Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aggie

Jak być zadbaną - chętnie doradzę

Polecane posty

Ja proszę o radę - co zrobić z czerwonymi plamkami (czy może to nazwać przebarwieniami) na twarzy (w okolicach nosa)- myślałam o jakiejś maseczce - ale są tylko oczyszczające i tym podobne Pozdrawiam,

Gość fijołeczek zimowy
Czy sa jakies podklady baaaaardzo podobne w konsystencji/kolorach do VICHY ?? Stosuję zazwyczaj Lumene (09), wypróbowałam z próbki właśnie Vichy (25 nude) c(z tym ze wygładzający zmarszczki- których jeszcze nie mam-23 lata). Wydał mi się świetny ten podkład, odpowiada mi w nim wszystko, konsystencja, czas utrzymywania się, nawilżenie dodatkowe, chciałabym go zacząć stosować (oczywiście nie liftingujący, ale o tych samych parametrach), jednak podejrzewam, że nie będzie mnie go na niego stać. Ile on może kosztować, może się orientujecie..? I czy jest wydajny..? i czy jest jakiś podkład innej (tańszej) firmy podobny do niego, który mogłabym stosować w zamian?? I czy tylko w aptekach można go kupić? Jeżeli cokolwiek na ten temat wiecie, napiszcie Drogie Panie:) Pozdrawiam!!

