Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kamilla7

Planujące ciążę!

Polecane posty

asik--te badania chyba nie maja jakeiejsc swojej nazwy,poprostu muisz isć do lekaz powiedzieć na czym polega twój problem,ze chciała być miec dziecko i sprawdzic jakich wtamin ci brakuje..on napewno cos poradzi;)..sama nigdy takich badań nie robiłam wiec za duzo nie wiem;) kamilka--ooo to naprawde duż aokazja 16 zł za 250 sztuk.musze kupić jak skończy mi sie to popkowanie;) a co do kwasu foliowego to ,po zajciach z koleżanką podeszłyśmy do babki aby wąłśnie zapytac o to czy nasi mężczyźni powinni tez łykac kwas foliowy,a ona na to ..\"a po co??!!!\"..chymm..powiedziała ze nie potzreba ,ze jak kobieta juz łyka to wsyzstko jest w porządku i męzczyzna nie musi bo to wpływu nie ma...sama nie wiem. ale chyba taka babka co na geetyce sie bardzo dobzre zna to wie .;)

....ktoś tu nam zaśmiecił! Dziewczyny, ja zmykam..... piszcie co tam u was! :)

ja robie obadek bo mój męzczyzna jak wróci z pracy to bardzo zawsze głody:P,ale to chyba jak każdy;)heheh..dziś rybcia po grecku;)

jejku a ja siedzę w pracy i akurat głodna jestem a ty mówisz o jedzeniu

hej,pisalyscie wczesniej o witaminkach-ja tydzien temu bylam u swojej lekarki i wyjasnila mi ze lepiej jesc owoce i warzywa niz sztuczne witaminy-tak wiec wcinam jablka,banany i mandarynki,a jesli chodzi o wit E to faktycznie sprzyja zajsciu w ciaze,ale nie kupujcie wit E+A bo nadmiar witA jest szkodliwy.Najlepiej jest kupic czysta witE,ale nie wiem czy da sie kupic bez recepty...ale w sumie to tylko witamina....nie wiem bo ja mialam na recepte. Dostalam tez luteine,ktora bierze sie od 16do25dnia cyklu,to rowniez na pewno pomoze by dzidzius sie pojawil wsrod nas i by byl zdrowy.Dobrej nocki zycze.

elilcia---🌻 gdzie się dziewcyzny podziewacie??;)

Witam 🌼 Jak tam Agapa wyszła rybka?? Pewnie pyszniutka.....:) Ja dziś od rana próbowałam zarejestrować się do lekarza...i nie wyszło mi -30 min kręcenia numeru i albo zajety albo nikt nie odbiera!!! :( Zmieniam przychodnię i to jeszcze dziś! Daria77, a co do luteiny, to własciwie czemu Ci ją gin przepisał?? A co u Was słychać Kobity?

Hej! Wczoraj miałam jakąś awarię kompa i nie mogłam do was pisać:-( Ale już jest oki:-) Te witaminy to sobie jeszcze muszę przemyśleć i może rzeczywiście skonsultować to z lekarzem. Dziękuję za te wszystkie informacje:-)

Asik, wczoraj rozmawiałyśmy o kwasie foliowym- występuje on w szpinaku, brokułach, wątróbce, w pieczywie pełnoziarnistym, słoneczniku. W sumie to najważniejszy jest on dla kobiety, która przygotowuję się aby być mamą i oczywiście dla kobiet w ciąży, ale mój mąż też łyka i myślę, że mau to na złe nie wyjdzie /bo kw foliowy bierze udział w wielu procesach, np. w tworzeniu się krwinek czerwonych itd./.

Kamilla7- kwas foliowy na pewno nikomu nie zaszkodzi, jest też dobry na serce i jeszcze inne ważne sprawy w organiźmie. Juz nie pamiętam na co, ale warto brać.

hej:) kamilka--rybka wyszła pyszniutka,tylko tak duzo mi tego wyszło ze bede to teraz z tydzień jadała:Pheee Asik--🌻 a wiec teraz bierzemy sie za wątrubke,szpinak...itp.:) miłego dnia;)

Oj wiem. Chora jestem. do szpitala ide w poniedziałek- Poznan. Torbiele mam :(

kamilla,gin przepisal mi luteine tak na wszelki wypadek bo bylamjuz w ciazy ale w 12tyg okazalo sie ze malenstwo nie zyje-fachowo nazywa sie to ciaza obumarla-nie wiadomo jaka byla tego przyczyna,wiec teraz bede brac te luteine bo sprzyja zaplodnieniu i utrzymaniu ciazy-mam ogromna nadzieje ze teraz bedzie dobrze,przy pierwszej ciazy bylam przekonana ze bedzie ok,cieszylam sie jak wariatka,teraz wiem ze mozna tylko niesmialo prosic i zyc w pokornej nadziei.......

