Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pewna _ dziewczyna

--GOLENIE NÓG-- PROSZE WEJDZ KOBIETKO I DORADZ MI!!!!!!!!

Polecane posty

Gość bfhasfkdg
a na il starcza taki wklad do maszynki?? np przy codziennym goleniu nóg??

Gość bfhasfkdg
a na il starcza taki wklad do maszynki?? np przy codziennym goleniu nóg??

indywidualisciasta, mylisz sie co do mnie bo ja narazie nie pracuje w slonie i sama jak mam jakis problem to szukam dobrej kosmetyczki, wiec nie robie zadnej reklamy, tym bardziej, ze napisalam ze jak ktos potrafi to sam moze sie depilowac cieplym woskiem, nie musi isc do kosmetyczki. Ja mowie rzeczy o ktorych mam pojecie, o ktorych sie uczylam i z wlasnego doswiadczenia co wiem i tyle. A tez i nie jestem alfa omga, ni o wszytkim iem, dlatego siedze na forum.

\"kosmetyczka jest droga i dla leniwych, dla aktywnych młodych kobiet poprostu golarka\" Kosmetyczka (czyli co za tym idzie depilacja woskiem) dla leniwych? nie sadze, raczej dla praktycznych. I nie wiem co ma znaczyc dla aktywnych kobiet golarka, jedno do drugiego sie ma nijak. poczytajcie sobie dokladnie forum, wiekszosc dziewczyn wlasnie sie depiluje, czy to wsokiem cieplym lub zimnym czy depilatorem. Pisalam o cebulkach zebyscie wiedzialy jaka jest roznica od golenia a wyrywania. IKSIK Czym sobie depilowalas nogi? Jesli masz wrastajace wloski rob sobie peeling, badz w czasie kapieli czy odrazu bo niej masuj nogi szorsta rekawica kolistymi ruchami. Ceny takiej depilacji sa rozne np wasik ok 8 zl, lydki 25-30. Na allego sa tanie podgrzewacze do wosku wraz z wkladmai i plastrami, mozna sobie kupic i samemu wykonywac taki zabieg.

Gość AGATA POZNANIANKA
ja mam 26 alt, od ponad 10 lat uzywam depilatora. woskowalam tylko raz pachy, bylam zadowolona, ale teraz tylko depilator satinelle philips. Nie stac mnie na wosk, niestety, to byloby ok. 100 PLN na miesiąc, moze jak znajde legalna prace i uvczciwe pieniadze to zaczne korzystac z wosku, to naprawde luxus, u kosmetyczki, na cieplo, jest super zabiegiem, ból nie wazny, efekt jest piekny.

Gość AGATA POZNANIANKA
moim problemem sa ślady po depilatorze, powinnam iść do dermatologa, ale na prywatnego mnie nie stać, a lekarz państwowej służby zdrowia jest nieosiagalny, a na dodatek starej daty, to osoba z epoki kamienia łupanego. mam straszne problemy, prosze o pomoc, jestem przerazona, otóż depiluje satinelle philipsem pachy, ramiona i nogi + troche bikini. pojawiaja się nieznikajace krosty, niektóre ropne z wrosnietymi wewnątrz włosami, które musze usuwać igiełką a potem wyrywac pęsetką, wszystko to jest uciążliwe i uszkadza naskórek. mam blizny w postaci kropek, mam tez zaskorniki, wyciskam je i robie peelingi ciala, potem usuwam depilatorem, a na koncu zel wyszczuplajacy na cialo. Obecnie cale moje ramiona sa w zaskórnikach i krostkach to przypomina normalny tradzik jak u młodziezy! Blagam pomozcie, czy kwas glikolowy pomaga? zaczęłam opalac sie na solarium, ale niestety trądzik się przyciemnia, a kiedy opalenizna schodzi pozostaje sucha zestarzala juz skora i ciemne przebarwienia po tych śladach po depilatorze, mam juz dosc, zaraz dostane nagłowe chyba:-((( jestem ciemna blondynka, przed depilowaniem wlosy na ciele mialam biale, ale teraz odrastaja takie tępe jakies, sztywne i niemal czarne, w kazdym razie na bank sciemnialy niz mialam. zaluje ze zaczęlam w ogole stosowac depilator. co ja mam zrobic? MÓJ TEXT TO WOŁANIE O POMOC, BARDZO SERDECZNIE WAS PROSZE, POMÓŻCIE MI, NIE WIEM CO ROBIĆ.