Mallami, nareszcie odpowiadam: jak już zauważyłaś, pisałam o pielęgnacji skóry mieszanej, więc - żeby się nie powtarzać, pominę uwagi, które już zamieściłam i napiszę coś, czego jeszcze nie było (ha!). Zacznę od oczyszczania. Myślę, że dobrze byłoby, gdybyś po każdym myciu twarzy, jeszcze przed użyciem toniku, płukała twarz wysokozmineralizowaną gazowaną wodą, a potem (oczywiście po osuszeniu) przecierała tonikiem. 2 razy w tygodniu wieczorem, rób peeling (drobnoziarnisty), a potem kładź maseczkę (możesz rzadziej, jeśli uznasz, żę cera ma się lepiej) np. Dermiki \"Energię\" na partie tłuste, a \"Satysfakcję\" na partie suche (możesz użyć też innych firm, to jest moja propozycja). Maseczki te są w opakowaniach 10 ml, gdyby Ci nie pasowały (dawały uczulenie lub podrażnienie skóry - choć nie sądzę), strata będzie niewielka. Na noc (bez maseczki, oczywiście) możesz używać kremu z tej samej serii albo np. Yves Rocher Re-hydratation z serii Bio Specific. Dodatkowo, na policzki możesz stosować kremy-maści np. Lipobase, Nanobase lub póltłusty krem np. z serii Lipidea Dermika, multiwitaminowy odżywczy Kolastyna, Nutrition z serii Bio Specific (YR) lub inny regenerujaco - odżywczy. Jeśli masz w domu nawilżacz (ale nie taką ceramiczną zawieszkę na kaloryfer), to włączaj go na noc, żeby skóra choć trochę miała kontaktu z wilgotnym powietrzem (korzyść jest również ogromna dla śluzówki nosa - ile z nas budzi się z suchym, zaklejonym nosem i \" walczy\", żeby go udrożnić...?). Jeśli nie masz nawilżacza, to może warto zainwestować (przez całą zimę mamy w mieszkaniach zbyt suche powietrze, więc to jest jednorazowy wydatek na lata)? Z może udałoby się taki nawilżacz zainstalować w pracy (może koleżanki też mają taki problem jak Ty)? Bardzo ważne jest też nawadnianie skóry od środka, najlepiej niegazowaną niskozmineralizowaną wodą, dla dobrego efektu 1,5l codziennie. Oprócz wody, komórkom trzeba też dostarczyć tlenu (najlepszy jest ruch na świeżym powietrzu, ale rozumiem, że po pracy możesz mieć dość, to może chociaż w weekendy?), więc spróbuj jakiegoś kremu dotleniającego np. z serii Kuracja Dotleniająca Soraya albo Forte 25+ biokrem dotleniający Eris (lub coś innego, co Ci będzie odpowiadało). Jeśli chodzi o rozświetlenie cery to najlepsze są kremy zawierające drobinki złota np. seria Złocista Pielęgnacja Soraya (jest kilka kremów do wyboru) lub sztyft Yves Rocher Magic touch, zależy jaki efekt chcesz osiągnąć. Możesz też użyć pudru brązującego zawierającego drobinki rozpraszające światło (np. Bronzing Pearls Avon albo Glam Bronze L\'Oreal). Czytając to wszystko pewnie masz wrażenie, że powinnaś kupić cały wór kosmetyków, ale ja Ci podaję po prostu kierunki, w których powinnaś się poruszać w poszukiwaniu dobrego kremu (możesz, rzecz jasna, użyć kremów tzw. inteligentnych, czyli \"załatwiających\" od razu na 2 sprawy np. ziemisty kolor i przetłuszczający się środek (seria Witaminowa terapia matująca Soraya) albo normalizujący obie strefy (np. seria Mat-B Dermika). Możesz też kupić cały zestaw do cery mieszanej jednej firmy po konsultacji z jakąś przedstawicielką (zdarza się to w aptekach - wtedy dotyczy tylko tych kosmetyków, które sieć dystrybucji mają wyłącznie w aptekach, np. Avene, Vichy, La Roche Posay - lub w dobrych drogeriach), ale może wystarczy, ze poprosisz w aptece o ulotkę i sama wybierzesz? Co do podkładu: wydaje mi się, że korzystniej będzie dla Twojej cery, jeśli nie będziesz - przez pewien czas - używała. Kup raczej bibułki matujące (Mat - B, Dermika), jeśli nie chcesz zniszczyć makijażu, albo (jeśli się nie malujesz) po prostu chusteczki nawilżające (np. Neutrogena) i przecieraj nimi twarz w razie potrzeby. Dodatkowo, przy dużej suchości skóry i powietrza, dobrze jest spryskać twarz woda termalną (w seriach aptecznych kosmetyków i jedyna polska z serii Iwostin, Pollena-Eva). Na koniec napiszę coś, co nigdy nie jest polecane przez kosmetyczki, ale ja nią nie jestem, więc sobie pozwolę. Otóż: RAZ NA CZAS, możesz - po umyciu twarzy i przetarciu tonikiem - oczyścić swoją skórę z zaskórników. Najlepiej po wieczornej kąpieli, kiedy skóra jest rozgrzana, a jeszcze lepiej po użyciu maseczki typu sauna (YR), weź czystą chusteczkę higieniczną i pousuwaj te zaskórniki, kóre łatwo się poddają, bez męczenia skóry. Zmieniaj miejsce na chusteczce i przecieraj tonikiem oczyszczone miejsca, żeby nie roznosić bakterii. Po takim zabiegu użyj ww wody mineralnej, a potem ochłódź całą twarz kostką lodu - złagodzi to podrażnienia. Na koniec połóż krem jak zwykle, a potem dobrze śpij. Do rana wszystko powinno się uspokoić a cera wyglądać trochę lepiej. To tyle, uff..., ale się rozpisałam... Mam nadzieję, że więcej pytań nt. pielęgnacji cery mieszanej NIE BĘDZIE... Na teraz to wszystko, ale jeszcze tu wrócę, na razie, pa.

Anula 23, napisz coś więcej o tych plamkach, bo za mało wiem. W którym są miejscu (dokładnie), czy od dawna, czy się łuszczą albo swędzą, czy masz też takie plamki w innym miejscu na ciele, itp. Plamki mogą mieć bardzo wiele przyczyn i różne leczenie - nie chcę Ci zaszkodzić.

