Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tofifika

siedzę i beczę

Polecane posty

Gość aloesowa alinka
wiem ze to nie jest dla ciebie szczyt ambicji to co ci proponuje, ale w miedzy czasie moglabys sprobowac, pracujesz ile chcesz i kiedy chcesz a mozesz dalej szukac pracy odpowiedniej dla twojego wyksztalcenia zajrzyj na moje ogloszenie i nie martw sie

Gość tofififka
dziewczyny, zgroza... poszałam na początku stycznia, złożyłam ten biznes plan. dziś byłam w urzędzie, minęło 2tyg więc zapytałam, czy coś uż wiadomo. pan urzedas powiedział, że jak złożyłam 2tyg temu to dowiem się za 2tyg. zapytał, czy mam wniosek zaaprobowany przez doradcę urzędasa nr 2. powiedizałam, że nie wiem o co mu chodzi, bo przecież złożyłam wiosek 2tyg temu, przyjął go i nic o akceptacji nie mówił, że myślałam, że to oni mają go akceptować. urzędas powiedizał, że mam iść do rzędasa nr 2 żeby się umówić na akceptację. urzędas nr 2 podał mi termin na 9 lutego! w 4 tygodnie miała być decyzja a tu w 4 tyg nawet wniosku nie będę mieć poprawnego. mówię urzedasowi 2, że nie mogę tyle czekać, bo wniosek złożyłam 2tyg temu, na decyzję mam czaekać 2tyg a tu dopiero za 2tyg mam się z nią spotkać... ona na to "to nic panie nie powiedzieli, że ma pani przed złożeniem wniosku przyjść do mnie?" NIE, NIKT MI NIE RACZYŁ TEGO POWIEDZIEĆ! FACET ZABRAŁ MI WNIOSEK, A BIORĄC GO BEZ AKCEPTACJI SKAZAŁ MÓJ WNIOSEK NA ODRZUCENIE!!! nic się nie dało zrobić, 3 paniusie siedziały na plotach przy kawce, a pani urzedas dla mnie będzie mieć czas za miesiąc! wróciłam do urzędasa nr 1, MÓWIĘ MU, ŻE PRZEZ NIEGO, ZE NIE DOINFORMOWAŁ MNIE TYLKO PRZYJĄŁ ZŁY WNIOSEK, STRACIŁAM SZANSE NA ROZPATRZENIE W 4 TYGODNIE, BO BIEG 4 URZEDOWYCH TYGODNI ZACZNIE SIĘ DLA MNIE DOPIERO 9 LUTEGO, A JAN IE MOGĘ CZEKAĆ 2 MIESIĄCE NA DECYZJE, BO MUSZE ZA COŚ ŻYĆ, NIE WIEM CZY JĄ DOSTANĘ A MUSZĘ SIEDIZEĆ I CZEKAĆ 2 MIESIĄCE, ZAMIAST NP. WYJECHAĆ ZAGRANICĘ SZUKAĆ PRACY. urzędas wyparł się tego, że mi nic nie powiedział. nie powiedizał, bo mojemu wnioskowi, tak jak przypuszczałam, rzucają urzędasy kłody pod nogi, bo widocznie ja mam niedostać, bo widocznie już przydział jest zrobiony, a mój dobry wniosek mógłby pokrzyżować im plany łapówkarskie. mówię Wam, rozniosę ten pieprzony urzędzik z pieprzonymi urzedasami w mieście powiatowym Mielec na Podkarpaciu!!! w międzyczasie napisałam do ministerstwa pracy, żeby mi powiedzilei, jakie muszę spełnic wymogi, bo w Mielcu nic się nie mogę dowiedzieć, ministerstwo odpowiedziało, że Mielec ma regulamin, który powinnibyli mi przekazać jak każdemu, który stara się o dotację... Żegnaj biznesiku polski, witajcie kible brytyjskie

Gość 4nn4
do tofififka: Jak widac w Polsce tym wszystkim pieprzonym urzedasom kompletnie nie zalezy aby bezrobotny znalazl prace. Chodzi sie jak od kajfasza do annasza i kazdy rece umywa :/ Po prostu licz czlowieku na siebie i zdobywaj znajomosci w instytucjach bo wtedy moze cokolwiek bedziesz wiedzial. Jeden wielki koszmar :( Ech, mam nadzieje ze choc troche juz doszlas do siebie? A urzedy pracy powinni ZLIKWIDOWAC bo nic z nich nie ma!!! Piec ofert na krzyz [i to jest urzad? z 5 ofertami?] z czego wiekszosc nieaktualnych albo dla inwalidow :/ Kursy totalnie badziewne i nic nie dajace no i oczywiscie TOTALNY BRAK INFORMACJI - bo tam nikt nic nie wie :/ Trzymaj sie Tofififka~!

