku bo odkad biore tabletki a mam juz za soba 12 dalej mam okres i bole podbrzusza. Poza tym mam hustawki nastrojów. Jesli ktos mogłby cos doradzic bylabym wdzieczna.

Gość dominiczka77
ile place ?? ostatnio zaplacilam niecale 20 zl. a co do schudniecia to super bo ja po innych przytylam :(

Gość dominiczka77
woomam :) po tych tabletkach moze wystapowakc krwawienie !!!!

Gość Women
Ale zeby miec okres prawie przez miesiac??? To chyba nienormalne :/

Gość nadia23
women to normalne podczas zażywania tabletek, jeśli jednak Ci nie minie to udaj się do ginekologa i najwyżej przepisze Ci inne tabletki.każda z nas reaguje inaczej na nie. więc tylko ;lekarz powie Ci czy wszystko jest ok

Gość nadia23
podobno dopiero po 3 miesiącach zażywania tabletek wszystko wraca do normy. ja na szczęście nie miałam większych problemów

Gość Zimna Krowa
Zajebiście po nim przytyłam... nie polecam!

Gość no wlasnie w ulotce pisze
dziewczyny a jak wyglada wasze krwawienie z odstawienia po Cilescie????bo ja wczesniej bralam novynette i mialam obfity okres normalny a teraz po Cilescie mam krwawienie 3dni i skape takie skrzepowate i brazowawe takie. tez tak macie?????? a poza tym jest ok tylko apetyt mam wiekszy

Gość zaczynajaca
dziewczyny chcialam was zapytac powniewaz dopiero zaczne brac te tabsy i chcialam zapytac czy mozna przy braniu ich palic papierosy?

Gość Kezja
Hej ja u siebie za opakowanie Cilest place 13 zl nie wiem czemu u was tak drogo. Ja biore Cilest juz 2 miesiac i jak na razie jest dobrze.Wczesniej bralam plastry Evre ktore sa o wiele wygodiejsze(nie trzeba pilowac godziny) ale ich cena jest znacznie za wysoka jak na koja kieszen-koszt opakowania to prawie 5o zl:(.teraz biore Cilest i czuje sie dobrze nie przytylam(choc w moim przypadku przydaloby sie),troche jakbym byla smutniejsza ale nie wiem czy to wina tabletek czy po prostu ciaglego stresu.Pozdrawiam goraco:)

Gość Nika0802
a ja mam taki problem ,ze podczas brania 2 opakowania cilest w srodku cyklu wystapilo u mnie dosc mocne krwawienie ..nie wiem co sie moze z tym wiazac ....ogolnie na pierwsze opakowanie reagowalam dobrze no deczko zaokraglilam sie tu i uwdzie ale bylo wszystko ok....teraz taki stan troche mnie zdezorientowal ....wiem ze krwawienia moga wystapic ale przy drugim opakowaniu i to az takie/ czy moze sie to wiazac z tym ze moj organizm odrzucił te tabletki i sa zle odobrane/ bede wdzieczna za odpowiedz...troche sie boje uznalam ze sie wstrzymam jeszcze troche zanim odwiedze ginekologa /nie wiem czy dobrze zrobie ale mam nadzieje ze ta burza w moim organizmie sie jakos wyciszy/ piszcie bede bardzo wdzieczna za odpowiedzi ...z gory dziekuje

Gość nadia23
ogólnie jest tak że organizm potrzebuje 3miesięcy aby się przystosować do tabletek, podobno jeśli jakieś objawy są to po trzech miesiącach ustępują. lecz dla pewności powinnaś pójść do ginekologa, on będzie wiedział najlepiej :)

Gość Nika0802
dziekuje za odpowiedz :-) postanowilam brac nadal cilest,u ginekologa rowniez bylam i musze powiedziec ze w zyciu tak sie nie wkurzyłam :-Y byl nie mily i wogole mnie nie sluchal przepisal mi tableti za ponad 30 zl i kazal mi wyjasc ,powiedzial ze jestem pelnoletnia i skoro biore hormony to powinnam samia juz wiedziec co mam robic zmienil mi lek i to na tyle... tabletek oczywiscie nie wykupilam pozostalam przy cilescie poniewaz licze na to ze to sie pouklada a tamte hormony byly 4 generacji a z tego co wiem wcale nie sa dobre maja wiecej przeciwwskazan niz te starsze i dlugo by pisac :-? no wiec teraz mam 7 dni przerwy i zamierzam brac 3 opakowanie:) moze tym razem nie bedzie niespodzianek:) pozdrawiam pa

Gość kasiaczka
hej. a u mnie kosztuje 25... wiem ze duzo bo normalnie kupowlaam za 19.. a to i tak duzo. tylko nie moglam znalesc apteki gdzie moja ecepta moze lezec sobie bo pani dr wypisala mi wiele opakowan na raz i nie mialam kasy:/ wolalam drozej a na raty. poza tym ta apteka jest blisko. wsciekla jestem i przy nasteonej recepcie poszukam czegos innego:/

Gość nadia23
ja skończyłam brać trzecie opakowanie, dostałam okres wczoraj przepisowo ok 7rano :D tak więc, nie umarłam, nie zachorowałam, owszem przytyłam troszke,ale biust mam teraz pierwsza klasa :D a i co najważniejsze mamą tez nie zostane :D przynajmniej narazie ;)

Gość problemowiczkakrak
czy jak polknelam tabletke, bez popicia i w krotkim czasie pozniej plukalam gardlo, to tabletka spokojnie przedostala sie do tego czasu do zoladka? bo boje sie ze rozpuszczala sie w przelyku i czesc jej (rozpuszczona), zwrocilam plukajac gardlo

Gość malouszka
tabletka zaczyna sie rozpuszczac w zoladku. przez przelyk przejscie trwa jakies 3sekundy wiec musialabys supermega szybko plukac gardlo:D PS zabezpieczasz sie jakos dodatkowo przy stosowanieu ich?

Gość dobry wybor maly kosz w czewie
hej:) ja biore cilest juz od roku,troszke przytylam ale nie wiem czy to od niego czy od mojego jedzonka :P.ale ogolnie jest ok tylko dziwi mnie to co piszecie czemu piszecie ze placicie za niego az 28zl????????przeciez ja mieszkam w czestochowie i place za niego 17.50 zl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hehe moze czas wpasc do miasta Bozego :):)):):):):):)

Gość olcia_gda
mam pytanie czy już pierwsza tabletka cilest chroni przed ciążą czy trzeba sie wstrzmac na jakis czas od stosunku?? blagam odpiszcie:)