Gość ikonka rozpromieniona
reniferku, jak znajdziesz czasu chwilkę, skrobnij i mi coś.. Pozdrawiam! 🌼

Ikonka i inne dziewczyny, które nie mogą się doczekać na odpowiedzi: odpowiem w najbliższych dniach, bo jestem teraz trochę zajęta. Wszystko uważnie czytam i podchodzę poważnie do każdego pytania, więc proszę o jeszcze trochę cierpliwości. Pozdrawiam Was serdecznie, pa.

Gość nodi19
Chciałabym przejsc sie kilka razy na solarium,ale biore tabletki anty. Nie wiem czy ryzykować....z drugiej strony przecież solarium ma mnoostwo zwolenniczek i na pewno duża czesc z nich bierze tabletki...

Gość gouda
Czekam na odpowiedź odnośnie zagęszczania włosów:-)

Gość kokolika
Natomiast ja mam pytanie następujące... Gdy np. przebieram sie na w-fie to na ciele pojawiają mi się takie sine i jasniejsze plamki. Ja wiem że ma to dużo osób.... Ale niektorze mają więcej a niektórzy mniej. Od czego to zależy?

Gość kajkaa
a ja mam pytanie.na 1 stronie tego forum wspominalas o plukance do wlosow z octu.chcialabym zebys podala proporcje tego "specyfiku" i napisala jak czesto i jak go stosowac . a z ta pasta do zebow na krostki to skuteczne? moze byc to obojetnie jaka pasta czy jakas specjalna? teraz moje pytanie : mam proste i grube wlosy. zcasami jak sobei zakrece za pomoc papilotow czy walkow to zazwyczaj po 2-3 godzianch mi opadaja. a nie chce stosowac jakies chemi bo to niszczy wlosy. dlatego chcuialabym sie dowiedizec czy znasz jakies "naturalne" sposoby zeby podkrecic wlosy (ozcywiscie nie an zawsze ) pozdrawiam :)

Gość kajkaa
ah i przypomnialo m isie o0 co sie jeszcze chcialam zapytac : czy s jakies naturalne sposoby zeby rozjasnic wlosy? z sredniego blond na jasniejszy? podrawiam ;)

Mam plamki tylko na twarzy, w okolicach nosa a powyżej ust, może nie plamki ale zaczerwienienia i są w tym miejscu maluteńkie chrostki których nie da się wycisnąć. Nie łuszczą się ani nie swędzą. Pojawiły się niedawno. Pozdrawiam

