Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

silvia27

Jaki wózek???

Polecane posty

Witam Wszystkie szczęśliwe obecne i przyszłe Mamy ;) Przeglądam od jakiegoś czasu strony internetowe z wózkami i zastanawiam się który jest wart zainteresowania i będzie najlepszy dla mojego Maleństwa. Jest tego tyle że trudno się zdecydować. Chciałabym abyśmy wymieniły poglądy na temat tego co jest na rynku i mam nadzieję że mamy które mają już swoje ukochane pociechy pomogą nam przyszłym mamą dokonać dobrego wyboru i podzielą się swoimi wrażeniami i doświadczeniami ;) Pozdrawiam!!

Gość anulla30
Ja dla mojego maleństwa wybrałam deltim vojager.Jest wielofunkcyjny.znajdują się w nim: -nosidło usztywniane,które po wyjęciu dykty służy większemy dziecku za śpoworek -szczelny ochraniacz na nóżki -torba /bardzo przydatna -3 poziomy regulacji oparcia -pałąk do spacarówki i podnóżek powleczone folią/łatwe do utrzymania w czystości -koła pompowane/tzw.terenowe/lekko się prowadzi po naszych nie najlepszych drogach -folia p/deszczowa -moskitiera -pakowny kosz na zakupy Wszystkie elementy łatwo się zdejmują i można je prać w pralce Łatwo się składa i mieści się do bagażnika Cena ok 1000 pln. NAPRAWDĘ WARTO!!!

Dzięki Anulla30 za pierwszą wypowiedź :) Oglądałam te wózki, Deltim ma dość duży wybór jednak są one dość ciężkie ;( Czy możesz napisać coś na ten temat ?

Gość anulla30
TO PRAWDA TE WÓZKI SĄ DOŚĆ CIĘŻKIE/OK.17 KG. JAK MASZ DO POKONANIA SCHODY LEPIEJ ROZEJRZYJ SIĘ ZA CZYMŚ LŻEJSZYM. POZDRAWIAM

ja mam wozek z chicco c1 trio i jestem bardzo zadowolona. w jest bardzo ladny, w miare lekki i co najwazniejsze w moim miescie wszestkie wozki jakie jezdza to albo greco albo deltimy a moj jest niepowtarzalny. :) w komplecie jest gondola, spacerowka i nosidelko - fotelik spelniajace role lezaczka i kolyski oraz plecaczek. dokupilam teraz okrycie na nozki.

Gość owmarta
witam , ja zamierzam kupić wózek chicco i mam pytanie jak sprawdzają się koła , nie ma z nimi problemu? bo słyszałam różne opinie, poza tym moja siostra miała spacerówke chicco i z kół spadała jej guma

Gość ja ostrzegam
Tylko nie beb comfort. Mam dokładnie taki /nie wiem czy link będzie aktywny/ http://www.allegro.pl/show_item.php?item=73833795 Rupieć jakich mało, po tygodniu zaczął skrzypieć a po pół roku pękły śruby. Teraz wymieniam je średnio co miesiąc bo te kupione w sklepie ciągle pękają. Poza tym wózek był już w trzech miejscach spawany. Bujam mojego dzidziusia w wózku ale to nie powód żeby od razu pękał stelaż. Odradzam, bebe ładnie może wygląda ale gruchot jak nie wiem. Obserwuję w allegro i widzę że bardzo dobrze sprzedają się stelaże do tych wózków, to chyba znaczy że nie tylko ja mam taki problem.

jezeli chodzi o chicco c1 trio to nie mialam zadnych problemow z kolami, w ogole na razie odpukac nic zlego z tym wozkiem sie nie dzialo. sluzy mi juz 8 miesiecy a jezdze nim po miejskich chodnikach w bardzo roznym stanie :)

Ja mam parasolke z chicco i bardzo szybko starły sie w niej kółka. Na gwarancji wymieniono mi na nowe, ale te znów są starte, a gwarancja juz sie skończyła. :(

ja nie moge nic w tym temacie powiedziec. na pewno nie ma rzeczy niezniszczalnych i nie jest to tylko udzial firmy chicco. w moim miescie nie ma sklepow tej firmy a inne sklepy wozkow tej firmy nie sprowadzaja bo (jak powiedzial wlasciciel jednej z nich) sa za drogie i polecil mi firme greco. wozki ladne, owszem ale mialy dwie wady: nie maja typowej gondolki i sa zbyt popularne. przy pierwszym dziecku mialam dwa rozne wozki, firm nie pamietam i ciagle sie psuly. notorycznie kolka odpadaly i do tego material na sloncu wyblakl. jednego jestem pewna, ze moj obecny wozek byl wart swoich pieniedzy.

dokladnie. wyjatkowa zaleta tego wozka jest jego cena. poza tym wg mojej subiektywnej oceny wozek jest niebrzydki chociaz nie w moim stylu. ma sporo funkcji, mozliwosc przelozenia raczki co jest dodatkowa zaleta. teraz jednak wiekszosc wozkow na to wszystko. dla mnie ma jedna podstawowa wade, nie ma typowiej gondoli. wazne jest kiedy dziecko sie urodzi bo jezeli pora jesienna, zimowa czy nawet wczesna wiosna to dobrze jest by bylo wozone w wozku, ktore ochroni je przed chlodem, wiatrem, zapachami z ulicy i wytlumi halas. wozek oceniam na -4, ale to moje zdanie :)

Dzieki za opinię, ja jestem na razie na etapie sondowania rynku. Ceny sa dla mnie bardzo istotne.

