Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerażona

Czy krwawienie 11dni po wypalance to normalna rzecz?odpowiedzcie proszę

Polecane posty

Gość przerażona

Miałam robioną wypalankę,nadżerka była duża (cyt II)Zabieg trwał długo,ale jakoś to zniosłam Przez 10 dni miałam wodniste,ale skąpe upławy.11dnia zaczęło się plamienie,następnego krwawienie i trwa już 3 dzień (Doktor uprz.mnie,że może wystąpić ,miałam przepisaną cyklonaminę i biorę ją od3dni,ale krawawienie jest nadal.Nie wiem,czy to wczęniejszy o tydzień okres,czy co?Błagam odpiszcie,czy ktoś tak miał.Z góry dziękuję.

Gość Tanitkaaaaaaaaa
Tak jest jak najbardziej normalne! A czy jest to pierwszy dzien okresu ciezko odpowiedzieć!

Gość przerażona
Dzię,że się odezwalaś,bo nie chcę na razie iść do lekarza,ostatnio dość częste były te wizyty,więc "portfel" poważnie nadszarpnięty.Napisz coś więj-tzn po jakim czasie to krwawienie ci ustąpiło i czy możliwy jest wcześniejszy okreś?Nie wiem dlaczego ta cyklonamina nie zachamowała krwawienia?Poza tym czuję się dość dobrze.A może jest jeszcze ktoś kto podzieli się swoimi doświadczeniami po wypalance?Pozdrawiam.

Gość przerażona
Wciąż czekam na odp,pomóżcie

Gość przerażona
plisssss

Gość afrodyta__
ja po wypalance miałam tez krwawienia, ginekolog mnie poinformował ze tak będzie, wiec to nic strasznego. nie masz sie czym marwtic.

Gość przerażona
Dzięki,trochę mnie uspokoiłaś,bo bardzo sie denerwuję,czytałam wcześniej,że mogą być wodniste upławy,ale na krwawienia niezbyt bylam przygotowana.Jestem zdezorientowana,bo nie wiem czy to okres dużo wcześniejszy czy strupek po zabiegu odkleja się.Teraz zastanawiam się,czy nie będzie problemu z gojeniem skoro wystąpiło krwawienie.Nie wiem też czy mogę wykonywać wszystkie czynności np.nosić zakupy,być cały dzień na nogach itp.

Gość Sandra09
Czy masz juz dzieci bo mnie tez czeka ten zabieg:

Gość przerażona
Na szczęście mam.Nic się nie bój-da się przeżyć.Ja nie mogłam się doczekać,bo chciałam mieć to już za sobą.Najgorsze było czekanie na cyt,no i na sam zabieg.Czas zabiegu z tego co wiem zależy od tego jak dużą masz nadżerkę.Pozdrówka.🌼

Gość przerażona
podnoszę temat

Gość Yria
Cześć ,jeśli płacisz tyle kasy za wizyty to lekarz powinien Cie poinformowac ,że takie krwawienie (lub plamienie) po wypalance to normalna sprawa,możesz normaknie zyć,ja mialam wycinek i tez wszystko normalnie robilam ,choc w tym dniu należy troszkę o siebie zadbać ,nie dzwigać itp .... Jeśli jednak się martwisz a krwawienie nie ustępuje, tylko się nasila na przyklad ,polecam jednak wizytę u lekarza :-).Pozdrawiam

Gość przerażona
dzięki za rady,wiem,że krwawienie mogło wystąpić-zostałam poinformowana,ale nie zapytałam jaki czas może utrzymywać się.Teraz nie wiem,czy to już wcześniejszy okres zaczął się,bo dziś krwawienie jest obfitsze,a cyklonamina niewiele pomaga.Pozdrawiam.Jeśli jeszcze ktoś ma doświadczenia w tej kwesii bardzo proszę niech podzieli sie ze mna .

Gość opllo
i co teraz skończyło Ci się to krwawienie

Gość judyta1
Ja również mam krwawienie po wypalance, pojawiło się 12 dni po zabiegu, najpierw były plamienia a następnie krwawienie. Na razie nie jest obfite, ale również się zastanawiam czy nie dostałam miesiączki tydzień wcześniej.

mam duzy problem i bardzo sie boje,bo kilka dni po wypaleniu nadzerki zdazylo mi sie 2 czy 3 razy biec a pozniej pilnujac dziecka je podnioslam (mialo 8 miesiecy).teraz mam bardzo obfite krwawienia przy czym bardzo boli mnie ta rana i boje sie,ze cos mi sie moglo po ty zrobic!prosze dziewczyny pomozcie mi,bo nie wiem czy to jest normalne!

Gość mialam wypalanke
ale jakos bardzo powierzchniowo - mala iskra, wodniste upawy okolo 1 tygodnia, zadnego krwawienia ale ja biore tabsy anty wiec moze to dlatego

No to teraz czytając Wasze wypowiedzi nie wiem czy mój ginekolog się myli czy jednak krwawienie po wypalance nie jest normalnym objawem. Miałam już jedną wypalankę i nie krwawiłam po niej ale okazało się że nie jest wyleczona i musiałam zrobić kolejną ale zdecydowałam się na innego lekarza, ten mi powiedział że nie napewno wystąpią upławy nawet dość ciemne ale nie powinnam krwawić i gdybym zaczeła krwawić to mam się z nim skontaktować pilnie, niestety zaczęło mi się krwawienie 11 dni po zabiegu i dziś będę do niego dzwonić. Dam znać co mi powiedział...

