Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aggie

Jak być zadbaną - chętnie doradzę

Polecane posty

Jeśli naprawdę jest brązujący to trochę zmieni Ci się kolor, ale niezbyt mocno i nie od razu, tak jak na reszcie ciała. Jeśli jednak chcesz zmienić odcień cery, to użyj samoopalacza, efekt będzie znacznie lepszy.

Gość oszołomka
Widze ze i ja skorzystam bo nie wiem co robic :-( i czuje ze bedzie to jakies wyzwanie by mi pomoc :-p Otóz mam grzywke. Wszystko z nią ok tylko ze jest jeden problem. Nie wiem jak mam ją usztywnić by sie nie podnosila jak wieje wiatr. a juz wiosna i latem to masakra!! Uzywam zelu bezbarwnego ale to nic nie pomaga. Po wyjsciu grzywka podnosi sie tak ze rozwiewa mi sie na wszystkie strony a nawet gorzej bo zaczesuje sie do tylu razem z wlosami!! :-( Co mam robic zeby grzywka byla na czole ??

zanim zaczne moj problem poruszac chce cie baaardzo mocno usciskac za to co robisz z nami na tym forum:) buziaki! no to lecimy z interesem :P przeczytalam dokladnie twoje porady dla ikonki rozpromienionej (chodzilo o to ze dziewczyna ma zbyt umiesnione uda, wogole jest typem sportowym, nie przepada za spodnicami, za to kocha dzwony i nie wie czy dzwony sa dobre na jej masywne uda) otoz jestem w podobnej sytuacji jak ona, 177cm wzrostu i uda jak beczki bo od 5 lat trenuje wyczynowo szermierke...napisalas ze warto pomyslec o spodnicy, to mam pytanie, konkretnie jaka spodnica? do swoich lydek duzo nie mam gdyz miesnie sa ale regularnie je rozciagam i lydki sa ok :) wiec jakie spodnice polecasz? za kolano, przed kolano, moze takie asymetryczne, moze falbany... pozdrawiam

Witajcie dziewczyny, jestem po długiej przerwie - przepraszam, że aż tak długiej. Oszołomka: z grzywką często bywa tak, że mimo naszych apeli, próśb i gróźb robi co chce, niestety, ale sporo zależy od trzech rzeczy: ~~ jakości włosów (jeśli są cienkie, rzadkie lub zniszczone to niewiele da się zrobić), ~~ sposobu strzyżenia (najlepsze jest cieniowanie lub pazurki, wtedy krótsze włosy \"przytrzymują\" dłuższe i grzywka jest mniej podatna na rozwiewanie; możesz też zdecydować się na grzywkę zaczynającą się bardzo wysoko na głowie, ok. 10 cm od linii włosów - taką grzywkę miała swego czasu Adrianna Biedrzyńska), ~~ użytych środków (może zamiast żelu, zacznij używać lakieru? tylko nie stosuj go na zbyt przylizane włosy, ani na zbyt nastroszone, bo w obu przypadkach wygląda to nienaturalnie, a tak w ogóle ta najpierw wyjdź z lakierem na włosach gdzieś na krótko, np. na spacer z psem albo do pobliskiego sklepu, żebyś w razie czego mogła szybko wrócić - oczywiście cały czas mam na myśli zachowanie Twoich włosów w czasie powiewu wiatru). A może jakaś fajna opaska rozwiąże Twój problem? Albo zmiana fryzury na taką bez grzywki? Życzę powodzenia. Ivaa. Dzięki za uściski i buziaki, bardzo mi miło. Spódnic dzisiaj jest mnóstwo, do wyboru, do koloru, uczulam Cię tylko na 2 modele: ~~ wszelkie dżinsowe - sztywne i nieplastyczne, wygląda się w nich jak w tekturze, a to widać dopiero jak się idzie za kobietą w takiej spódnicy, z przodu uwagę przykuwa też twarz i bluzka, więc na to nie zwracamy wystarczającej uwagi; ~~ o kształcie trapezu - to model dobry dla dziewczyn o b. wąskich biodrach i płaskich pupach, czyli o chłopięcej sylwetce, taka spódnica łamie \"jednowymiarowość\" sylwetki, nadając jej bardziej proporcjonalny wygląd, natomiast bardziej kobiece kształty trochę deformuje, bo nienaturalnie dodaje szerokości na wysokości linii bioder - pisząc to cały czas myślę o spódnicy z dość sztywnego materiału, np. len, sztruks, itp. Jeśli trafisz na trapez z miekkiego, plastycznego materiału, to próbuj. Wszystkie inne modele możesz śmiało nosić, w zależności od nastroju i okazji. Mogą być spódnice z falbanami (raczej na wysokości kolan, niż od bioder, bo nie poszerzają optycznie sylwetki i nie mną się przy siadaniu, jeśli we wzorki to drobne do spódnicy szytej z kawałków (np. z klinów, z kontrafałdami lub falbankami), duże wzory do spódnicy prostszej (np. klasycznej z rozcięciem z boku, z asymetryczną falbaną z jednej stony lub dołem). Szukaj tego w czym się dobrze czujesz i koniecznie oglądnij się z tyłu zamin kupisz. Baw się strojem, idzie lato, wszystkie chwyty dozwolone. Pozdrawiam. P.S. Napisz słówko o szermierce, od jakiego wieku można zacząć i jakie mieć predyspozycje, bo chciałabym posłać na to moją córkę.

