Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Liteka

Kolczyk w uchu inaczej - tragus.

Polecane posty

Gość niunia77126
własnie wczoraj przebilam sobie w salonie zaplacilam 90 zł. na poczatku nie bolalo ale po dniu mi spuchl i jest troche fioletowy...:( co mam robić pomóżcie....!!!!!!! zeby ta rana sie zagoila...babka w salonie mi powiedziala ze mam przemywac tylko sola fizjologiczna w zadnym wypadku trybiotykiem czy czyms poooodobnym...

Gość piercingowa
jeśli chodzi o kolczykowanie to broń Boże nie rób pistoletem. w ogóle piercing pistoletem to chory pomysł. w ogóle nie sterylne, a kolczyki które są przeznaczone to pistoletu nie pozwalają się goić uszom. jak jeszcze byłam głupiutka to robiłam pistoletem i ponad pół roku się to cholerstwo goiło. a jak zrobiłam igłą i kolczyka ze stali chirurgicznej po dosłownie pod 8 dniach się ślicznie zagoiło. i tak właśnie igłą robiłam 2 tragusy i jednego rooka. troszkę bolało, ale wiadomo jak każde przekłócie. polecam bo poboli przez godzinkę a potem efekt masz fantastyczny. pozdrawiam

Gość Ruda19
piercing jest świetną sprawą sama mam: 2 kolczyki w języku oby dwa sutki brew industrial traugus snug 5 x lobe pępchrząstka x 3 prawe ucho christina vertical hood horizontal hood 2 x tunele 14 mm ostatnio zrobiłam sobie tatuaz pod majtkami bajkowego diabła tasmańskiego i ... jestem zadowolona ;-))

Gość InDzia
Kurdę,a ja mam problem. Wczoraj robiłam sobie helix'a (nie bolało), ucho mi strasznie napuchło i odstaje ;(. Czy Wy tez tak mieliście?

Gość GreenSky164
Mam tragus,ogólnie super kolczyk.... przebiłam jakiś miesiąc temu...było ok ale od jakiś 3 dni chrząstka strasznie mnie boli,w dodatku z tyłu robi mi sie taki biały narost ;/ nie wiem czy to jest ta ziarnica o której wcześniej ktoś wspominał...ale czy można to wyleczyć domowymi sposobami ? i w jaki sposób ?

Gość lori97531
Tragusa mam juz 2 lata prawie i nic sie nie dzieje. przebijałam sama igla (zółty kolor) i wlozylam zwyka wkretke bo niechcialam zeby wrazie czego zostala mi duza dziura. niczym nawet nie zamrazalam i wogóle nie bolalo tylko ten dźwiek przy przebijaniu ;) było troche krwi i 2 dni mnie cala lewa strona glowy bolala ale potem wszystki było ok. warto pocierpiec bo efekt jest swietny!! ja czesto zmieniam tam kolczyk nosze kulke albo brylancik a teraz mam takiego małego plemniczka oryginalnie wyglada :) niemialam jeszcze kółka ale to juz niedlugo:) obecnie przymierzam sie do zrobienia sobie rook piercing jest swietny. i szczerze nie radze nikomu przebijac u kosmetyczki pistoletem efekt jest taki ze przebijalam 3 dziurke w platku pistoletem i goilo sie miesiac ponad i ropialo wiec wyjelam i za jakis czas przebilam tam sama igla-bez sciemy nawet nie czulam bólu zagoilo sie w 2 dni...mam jeszcze kolczyka w wardze, tez przebijalam sama, nosze bioplasta i zagoil mi sie w tydzien niecały. ale kazdy robi jak uwaza dla mnie głupota jest przebijanie pistoletem dla innym przebijanie samemu..jesli ktos ma do tego dobra reke i zna podstawowe zasady to wcale niejest to takie głupie. pozdrawiam :)

Gość superkass
jaaaaaaapi3rdole . niektóre laski piszą, ze sobie same zrobiły. ok też sobie sama robię ale kórrrrfa mać. inne tak wpiepszają dupe. czytam tu jakąś debilke która zaczyna prawić kazania. weźcie się kórfy nie wpi3rdalajcie. jak inne chcą sobie robić w domu, nie w strylnych warunkach to ok. dajcie im spokój, a nie dupsko wpi3przacie jak babcie na targu. bez jaj. trzymajcie sie swoich spraw.

Gość kkk.
bardzo boli po przekłuciu?

Gość kkk.
boli po przeklociu w sensie czy da sie zahaczyc o wlosy i w ogole bo samego przebicia to ja sie nie boje ale pozniej czy bede mogla spac na tym uchu i w ogole.:)

Gość tragus....
ja mam tragusa juz 3lata robilam sobie w salonie kosmetycznym pistoletem i nic mnie nie boli przez 3miesiace nie wyjmowalam leczniczego kolczyka i polewalam sobie woda utleniona wieczorami i nic mi sie nie dzailo nie spuchlo nic nie boli. zaplacilam 15zl teraz mam koleczko i bardzo sie ciesze ze mam ten kolczyk!:)

Gość niunia77126
mojego juz mam trzy miesiace :D słodki jest :) tylko po 2 miesiacach zaczal mi sie paprac juz nie mowie o jego poczatkach...miałam dwa jakies takie pecherze z ropa czy czyms w srodku przy kolczyku PRZEMYWAłAM RyWANOLEM i po trzech tygodniach zeszlo :( ale teraz juz jest chusteczkowoooo :) boli jak spie na nim ale da sie życ xD

Gość YamahaYzfR1
Ja mam Tragusa zrobienie nic nie bolało zapłaciłam 70 zł jestem bardzo zadowolona :)