Gość nusia30
AZAZELLA TEN WÓZEK TO TYLKO MARNA KOPIA DELTIMA !!!

Gość misia111
MOŻE MÓWISZ O SOBIE gumecka!!!

A co powiecia o wózkach GRACO ?? Ładny, w miarę lekki, cena max. 1200 zł ale czy dobry ???

przykro mi ale słyszałam ze graco niezbyt fajny jest... mnie sie b.spodobal..chcialam go w wersji głebokiego tylko... nie zalezy mi na wadze itp... ale pare opinii na innym forum przeczytałam i teraz też już sie zastanawiam... :O trzeba zmienic ... dziewczyny-wy tez 2 rozne wozki kupujece ? gleboki osobno,a spacerowke osobno,czy uniwersalny?

Gość hossa
ja korzystam z wozka firmy Bebe Confort, i jestem nim zachwycona. Wbrew temu co pisala "ja ostrzegam" nic mi sie w nim nie psuje, jest nie tylko ladny ale i funkcjonalny. Przy tym oczywiscia lekki. obecnie woze w nim drugiego synka i nic mi nawet nie piszczy. Osobiscie uwazam ze sa to najlepsze wozki na rynku.

Gość hossa
a to ze stelaze dobrze sie sprzedaja wcale nie musi swiadczyc o tym ze sie psuja

mam trophy avenue firmy Bebe Confort - spisuje sie znakomicie jest lekki, ma skrętne przednie koła, trzy poziomy \"zawieszenia\". A za jakiś czas dokupimy tylko spacerówkę - wystarczy doczepić do stelaża

Isabelle 24 możesz podać link do tego forum gdzie isali o wózkach GRACO ? W internecie widziałam wózek Quatrro Delux właśnie firmy GRACO, który bardzo mi się spodobał jednak nigdzie nie mogę znaleźć zdjęcia tego wózka w wersji głębokiej :( a pisza że jest to wózek głęboko-spacerowy. http://www.desen.com.pl/wozki_dzieciece.php?wozek=4 Może ktoś z Was widział zdjecie z nosidłem dla noworodków? Jeśli tak to bardzo proszę o namiary ;)

Halo, halo czy nikt nie ma problemu jaki kupić wózek ?? Piszcie jak znajdziecie trochę czasu ;)

A ja wybrałam z tej strony breaker w kolorze czerwono - ecru. http://www.babyactive.pl/?op=katalog&lang= U mnie w sklepie kolor na zamówienie kosztuje 580 na kołach plastikowych, 630 na pompowanych. Nie ma co prawda fotelika samochodowego ale to mi nie przeszkadza. No i nie jest ciężki bo waży 10-11 kg. W porównaniu z innymi, droższymi nawet to wypada całkiem nieźle, bo potrafią ważyć 15-17 kg. Mnie stać jedynie na wózek w granicach 650zł, bo na pomoc rodziców nie mogę liczyć, ale jak Ciebie stać na droższy to fajnie mieć taki z fotelikiem samochodowym. Pompowane koła to zbędny dodatek. Po pierwsze po górach tym jeździć nie będziesz a po drugie taki wózek jest o jakieś 2kg cięższy, a jak do np. 12kg wózka dodasz np. 6kg dzieciaczka i jeszcze 3kg zakupów to masz już 21kg a to i tak już strasznie dużo. Jeśli nie mieszkasz w domku, albo na parterze to radzę Ci pytać ile każdy wózek waży. Nie powinien przekroczyć 12kg - tak moim zdaniem. Fajnie jak ma stelaż z takiego stopu jak ramy przy lekkich rowerach bo wtedy jest naprawdę leciutki, ale i ceny są wtedy koszmarne. Ja widziałem taki wehikuł za ok 2 tys. Śliczny, lekki, ale cena jak dla mnie nie do przeskoczenia.

Gość era
graco sa ciazkie i po zlozenie zajmuja duzo miejsca trzeba miec duzy bagaznik aby go zmiescic, a wklad dla niemowlaka bardzo malu dziecko za dlugo w nim nie pojezdzi.Moj faworyt to quinny speedi

Gość ILLELI
polecam bebe confort..gondolke mam Prelude a spacerowka everest life..pompowane kola na zawieszeniu..sa swietne nie tylko przy pokonywaniu chodnikow ale i spacerach po lesie i po wyboistym...pojemnosc jest duza..gondolka i spacerowka sadze ze idealna..latwo sie pierze co moim zdaniem jest wazne..stabilny,solidny,bardzo zwrotny..wspaniale sie prowadzi...kilka lat temu zajmowalam sie dziecmi w anglii i francji, holandii, nawozilam sie niemowlat za 100 lat i dlatego dla mojego bebe wybralam ten wozek...najlepiej sie sprawowal..a mialam porownanie do innych. drogie sa ale mozna kupic uzywane:) pozdrawiam