Nie wiem, czym w ogóle zajmują się urzędy pracy, bo ile razy tam poszłam to nikt nic nie wiedział, odsyłali mnie z pokoju do pokoju i oglnie traktowali jak intruza zamiat mi pomóc. Ofert pracy 2 na krzyż, w tym np wikliniarz i kelnerka albo za granicą. W ciągu pół roku mojego zarejestrowania w PUP (40tysięczne miasto) nie dostałam ani jednego telefonu że jest coś dla mnie, cokolwiek. A jestem marketingowcem z 3ma językami. Teraz na szczęscie znalazłam dobrą pracę i znalazłam ją sama, a pod te urzędy podłozyć bombę to mało;)

Gość 4nn4
hehe zgadzam sie z poprzedniczka - podluzmy bomby pod wszelkie PUPy! Przynajmniej jakies widowisko ciekawe bedzie ;)

Gość Studiorem
DZIEWCZYNY!!! UWAGA!!! Z całą powagą. Mam fantastyczną propozycję na dobre pieniądze - skrótowo - promocja nowych metod robienia zakupów. Nie wiem czy słyszałyście coś o PROSUMPCJI. Jest to połączenie produkcji i konsumpcji. Wiem, że brzmi bez sensu, ale naprawdę jest to temat fantastyczny. Każda z was, która jest zainteresowana dodatkową kasą i perspektywą solidnych dochodów może zgłosić się do mnie na: studiorem@vp.pl - przedstawie więcej szczegółów i zobaczymy co możemy razem zrobić. Najbardziej interesują mnie ludzie z Dolnego Śląska, okolic Poznania, Wybrzeże. Reszcie też nie bronię. Zapraszam.

Gość tofififka
studiorem, pisz tutaj, po to jest to forum

Gość Studiorem
OK. Na życzenie publiczności. Co byście powiedzieli, gdybym pokazał wam sklep, gdzie zwracają 30% sumy dokonanych zakupów? A gdyby pozwolono wam zaprosić do tego sklepu innych ludzi i zapłacono powiedzmy 10% sumy tego, co oni tam wydadzą? W ten oto prosty sposób każdy staje się niejako wspólwłaścicielem takiego sklepu. Więcej na stronie: www.studiorem.webpark.pl/inteligentnezakupy.html Zapraszam. Dla osób wcześniej nie znajomych z takim systemem mam bardzo łatwą i prostą ofertę. Zobacz na: www.perfumy.fm Jeśli jesteś zainteresowana/-ny, możesz skorzystać. To nic nie kosztuje, wystarczy wejść na: www.studiorem.webpark.pl/dyd.html wypełnic i wysłać ankietę.

Gość tofififka
jestem tam i szukam, co muszę kupować, żeby dostawać zwrot tych 10%. nie ma informacji. nie weim, czy kupując tam nie będę przepłacać, bo nie ma cen ani produktów. zapiosze się a potem będziecie mi podsyłąć oferty zakupu aut albo płynu na porost włósów czyniącyhc cuda? obawiam się, że to naciąganie na zakupy produktów, które nie są nam potrzebne. nie ma info, co to za zakupy. odpowiedz, co miałybyśmy kupować? poza tym, rozumiem, ze zarobek to zwykły rabat?

Gość Studiorem
tofififka Czy jesteś na www.perfumy.fm? Jeśli tak to kliknij na: dział PRODUKTY, pod spodem link: dla kobiet/ dla mężczyzn/ dla dzieci. Zwrot 10% masz z zakupów osób poleconych. Ze swoich własnych masz 30%. Dla wygody jest to zrobione jak opust przy zakupie. Jeśli jesteś na stronie studiorem, to tam przedstawiona tylko koncepcja. A kupować możesz wszystko - od papieru toaletowego do samochodów i domów. O tym trzeba porozmawiać osobno.

