Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mleko

Jakiemodyfikowane mleko początkowe od urodzenia jest najlepsze?

Polecane posty

Gość mleko

Mam mało pokarmu. Chcę dokarmiać, jakie mleko początkowe jest najlepsze?

W szpitalu mojemu małemu podawali NAN 1 - ale po kilku dniach zaczęły się wzdęcia itd.Pediatra zmieniła na Nutramigen i teraz jest ok a najlepiej zapytaj lekarza o wybór mleka.Powodzenia

Gość nutramigen-
nie jest modyfikowanym! mozna sprobowac jakeigokolwiek na poczatek moze byc omneo(ile ma dzidzius?) albo dla bezpieczeństwa jakiegos HA np Bebilon HA lub nan HA

Ja i tak bym się wybrała do lekarza i nie podawała nic na własną rękę.A ważyłas maleństwo -jeżeli przybiera na wadze to jest ok - poradź się lekarza - po co go karmić sztucznie.

najlepszy jest nutramigen i kazdy pediatra Ci to powie.tylko ono jest bardziej przeznaczone dla dzieci z alergia,wiec nie kazdy lekarz widzi taka potrzebe je przepisywac.moje dziecko alergikiem nie bylo a nutramigen pilo.od pierwszego miesiaca zycia.przetestowalam nan,bebilon,bebiko i to jest the best!

Gość fe
Nutramigen to ochyda!!! Czemu katować dziecko czymś takim skoro nie jest alergikiem??? Tak na zapas? To może tak na zapas dajmy dzieciom antybiotyki , że jak zachorują to już będą miały! Po to są mleka typu Nan , Bebiko czy Bebilon , żeby to od nich właśnie rozpoczynać karmienie u dzieci którym nic nie dolega.

Ale nutramigen nie jest tylko dla alergików!!!Ma całe mnówstwo innych zastosowań. A poza tym co ma nutramigen do antybiotyku jakoś nie bardzo rozumiem...

Gość tylko nie nutramigen
Jest obrzydliwy sama spróbuj to zjeść:p Bebiko i Nan są bardzo dobre od pierwszych dni

ja niestety tez piersia karmic nie moglam, wiec pediatra przepisal malemu mleko Bebilon Pepti (fioletowa puszka) dla dzieci - wczesniakow, alergicznych, slabszych itp. Na szczescie okazalo sie ze moj maly jest zdrowy i przeszlismy na normalne mleko modyfikowane Bebilon (zielone), a po 4 miesiacu zycia Bebilon 2 (niebieskie) Albo odwrotnie z kolorami :-) bo juz nie amietam :P Kiedy skonczyl 9 miesiecy zaczelam mu podawac zwyczajne krowie mleko z kartonika :-) Uwazam ze Bebilon jest najlepszym mlekiem modyfikowanym obecnym na naszym rynku.

samuelka, nutramigen to nie jest zwykle mleko modyfikowane to hydrolizat bialka krowiego dla dzieci alergicznych, i takich ktore zle toleruja mleko modyfikowane czyli bialko mleka krowiego czasteczki bialka krowiego sa rozbijane do malenkich kawaleczkow, (sa jakby juz wstepnie trawione) i takie male peptydy nie sa rozpoznawane przez dziecka jako alergeny, sa rowniez latwiej przyswajalne, ale cos za cos takie mleko jest bardziej gorzkie i niesmaczne po co wiec dawac zdrowemu dziecku niesmaczne mleko jesli jest to bezcelowe???? Encyklopedia leków Całkowita ilość leków w bazie danych: 2899 NUTRAMIGEN Na receptę Producent Bristol-Myers Squibb, Belgia. Polfa-Kutno, Polska. Forma leku: proszek. Zawartość substancje czynne - hydrolizat kazeiny krowiej, olej kukurydziany, hydrolizat skrobiowy, skrobia, pektyna witaminy: A, B1, B2, B6, B12, C, D3, E, H, K, PP, kwas pantotenowy, biotyna, kwas foliowy, cholina, inozytol, wapń, fosfor, magnez, żelazo, cynk, ma Sposób działania zastosowanie: Nutramigen służy do odżywiania niemowląt cierpiących na nietolerancję mleka krowiego. Ostrzeżenie Preparat nie nadaje się do odżywiania niemowląt zdrowych. Dawkowanie Dawkę ustala lekarz. Szczegółowe przepisy przyrządzania odżywki zawiera ulotka producenta. Miarka dołączona do opakowania zawiera 9,5 g proszku. Przechowywanie Preparat należy przechowywać w opakowaniu szczelnie zamkniętym w lodówce; chronić od wilgoci. Nutramigen traci ważność w 15 dni po otwarciu opakowania

sa mleka modyfikowane dla dzieci zagrozonych mozliwoscia alergii (np w wywiadzie rodzinnym wystepuje obciazenie ta choroba) oznakowane jako HA np Nestle podawac nutramigen zdrowemu dziecku to jak kazac doroslemu jesc kleik ryzowy zamiast obiadu, bo a nuz dostanie niestrawnosci...