Gość kubek w kropki
a ja uwazam ze depilator jest super, mi nie przeszkadza bol, po ok tygodniu odrasta kilka wloskow i jest spoko:P

Cześć ,mam pytanko. Ja depiluję sobie zawsze tylko łydki i do tego jestem już przyzwyczajona,robie to zawsze systematycznie,aleee nie wiem czy mam golić uda,kiedyś usłyszalam,że jak sie goli uda,to włosy odrastają bardzo szybko ,są dłuzsze i twardsze,dlatego pytam się was czy jest to prawda,czy mogę depilować również uda? Czekam na odpowiedź Pozdro:*

Gość Kuzka
Ja szczerze polecamzwykle maszynki dla mnie to nie problem golicmnogi co 2 dni lepiej mic gladkie nogi niz owlosiane jak zwierzak. depilatory sprawiaja bol , wlosy wrastaja w skore, i pojawiaja sie czerwone plamki(koszmar) woski ja tez mam po nich plamki i na doatek troche boli kremy i pianki do golenia nie zbut dzialaja ja tam wole maszynki mozna sie zaciac ale to nie boli a jak ktos juz nabierze wprawy to sie nie zacina nie mozna przyciskac za mocno i chyba ze maszynka jest juz tępa.maszynki sa najlepsze dla mnie

Gość no co wy
depilatory s a ok!!!! ja mam BRAUN satin elle i polecam . kupilam rok temu za 58 a teraz za tyle to pewnie jesszcze lepszy mozna kupic. kuo sobie z nasadka chłodząca i uzywaj do woli bo nie boli:P POLECAM!!! NIE DAJ ZAROBIĆ SALONOM KOSMETYCZNYM:p

nie radze kupowac najtanszych depilatorow (w ogole odradzam ich kupowania) depilacja straaasznie boli a po niej ok 2 tyg mialam czerwone krosty na nogach. przy kazdym najmniejszym otarciu skora na nogach bardo mnie bolala. wole stosowac kremu lub codzienie sie golic niz cierpiec...

Gość anusia-ag
ja caly czas uzywam zwyklej jednorazowej maszynki do golenia, ale zdecydowalam się kupić depilator. Uważam, że sama muszę go wypróbować a nie słuchać innych bo każdy ma inną skórę i na każdej skórze depilator inaczej działa. Zobaczymy co będzie w oim przypadku. Czytałam, że wyskakują czerowne kropki i ma się podrażnioną skórę. Przy jednorazowej maszynce też mam taką skórę, ale schodzi mi to po 2-3 dniach, oczywiście stosuję różne kremy i balsamy na podrażnienia. W sobotę idę kupić depilator. Mam już upatrzony taki jeden za 89 zł, myślę że droższego nie opłaca się kupować bo dodatkowe funkcje mi nie są potrzebne. Wiem, że golenie depilatorem boli ale chcę go wypróbwać. Napiszę wam moje spostrzeżenia gdy go wypróbuję . Pozdrawiam .

Gość emma17
mam 14 lat i od ok 2 lat gole nogi maszynka jednorazową i zawsze jest ten sam problem. Zawsze sie gole maszynkami jednorazowymi i nawet jak sie ogole i zostaja na nogach włosy.Na dodatek szybko nawet w 5 godzin odrastają Moge sie golic 2 godziny to i tak te włoski nigdy nie usune lub troche. Po ogoleniu sie przesuwajac reką pod włos czuje włoski szorstkie i jak sie przyjze toone nadal tam są widoczne. Nidgy nie miałam glatkich nóg a mam wrazliwa skore. I mam problem czym mam sie golic by nie miałam podraznic co stosowac by efekt był dłuzszy mi wystarcz na jakies 2 dni. Mam obecnie w domu plastry z woskiem ale to cholernie boli i moze wyprubowac veet do skóry wrazliwej co sadzicie? tylko nie depilatory prosze nie chce wydawac kasy w bloto....prosze pomozcie