Ćma: nie wiem jaki masz rodzaj włosów, czy już używasz tej prostownicy, czy dopiero zamierzasz, itp. Myślę, że najlepiej będzie, jeśli zapytasz o to fryzjerkę z dobrego salonu, czyli taką, która Cię nie zbędzie mówiąc tylko \"tak\" lub \"nie\", tylko obejrzy Twoje włosy, a potem powie czy i jak dokładnie stosować prostownicę. Powodzenia. Gouda: niestety, zmartwię Cię, choć wcale tego nie chcę. Dopóki nie wyleczysz zaburzeń hormonalnych, to żadne metody nie pomoga. Przede wszystkim dlatego, że hormony mają wpływ na włosy od wewnątrz, czyli od cebulki, a to jest najważniejszy czynnik, decydujący o jakości włosów. Oczywiście decyzja nalezy do Ciebie. Kkassiiaaa: w sprawi pielęgnacji cery mieszanej wypowiadałam się już 2 razy, najpierw 05.12., a potem bardzo szczegółowo 15.12. - zachęczm Cię do przeczytania moich wypowiedzi, powinnas znaleźć tam odpowiedzi na Twoje problemy. Olaaaalala: o malowaniu małych oczu pisałam 06.12. w części skierowanej do kkaaassii, więc może przeczytaj najpierw przeczytaj tamto, a w razie dodatkowych pytań - zapraszam. Koalinka: jeśli chcesz powiększyć wąskie usta, to moja rada jest taka: kup konturówkę w kolorze szminki, której używasz (przede wszystkim pamiętaj, że jasne kolory optyczne powiększają i uwypuklają, a ciemne odwrotnie, więc niech to bedzie raczej jasna szminka) i obrysuj nią usta TUŻ poza linia warg, raczej miekką linią (co nie znaczy rozmazaną), czyli niezbyt ostra kredką (ale też nie tępą). Potem pomaluj usta szminką, najlepiej z lekkim połyskiem lub błyszczykiem, oczywiście w odcieniu konturówki). Używanie konturówki wymaga pewnej wprawy, więc może będziesz musiała trochę poćwiczyć, ale tylko Ty będziesz wiedziała czy dobrze wyglądasz. Co do wysychającego błyszczyku, to myślę, że albo jest stary, albo kiepskiej jakości, może pomyśl o zmianie firmy? Pozdrawiam. Ikonka rozpromieniona: spodnie, owszem, to niezły sposób na ukrycie rozbudowanych mięśni, ale może Twoje nogi nie są aż tak masywne jak Ci się wydaje? Może sprawiają takie wrażenie w porównaniu do górnej połowy ciała, bo masz np. niewielki biust, albo wąskie ramiona (niezależnie od ładnie wykształtowanych mięśni) lub bardzo szczupłe biodra? Nie chcę przez to powiedzieć, że jesteś niezgrabna lub nieproporcjonalna, tylko czasem patrzymy na swoją sylwetkę wybiórczo i dostrzegamy tylko minusy i może Ciebie to też dotyczy? Spróbuj oglądnąć się w lustrze w samej bieliźnie i wtedy oceń czy rzeczywiście Twoje nogi są zbyt masywne. Zmierz obwód biustu, bioder i pasa a dowiesz się czy Twoja figura ma dobre proporcje - różnica między obwodem pasa, a obwodem biustu/bioder powinna wynosić ok. 25cm, a obwód biustu i bioder powinien być taki sam lub prawie taki sam. Co do biodrówek: jeśli jesteś dość wysoka (przynajmniej ok. 170) i nosisz dzwony nie nad kostkę (to ważne, bo dzwony zostały wymyślone jako strój \"wydłużający\" nogi; zawsze miały być za długie i noszone z butami na koturnach) to pewnie dobrze w nich wyglądasz, ale to już musisz ocenić sama. Jeśli nadal będziesz uprawiać sport tak intensywnie, to raczej nie licz na zmniejszenie masywności nóg, ale pociesz się tym, że w starszym wieku albo nawet w ciąży Twój układ krążenia będzie lepiej znosił różne zmiany (nie będziesz mieć np. żylaków, pękających naczynek, itp.) i będziesz miała zawsze mocne nogi. A teraz napiszę Ci coś, co pewnie Cię zaskoczy, a może nawet wzbudzi w Tobie głęboki protest, ale pamiętaj, że robię to życzliwie. Sądząc z opisu Twoich sportowych zainteresowań, to pewnie lubisz też sportowe stroje (zawsze spodnie, jakieś bluzy, itd.), które dają swobodę ruchów i działania, a spódnica wydaje Ci się niewygodna, drętwa, a w dodatku \"pokazuje\" umięśnione nogi... mam rację? A może właśnie dobrze byłoby zmienić swój wygląd ogólnie, tak dla własnej przyjemności, albo - jak wolisz - lepszej akceptacji? Wbrew pozorom, spódnice nieraz lepiej niż maskują niedoskonałości figury. Piszę to również mając na uwadze jakość Twoich włosów, bo niestety, nie ma lepszego sposobu na poprawienie kondycji Twoich włosów jak tylko ich... ścięcie i poczekanie aż urosną (przeczytaj moje wypowiedzi dot. pielęgnacji włosów, powinny Ci trochę wyjaśnić), a przede wszystkim zaprzestanie rozjaśniania. Żadne upięcie czy fryzura nie ukryją faktu, że włosy są zniszczone, a zdrowe włosy - nawet cienkie i delikatne - mogą być piękne, pod warunkiem, że są dobrze ostrzyżone i zadbane. Możesz zażywać skrzyp, na pewno nie zaszkodzi, ale jeśli nadal będziesz stosować rozjaśnianie, to nie będziesz widzieć efektu, natomiast zmiana fryzury i nowe elementy w ubiorze mogą wiele zmienić na korzyść. Przemyśl to i jeśli będziesz zainteresowana, podam Ci kilka rozwiązań. Solarium wymaga pewnej ostrożności, więc najlepiej będzie jak zapytasz obsługę, chociaż wg mojej wiedzy, nie powinno to mieć wpływu. O odżywki to zapytaj w salonie fryzjerskim, nie mam pojęcia o ich zamawianiu. Pozdrawiam Cię serdecznie i życze powodzenia. Mam nadzieję, że zajrzysz tu czasem, pa. Pozostałe dziewczyny - już niedługo.

