Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aggie

Jak być zadbaną - chętnie doradzę

Polecane posty

Ja chodzę właśnie tak raz na tydzień, na 7 i pół minuty i sie zastanawiam, czy to nie za często :) A z tym sokiem to troche lipa, bo kiedyś piłam i jedyne co mi nabrało pomarańczowego koloru, to była wewnętrzna strona dłoni, hehe.

Aggie => :) dzięki załamałam się - właśnie robię to co nie powinnam... różowe cienie (lekko) i czarna maskara :o :( od jutra obiecuję, że nie będę :) coś mi nie pasowało w tej kompozycji :( trafiłaś w sedno :) dziękuję

Gość SZKLANKA SOKU DZIENNIE
Za duzo -watroba siada.Wcale nie jest dobrze gdy pijac sok marchwiowy zauwazamy zmiany koloru skory TO ZLE!!!Czesto widze mamy z malymi dziecmi ,a ich slodkie buziuchny az pomaranczowe.Jedna od drugiej chce byc lepsza i wlewa w maluszki te soczki.Soki tylko te jednodniowe sa naprawde zdrowe.

Nie chodzi o to, aby skóra zmieniła kolor po piciu soku, ale o to, aby łatwiej \"łapała\" promienie słoneczne. Papajo - jeżeli masz np. zmęczone czy przekrwione oczy, spróbuj odwrócic od nich uwagę, podkreslając usta.

no to ja poprosze-poradź mi coś na zniszczone pazurki! 3 tygodnie temu zdjęłam tipsy i teraz moje paznokcie są totalnie zniszczone-co robić?

1) Krótko obciąć paznokcie (żadnych metalowych pilniczków, tylko papierowe albo najlepiej szklany) 2) Krem do rąk i paznokci, np. Kamill albo Sally Hansen Radiant Nails&Cuticles - noś przy sobie i smaruj łapki przy każdej okazji. 3) Unikaj kontaktu z detergentami - jezeli myjesz naczynia albo pierzesz bieliznę w reku, nakadaj rękawiczki 4) Odpuść sobie na razie kolorowe lakiery, a jeżeli odzywke, to do zniszczonych paznokci, np. którąsś z serii Sally Hansen. Tylko nie utwardzacz, a odzywkę. 5) Ewentualnie jakies witaminki na włosy i paznokcie, np. Silica, choć wydaje mi się, że paznokcie musza Ci po prostu odrosnąć.

Gość czesc wszystkim
ja mam pytanko Aggie jakie tusz do rzes polecisz mi alby byly lekko wydluzone i jedwabiste z polyskiem nie znosze posklejanych suchych rzes z gory dziekuej za odpowiedz

Ja od miesiąca uzywam tuszyu Astor \"Lycra Flex\" czy Extend, tego podkręcającego. Bardzo mi odpowiada i nie rozmazuje się, nawet, gdy nie uzywam podkładu, bazy, niczego. Dla odmiany, poprzedni tusz, Maybelline, rozmazywał się na potęgę.Aktualny ma nieco wygięta szczoteczkę i nie nabiera się na nia zbyt dużo tuszy, dzieki czemu za jednym pociągnięciem można mieć delikatnie podkreślone rzęsy, a za drugim - nieco mocniejszy efekt.

A w ogóle to szacuneczek, Aggie, bo widać, że naprawdę się tym interesujesz i że się na tym znasz. Dzięki za radę i pozdrawiam :)

Dzięki, Millii! Gdybys tylko podliczyła, ile wydaję na gazetki o urodzie, to chyba straciłabyś do mnie cały szacunek... Zresztą co pasuje jednemu, niekoniecznie odpowiada drugiemu. Tusz Astor poleciłam np. z własnego doświadczenia, ale kupiłam go po zapoznaniu sie z opiniami dziewczyn na DT.

ok a jeżeli już mozesz mi polecić ożywke Sally Hansen, to którą najlepiej? Wiem,ze każdy ma inne paznokcie, ale przy tak zniszczonych jaka pasowałaby najbardziej?I co to jest za krem ten do rąk Sally Hansen?Mozesz coś wiecej o nim napisac, bo szczerze powiem,że jeszcze o takim nie słyszałam

Aggie :) ja też oczywiście dziekuję za rady :) jeszcze jakbyś mogła to podpowiedz mi jakie kolory cieni do powiek polecasz, choć zauważyłam że niepomalowane powieki i sama maskara lepiej wyglądają niż ten róż na powiekach :( ale ewentualnie jakie kolory cieni? może coś z palety: http://www.bell.com.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=57&Itemid=245 a kolor maskary? brąz będziemi pasował jeśli mam zielone oczy i ciemne włosy (brązowe) - właśnie dlatego maluję oczy na różowo bo słyszałam że to fajnie wygląda z połączeniu z zielenią oczu, ale zrezygnuję z tego :) a te kuracje z herbatą to jak często stosować?

Gość a co z moją prosba
odnośnie rad jak upiąc długie włosy?? Pomóz prosze.

