Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobietą jestem

CILEST .... dobry wybór ???????

Polecane posty

Gość annnnnnaaaa
niby pierwsza t juz chroni, ale przez pierwsze dni może lepiej się odatkowo zabezpieczać.

Gość octavia.ice
Witam. Biorę cilest od miesiąca. jeśli chodzi o mdłości to jak najbardziej , przez cały miesiac w wyniku czego - 5kilo (kompletny brak apetytu) ale mnie to nie martwi. jeśli chodzi o cenę w Złocieńcu woj zachodniopomorskie , w promocji ok 20 zł, cena normalna 55 zł, jesli chodzi o samopoczucie - super

Gość Anita1985
Hej ja niedawno zaczęłam brac cilest czuję się po nich dobrze tylko lekko bolą mnie piersi i mam takie jędrniejsze!!ale i tak boję się zeby chłopak był we mnie do końca!!po prostu stresuję się czy na pewno nie zajdę w ciążę? proszę radę

Gość mikaa81
mam pytanko.czy przyjmujac tabletke po raz pierwszy w zyciu w DNIU PIERWSZEGO DNIA OKRESU,nastepne musze przyjmowac o tych samych porach co PIERWSZEGO DNIA OKRESU.np.pierwsza tabletke przyjmuje np.o 15:00 to czy nastapnego dnia i nastepnego i nastepnego...moge przyjmowac juz np.o.21:OO.czy liczy sie ta godzina PIERWSZEGO DNIA OKRESU? Kto moglby mi odpowiedziec.z gory dziekuje.pozdrawiam

Gość mikaa81
mam pytanko.czy przyjmujac tabletke po raz pierwszy w zyciu w DNIU PIERWSZEGO DNIA OKRESU,nastepne musze przyjmowac o tych samych porach co PIERWSZEGO DNIA OKRESU.np.pierwsza tabletke przyjmuje np.o 15:00 to czy nastapnego dnia i nastepnego i nastepnego...moge przyjmowac juz np.o.21:OO.czy liczy sie ta godzina PIERWSZEGO DNIA OKRESU? Kto moglby mi odpowiedziec.z gory dziekuje.pozdrawiam

Gość mikaa81

Gość paniz
Ja cilest biorę już rok, przy pierwszym opakowaniu miałam mdłości na początku i plamienie przez cały cykl, ale teraz już jest super. Niestety z powodu że mój chłopak jest w wojsku i wychodzi tylko naz na jakiś czas zdarzyło mi się wziąść 3 opakowania naraz, no i teraz mam mały problem bo wystąpiło plamienie ale mam nadzieję, że minie wraz z miesiączką. Ale mimo to jestem bardzo zadowolona ,choć nie planuje brać ich dłużej niż 3 lata ;)

Gość paniz
niestety musisz przyjmować o tej samej godzinie czyli o 15.

Plamienie są związane z tym że nie robiłaś przerwy,ja też tak miałam, zjadłam dwa opakowania naraz i pod koniec drugiego zaczęło mi się plamienie,ale po miesiączce minęło co do godziny,przy pierwszym opakowaniu lepiej może będzie jak będziesz brała o tej samej godzinie,przy rozpoczęciu następnego opakowania możesz zmienić spokojnie branie tabletek np na tą 21.

Gość yannis
biore cilest juz prawie rok. jestem z niego bardzo zadowolona. moze przytylam troche ale wyszlo mi to na lepsze, np. moja kolezanka nie przytyla nic. nie mialam problemow jedynie napoczatrku ale po 1 opakowaniu organizm sie przywyczail. cilest jest ok :) mysle ze sa to najlepsze tableki antykoncepcyjne :) a i piersi mi urosly ;)

Gość Gosiuniaczek
witam, ja brałam cilest 3 miesiace i powiem ze czułam sie po nich naprawde dobrze..Żadnych napadow wilczego głodu jak np przy stedirilu czy microgynonie ale na diane tez bylo ok.teraz juz koncze aktualne opakowanie czyli za 10 dni i nie biore juz nic wiecej...teraz czas na dziecko:) pozdrawiam

Gość abramakabra
mam pytanie.. dzisiaj mija tydzien od kiedy biore cilest.. ogolnie wszystko jest okej, a co mnei cieszy najbardziej, to to ze z obrzydzeniem patrze na jedzenie inne niz warzywka i owoce i juz schudlam 1 kg ale wracajac do mojego pytania... lekarz powiedzial mi ze mam przyjsc do kontroli po miesiaczce... i teraz nie wiem czy po tej miesiace ktra mi sie wlasnie skonczyla... (z dzisiejsza wzielam 8 tabletek) czy po wzieciu wszytkich 21 tabletek i po miesiaczce ktora nastapi w przerwie... to moje pierwsze tabletki anty i zapomnialam sie dokladnie spytac... a troche sie w tym zakrecilam :/