Gość onatowie
a ja mam taki problem, że jak używam szamponów samych to mi sie robi łupież, z kolei fryzjerka mowila,ze odżywke należy nakladac od polowy wlosow bo przy głowie to wlosy oklapną..no i fakt faktem. przeciwlupieżowe mi nie pomagają, pozostają tluste albo z lupiezem. acha..no i szampony pzreciwłupieżowe wypławiają kolor farbowanych włosów;/

Gość Ciekawka
Co myslicie o suszarkach jonizujacych? Kturas probowala? Jakie sa efekty pielegnacyjne?

Gość tez zapytam
Nie czytalam calego topiku ,ale mam problem z wypadajacymi wlosami ..poradz cos :( Z gory bardzo dziekuje i serdecznie pozdrawiam

Gość eksperyment
renifer- jestem pod wrazeniem Twojej niespozyte energii i wiedzy:) (przesledzilam watek) To i ja zapytam: nie mam pomyslu na makijaz, chetnie bym sie pomalowala ale nie wiem co i jak- mam fajna wypielegnowana cere, blada, gleboko osadzone sredniej wielkosci zielone oczy, ciemne brwi, kiepskie rzesy ( ale czytalam porady wczesniej i sie wezme za nie )wlosy ciemnoblond z jasnymi refleksami. Pytanie o kolor i sposob nakladania cieni:) pyt 2 jak myslisz jaki typ fryzury pasuje przy sztywnych, lekko pofalowanych gestych wlosach? glowa szeroka, buzia lekko pyzata, twarz krotka, niskie czolo:) dziekuje z gory i pozdrawiam:)

Onatowie: łupież może mieć wiele przyczyn i różne postacie, musiałabyś scharakteryzować swój, żebym mogła Ci szybko pomóc, a nie rozpisywać się o wszystkich przyczynach i rodzajach łupieżu, bo jest tego b. dużo. Sądzę, że jedną z przyczyn może być farbowanie włosów, ale nadal za mało wiem. Tez zapytam: przeczytaj mój post z 5.12., tam powinnaś znaleźć odpowiedź na Twój problem, ale jeśli to nie wystarczy, to zapraszam.