Moluś i Daria- przykro mi. Ale trzeba mysleć pozytywnie, wszystko będzie dobrze. Dzieci nam wszystko wynagrodzą:-)

daria77, teraz rozumiem, bo powiem szczerze, że sie zdziwułam na poczatku dlaczego Ci to przepisał, ale dobrze zrobił. Bądź dobrej myśli, teraz napewno wszystko się ułoży i będzie ok!!! Moluś, faktycznie cos Cię tu u nas długo nie było! Trzymaj się mocno w szpitalu, my za Ciebie trzymamy kciuki!! :)

Dzieki Kobitki! Mam nadzieje, ze te torbiele nie zniszczyły mi jajnikow i bede mogła miec dzieci... Ale wierze, ze bedzie dobrze. Learz mowił bym sie nie martwiła, ze bedzie OK. :)

Dzieki za dobre slowa kobietki,pewnie ze bedzie dobrze,mam nadzieje ze za rok nie bede miala czasu siedziec przy kompie bo bede miala wazniejsze sprawy na glowie-przewijanie,karmienieitd :)

O tak, za rok o tej porze każda z nas będzie bardzo zajęta:-)

Oczywiście Dziewczyny, że tak będzie i zabraniam mysleć inaczej! Moluś, nic się nie martw tym torbielem, napewno nie zrobił nic złego jajnikom, myślę że gin mam rację, że będzie ok!!! Tylko ty musisz w to uwierzyć! daria77, za rok to będziemy się tu wszystkie konsultować w sprawach pieluch, karmienia itp.!!!!!! :) Kobity, tak musi być!!!!! :)

Ale sie pusto zrobiło... chyba wszystkie posnęłyśmy:-) Taki dzień...

hej Dziewczyny!!! Moluś, wracaj szybko do zdrowia! Rozpoczełyśie rozmowę o witaminach, ja zgadzam się z Darią77., najlepiej jeść warzywa i owoce. Raz już przedawkowałam witaminy. Ale myślę, że takie przyjmowanie suplementów 3 mies.przed nie powinno bardzo zaszkodzić. Tym bardziej, że lekarz przepisuje. Z drugiej str. jesli planujemny staranka na lato to owoców i warzywek będzie pełno! Najlepiej takie z własnego ogródka (pychotkaaaa).

Hej Karyn- jasne że owocki i warzywka są najlepsze i lepiej tak uzupełiać witaminy, nawet moja gin tak mówiła jak byłam u niej jeszcze zanim zaczęliśmy starania. Chciałam się tylko dowiedziec na temat wit E która podobno wzmaga płodność a ja chcę wreszcie zajść w ciążę. Ale teraz stawiam na spokój i czekam na brak @ :-)

Witajcie dziewczęta:) Chciałabym coś podpowiedzieć odnośnie kwasu foliowego, zamiast Folika lepiej stosować kwas foliowy firmy Puritan\'s Pride. Jest tam 250 tabletek i kosztuje ok 14 zł (ja za niego zapłaciłam 13,90 zł.) O wiele bardziej sie opłaca! Któraś z Was napisała już o nim ale nie podała nazwy:)

Witaj Masza- dzięki za informację, przyda się. Halo, gdzie są wszyscy???

Hej Molus- trzymamy za ciebie kciuki, żebyś szybko do nas wróciła z tego szpitala i żeby wszystko było oki. Niedługo będziemy koleżankami z trzeciej tabelki:-)

hej witam Was moje drogie z rana jaki mialam piekny sen,sniło mi sie ze byłam u ginia i powiedział mi że jestem w ciąży...:)..żeby to była prawda zeby to był sen proroczy:) a ja tak sie w tym snie cieszyłąm a ż sie popłakałąm;)..eehhhh,ale sie obudziałam i to był tylko sen;)