Gość kuzka
jak depilatorem nie boli?! jak boli przeciez tak samo jak plastrami ;/ przeciez depilatorem sie jedzie powoli zeby cos wyrwac i boli ;/ nie wiem skad bierzecie te problemy ja jak wydepiluje uda tzn ogole to mam krosty i wole nie golic bo i tak odrazsta po 2 ndniach moze nawet mniej

Gość manierka99
jak prawidlowo goli sie nogi tak by uniknac wrastania wloskow i zaczerwienien?

Gość abcccccccccccccccccc
nie maszynka elektryczna tylko depilator. depilator z usmierzaczem bolu jest najlepszy. na 3 tygodnie ma sie spokoj z goleniem czegokolwiek

Ja używałam depilatora Braun od 12 roku aż do 20 - i odradzam, odradzam, odradzam! Nie dosyć, że boli, to i tak trzeba depilować co tydzień, czy nawet co kilka dni, bo włosy różnie rosną, do tego plamki, wrastające włoski i strasznie zniszczona tym ciągłym rwaniem skóra na nogach. Właśnie wygląd skóry skłonił mnie do przerzucenia się na golarkę - Venus Gillette, i od tamtego momentu stan skóry momentalnie się poprawił. Jeśli chodzi o golarki, to ta jest idealna, wszystkie jednorazówki przy niej to totalny badziew :P zresztą poczytajcie sobie komentarze/oceny w Damskiej Torebce.

Gość figuśka
Od czegoi zacząć się golić? Mój pierwszy raz? Jakieś kremy? plastry?

Gość Aśka z Gdyni
Zauważyłam, że dziewczyny, które polecają depilatory polecają też swoje linki na np. allegro. To taka sama reklama jak salonu. Ja żałuje, że kupiłam depilator. Strata pieniędzy. Boli strasznie a włoski szybko odrastają. Wybrałam się do salonu i nie żałuje, może to droga sprawa ale warto.

Gość jesenastolatka
HeLP: DziewczYny Pomóżcie Mi!!!!! Mam Jedenaście lat, 4... kilosów i wzrost 158cm. Wygladam na więcej latek miz mam... Stanik zaczelam nosić w 2 klasie, ale taki stanik dzieciecy!! Koleguje się ze starszymi dziewczynami, chociasz w mojej klasie tasz mam kilka kumpelek. Moje przyjaciółki są odemnie starsze, Obie golą sobie nogi a zaczeły je golić kiedy miały 10-11 lat. PEWNEGO DNIA POPATRZYŁAM NA MNIE I NA NIE. Ich nogi były ładne opalone i ogolone. A moje Opalone i owłosione. jestem szatynką (dosyć jasną szatynką), więc kiedy się opaliłam zaraz moje nogi zaczely się rzucać w oczy, bo miałam ciemne nogi a na nich rosły jasne włosiska. Pomyślałam że jak jeszcze mi troszkę urosną to będe mogła sobie zaplatać warkoczyki xD. Nogi miałam owłosione jak mój nastoletni brat. Więć wziełam sprawy w swoje ręce! Wziełam gorącą kompiel i zawaliłam ojcu maszynke jednorazówke i się ogoliłam. Miłam skączone 10 lat. Teraz nie wobrażam sobie siebie jako ,, Małpe''... Któregoś dnia ja i moje psiapsiuły pojechałysmy na miasto (same) i zrobiłyśmy zakupy ( ciuszki itd), ale pomyślalyśmy że nasze kieszonkowe może pomuc nam wydorośleć i że nie będziemy zawalać ojcu maszynki do golenia, więc kupiłyśmy sobie damskie jasnoniebieskie maszynki... Gdy wróciłam rozmawialam z mamą... Dotychcas nogi goliłam sobie po kryjomu, ale pomyślałam że po co to ukrywać więć powiedziałam : Mamo Mogę sprubować jak to jest sobie golić nogi??? Ona na to : ChyBaś Oszalała!!! Mama siedziała obok mnie i ręką przeciagneła mi po nodze. Wyczuła że jest coś nie tak i dodała : ty goliłaś nogi!!! Nie wolno bo potem będziesz miała straszne owłosienie na nogach. jeśli jeszcze raz to zrobisz to dostaniesz!!! ja oczywiscie wypierałam się że nie goliłam, ale sprawy zaszły za daleko. Potem wpatrywałam się w moją maszynke do golenia i pomyslałam: Trudno Mama nie che żebym golila to niech nie chce a ja będe to robić. I teraz nie wiem czy dobrze robie!! Chce żeby mama o tym wiedziała bo ja nie mam o tym z kim porozmawiać nie mam siostry... Co ja Mam robić?? Mama ma racje?? Pomóżcie!!!!! HeLP:(((!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość do jedenastolatki
hej.. zrobiłas duzy bład;( jestes za mloda na golenie nog choc dobrze cie rozumiem ze nie chcesz byc gorsza i do wszystko to nacisk kolezanek na ktore patrzylas a one miały piękne nogi (ogolone) no ale niestety im wczesniej zaczynasz golic ( a ty mialas jeszcze do tego białe.. to po co;( ) to one zaczynaja rosnac mocniejsze szytywniejsze i ciemniejsze.. maszynka do golenia jak pewnie juz wiesz nie wyrywa włoskow tylko je obcina.. a dam ci przyklad gdy idziesz do fryzjera podciac wlosy to masz i mocniejsze i rosna szybciej. tak wlasnie na 99% bedzie w twoim przypadku za jakiej 4 lata bedziesz miala wielki problem i bedziesz musiala golic sie codziennie bo wloskow nigdy nie dobrze nie zgolisz zawsze jadac reka do gory bedziesz czuc je tak jak jakiej igileki.. Jestes młoda i naprawde odłoż te sprawy na poźniej. bo bedziesz załować;(