Gość mallami
renifer-wielkie dzieki :)) troche tego jest i musze to ze spokojem przeczytac i przetrawic :) bardzo jestem wdzieczna,ze ci chcialo ci sie tyle pisac; pozdrawiam serdecznie

Gość gouda
dzieki za odpowiedź, ale czy znasz przypadki ze po wyleczeniu zaburzen hormonalnych włosy odrosły, bo mi dermatolog powiedziała ze szanse są pól na pól, moga przestać wypadać ale nei odrosną te które juz wypadły:-(

reniferku, Ty jesteś wspaniała :) 🌼 dziękuję za odpowiedź.. nadal jestem zadziwiona wytrwałością Twojej charytatywnej pracy- pomocy :) Dziękuję za rady. :) Co do wzrostu, to mam 178, czyli wysoka. pomiedzy talią a biodrami i biustem jest ponad 25 cm, więc te uda mi tylko nie pasują :O A co do ubioru, to tez miałaś rację, lubię ubierać się na sportowo, tj. jeansy dzwony+tshirt+torba sportowa+warkoczyk, ( takie zestawy najczęściej:) ) Ale przyznam, że czasem zdarzy mi się ubrać bardzo kobieco i upiąć włosy lepiej. Ale nigdy i tak spódnica nie wchodzi w grę. Co do włosów, to jutro obetnę ale tylko max 2 cm (mam troche troszke dłuższe jak do ramion, falowane). Jeszcze raz dziękuję za rady:) Życzę wesołych i rodzinnych świąt, odpoczynku i radości 🌼

reniferku, Ty jesteś wspaniała :) 🌼 dziękuję za odpowiedź.. nadal jestem zadziwiona wytrwałością Twojej charytatywnej pracy- pomocy :) Dziękuję za rady. :) Co do wzrostu, to mam 178, czyli wysoka. pomiedzy talią a biodrami i biustem jest ponad 25 cm, więc te uda mi tylko nie pasują :O A co do ubioru, to tez miałaś rację, lubię ubierać się na sportowo, tj. jeansy dzwony+tshirt+torba sportowa+warkoczyk, ( takie zestawy najczęściej:) ) Ale przyznam, że czasem zdarzy mi się ubrać bardzo kobieco i upiąć włosy lepiej. Ale nigdy i tak spódnica nie wchodzi w grę. Co do włosów, to jutro obetnę ale tylko max 2 cm (mam troche troszke dłuższe jak do ramion, falowane). Jeszcze raz dziękuję za rady:) Życzę wesołych i rodzinnych świąt, odpoczynku i radości 🌼

Gość brak szacuneczku
ja pierdole babo glupia nic nie wiesz a porad udzielasz, hahahahah a wy madre jej sluchacie hahah

Gość SIR ALEX
Prosze o pomoc moja skóra sie błyszczy na nosie (szczególnie) jakich kosmetykó mam używać do jej pielęgnacji toników do cery tłustej ale jakiej firmy??? No i fluid żeby był jakiś dobry do cery tłustej powiedz jakiej firmy ???!! Powiem jeszcze że używam obecnie serii kosmetyków LOREAL PARIS PURE ZONE pomóż BO NIE MOGE NA SIEBIE PATRZEĆ!!!!!!!

