Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Liteka

Kolczyk w uchu inaczej - tragus.

Polecane posty

Gość moonis2327
sluchajcie...

Wydaje mi się, że przebijanie pistoletem w tej sytuacji jest nie możliwe :) Moim zdaniem tylko wenflon... Ja osobiście dopiero planuję przebicie i się orientuję, czy będzie bolało, czy są jakieś znieczulenia, jakieś przeciw wskazania itp... Po prostu mam uraz po tym jak mi się przez rok chrząstka babrała po ostatnim przebijaniu (u kosmetyczki) No więc mam jeszcze jedno pytanie, bo widziałam, że na moje wcześniejsze już odpowiedziano wyżej i to nie jednokrotnie... Ile to gdzieś będzie mnie kosztowało, zastawiałam się czy się nie oddać w ręce mojej koleżanki, która przebijała już wcześniej dużo ludzi, ale stwierdziłam, że chcę do profesjonalisty ;)

Gość łiiiłałoool
nie dałabym sobie pistoletem kłuć w zyciu! tak samo sama kolczykiem bym nei zrobiła sobie,zawsze robilam sama w płatku i helixa,ale zawsze mialam igłe 1,2 sterylna, ucho przemywałam spirytusem,kolczyka dawałam do wody 100°c na chwile i też spirytusem pzremywałam i nigdy si enic nie działo,a w czasie gojenia przemywałam solą fizjolog. teraz mam może od miesiaca tragusa ale juz go w studio zrobiłam bo sie obawiałąm,ze sama zrobie go krzywo albo coś się stanie :P nie polecam samemu bo mozna sie ziarniny nabawić,ani u kosmetyczki bo rozrywa ucho ;|

Gość ZwariowanaWariatka
Ja sama przebijam kolczyki nie jednej osobie robiłam tragusa i nikt nie narzekał że strasznie boli to... Porównując zachowanie przy przebijaniu pępka a chrząstki to przebicie pępka boli bardziej....Co do zarastania karda dziurka zarasta prędzej czy później..:)

mam targusa od sierpnia. od jakiegos czasu spuchlo mi ucho wokol kolczyka. tak jakby wydziela sie ropa. (troche nieprzyjemnie pachnie) w uchu nadal mam kolczyk startowy. wie ktos co nalezy zrobic aby zniwelowac to ? czym przemywac? bardzo prosze o szybka odpowiedz z gory dzieki! :D

ja mam tragusa od niecałego tygodnia - goi sie świetnie - właściwie to już chce zmienić kolczyk przebitke. Z tego co mi mówili w salonie to powinno sie przemywać rumiankiem i woda utlenioną. Osobiscie niczym nie robiłam. A przy infekcji stosować tribiotyk. Jeszcze jedno - miałam przebijaną chrząstke pistoletem i wenflonem także mam porównanie i powiem wam - nie dajcie sobie przebijać nic pistoletem! Pistolet jest dobry tylko do płatków ucha. Puchnięcie i wszelakie negatywne odczucia są dużo dużo większe przy przebiciu pistoletem także - polecam - tylko igła!

a wie ktoś w jakiej cenie jest ten trybiotk? czy jest to na recepte? : )

Ja dzis przebijalam xD Totalnie nie bolalo ;p A Tribiotik mozna kupic w saszetkach za 1zl ;pp Bez recepty :)

Gość Laseczka16
hej milosniczki tragusa !! sprawa wyglada tak ze u każdego goi sie inaczej..!! u mnie np goilo sie ponad 2 tygodnie..!! samo przebicie nie boli tylko tyle ze strasznie krwawilam przez dwa dni ale to dlatego ze ciagle o niego haczylam ..!! teraz wyglada super i jestem bardzo zadowolona..!! samo przebijanie nie trwa dlugo i kosztuje 80 zl..!! Polecam ..!! warto..!!

Gość Guniia
Podoba mi sie ten kolczyk. mama powiedziała ze jak zdam z czerownym paskiem na świadectwie bede mpgła sobie zrobić. Tylko mam pytanie ile moze kosztować zrobienie u kosmetyczki ?

Gość żanetttttx3
siemka ;-**** kolczyk w chrzastce może kosztowac od 10 do 20 zl. a wie ktos może czym sie przebija? bo ja slyszlam, że jakąs spycjalna igla a nie pistoletam?;//

Gość GreenSky164
No jasne że iglą.pistoletem jedynie można przebijać płatki ucha,ale napewno nie chrzątke ani innych miejsc ,bo kolczyk z pistoletu szarpie tkanki. Jeśli masz do mnie jakieś pytania to możesz napisać na gg ;) 6977384. a propo ceny kosztuje to troszeczke więcej,jeśli robisz u profesjonalnego piercera ok 80 zł. Jeśli natomiast u amatorki kosmetyczki to przebicie kosztuje ok 40 zł,ale osobiście nie polecam kosmetyczek,sama mam przykre doświadczenie z nimi związane, pozdrawiam:)

witam wszystkich. około trzech tygodni temu zrobiłam sobie kolczyk w chrząstce pistoletem. teraz chrząstka bardzo mnie boli i jest napuchnięta, czy to normalne?!