Eksperyment: zależy co chcesz pokazać makijażem. Jeśli chcesz zwrócić uwagę na kolor oczu, to użyj zielonych (lub delikatnie perłowych szarych; możesz korzystać z szrokiej gamy kolorów, tylko unikaj niebieskiego - przy zielonych oczach wygląda bardzo niekorzystnie - żółtego i wszystkich ciemnych w dużej ilości, bo bardzo postarzają) cieni tak jak przy małych oczach (\"wyciągnie\" je to optycznie, bo - jak piszesz - są głęboko osadzone), jeśli chcesz zwrócić uwagę na ich kształt, to zrób cieniutką! kreskę eyelinerem (najlepiej popielatym) nad górną powieką i równie cienką tuż pod dolną linią rzęs, to nada oczom wyrazistości. Oczywiście, jeżeli nie będziesz się w tym dobrze czuła, to zmyj, pamiętaj tylko, że dużo zależy od tego czy kreska jest naprawdę cienka. Możesz też podkreślić tylko usta, to nie wymaga żadnych dodatkowych zabiegów. Cerę możesz przyciemnić opalaniem (z umiarem) lub samoopalaczem (tu: pamiętaj o równomiernym rozprowadzeniu i dokładnym umyciu rąk). Przy lekko pyzatej twarzy, dobra jest fryzura z grzywką w kształcie litery c, trochę wystrzępiona, z kosmykami - pazurkami zachodzącymi na policzki, do ramion - taki kształt koryguje trochę owal twarzy i wysmukla głowę. A może zdecydujesz się na zmianę koloru (przy opalonej karnacji i zielonych oczach świetnie wyglądają jasnokasztanowe włosy) lub wzmocnienie pasemek? Na dziś tyle, w razie następnych pytań - zapraszam.

Gość zaskorniki
mnie interesuje a nawet powiedzilabym ze bardzo interesuje jakis sposob na te CZARNE KROPPKI NA NOSIE poprostu nie mam pomyslu jak sie tego pozbyc wyciskanie - po kilku dniach to samo c bylo jakies kosmetyki oczyszczajace - tez prawie zero rezultatu ostatnio zaczelam uzywac maseczek oczyszczajacych i jesli je stosuje kilka razy w tygodniu to jest tego mniej niz normalnie ale mimo wszystko ciagle jest

Gość Aira
jaki fajny topic :P moje pytanka : 1. gdy się depiluję/golę, zawsze w okolicy bikini i pach zostaja mi czarne kropki-cebulki włosow, plus zaczerwienienie :( 2.blizny..jak sie ich pozbyc? jedna mam juz dwa lata,bo małym zacięciu się :(

Gość Aira
3.- bikini. kiedyś się goliłam,zaczeły mi wrastać włoski. wyciągnęłam je zdezynfekowwaną pęsetką,zostały malutkie blizny, no trudno.ale za kazdym razem, gdy znów używam golarki- czystej,ostrej,po wczesniejszym peelingu i przy użyciu pianki do golenia-po goleniu znów peeling i mycie-i tak skóra nie jest gładka,tylko są takie jakby małe krostki...

Cześć. Jeśli mogłabys odpowiedzieć mi na takie pytanie.Mam ogrągłą głowę (koleżanka się śmieje że jak piłka do koszykówki) i na dodatek orli nos. Jaka fryzura będzie mi pasowała? Włosy mam proste i nie za bardzo gęste do ramion jak na razie. Bużka.

Zaskórniki. Prawdopodobnie zbyt rzadko (albo w ogóle) stosujesz peeling i dlatego Twoja skóra ma zbyt grubą warstwę zrogowaciałego naskórka. Zatyka ona pory i przez to tworzą się zaskórniki. Zanim położysz maseczkę, użyj peelingu i toniku (pisałam o tym 05.12., więc zajrzyj tam). Powinno być lepiej.

Aira. Czarne kropki pod skórą zostają zawsze po depilacji ciemnych włosów, a jedynym sposobem na pozbycie się ich jest depilacja laserowa - wściekle droga, ale najskuteczniejsza ze wszystkich metod. Zaczerwienienie jest skutkiem podrażnienia skóry, spróbuj używać balsamu po goleniu dla facetów. Blizy możesz spróbować się pozbyć preparatem o nazwie CONTRACTUBEX, cena ok. 30 zł, jest dość skuteczny, tylko trzeba go długo używać. Pozdrawiam.

