Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moreta

kiedy pierwsze USG ??

Polecane posty

Gość a ja bede miala USG
w 14 tygodniu ale u nas w UK to norma ze pierwsze robia pomiedzy 12-14 tygodniem a drugie ok 20 tygodnia. nie wiem po co chodzic tak czesto - a tak z ciekawosci to badania macie za darmo czy placicie za nie? i krwi rowniez?

ja bylam w 9tc pierwszy raz juz malenstwo mialo 3,25cm i teraz w 14tc4dc około 10cm:)) po pierwszej wizycie tez od razu nie dostalam skierowania na usg ani karty ciazowej dopiero miesiac pozniej bo by bylo za wczesnie teraz usg dopiero po 20tc , lekarze dlatego sie nie spiesza bo jak wiadomo 1 na 4 ciaze konczy sie poronieniem zwlaszcza te wczesne i nie chca robic od razu duzych nadzieji mi tak to lekarka wytlumaczyla... chybaze sie cos dzieje bole podbrzusza czy krwawienie to wtedy szybko do lekarza!!!

ja bylam w 9tc pierwszy raz juz malenstwo mialo 3,25cm i teraz w 14tc4dc około 10cm:)) po pierwszej wizycie tez od razu nie dostalam skierowania na usg ani karty ciazowej dopiero miesiac pozniej bo by bylo za wczesnie teraz usg dopiero po 20tc , lekarze dlatego sie nie spiesza bo jak wiadomo 1 na 4 ciaze konczy sie poronieniem zwlaszcza te wczesne i nie chca robic od razu duzych nadzieji mi tak to lekarka wytlumaczyla... chybaze sie cos dzieje bole podbrzusza czy krwawienie to wtedy szybko do lekarza!!!

Gość karuska
Witam. Ja na pierwszym usg byłam dopiero jak minał 9 tydzien.Wczesniej lekarz w 6 tyg zlecił mi tylko badania krwi i moczu itd.Gdy byłam w drugiej ciąży coś mi nie dawało spokoju, może to kobieca intuicja, i poszłam wykonac badanie prywatnie.Okazało sie, ze słusznie mi serce podpowiadało.Dzidzia sie nie rozwijała.Po 2 tyg poroniłam.Mysle że trzeba słuchac nie tylko zalecen lekarza ale tez swojego serca:)

Gość ania8731
ja mam takie pytanie jak robione jest 1 usg dopochwowo czy normalnie bo mi lekarz powiedział ze tak jak jemu sie spodoba

Gość zalza123
ja mialam robione pierwsze usg dopochwowo

Gość ania8731
zalza123 - Dziękuje ci bardzo za odpowiedź

spóźnia mi się okres 10 dzień :) dzisiaj umówiłam się do lekarza i zastanawiam się czy to nie zawcześnie ? dodam ze chdzę do pracy gdzie doś dużo stoje i często od wysiłku odczuwam bóle nie są one macne ale jednak odczuwalne :( dodam również że już raz poroniłam dlatego boję się strasznie doradzcie co zrobić czy poczekać jeszcze z tydzien czy iść dzisiaj ?

Gość harkosiak
Kiedy tylko wyznaczy je lekarz, a wizyta u lekarza natychmiast pod pozytywnym teście. Więcej o samym badaniu - http://www.gabinetharmonia.pl/usg/usg-ciazy.html USG pomaga kontrolować rozwój płodu. Dzięki temu wiadomo jest, że wszystko idzie ok.

Gość gość11111
Witam, ostatni okres miałam 29 wrzesnia. Wczoraj czyli 29.10 byłam u ginekolog, poniewaz wyszly mi testy ciazowe pozytywne. Wczesniej chodziłam na monitoring cyklu w 14 dc miałam juz spory pecherzyk ale jeszcze nie pekl. Takze owulacje mialam ok.15,16 dc (tak mysle). Staralam sie o dziecko z mezem prawie rok... brałam inofolic 2xdziennie i w ostatnim cyklu duphaston, oniewaz progesteron miałam ok. 11. Poszłam na usg ale jeszcze nic nie było widac to by był 4 tydz i 3 dzien ciazy liczac od dnia ostatniej miesiaczki. Lekarka powiedziała, że to za wczesnie, powiedziała tez ze endometrium jest grube czy duze juz dokladnie nie pamietam ale macica nie jest bardzo duza. Kazala i przyjsc za tydz. Bardzo sie boje... ale pozostalo mi tylko czekac. Jestem przerazona bo niektóre laski pisza ze w 4 tyg cos juz widac... Fakt ona znalazla jakas kropeczke co miala1-2mm ale nie potwierdzila ze to zarodek. Pozdrawiam