Gość Studiorem
Przypomniało mi się, że o wiele więcej informacji można znaleźć na stronie: www.studiorem.webpark.pl/biznesfmg.html Mocno zachęcam przeczytać wszystko od początku do końca.

Gość 4nn4
kolejna piramidka dla naiwnych. Lanie wody i macenie ludziom w glowie.

Gość Studiorem
4nn4 Czy jesteś pewna/-ny, że to piramidka dla naiwnych? Skoro tak, to zobacz plan nauczania Harwardu i innych światowej sławy uczelni. Czy przypadkiem nie widzisz tam nazwy "NETWORK MARKETING"? Tamci profesorowie myślą inaczej, więc ktoś tu - oni lub ty - jest bardzo głupi. I ja nawet domyślam się kto. A ty? Domyślasz się

Gość 4nn4
a co to za praca w ktorej na dzien dobry trzeba wylozyc kase? No przykro mi nie mam pieniedzy na zadne takie dziwne inwestycje. Moge sie bawic w cos takiego jak bede miala kasy w nadmiarze. A ponadto kupowanie rzeczy ktore mi sa do niczego nie potrzebne jest lekka przesada... Przykro mi, dla mnie to piramidka...

Gość 4nn4
i jeszcze jedno: a co bedzie jak ani jednego czlowieka nie uda mi sie namowic na kupowanie w tym sklepie? Zaczne tracic bo co to jest zyskac 10 zl jak sie 90 zl na jakies badziewie wyda. Wole normalne sklepy w ktorych kupuje to co w danej chwili potrzebuje a nie musze - bo o! cale 10 zl zarobie! wolne zarty.

Gość 4nn4
i prosze nie sugerowac ze jestem glupia - ja po prostu NIE JESTEM NAIWNA!

Gość Studiorem
DO 4NN4 Dziewczyno! O jakich inwestycjach ty mówisz? O jakich obowiązkowych zakupach? Gdzie ty to przeczytałaś? Przecież każdemu piszę, że wejście do firmy jest za darmo!!! Czy ty po polsku czytasz wogóle? O jakich towarach NIKOMU NIE POTRZEBNYCH mówisz? Jeśli ty nie używasz perfum, żeli pod prysznic i dezodorantów, to nie oznacza to wcale, że wszyscy chodzą brudne i śmierdzące! Zresztą, jak nie chcesz zadać sobie trudu uważnie przeczytać, co tu piszę, to nie potrzebuję takich leni. Życzę wszystkiego najlepszego w wyścigu szczurów!

Gość 4nn4
wlasnie poczytalam wiec mi nie pieprz glupot. Pieniedzy nie dostaje sie ZA NIC! A na tej stronie co podales to typowe lanie wody i macenie w glowie.

Gość 4nn4
a w ogole dziwne produkty w tym sklepie sa... Co to za marka? No name? Wole sprawdzone rzeczy i tansze.

Gość Studiorem
UWAGA! W związku z BARDZO UPRZEJMĄ wypowiedzią pani 4nn4 ogłaszam plebiscyt - Czy uważasz, że informacja umieszczona na stronie www.studiorem.webpark.pl/inteligentnezakupy.html jest laniem wody i mąceniem w głowie? Odpowiedzi (coś więcej niżTAK lub NIE) proszę umieszczać na tym forum. Zapraszam.

Gość Studiorem
A-ha. Jeszcze jeden temat do plebiscytu - Czy na stronie www.perfumy.fm można znaleźć nazwe firmy, do której należy ta strona i czy dostępne są nazwy towarów, przez nią oferowane?

Gość Studiorem
Dla zainteresowanych głębszym zbadaniem tematu rzekomego lania wody podaję jeszcze jeden adres www.studiorem.webpark.pl/biznesfmg.html Na stronie sporo błędów ortograficznych i stylistycznych, ale wolno mi, bo nie miałem okazji w Polsce skończyć żadnej szkoły. Przepraszam, jeśli kogoś uraziłem.

Gość matyldaaaaa
ja też myślę że to lanie wody.