Aniunitka: wbrew pozorom, okrągła głowa nie jest złym kształtem, bo niczego nie trzeba \"uzupełniać\", jak w przypadku asymetrycznej głowy. Wystarczy dobre strzyżenie, np. kaskadowo wycieniowane włosy z wystrzępioną grzywką, albo - jeśli nie lubisz cieniowanych włosów - różnokolorowe pasemka (nie za dużo), które odwrócą uwagę również od kształtu nosa. Nie polecam Ci fryzur bez grzywki, bo odsłonięte czoło uwypukla nos, a tego przecież chcesz uniknąć. Możesz też po prostu spróbować ozdocić czymś włosy, np. wpiąć kilka kolorowych spinek tuż za grzywką - \"oddzielając\" w ten sposób tył głowy od przodu; możesz upleść kilka warkoczyków wplatając w nie kolorową wstążkę, itp. Myślę, że to Ci powinno pomóc, ale w razie pytań - zapraszam. Pozdrawiam.

Mallami, kalki, jokoloki, oszołomka, ivaa i inne dziewczyny, co u Was? Jak Wasze: cera, włosy, paznokcie? I samopoczucie? Dajcie znać czy jest lepiej. Pozdrawiam.

Gość no i temat zdechł

Gość czy autorka jest jeszcze
ja mam pytanie co do makijazu do niebieskich oczu

hallo czy autorka jeszcze odpowiada ...ja mam ptanie dot celluitu jak sie go pozbyc skutecznie i na zawsze ... ????

Jestem jeszcze. Jullia.Co do cellulitu, to niestety, nie ma jednej cudownej recepty, która pozwala pozbyć się tej zarazy na zawsze, ale jest kilka sposobów na zmniejszenie. Przede wszystkim zdrowy tryb życia: ruch - nie tylko piechotą do sklepu, ale też aerobik, basen, jogging, rower, a w zimie łyżwy, narty biegowe, ścianka wspinaczkowa (do wyboru). W ostateczności ćwiczenia z kasety video w domu. Druga rzecz to dieta: - mniej węglowodanów (chleba, bułek, klusek, makaronów, ciast) - mało tłuszczów zwierzęcych (tłuste kremy na maśle, mięso - oprócz kurczaka bez skóry, indyka i królika, zawiesiste sosy i zupy), - mało słodyczy. Zamiast tego: warzywa (jako farsze do naleśników, zapiekanek, wypełmiacze sosów, sałatki na kolacje, itd.), ryby (można je robić na wiele sposobów, nie tylko panierowane), mięso raczej pieczone lub duszone niż smażone, no i nabiał (ostrożnie z tłustym białym serem i śmietaną). Jeśli masz nadwagę, to tym bardziej zmiana diety będzie dla Ciebie korzystna, a jeśli nie - to zmniejszasz szanse cellulitu. Kolejna rzecz to oczywiście kosmetyki. Jedyna rzecz jaką mogę Ci polecić z czystym sumieniem, bez najmniejszego wahania (nie zawsze tak mam), to preparaty Vichy. Masz do wyboru Lipocure (serum wygładzające, smarujesz bez masowania), Liposyne (krem wyszczuplająco -drenujący, trzeba wmasowywać) i Lipostretch (ujędrniająco - modelujący, do skóry zwiotczałej i rozciągniętej, do bardziej zaawansowanej postaci cellulitu, również na rękach i ramionach, trzeba się dość mocno masować). W zależności od natężenia Twojego s. - wybierz jeden z tych preparatów i stosuj go regularnie, bo tylko wtedy będzie efekt. Niestety, minusem tych środków jest ich cena, ale warto się wykosztować, bo są skuteczne. Zyczę powodzenia :-). A może za miesiąc dasz znać jak Ci idzie? -------------------------------- O jaki makijaż chodzi? Potrzebuję więcej informacji o kształcie oczu, kolorze włosów, ulubionych kolorach, bo nie chcę wypowiadać się w ciemno. Pozdrawiam.