Gość martaaalbn
Hej! No ja mialam podobnie to samo mi mama mowila ... a teraz jakike mam proeblemy codizennie musze.... DZIEWCZYNY MLODE NIE ROBCIE TEGO!!! CHLOPAKI W WASZYM WIEKU I TAK SIE NA TO NIE PATRZA aaa ka teraz cdodiznnie maszynka w reka i odjazd....

Gość niewiedząca xD
mam 13 lat. do niedawna nie miałam prawie włosków na nogach ani pod pachami. ostatnio zaczęły mi rosnąć te włoski i na nogach i pod pachami i wyglądam prawie jak małpka ;D a tak na poważnie to czym powinnam się depilować/golić? czy na włoski pod pachami dobre są kremy? - bo tak słyszałam.. nóg raczej depilatorem golić nie będę, bo mam wrażliwą skórę..;/ DORADŹCIE!

Gość julik .
hejo, mam 14 lat i wczoraj po raz pierwszy zgoliłam sobie nogi xD oczywiście po kryjomu, mama o tym nie wiedziała, ale potem i tak jej to wygadałam. powiedziała, że teraz będę miała problem, bo im dłużej je golę, tym gorzej... mówiła że moich włosków w ogóle nie widać, moim zdaniem kłamała, bo miałam je długie i czarne (jak chłopak), a potem jeszcze dziewczyny zwróciły uwagę na moje włoski bo w moim otoczeniu rozmawiały o depilacji nóg itp. zgoliłam sobie włoski golarką i po prostu mnie zachwyciło, taka gładka noga... tylko pod włos coś tam czuć, ale mi to zupełnie nie przeszkadza. poszłam do mojej siostry i powiedziałam aby pokazała mi jak wyglądają te "grube i ciemne igiełki". pomacałam ją trochę (xD) i stwierdziłam, że to wcale nie jest tragiczne! te krótkie włoski widać dopiero jak się mocno przyjrzy, może i są szorstkie... ale szcerze mówiąc one dowodzą żę się dba o nogi! ja zdecydowałam że wolę mieć małe twarde kropki niż długie włoski jak u małpy... xD