Gość 27Magda
Witam.Interesuje mnie odp eciak1986.Ja również miałam tak zwaną \"wypalankę\" , dziś mija 11 dzień od jej zrobienia i mam jakby małe plamienia.Lekarz uprzedził mnie o upławach wodnistych i o tym że gdyby wystąpiło krwawienie mam się zgłosić.eciak1986 nic nie odp, może zajrzy na te forum lub ktoś inny i napisze czy to normalka czy jednak trzeba zgłosić się do lekarza??

Gość agaciorek
Ja miałam wypalankę 27 lutego 2009 roku. Miałam bardzo dużą nadżerkę. Przez pierwszy tydzień miałam tylko upławy i takie plamienie brązowe ale nie wielkie, mniej więcej 8 lutego plamienie powiękrzyło się i teraz w sumie według mnie jest to krwawienie nie plamienie... skoro rano wstaję i widzę na podpascę świeżą krew czerwoną normalną jak podczas miesiączki to plamienie to raczej nie jest .... chyba ze ogromne :) odczuwam też od kilku dni leciutki ból w dole brzucha ( jak podczas miesiączki) Nie mam pojęcia czy to wcześniejszy okres... bo lekarz kazał nie rozpoczynać kolejnego opakowania anty. Bez tabletek miałam baaardzo nie regularne miesiączki i teraz zupełnie jestem zielona.... ale chyba miesiączka raczej nie powinna się rozpocząć po 11 dzniach od zakończenia ostatniej?? nie mam pojęcia w piątek mam wizytę kontrolną więć się dowiem :)

Gość agaciorek
yyyy znaczy 8 marca pojawiło się :D

Miałam wypalankę 17 lutego. Wszystko było ok,okres dostałam jak zawsze 26 luty.Jednak miesiączka nie skończyła się normalnie tylko dalej krwawiłam. Byłam u lekarza dał mi Cyclonamine ale ona nie pomaga. Kończę brać tabletki i nie ma poprawy.Zadzwoniłam do lekarza i kazał mi przyjść do kontroli- idę we wtorek.Lekarz mówił że po tym leku powinno ustąpić krwawienie. Martwię się co dalej bo prawie jeszcze kilka dni i będzie m-c jak krwawię.Czy ktoś miał podobną sytuację i może mi coś poradzić.

Gość anika-26

Gość anika-26
Witam, widzę ze wiele z nas ma ten problem. Ja miałam wypalankę 25 lutego. Miałam ją b. dużą, b. bolało. Potem przez cały czas miałam upławy ale tak mocne że cały czas podpaski jak woda szły. Potem zaczęłam krwawic najpierw słabo potem mocniej. Po tygodniu krwawienia poszłam do doktor bo się już bałam. Ona bez badania stwierdziła że to okres. Ja nie chciałam uwierzyć że aż ponad tydzień się przyspiedzył. Podczas badania stwierdziła jednak że odpadł strup i kilka naczyń się otworzyło. Założyła lek i opatrunek. Niestety dzień później dostałam okres i opatrunek wyleciał. Najpierw nie byłam pewna czy to okres i strasznie się bałam nawet z łóżka nie wychodziłam. A dziś jest 2 dzień okresu i krwawię bardzo mocno, więc te naczynia znów się otworzyły :(. Jestem wściekła bo teraz chyba nic nie mogę zrobić muszę poczekać 5 dni i do lekarza. A cyklonaminę biorę i nic...:(

Ja przestałam wreszcie krwawić, ale za tydzień powinnam znowu dostać okres i nie wiem co znowu będzie czy się normalnie skończy czy znowu będzie trwać bez końca. Idę do lekarza na wizytę to się muszę dopytać jak to może wyglądać.Dam znać jak cos będę wiedzieć.

Gość gość
Ja miałam wycinaną nadżerkę pod narkozą i po około 8 dniach zaczęłam po trochu krwawić żywą krwią wtedy zaczęłam się bardzo oszczędzać i właściwie to krwawienie nie było duże ale jednak trwało kilka dni. Lekarz powiedział, że właściwie nie powinnam krwawić i o ile dobrze zrozumiałam był to skutek mojego przesilenia(mam 3 letniego synka przy , którym trudno odpoczywać).

Gość DZIEW
hej ja mialam usuwana nadzerke 15 lutego i z malymi odstepami od tego czasu nadal tym sadziciekrwawie:( niewiem czy to jest normalne krwawienia nie sa bardzo duze ale nadal sie utrzymuja w piatek mam wizyte u ginekologa troche sie boje pracuje jako kasjerka wiec troche tego towaru sie naprzewalam czyzby od tego krwawienia wystepowaly? napiszczie co o tym sadzicie

Gość gośćgoga
Ja tez jeste po już po wypalaniu i najpierw miałam uplawy a tydzień po zabiegu wystąpiło krwawienie ale jeszcze nie panikuje bo to chyba normalne jak nie ustąpi po paru dniach zadzwonie do lekarza ...

Gość gość
O losie to w dzisiejszych czasach to sie jeszcze wypala?? To musi byc niesamowity bol. Nie mieszkam w Polsce podejzewam ze mam nadzerke ale licze na bardziej cywilizowany sposob leczenia

Gość Judyś
Hej Minęlo dokładnie 15dni od zabiegu (miałam wypalaną nadżerkę)Od wczoraj krwawię i odczuwałam dość silne momentami bole w dole brzucha chyba jajnik Przez tydzień przyjmowałam tabletki dopochwowe i od zabiegu miałam upławy Nigdy nie miałam regularnych miesiączek ale na to mi nie wygląda Dla własnego spokoju można iść do lekarza i się nie martwić kobietki:)