a jaki makijaz oczu do oczków zielonych (jedno bardziej,drugie mniej a bardziej brązowe-hehe),włosy ciemny brąz zimne,cera jasna (kośc słoniowa ;-) ),brwi ciemne ale nie wyraziste-takie dziwne. A kolory jakie lubię to zielony(wszelkie odcienie),czarny,czerwony... co do make-upu to próbowałam brązy ale znudziły mi się.w fioletach wygladam żałośnie,w niebieskim też :] czy jestem skazana tylko na brązy i złoto?? może mnie natchniecie :) pozdrawiam cieplutko

Gość Wiesia zaklopotana
reniferku ja prosze o podpowiedz odnosnie m.in.strzyzenia wlosow .Twarz podluzna,ksztalt prostokata,czolo wysokie.Wlosy mam proste i cos typu trwala itp nie pasuja do mojej twarzy bo pokrecone dodaja bardzo mi lat-postarzaja.Jaka fryzurke lub fryzurki bys zaproponowala zeby optycznie glowe skrocic i zaokraglic? Druga sprawa to makijaz,jestem typem lata:wlosy mysi odcien szatynu ,oczy szare ,cera w odcieniu lekko rozowym.Jakie kolory podkladu uzywac ,jaki kolor rozu ,pomadki lub blyszczyka i cieni do powiek? Jak nakladac roz na policzki zeby twarzy jeszcze bardziej nie wydluzac?Czy wogole z rozu powinnam zrezygnowac majac twarz podluzna?

Gość Wiesia zaklopotana
Jeszcze jest cos bardzo waznego o czym nie napisalam.Chodzi o kolor wlosow,wiem ze nie pasuje mi bardzo jak zrobie baleyage i mam cieply-zoltawy odcien pasemek.Wyglada to makabrycznie przy twarzy z rozowym odcieniem.Podpowiedz jak uzykasc chlodny odcien pasemek ,ale nie tak zeby one byly biale albo siwe tylko w chlodnym odcieniu bezowym.Mam wlosy farbowane na szatyn,nie ejst to cieply odcien ,ale taki neutralny ,bez mysiego tylko chcialam dodac refleksy zeby jakos ozywic ta kolorystyke czyms jasniejszym ,a najgorsze jest to,ze nie moge uzyskac takiego efektu.Baleyage robilam w kilku salonach fryzjerkich i w zadnym nie zrobiono mi chlodnego odcienia chociaz zapewniano.Moze cos doradzisz? Z zoltawymi ( cieplymi) pasemkami wygladam jakbym byla ciezko chora ,taki efekt niezdrowej zoltawej cery sie pojawia albo jak u palacza.

ja bym chciala zapytac jaki eyeliner mi polecasz..? z jakiej firmy jest najlepszy?

Bławatek. Jeśli nudzą Cię brązy to może spróbuj zieleni, beżu albo śliwkowego (innego fioletu niż ten, którego użyłaś i uważasz, że Ci nie pasuje)? Jest mnóstwo odcieni, na pewno znajdziesz coś dla siebie. Spróbuj przymierzyć coś w kolorze cienia, który chcesz zastosować, np. apaszkę albo bluzkę, bo dopiero wtedy możesz ocenić całość. Możesz też zrezygnować z cieni (na jakiś czas) i malować tylko rzęsy, a mocniej podkreślać tylko usta. Daje to bardzo ciekawy efekt przy wyrazistych odcieniach czerwieni. Odradzam Ci niebieski, bo jasna cera wygląda przy nim okropnie, zresztą sama zauważyłaś. Spróbuj poeksperymentować z ciepłymi kolorami, np. rdzawym, pomarańczowym, piaskowym lub orzechowym. Daj znać jak Ci idzie. Pozdrawiam.

Gość etlefetlemetle
czy autorka jeszcze tu bywa?