Gość 4nn4
do Studiorem : słuchaj no, to jest forum, wyrazilam SWOJE zdanie odnosnie pracy którą oferujesz. Nie urzekła mnie historia ktora masz na tej stronie napisana i nie urzekł mnie Twoj sposob na zarabianie. Dla mnie to rodzaj akwizycji, piramidki... To ze gdzies to na zachodzie dziala nie znaczy ze w Polsce bedzie tez dzialac. Tutaj ludzie są mniej bogaci i bardziej inteligentni choc tez naiwni. Tak wiec powodzenia. Ja sie w takie cos nie bawie.

Gość spam spam spam
Witaj ... To, co oferuje trudno nazwać pracą w zwykłym tego słowa znaczeniu. Jeśli już to raczej byłaby to współpraca. Otóż do rzeczy. Wyobraź sobie sklep, który zwraca klientowi 30% sumy dokonanych tam zakupów. Czy kupowałabyś w takim sklepie? A gdyby ten sklep zaproponował ci powiedzmy 10% od sumy zakupów ludzi przez ciebie poleconych - czy miałabyś kogo polecić? W sumie na tym polega nasza praca: Po pierwsze - kupować w "swoim" sklepie, wyjdzie oszczędniej Po drugie - "swój" sklep polecać, zarabiasz z obrotu. Jest w tym sklepie jeszcze jedno źródło dochodu, ale o tym później. Dla osób wcześniej nie znajomych z takim systemem mam bardzo łatwą i prostą ofertę. Zobacz na: www.perfumy.fm Jeśli jesteś zainteresowana, możesz skorzystać. To nic nie kosztuje, wystarczy wejść na: www.studiorem.webpark.pl/dyd.html wypełnic i wysłać ankietę. Pozdrawiam Viktor SPAM SPAM SPAM SPAM

Gość Studiorem
Do SPAM SPAM SPAM Dzięki za dodatkową reklamę :-) Do 4nn4 Przecież nie mówię do ciebie. Ostatnie słowa skierowane do ciebie to: "Powodzenia w wyścigu szczurów". Więc odpuść sobie... Wyraziłaś swoje zdanie i OK. Pozwól niech inni wyrażą swoje. Do wszystkich Kiedyś miałem szefa, wspaniały człowiek. I on powiedział mi coś takiego - jeśli ktoś krytykuje to, co oferujesz, zapytaj - a co ma do zaoferowania w zamian? Zastanówcie się, czy z dotychczasowej krytyki wynika jakaś korzyść dla was? Razem z tym moje "lanie wody" pomogło 123 osobom znalęźć bardzo fajne zajęcie zarobkowe. I te osoby są mieszkańcami tego kraju. Róbcie sami wnioski. Dla zainteresowanych adres strony o biznesie www.studiorem.webpark.pl/biznesfmg.html Pozdrawiam

Gość 4nn4
literki, literki, literki... Wszystko mozna napisac. Wierz mi ze chcialabym uwierzyc ze Twoja oferta pracy jest choc troche korzystna ale nie moge... z roznych wzgledow... A te 123 osoby to widocznie bardzo ufni ludzie... Ech.. niewazne... Jak sie przekonalam na wlasnej skorze na tym swiecie to czesc ludzi to oszusci, czesc cwaniaki a czesc biedne szare uczciwe stwworzenia, ktore nigdy w zyciu sie nieczego nie dorobia... z roznych wzgledow...

Nie mam żadnych wątpliwości że Twoja oferta to lanie wody i naciąganie naiwnych bezrobotnych. A że Ty twierdzisz inaczej....no cóż, a co masz mówić. W twoim interesie jest żeby jak najwięcej naiwnych złapać. Fuj.... wstydził byś się.

Gość malia
witam wszystkich a szczegolnie kolezanki z Bialegostoku;) niedlugo i ja dolacze do zacnego grona bezrobotnych...narazie pracuje ale dobijam do mety...tak mysle ze moze nie bedzie zle (choc pewnie bedzie) ale moze to zmotywuje mnie do zalozenia wlasnej dzialalnosci gospodarczej do ktorej przymierzalam sie pare lat tem. a wy dziewczyny myslalyscie o robieniu czegos na wlasna reke? o byciu wlasnym szefem ? pozdrawiam