Cześć dziewczyny, witam po świętach i odpowiadam. anula23: niestety, nie mam dla Ciebie dobrej rady, bo mam wrażenie, że to nie jest defekt kosmetyczny, tylko raczej jakiś rodzaj zakażenia (świadczy o tym obecność krostek, bo to oznacza, że pojawia się jakaś wydzielina; nawet jeśli teraz nie da się ich wycisnąć, być może uda się to niedługo? - a może już Ci się udało, bo odpisuję Ci po dość długim czasie... - ale może się też zdarzyć tak, że zaczną się sączyć albo swędzieć, zmienią kolor, albo po pewnym czasie... znikną). Jeśli nie możesz udać się do dermatologa, to na razie spróbuj smarować te miejsca Clotrimazolem (to jest maść na receptę, ale zdarza się, że sprzedają ją i bez recepty). Gdyby Ci to nie pomogło, to zachęcam Cię do wizyty u lekarza, bo plamka plamce nierówna, więc dobrze będzie jeśli zobaczy ją specjalista. Pozdrawiam, pa. fijołeczek zimowy: jeśli odpowiada Ci podkład Vichy, to może nie oszczędzaj, tylko wykosztuj się na coś, co jest naprawdę dobre? V. ma w swojej ofercie 2 podkłady nie liftingujące AERA TEINT, w 6 kolorach, dla cery suchej (Silku Cream Foundation) i dla tłustej/ mieszanej (Matt Fluid Foundation). Dostępne są tylko w aptekach, bo taka jest polityka matketingowa firmy. nodi19: jeśli w ulotce Twoich tabletek nie ma przeciwwskazań do opalania, jeśli Twój gin też Ci nie zabrania, to i ja nie widzę przeciwwskazań, ale wszystko zależy od indywidualnych cech organizmu. kokolika: plamki pojawiające się na ciele to kwestia głębokości, na której znajdują się naczynia krwionośne w ciele, ciśnienia krwi w danym momencie, ilości tkanki tłuszczowej (szczupłe dziewczyny częściej są plamkowate), temperatury otoczenia i wykonanego wysiłku. Jeśli nie masz uczucia duszności, siniejących ust lub zimnych kończyn, to nie przejmuj się, z wiekiem ta cecha mija. kajkaa: na początku tego tematu pisała Aggie, a ja mam zupełnie inne pseudo, chyba nie zauważyłaś... O pielęgnacji włosów i cery już pisałam, więc zachęcam Cię do przeczytania moich wypowiedzi, powinnaś tam znaleźć odpowiedzi na Twoje pytania. Jeśli chodzi o \"naturalne\" sposoby podkręcania włosów, to najlepszym, bo najtrwalszym i najtańszym jest woda z cukrem, albo piana z białek, ale chyba nie o to Ci chodzi...? A poważnie, to najpierw powinnaś zmienić sposób myślenia o środkach do pielęgnacji włosów, bo to nie chemia niszczy włosy, tylko kiepskie środki i to w nadmiarze niszczą włosy, a dobre pielęgnują i wzmacniają. Tak więc jeśli chcesz, żeby Twoje włosy trzymały się dłużej, to zastosuj piankę lub żel do stylizacji (oczywiście do Twojego rodzaju włosów) i sama się przekonaj jak to działa. I nie zapomnij o dobrym strzyżeniu. Życzę udanego zakupu. gouda: nie mogę Ci dać gwarancji, że włosy odrosną, ale jest naprawdę duże prawdopodobieństwo, że tak, a na pewno te, które masz będą mocniejsze. Tylko nie zwlekaj z kuracją. SIR ALEX: przede wszystkim powinnaś wiedzieć, że seria, której używasz zawiera cynk, a więc wysusza tłuste partie twarzy, ale jak tylko kosmetyk przestaje działać, to skóra nadrabia czas kiedy była \"przyblokowana\" i dlatego tak się świeci. Z tego, co piszesz wynika, że ta seria Ci nie służy, więc proponuję Ci zmianę, ale oczywiście sama musisz dojść do tego, co jest dla Ciebie korzystne. Poszukaj próbek Pharmaceris do cery trądzikowej (i łojotokowej), Mat - B Dermika, Kuracja antytrądzikowa Soraya (żel lub pianka antybakteryjna do mycia twarzy + tonik normalizujący wydzielanie sebum), Avene Cleanance gel (dość drogi, ale to bardzo dobra firma), seria Normaderm Vichy (+ fluid AERA TEINT Matt Fluid Foundation). Na pewno znajdziesz coś dobrego. Poza tym unikaj gorących, suchych pomieszczeń, bo wtedy skóra jest bardziej aktywna, rób regularnie peeling do tłustej cery (już o tym pisałam) i kładź maseczki np. z zieloną glinką, która ma działanie regulujące i ściągające. Jeśli to Ci nie wystarczy, to będziemy szukać dalej, ale uzbrój się w cierpliwość, jednorazowe użycie kosmetyków niczego od razu nie zmnieni. Życzę powodzenia. No, nadrobiłam zaległości, ale będę tu zaglądać. Na razie.