Gość Kasix
Słuchajcie... ja mam 16 lat i nigdy nie goliłam nóg... moje koleżanki wszystkie gola bez wyjatku. Kiedys bylam wsciekła na mame bo zabronila mi kategorycznie golic chodzilam naładowana bo czulam sie gorsza od kumpel. Postanowilam spojrzec na to inaczej. Duzo wychodze na slonce w krotkich spodenkach... duzo sie opalam.. mam opalone nogi a włosy? Bialutkie i cieniutkie ;) poprostu slonce je osłabiło dlatego ja wam odradzam. wychodzcie na slonce i nie robcie tego bledu.. mamy dobrze mowia.. ja wiem sama jaki moja mama ma teraz ztym problem.. Wlosy odrastają jej na drugi dzien. Czarne sztywne i grube. Korzystajcie z tego ze wasze sa jasne i cienkie bo naprawde nie pozalujecie a potem bedziecie miały kompleksy do końca życia.

ogólnie depilator, na wyjazdy zabieram normalną golarkę. przed depilacją/goleniem peeling. po depilowaniu depilatorem, zdecydowanie dłużej włoski odrastają, do najmniej bolesnych technik to nie należy, ale jak ktoś jest bardzo wrażliwy, może kupić depilator ze specjalną nakładką chłodzącą lub inną :)

Gość astrominikleopotopeteciwiczank
Uzywam depilatora Braun silk-epil 7, model ktyr mozna uzywac pod woda. Fakt, ze foda musi byc klarowna, zeby bylo widac jak golic ale na sam poczatek cos swietnego, goraca woda znieczula. A to, ze nie dziala tak jak obiecuja - spokoj na kilka tygodni - no coz nie mozna miec wszystkiego. Nogi depiluje co tydzien. Wloskow jest zdecydowanie mniej. Nawet jak sa jakies dluzsze to nie widac ich. bol? delikatny dyskomfort, ale nie bol. Wrastajace wloski? Peeling, szorstka gabka. Oczywiscie, ze znajdzie sie jakis zablakany wlosek, ktory wrosnie, ale to nie tragedia :)

Gość saaara93
ja bym się bardzo cieszyła gdyby mi włosy na nogach odrastały na drugi dzień ale niestety odrastają zdaję się od razu, teraz mamy lato specjalnie golę nogi rano, chwilkę są gładkie, ale 2 godziny i już jeż, ja nie wiem co mam robić, chce chodzić popływać czy coś ale ktoś mnie dotknie i to będzie masakra bo strasznie to czuć, nie raz odmawiam znajomym wyjścia właśnie na basen czy coś bo mi wstyd i co robić? wosk i depilator odpadają jest jeszcze gorzej, mam dobrą maszynkę z wibracjami no ale i tak gówno z tego, za jakie grzechy ja mam utrapienie z tymi włosami na nogach to ja nie mam pojęcia :( mam teraz 16 lat, ale jak byłam młodsza to się przez to nieźle naryczałam, żeby tak chociaż ogolić rano nogi i potem sobie normalnie wyjść i się dobrze czuć, nie ma szans :( już nie zważam na to że mam straszne kropki czarne z włosów i nogi mnie pięką, to jest takie niesprawiedliwe ;(

Gość Depilator? Już nigdy!
juz nigdy nie użyję depilatora. Kupiła drogi i dobry depilator z rowenty ale sie rozczarowałam. Ból przy depilacji jest tak potworny, że idzie się zesrać i nawet zadne zmiękczanie skóry nie pomagało... w dodatku jak juz ogoliłam cale nogi przez ponad tydzien utrzymywaly sie na nogach czerwnone kropki, a znow za jakis czas jak odrastaly zaczęły wrastać i czasem nawet peeling nie pomagał, wyglądało to okropnie. Dzis juz wiem ze nie uzyje nigdy depilatora. Do dzis lecze czerwone kropki po depilatorze ;/ jesli sie kupi dobrą maszynkę do golenia i dobrą piankę to nóżki będą gładkie i ładne,to fakt ze szybko odrastają ale na to juz nie ma rady, kogo stac na laserowa depilacje to niech se robią ;) mnie na to nie stać w kazdym razie i nic innego nie pozostaje mi jak golenie nóg maszynkami do golenia...