Recenzowałam ten krem na Damskiej Torebce. Ogólnie krem jest zajebisty, że sie tak wyrażę, pachnie pomarańczami, a skóra dłoni jest niesamowicie gładziutka. Aha, na zniszczone dłonie i paznokcie mozna stosować albo olejek rycynowy, wcierając w zniszczoną płytkę, albo smarować dłonie maścią witaminową i tak iść spać. Ta maść ratuje moje stopy w okresie zimy, kiedy chodzi się w wiadomo jakich butach. Co do odzywek, słyszałam, że jest taka odżywka Sally Hansen, chyba w kolorze pomarańczowy, ale za nic nie przypomnę sobie nazwy. Ja mam Diamond Strength, ale mi służy jako utwardzacz do długich paznokci, a nie zniszczonych. Dużo dziewczyn poleca Witaminową Bombę Killy\'s, może to?

aha teraz mam 21 z tej palety i właśnie to jest ten niepasujący mi róż :( faktycznie głupio wyglądam

Papaja, a gdybyś spróbowała cieni w odcieniu bieli-bezu, lekko rozświetlone? Ewentualnie jakis łosoś? Miałam kiedyś artykuł na temat maskowania zmęczenia, ale nie pamiętam dokładnie, jakie kolory cieni polecali. Co do długich, kręconych trochę włosów, proponuję skorzystać z pomocy tzw. motylków - kupić z 10 i zaczesując włosy do tyłu zrobić coś w rodzaju \"korony\", tzn. tak, jakbyś chciała upiąć sobie grzywkę. Wybacz, ale na fryzurach niespecjalnie się znam.

Gość trudno ale dzieki

Jesli moge wtracic swoje 3 grosze... kiedys przeczytalam, ze przed kazdym nalozeniem tuszu nalezy zebrac nadmiar tuszu ze szczoteczki chusteczka. Stosuje ta metode i jestem bardzo zadowolona. Zadnych grudek i gimnastykowania sie przed lustrem, zeby rzesy wyczesac :) Co prawda, moze troszke szybciej sie tusz konczy, ale przynajmniej nie denerwuje sie przy robieniu makijazu 🖐️

to zaraz sobie sprawdze kremik, a odżywke chce sobie kupić nail tek, bo czytałam recenzje,że ponoć rewelacyjna. A ten olejek rycynowy to na co on w ogóle jest, bo dużo o nim czytałam, a nie wiem do czego się nadaje. I czy są jakieś ograniczenia w jego stosowaniu? Acha i jeszcze jedno, co na zniszczone skórki wokół paznokci?

Też słyszałam o metodzie wycierania szczoteczki w chusteczkę, ale boję się, że przy takiej metodzie włókna z chusteczki mogą się zaplątać w szczoteczkę. Można też ocierać szczoteczkę o tubkę (ten otwór), ale podobno wtedy szybciej tusz wysycha.

Aggie => jeszcze coś mi się przypomniało - nie napisałaś co sądzisz o wyborze brązowego tuszu do mojego typu urody: zielone oczy + brązowe włosy, cera bardziej jasna niż ciemna ;) z jakij firmy tusz brązowy możesz polecić? Może być Rzęsisty tusz do rzęs Avon - 8,90 w tym katalogu a czy jeśli użyję brązowego tuszu i różowego błyszczyka to ie będzie ze sobą się gryzło? troche sie obawiam:)

Gość kfjatek
ja mam 2 pytania 1. jak pozbyc sie cieni pod oczami mam ich od kad kamietam a mam 19 lat 2. co poradzisz na wypadanie wlosow (od pol roku) :(

Gość Anetaaaa
ojjj a mi przydałyby sie jakies rady dotyczące włosów.Otóz czesto prostuje włosy(kupiłam sobie profesjonalna prostownice bo myslałam ze nie bedzie tak niszczyc włosów) niestety moje włosy straciły swoja kondycje....choc staram sie o nie dbac...stosuje maseczki, mam te serum do zniszczonych koncówek z avonu...i nic nie pomaga.Wszyscy mi mówia zebym poprostu przestała je prostowac...ale ja wiem ze a takich lekko pofalowanych wygladam brzydko9włosy mam tak za ucho).Poza tym mam problem z cera...nie wiem jak sie pozbyc drobnych ale niestety dośc licznych blizn potradzikowych.Wiem ze mozna to zwalczyc u kosmetyczki....ale te kwasy sa drogie

Gość ankaaaaaaachciałabym się dowie
chciałabym się dowiedzieć, jak pielęgnować włosy, na których mam jasne pasemka (platynowe). Czemu po miesiącu kolor robi się żółtawy?

Gość nodi19
a ja zapytam co sądzisz o takim preparacie na włosy Placenta? chciałabym miec gęstsze włosy....

może i mi bedziesz mogła pomóc byłabym wdzieczna mam włosy długie do pasa i mam z nimi wiele problemów otóz bardzo szybko sie przetłuszczaja co dwa dni myje a czesciej to poprostu sie niechce przy tak długich włosach jak rozpuszcze włosy to nie sa nic puszyste tylko jakies takie oklapniete do tego w ogóle nie wiem jak sie czesac przez cały czas chodze w kitce ale to juz mnie powoli nudzi chciałabym jakos fajnie wyglądać planowałam je tez troszke podciać ale tez nie wiem jak ( nie chce ich ścinać bo troszke mi zal i pobobaja mi sie długie włosy) i moze bedziesz umiała dordzic mi jakis dobry szampon do koloryzacji włosów ale taki nie drogi obecie uzywam palett średni brąz

ja mam jeszcze jedno pytanie:) jak myślisz, czy śliwkowy kolor tuszu do rzęs podkreśli czy raczej wyeliminuje zmęczenie na twarzy ? a granatowy? a brąz? który pasuje do zielonych oczu i zapewni efekt na ktorym mi zależy? (zatuszowanie zmęczenia na twarzy) włosy mam brązowe pozdrawiam:)

Gość kooooo
hmm moze ja tez otrzymam pomoc.Mam bardzo cienkie wlosy obciete asymetrycznie ale nie wiem jak je ukladac i jakiego szamponu/odzywki powinnam uzywac??Poza tym Chcialabym sie zaczac malowac (mam19lat) gdyz do tej pory uzywalam tylko tuszu do rzes.Wiec tak: mam ciemne brazowe wlosy,niebiesko szare male oczy,ladne usta i troszke piegów.Moze mi cos doradzisz?