Gość Niunia XXX
dziewczyny jaki korektor wybrac?moze polecicie firme,ale bylabym wdzieczna za cos naprawde niedrogiego.jaka powinien miec konsystencje bo dzis pare ogladalam w sklepie ale mam wrazenie ze jak go naloze pod oczy czy na krostke ,a potem podklad to zrobi sie skorupa i w tych miejscach sie zacznie luszczyc,i drugie pytanko jaki kolor paznokci do brazowej sukienki?byle nie czerwony ,mam jasna karnacje i sredniej dlugsci pazurki,ale nie chce wygladac jak dloń trupa

Gość kalki
Hej, dziewczyny! :) Bede wdzieczna, jesli ktoras z Was doradzi mi, jakie kolory cieni pasuja do moich szarych oczu. Dodam, ze mam raczej blada cere, ktora po calym dniu wyglada na zmeczona i ziemista :( Wszelkie cieple kolory odpadaja, wygladam w nich jak klaun...

Cześć dziewczyny, jestem znowu. Dawno mnie tu nie było, ale widzę, że temat się kończy, więc może to moja ostatnia wizyta? ... Czyżbyście nie miały więcej pytań? Hmm, no cóż, odpowiem na to, co się pojawiło. Niunia XXX - w kwestii korektora mam 2 uwagi: 1. musi być dopasowany do koloru cery, 2. powinno się go używać z umiarem, tzn., nakładać niedużo i delikatnie rozprowadzić wokół krostki czy zaczerwienienia, wtedy nie będzie się łuszczyć ani zwracać uwagi. Wybór jest naprawdę ogromny, począwszy od górnej półki cenowej np. Dior Skinflash 140 zł, przez np. Rimmel lub Astor ok 20 zł, aż do Palomy za 4 zł, musisz Sama znaleźć odpowiedni do Twojej cery. Paznokcie do brązowej sukienki najlepiej, rzecz jasna, brązowe jak sukienka, ale jeśli nie lubisz ciemnych kolorów, to zawsze możesz użyć beżowego,, złotawego lub bezbarwnego lakieru. Jeśli lubisz odważne połączenia, to - jeśli sukienka jest ciemnobrązowa - to możesz spróbować delikatnego różowego, to jest dziś częste połączenie w modzie. Jeśli dodasz do tego np. delikatną apaszkę, broszkę lub koraliki w tym samym odcieniu różu, to będzie ok. kalki: jeśli do Twoich szarych oczu nie pasują ciepłe kolory, to już sama sobie odpowiedziałaś - po prostu używaj zimnych. Dobieraj je do stroju i wielkości oczu, na pewno wyczujesz w którym odcieniu wyglądasz korzystnie. Co do cery, to zachęcam Cię do przeczytania moich wypowiedzi nt. peelingu, maseczek i dbania o twarz, może to pomoże Ci zlikwidować lub chociaż zmniejszyć problem ziemistej cery. Pozdrawiam i zapraszam.

