Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość seamo22

grzybica jako skutek zazywania antybiotyku??

Polecane posty

Gość seamo22

Okolo 3 tygodni temu dostalam jakis slaby antybiotyk na A...(na penicylinie) ktory bralam przez okolo 11 dni. Nie dostalam przy tym zadnego leku oslonowego. Pare dni u innej lekarki na kontroli dowiedzialam sie ze mam bialawy nalot na migdalkach i dostalam skeirownie na badanie na Candida (podobno to moze byc skutek brania tego antybiotyku). Badania jeszcze niw zrobilam. Nalotu na gardle juz od dawana nie ma - zninal. Ale za to dzios zauywazylam ze na moim jezyku jest na lot ktory ze tak powiem da sie usunac np lyzeczka. Poza tymz tylu jezyka sa takie wypukle wysepki - twardawe nie da sie ich ruszyc a wustach mam gorzkawy posmak. Co to jest Czy Kandydoza to to samo co grzybica po zazywaniu antybiotyku? Czy moge tym zarazic partnera gdy sie calujemy? Jak to leczyc?

Gość seamo22
Przyjacielu mam nadzieje ze bedzies ze mna w konatkcie na tym forum w zwiazku z candida. w poniedzialek ide do lekarza. Napisz mi tylko czy moge przez to zarazic mojego chlopaka? czy powinnam mu o tym mowic? czy to wplywa jakos na pochwe?? czy tez moze sie tam przeniesc?

Gość martusia111
Kiedys wyczytalam na forum, ze niby nie da sie zarazic kogos przy calowaniu itd. ale czy jest to prawda to nie wiem. Ja tez mam bialy nalot na jezyku, raz wiekszy raz mniejszy, do tego dziwne burczenia, przelewania w jelitach, zaparcia na zmiane z biegunka. Robilam badania kalu pasozytow brak, mam jakas bakterie E.coli enteropatogenna, drozdzycy brak. Bialy na lot na jezyku nie zawsze swiadczy o kandydozie, jest wiele schorzen ktore go daje np. refluks.

Witam serdecznie wszystkich!!!! Widze, ze poruszany jest tu problem bezposrednio dotyczacy mojej osoby :) Jestem chora na kandydoze i mecze sie z tym cholerstwem od malego (kiedys nasi wspaniali polscy lekarze leczyli mnie "zbyt dlugo" antybiotykami). Oczywiscie przyjelam mnostwo szczepionek na alergie bo oczywiscie na to mnie leczyli i nikt mnie nie uswiadomil, ze tak naprawde mam kandydoze. Chcialabym dac Wam namiary na osobe, dzieki ktorej w koncu wychodze na prosta z moim zdrowiem. Kuracja dziala i powoli zdrowieje. Jest to Agnieszka Biernat Przychodnia Zdrowia SUSMED Gabinet Dietoterapii, ul. Grabiszyńska 241, p.14, Wroclaw. Jezeli chcecie sie poczuc w koncu dobrze to polecam:) Pozdrawiam

ja tez po antybiotykach dostalam grzyba, ale w zgola innym miejscu:O niestety tak dzialaja antybiotyki. autorko, moze po amotaksie zlapalas grzybice?

Wiecie co dziewczyny też brałam antybiotyk i teraz mam takie dziwne upławy kurczę może to grzybica osłony też nie dostałam :O wybiorę się lepiej do lekarza

angel from hell - a jak wygladaja te Twoje uplawy? bo ja nigdy nie mialam tych typowych dla grzybicy uplawow i zdarzylo mi sie to zbagatelizowac, tym bardziej ze nic mnie nie swedzialo, raczej mialam odczucie jakbym sobie cos tam obtarla:O

Wiecie co, ja tez mam ten białawy nalot od niedawna.. owszem da się go zdjąć z języka ale powraca ;/ czuję gorzki smak a kilka godzin po umyciu zębów ten nalot zaczyna okropnie śmierdzieć :/ bez paczki gum sie nie obedzie :/ a dziwne przelewania w jelitach mam zazwyczaj jak cos zjem ;) po 10 minutach cos tam sobie burczy ;]

skoro nic cie nie swedzi (rozumiem ze nie masz tez takich objawow jak ja, tzn uczucie obtartej skory) to moze nie jest to grzybica. ale jesli zauwazylas ze nie mialas wczesniej takich uplawow to lepiej upewnij sie u lekarza. ja skonczylam brac leki dzien przed okresem, jakos mam schize ze to znow wrocilo - nic nie swedzi, normalnie to wyglada, tylko wlasnie mam jakas dziwna wydzieline - 2 dni bialo-przezroczysta rozciagliwa, a dzis biala troche rzadsza. grzybica rzuca mi sie na umysl:O

Gość hanka77
A tteraz bierze antybiotyk bez probiotyku ??? Wielki bład,mozesz sobie poczytac - co daje nam probiotyk przy antybiotykoterapii http://www.enterol.pl/

Gość Maskarkaa
też uważam, że antybiotyk zawsze powinno się brać razem z probiotykiem - ja akurat zawsze biorę Lacibios Femina. Wystarczy brać go raz dziennie o dowolnej porze, kapsułka jest mała i łatwa do połknięcia, a naprawdę działa - zarówno na układ pokarmowy, jak i płciowo-moczowy, bo ma dwa szczepy "dobrych" bakterii, które przywracają równowagę okolic intymnych.