Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kamilla7

Planujące ciążę!

Polecane posty

Karyn!! Po prostu super!! No nie wiem co powiedzieć, widzisz jak się wszystko ładnie rozwiązało :) ach......

Asik a jak u ciebie? Miałaś dostać dziś @ i jak? Bo ja właśnie dziś dostałam więc może do ciebie już nie przyjdzie, mam taką nadzieję!

Podzielę się nowinką - czekaliśmy i czekaliśmy i..... Olcia ma pierwszy ząbek!!! Długo kazał na siebie czekać, bo Ola już 9 m-cy skończyła.

@ pomału się rozkręca. Na stare lata będą \"tą wariatką z kotami\"... Albo pójdę do psychiatry...

Asiczku nie będziesz żadną wariatką z kotami, a do psychiatry też się nie kwalifikujesz! Wiem, że znowu kolejny cykl nieudany ale w końcu musi się udać! Spróbuj na razie nie myśleć o zajściu, kup kotka jak miałaś w planach i zajmuj sie nim; koty są dobre na wszelkie dolegliwoći ciała i ducha... wiem to bo 17 lat miałam kota i jak było mi źle to kot na kolanach to najlepsze lekarstwo! Jestem z Tobą!

Asik - :( Brak mi słów... to niesprawiedliwe :( A u mnie brak @. Termin wizyty u gina sie zbliża. Pewnie dostane coś na wywołanie (mam nadzieje). Chciałabym miec juz normalne cykle. Dopytam sie o szczepienia przed kolejna ciążą. Chcialabym zeby tym razem wszystko bylo na ostatni guzik dopięte. Chce tez podleczyc nerkę i pecherz. Nie bede sie spieszyc. Mam na to jakies 2 lata. W zeszlym tygodniu zaszczepilam sie przeciw grypie. Chcialam Justysie tez ale pielegniarka odradzila. Po szczepieniu moga byc powiklania i lepiej zeby wszyscy dorosli opiekujacy sie dizeckiem sie zaszczepili. A mała poki nie chodzi do przedszkola to lepiej nie.

Sami jesteśmy jeszcze w szoku, a ja mam wrażenie, że zaraz wszystko pryśnie jak bańka mydlana. Kamilkaaa26 @ spóźniała mi się o 4 dni i zrobiłam test (powinnam dostać 1-go listopada) Ale od jakiegoś tygodnia dziwnie się czułam. Bolał mnie brzuch i piersi - takie jaby rozciąganie i od 3 dni kłucie w szyjce. Dodatkowo o godz. 20 - 21 byłam padnięta. Myślałam że to przez zmianę czasu, hihi. Staraliśmy się tak na poważnie od 15 września. Wychodzi żę udało się w 2 cyklu. Sama nie wierze, że tak szybko! Nastawiałam się na jakiś rok starań... Aga79 gratylacje dla Oli! U nas tak się przyjeło, że na pierwszy ząbek kupuje się coś twardego np. srebrną łyżeczkę, żeby ząbki się nie psuły :) U Ciebie też tak jest? Asiku25 przyjdzie kolej i na Ciebie, ja nie nastawiałam się, że nam wyjdzie, a ty proszę szok i zaskoczenie. Więc chyba trzeba wyłączyć tą psychikę i co ma być to będzie. A kotek faktycznie jest dobry na wszystko - może to kocio przyniósł nam szczęście... J_A_N_A teraz możesz się przygotować do 2-giej ciąży i przynajmniej wiesz co i jak. Zazdroszczę Ci bo dla mnie to wielka niewiadomai pełno obaw. Mini55 to będziemy prawie na tym samym etapie, hihi. Dostałaś płytkę ze zdjęciem ? Juz sie nie doczekam kiedy sama zobaczę naszą Kropeczkę! Jestem jakaś dzika ale mam stracha przed powiedzeniem rodzicom!

Karyn :) no z tym stresem to jakos tak jest ja tez nie miałam odwagi powiedziec rodzicom a co do USG to niestety plytki nie dostałam ale robilam badanie panstwowo wiec trudno zebym cokolwiek od panstwa za darmo dostala:) no to juz czekam na pierwsze zdjecia ( nie wiem czmu ale mialam napisac coreczki, czyzby proroctwo?? )

Karyn - a ja Tobie zazdroszcze ciąży :) Serio, mimo ze w sumie to zmeczona jestem poczatkami macierzynstwa to znowu mam chec na ciążę, bo to wspanialy okres :) A ja taka mądra jestem po czasie, bo 2 lata temu to bylam zielona

Cześć ! Asik pomyślałam podobnie dziś jak Ty tylko, że na temat psów. U mnie też nici. Byłam u gina i pęcherzykł nie pękł! W ogóle sie nie zmienił od środy. Powiedział tylko, że śluzówka się zmieniła a to dobrze. Jak mu powiedziłam, że może pregnyl był za wcześnie podany to rozłożył ręce , powiedział, że nie wie, żebym jechała do poznania bo to dla niego za wysoka półka! Nosz kuźwa!

Moluś- mi prof z Poznania dał taką rozpiskę, kiedy co i jak po kolei. Może ty zastosujesz tak samo. Od 10- 11 dc codziennie usg żeby sprawdzać jak rośnie pęcherzyk jeśli osiągnie rozmiar 18- 20 mm to wtedy zastrzyk pregnylu- nie wcześniej i nie później.