Gość 1/2 kobiety

Gość 1/2 kobiety
Hej:):):) ja zaczełam brac silest 5 dni temu są to moje pierwsze tabletki, nie mam zadnych mdłości itp... chciałam sie dowiedzieć czy naprawde moge po nich przytyc i czy mogą powiększyc sie piersi bo obie te rzeczy bardzo by się przydały bo mam niedowage i jestem ''plaska'' (A65).wiem ze to zalezy od organizmu ale ale mam cien nadzieji... pozdrawiam

Gość Ziki
abramakabra nie wiem dokładnie ale moja gin kazała mi przyjśc jak skończe całe pierwsze opakowanie, wypisała mi wtedy recepte na jedno i powiedziala że po jego skonczeniu mam przyjść i jak będzie wszystko ok to będę brała je dalej...... 1/2 kobiety j a po Cileście odrobine przytyłam i piersi mi urosly,ale to est indywidualna sprawa

Zaznaczam że brała regularnie, nigdy żadnej nie zapomniała. Słyszałam że przy tych tabletkach to się zdarza.

Gość Ziki
Justynka przy każdych to się zdarza, ja slyszałam że przy Yasmin(czy jakoś tak) i Diane też były wpadki.........Niektore kobiety poprostu albo są tą 1 na 100 albo ich organizm nie przyswaja tabletek poprostu....Tu nie ma reguły. aha a jak któraś wpadnie przy tabsach to zazwyczaj wine zwala na nie,a nie na siebie.

Gość oki89
hejcia ja zaczelam drugie opakowanie Cilest.. oczywiscie wszyscy na poczatku mi odradzali barnie Ciestu.. bo wiekszosc moich znajomych okropnie sie czula.. a ja czuje sie bardzo dobrze nawet kiedy zaczelam brac cilest na poczatku to nie odczuwalam zadnych dolegliwosci i do dzisiaj ich nie mam i mysle ze nie bede miec..:) no i cena przystepna ja place 16.57:) pozdro:)

Czesc DZiewczyny . Ja biore cileste i jest ok;) Kupilam ja za 18 zl za listek;) to nie jest duzo;p Mam pytanie do was czy to prawda ze po ciest rosnie biost????? prosze odpiszcie?? czkam??

Gość biorę cilest
od 2 lat i nic po nim nie rośnie

Gość dubravka
brałam to świństwo 5 lat. nie mogę pojąć swojej głupoty dlaczego takl długo. teraz zmienilam. po cileście nabawiłam się migren, popękanych naczynek. wiecznej spuchlizny, przytyłam dużo i co najgorsze waliło mi po nim na dekiel jednego dnia wyłam w kącie nie wiadomo po co i o co a drugiego opierniczałam i rozstawiałam wszystkich po kątach. syf

Gość xxxyyy
ja biore dosyć dlugo i mi się powiększyl,mojej znajomej nie a też bierze Cilest....to zależy od organizmu...... Z tym że jak przestane brać pigulki to on wroci do swojego poprzedniego rozmiaru,więc nie ma się czym cieszyć :) ja jestem zadowolona z Cilestu....... moja znajoma ostawila je po 1,5 roku bo chciala dzidzi mieć....udalo się :) i ona zdrowa jest i dziecko też, teraz je Yasmin czy coś to mowi że to jest dziadostwo....jak dla niej.... inne znajome odradzają znowu Diane także, wszystko zależy od organizmu....są takie kobity które wogóle je brać nie mogą,żadnych tabsów.

Gość 1/2 kobiety
mnie narazie tylko brzuch boli tak jak przy okresie ale to da sie wytrzynac,do swego malego biustu sie juz przyzwyczailam:) wiec juz przestalam marzyc ze cos sie zmieni po tych tabletach... jestem ciagle glodna (nawet teraz mysle co zjesc)i non stop cos jem,na karzdej przerwie w szkole..... oj co to bedzie??????????????to prez te tablety?????????????

Ja po Cilescie mialam okres przez 4 tygodnie ;/ szybko zmienilam na microgynon i jest w porzadku:)

Gość emilka123
a nie przytylyscie po nim? ja zamierzam brac tabletki, ale nie wiem jakie... nie hciala bym przytyc od nich za bardzo...

Gość xxxyyy
ja przytyłam 1kg :D hehe....jedni po nich tyją inni nie a inni nawet chudną,wszystko zależy jak nasz organizm to przyjmie...a nie jakie tabletki bierzemy......

Gość 1/2 kobiety
oj jest coraz gorzej moja prycha siada, warcze ciagle,mam zly humor, i jakas mania mnie nachodzi ze facet mnie nie kocha i mam tego dość!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! CO MAM ZROBIC????????????zmienić tablety?wogóle przestac jesc?a moze jakies zioła uspokajające? pomocy

jak długo jesz te tabsy? może faktycznie zmiana tabletek to dobre wyjście lub odstawienie ich na jakiś czas ja je jem 9miesięcy i jak narazie zadowolona jestem :)