Gość Laseczka15
Hej :)...Ja mam Tragusa zrobienie nic nie bolało, goi się super.3 razy dziennie przemywam wodą z solą i smaruje "tribiotic".W salonie zapłaciłam 70 zł razem z kolczykiem.Polecam bo naprawde super to wygląda jak chcecie moge komuś wysłać fotke :D

Gość niunia77126
Laseczka15 wez nie smaruj trybiotikiem... bo to podobno nie jest otwarta rana i ze sie nie powinno uzywac dluzej niz tydzien bo to jakby nie bylo lekarstwo. Tak mi powiedziala babka ktora mi robila mojego w salonie. Najlepiej sola fizjologiczna a jak bedzie ci sie paprał tak jak mi to rywanolem dopiero.;) ale to zalezy od ciebie co zrobisz :) hehe

Gość XPPPP
ja mam ty kolczyka kuzynka mi robila ona sama ma i wcale to nie bolalo :P

Gość Laseczka15
Do niunia77126 wiem już nie smaruja ale dzięki za rade :) Mi sie nie papra bardzo fajnie się zagoiło :D

ja mam w tym miejscu kolczyk od dawnaa. fajnie wygląda. przebijałam ucho u kosmetyczki. b. szybko poszło, no ale przez jakies 20 sek to nie słyszałam na to ucho:(( ale teraz jest ok:) nie boli mnie jak zmieniam kolczyk...

Gość jagutsonaa
Mam pewien problem z dopiero co przekłutym uchem. Wczoraj koleżanka, która już robiła to wiele razy, zrobiła mi igłą 1,2 mm drugą dziurkę w uchu (w płatku) po czym bez problemu wsadziła pozłacanego kolczyka. Dzisiaj chciałam przemyć ranke i głupia wyjęłam tego kolczyka. Przemyłam i póxniej próbowałam wsadzić go ponownie. Na początku wchodził bez problemu ale przy końcu nie mogłam "wydostać się na zewnątrz"... Spróbowałam wsadzić go od tyłu i udało się za pierwszym razem. Co robić??

Gość Laseczka15
jagutsonaa musisz zacisnąć zęby i przebić bo Ci sie roszke zarosla :P

Gość Pulpet ziemkowaty
lepiej nie xD

Ja też niedawno robiłam tragusy (i w jednym i w drugim uszku) . Ból ,jak to ból...dało się przeżyć. Nie przyjemne było, jak słyszałam pękające chrząstki :/ Robiłam w studiu tatuażu. Pan mi zrobił na tytanowych kółeczkach za 160 zł. Normalne labrety też tytanowe kosztują 240zł... Hmm,różnica mega, ale generalnie lepiej takie niż ze stali chirurgicznej :/ 3 razy mydełkiem antybakteryjnym (protex np) i od 5 do 10 razy solą fizjologiczną przemywać. W razie problemów sól zamienić na wodę utlenioną i dodatkowo smarować trybiotykiem. Tak też będę robić. Długość gojenia i przyjęcia zależy w dużej mierze od samego przekłucia(czy jest dobrze zrobione) ,a w drugiej kolejności od dbania.

Gość c4roo
w życiu pistoletem. pistoletem sie nie powinno przebijac nigdy ucha1 tylko i wylącznie igą. a tragusa zeby zrobic trzeba sie przebić przez chrzątkę którą pistolet może złamać dlatego radze iglą ;)

Gość tratata
ludzie mi koleżanka przebijala chrzastke w uchu iglą.. nawet nie bolało ale co sie pozniej okazało ze kolczyk jest za krotki i nie pasuje a nie mialysmy zadnego innego przy sobie. wiec ona prubowała jakoś dziurke rozszerzyc ojj wtedy to niezle po mocy pojechała...( robilysmy w wc w sQl) chciala mi złozyc agrawke ale ja nie cchialam... kurcze teraz to juz sie boje 2. raz odchodzic do tego

Gość Em-ily
kilka dni temu zrobilam sobie targusa , mam spuchnieta i goraco w uczuciu chrzastke i czuje jakbym miala kolczyk otoczony jakas lepka mazia (ropa?) . przemywam kolczyk woda utleniona na zmiane z sola fizjologiczna. to chyba normalne ze chrzastka jest spuchnieta tak? - tak wyglada proces gojenia? ogolnie dzieki jesli ktos by mi udzielil rady ;) pozdrawiam targusowiczow :D!

Gość Laseczka15
Wiesz co ja takiego czegos nie miałam ale różnie sie to ludziom goi :) Wiesz co mozesz tez to sobie smarowac tribiotic-kiem, kupisz go w aptece w zaszetkach :) Przemywaj to sobie 3 razy dziennie :) myśle że się szybko zagoi :) :*

Gość kocham kolczyki
hmmm... mam kolczyk w chrzastce ... gojenie sie go nie zalezy czy robi ie go pistoletem czy wenflonem... na to samo wychodzi ^^ ale efekt jet boski a tym bardziej jak sie zagoji ... ;]

Gość bejbi tragusik
ja mam to cudo od dziś,mam kuleczkę bo według mnie kółko odpada.absolutnie przebija się tylko wenflonem w studiu,ta chrząstka jest za gruba,a przebijanie nic nie boli : )

Gość Maniuch**
Czy jak przed zrobieniem tragusa zamraza sie jakos ucho??

Gość JURI
Nie raczej sie nie zamraza to jakies znieczulenie jest .Laska mi tam psiknela i tyle :) troszkoe boli troszke krwi ale sliczny jest :) juz miesiac mam