Gość jokoloki
a ja mam ciemne oczy prawie czarne uzywam tylko brazowego cienia ale chcialaby jakis jeszcze inny zastosowac ale nie wiem jaki:( pomoz:) a i jeszcze jaki radzisz uzywac tusz do rzes mam cienkie i jakies takie rzadkie te rzesy achcialabym miec geste i dluuugie:) pozdrawiam🌼

Gość karollaa
ciekawe ale wy nie wiecie ze te wszystkie mazidła ta tak zchemikaliowane ze skóra umiera

Cześć dziewczyny, dawno tu nie zaglądałam, ale widzę, że nic sie nie dzieje... No, cóż, odpowiem na ostatnie pytanie. jokoloki: najpierw rzęsy, przede wszystkim zastanów się dlaczego Twoje rzęsy są cienkie i rzadkie - jeśli masz takie od niedawna, to może jest to problem natury medycznej (alergia na krem, zapalenie spojówek, niedobór witamin i/lub pierwiastków? - wymagałoby to wizyty u specjalisty), ale jeśli masz takie od zawsze, to chyba da się coś zrobić. Najpierw powinnaś zacząć od odżywiania, w zależności od tego ile możesz wydać, wybierz co Ci najbardziej odpowiada: - olejek rycynowy zmieszany z wit. A+E nakładany na nasadę rzęs (trzeba bardzo uważać, żeby nic się nie dostało do oka, bo bardzo szczypie), - odżywka Celii w 3 rodzajach: ~~ z tatarakiem, skrzypem i lnem, ~~ z d-panthenolem, ~~ z aloesem, każda za ok. 6-7 zł; - odżywka Gal do rzęs i paznokci, w kapsułkach, ok. 8 zł; - Oceanic: Wzmacniająca odżywka do rzęs (z witaminami, kolagenem i elastyną) ok.14 zł; - Pierre Rene: Medic Conditioning Gel z witaminami, keratyną i substancjami przyspieszającymi wzrost rzęs, może być używana pod tusz ok. 15-16 zł; - Talika: Lipocils odż. przyspieszająca wzrost rzęs i poprawiająca ich kondycję, ok. 77 zł: - Talika: Eyelash Cream odż. w kremie, ok.72 zł.

Jokoloki, dopóki Twoje rzęsy nie będą w dobrej formie, polecam Ci używanie tuszu przeznaczonego specjalnie do cienkich, rzadkich, słabych lub zniszczonych rzęs, czyli - ogólnie rzecz biorąc do takich, które są w lichej kondycji. Niezły wybór ma Pierre Rene: 1. Volume Rich Mascara do cienkich i słabych rzęs, w 6-ciu kolorach!, ok. 13 zł; 2. Long Lash Mascara, do cienkich i krótkich rzęs, ok. 13 zł; 3. Lash by Lash Mini Brush Mascara, do cienkich i rzadkich rzęs, specjalna szczoteczka pozwala na dokładne oddzielanie pojedynczych włosków, co sprawia, że rzęs wydaje się być więcej, ok.14 zł; 4. Medic Mascara Vitamin Complex, ok.17 zł. Możesz spróbować też innych firm, np. Oceanic Pogrubiający tusz do rzęs, hipoalergiczny, wzmacniający, ok. 15 zł czy L\'Oreal Double Extension (dwugazowy, z białą bazą i czarnym tuszem), ok. 50 zł. Co do cieni, to możesz używaćwszystkich odcieni brązu, beżu, ciemnej zieleni, fioletu, różu z umiarem, pomarańczowo - rdzawych, wszystko w zależności od karnacji, oprawy oczu i koloru ubrań. Unikaj tylko niebieskiego, granatowego i szafirowego, przy brązowych oczach wyglądają bardzo niekorzystnie. Pozdrawiam, pa.