Gość posiadaczka tragusa
Nie jest to normalne,chrząstka mogła boleć na początku zaraz po przebiciu,a nie po 3tyg.Najprawdopodobniej jest to spowodowane tym,że robione było pistoletem. A może po prostu nie dbałaś o niego tak jak powinnaś i tego są efekty. Na początku naprawde trzeba dość dużo czasu jemu poświęcić. Czym przemywałaś? Jeśli to nie ustąpi, po prostu idź do dobrego salonu piercingu i zapytaj sie specjalisty, obejrzy może da ci coś a jak nie to będziesz musiała kolczyka wyciągnąć. Pozdrawiam

Gość posiadaczm

Gość kosia.
też bym chciała tragusaaaa :* ale rodzice mi nie pozwolą, przynajmniej na razie, bo przekłułam niedawno nos i jeszcze się goi, dużo cyrków z tym jest, jak np. wypada -.- kolczyk do nosa do tragusa ? nieee. ;d wejdź na wildcat sklep, ja tam zakupuje kolczyki do nosa, największy wybór, ale drogo dosyć. na stronie głownęj wildcat jest ABC kolczykowania, wejdź tam, potem na najczęściej przebijane miejsca -> uszy -> tragus . tam wszystko piszę, jakie kolczyki się nadają, długość sztangi, prętu i czas gojenia :)

Gość kosia.
do monika 666 ja słyszałam (i dużo czytałam na ten temat), że w chrzastce często się paprze, boli długo... A boli może dlatego, że niechcąco zahaczyłaś ubraniem, włosami w nocy. najlepiej przemywaj spirytusem salicylowym, solą fizjologiczną lub wodą utlenioną i na noc związuj włosy w kitkę, i po prostu cierpliwie czekaj, chyba, że bardzo się boisz to zajrzyj do miejsca gdzie miałaś przekłuwane i popytaj .

Gość katasz
no ja niedawno w tym miejscu przebijałam pistoletem. Więcej strachu niż co warte ;] kolczyk elegancki, zero problemów. Trochę ropki było, ale chyba dlatego, że przy nim majstrowałam. Pe O Zet De eR O!

Gość kamczi
Dziewczyno pistoletem? Ty chyba zwariowałaś, od kiedy w tym miejscu przebija się pistoletem ? Ja przemywalam tylko spirytusem salicylowym i tyle, nie paprało się ani nie bolało, przy przekłuwaniu miałam chrząstke zamrożoną więc bólu nie czułam :) a co do kolczyków to powiem wam,że problem jest bo ja mam chrząstke małą i trudno dobrac labret ... :) ale daje radę. Polecam z całego serca tragusika bo jest kochany ;)

Przebijałam sama. Za pierwszym razem był lekki stres. Dopiero po dokonaniu mojego dzieła zaczęłam dowiadywać sie o powikłaniach itd. Po jakimś czasie kolczyk przerwał mi skóre w chrząstce (no tak, był przecież nieprofesjonalnie robiony). Jakiś czas póżniej zdecydowałam się na ponowne przekłucie. Tym razem nie miałam szczęścia. Wylądowałam na ostrym dyżurze. Nie będę opisywać przebiegu zdarzeń, ale nie było miło. Jak na mój charakter przystało, postanowiłam podejść trzeci raz do przebicia. Zaczynam wierzyć w powiedzenie 'do trzech razy sztuka', ponieważ moje maleństwo goi się już bez problemów od dwóch miesięcy i w najbliższych kilku dniach wymienie sobie kolczyk ;) Raz sie żyje.

Gość Krooliczka
Ja mam tragusa już od bardzo dawna. Pamiętam, że ból owszem był ale w granicach normy, jak usłyszałam chrupnięcie w chrząstce to przestałam myśleć o bólu :D ja tam lubię takie rzeczy także :P potem z tydzień starałam się nie spać na tym uchu. Nic mi się nie babrało jak tutaj niektóre osoby piszą, trzeba być nie ostrożnym i ciągle o coś zaczepiać albo głupim i się nim bawić. Po miesiącu dziurka była już śliczna i do tej pory taka pozostała :D ale ja się ogólnie szybko goję :P wszystkie siedem kolców w uszach były bezproblemowe, podobnie język :)

Gość Iwona1234
Czesc:)Ja zrobiłam sobie tragusa wczoraj z kolezanka,wogóle nie bolało:)Kosmetyczka robiła to pistoletem wiec naprawde polecam:)

Gość frania i ola
ja i moja kumpela chcemy sobie zrobić tragus ale nie wiemy czy to jest drogie.nie wiemy też czy opyla sie isc do kosmetyczki czy zrobic igła.wachamy sie tez czy nasi starzy beda sie darli:(

Gość frania i ola
ja i moja kumpela nie wiemy czy zrobienie tragusu jest drogie i czy sie opyla:(

Gość trampekwkratke
zarośnie i to szybciej niz myślisz ;)

Gość ez
Moja siostra zdecydowala sie na traguska... u kosmetyczki! Przebijac chrzastke pistoletem?! Pieprzy sie jej to ,puchnie ,nie chce sie goic... W moim miescie roznica miedzy zabiegiem u kosmetyczki ,a u pro-piercera wynosi 3 dyszki... Warto placic mniej i sie babrac za przeproszeniem w gownie? Ja zdecydowalem sie ze tragusa przebije kumpel - piercer ;) Postanowilismy ze przeprowadzi mi industriala przez tragusa ,poziomo. Zero bolu ,zero znieczulenia ,szybko sie goi ,nie mam z nim problemow mimo tego ze sa to przeciez 2 przeklocia w rownoleglych miejscach...