A z reszta, jak widać po efekcie... co ja się będę wymądrzać. Doła mam i tyle:-(

Karyn nie znałam takiego zwyczaju kupowania czegoś twardego, ale myślałam żeby coś Olcia miała od cioci na pamiątkę pierwszego ząbka, więc coś kupię chyba :)

Gość Kamilkaaaa26
Ja też mam doła :( @ sie zaczyna, pewnie do jutra sie rozkreci, buuuuuuuuuuu

Karyn, gratulacje :) Asik, jak byłam w ciąży i wszystko zaczęło się wali to ciocia przełała mi nowenne do Matki Boskiej Gidelskiej. Dwie koleżanki od cioci z pracy miały bardzo duże kłopoty z zajściem w ciążę (starały sie ok 10 lat), ale udało im się właśnie dzięki tej nowennie. Do tego jeszcze pije się wino z sanktuarium w Gidlach, ale jak się nie ma to trudno. Tu masz adres strony tego sanktuarium, skąd można ściągną tą nowennę: http://www.gidle.dominikanie.pl/nowenna.html Pozdrawiam

Mało się odzywam bo mi smutno:-( 100krocia- dzięki, buziaki!

Od dzisiaj znowu clostilbegyt... Co z tego jak to psychikę trzeba najpierw naprawić...

Jutro jadę do gin. Wczoraj powturzyliśmy test (żeby w razie czego nie wywalc 50zł na wizytę) i znów 2 kreski. Mam lekkiego stracha. Askiu nie dołuj się, spróbuj się wyłączyć... Ja wogóle się nie nastawiałam i taka niespodzianka!

Karyn naprawę super, już sobie wyobrażam siebie z testem i 2 kreski, i buzia na budyniu :) Daj znać jak po wizycie u gina.

Karyn- i jak tam? :-) Próbuję przyjąć taktyke nie myślenia o wiadomym temacie, nie rozmawiania o tym i w ogóle zajmowania siebie i myśli czymś innym, przyjemnym, chcę się wyciszyć, zrelaksować, cieszyć drobnostkami, zyciem i na tym chcę się skupić...

Gość Kamilkaaaa26
Karyn czekamy na wieści po wizycie Asiczku przyjełas bardzo dobre postanowienie :) i oby udało ci się jak najłatwiej zrealizować. U mnie to dopiero 3 nieudany cykl a ja już tez po mału zaczęłam schizować, i zamiast normanie żyć to tylko liczę dni cyklu i o tym wszytskim myślę a to n pewno dobrze nie wpływa. Poprzednim razem nic nie liczyłam i było bardzo spontanicznie i udało się za pierwszym razem. A teraz niby wszystko wyliczone i nic ... :( Teraz to nawet myślę czy nie odpuścić sobie najbliższego cyklui nie żyć tylko zajściem w ciążę, przecież jest jeszcze tyle pięknych rzeczy w życiu. Teraz tak piszę choć nie wiem czy uda mi się to zrealizować. Pusto tu u nas ostatnio

Asik taktyka super, realizuj ją i postaraj się żyć normalnie. A co z kotkiem, przygarniecie jakiegoś przed świętami? Kamilkaa też przyjmij jakąś pozytywną taktykę, która da ci odpocząć od myślenia tylko o jednym, to dobra terapia :) Dziewczyny będzie dobrze!

Taktyka na razie się nie sprawdza:-( Miałam cieszyć się każdą chwilą, każdą drobnostką a jest mi tak smutno że aż mi się chce płakać:-( Czuję się zawiedziona niemal na każdej dziedzinie swojego życia, na znajomych- którzy są \"kumplami\" wtedy kiedy im to jest na rękę i mają z tego jakąś korzyść, na pracy, która nie pozwala mi godnie przeżyć miesiąca bez zadłużania się, na sobie bo nie mogę na siebie patrzeć, powinnam zmienić wszystko- włosy, makijaż, ciuchy tylko za co i skąd niby wytrzasnąć pewność siebie i poczucie własnej wartości:-( Dołek zupełny... Aha, kota chcemy wziąć po nowym roku, bo nie chcemy zaczynać wspólnego życia z kotkiem od zostawiania go na 7-10 dni.

Gość Kamilkaaaa26
Asiczku ja mam ostatnio podobe doły, ale wiesz to chyba jesień tak wpływa, zimno, szaro, buro i stąd pewnie też ten nastrój. Ale damy radę zobaczysz. A kotka chcecie wziąć od kogoś, ze schroniska, czy też kupić jakiegoś rasowca?

Asiczku no niezłego doła złapałaś... :( ale wiesz, każdy ma takie doły w życiu, ja też czasem myślę, że całkiem inaczej moje życie powinno wyglądać... Ale na szczęście tych dołów jest znacznie mniej niż pagórków i trzeba się na nie wdrapywać choć czasem nawet malutkie wzniesienie przerasta... Spróbuj się odprężyć, weź kąpiel, wypij lampkę wina lub gorącą czekoladę, obejrzyj jakąś komedię i głowa do góry! Pozdrawiam Cię mocno!

Już się odrobinę wzięłam w garść, ale muszę zmienić bardzo wiele w swoim życiu. Kotka chcemy albo od kogoś albo ze schroniska tylko boję się że jak pojadę do schroniska to będzie mi szkoda każdego kotka i każdego pieska:-(