co podawać do picia i jak często kiedy karmi sie sztucznie?

ja podawalam mojemu malemu herbatke, w przerwac hmiedzy jednym mlekiem a drugim, oraz w nocy kiedy sie budzil na jedzenie, wtedy dostawal herbatkie i w taki sposob mial 1,5 miesiaca i przesypial cale noce.

ale jakie herbatki? może to głupie pytanie, ale po prostu nie wiem:~

ja uważam że najlepszą herbatką dla maluszka będzie koperek taka przeznaczona od 1 miesiaca w granulkach.Nie zatym że gasi pragnienie, to dobra na odawanie gazów. przetestowałam mleko NAN to mały non stop był po nim głodny , BEBIKO po każdym zjedzeniu chodźby małej jego dawki występowły wymioty, jestem na HUMANIE i te mleko sobie chwale

Cześć Dziewczyny! A ile Wasze maluchy wypijały tego mleczka - mój ma 6 tygodni i czasami to 150 ml potrafi wypić !!! A ja daje mu mleko Bebiko omneo - podobno ma zapobiegać ulewaniom i kolkom. Jak na razie to pierwsze niestety jest , zaś kolki niet :-) I przyłączam się do pytanie mario - ile i jak często podajecie te herbatki ? Brednie - a Ty nie dawałas małemu jak sie budził w nocy mleka tylko herbatkę ?

ja daje 2 razy dziennie (lekark powiedziała żeby też nie za często).Jeśłi dziecko karmisz tylko piersią to nie ma co przepajać herbatką. Mój do 2 miesiąca jadł zawsze 90 ml teraz ma 3 miechy i je 120 ml ,ale ostatnio zdarza sięże zje 50-60 ml

Gość IWKA26
Ja dokarmiam dziecko bo mam mało mleczka swojego i tez podaję Humanę chwalę to mleczko bo jest podobne do mleka matki i co najwazniejsze moj malec nie odzwyczaił się od piersi jeszcze ją z chęcią ssa:)tylko niestety jak tam brakuje no to butla nam pozostaje:)i u nas w szpitalu tez podawali Humane dzieciom tym co mamy nie miały pokarmu pozdrawiam

Gość mój synek też
pije Humanę. Ma już 6 m-cy więc jest na Humanie2, wcześniej Humana1, a jest też Humana SL (sojowa, dla alergików i ma taki sam smak). A próby przyzwyczajenia dziecka do Nutramigenu kończyły się krzykiem na widok butli, więc nie zmuszałam maluszka, niech je to co mu smakuje. Polecam Humanę.

ja używałam bebiko sojowe (bo mały miał alergię), potem normalne bebiko, a pod koniec odkryłam bebilon. Generalnie te mleka mają całą masę cukru. Nie rozumiem, po co oni tyle tego tam pchają. Najpierw napychają w dzieci cukie, a potem dziwią się, że dzieci są otyłe.

Gość jaaaaa
ja karmie dziecko bebiko omneo. dziecko nie ma kolki i nie ulewa tak jak po zwyklym bebiko.

Gość mruziaa
Mój synek ze szpitala wyszedł z Enfamilem, potem pediatra zmienił na NAN1, po tym miał takie kolki że nawet Enfamil nie pomógł:/Teraz ma Nutramigen, tydzień się przyzwyczajał ale wcina jak dziki :D Nie ma kolek ani nic takiego,ale wiadomo że samemu mleka takiemu maluchowi zmieniać nie można!!!!!!!!!!!

Gość kiniula28
Mleka modyfikowane. czesc mam problem mozecie pomuoc?moja mała od narodzin piła moje mleko i była dokarmiana mlekiem modyfikowanym enfamil premium ,niestrety już nie mam pokarmu i zaczeliśmy małej podawac samo mleko modyfikowane enfamil wkrotce po tym jak odstawiłam mala od pirersi zaczeła robic zielone kupki i dostała krosteczki i drobny"maczek w postaci krosteczek na ciele.Pzestalismy dawac enfamil i presliśmy na nan1 ale nadal patrysia robi zielone kupki.pediatra zalecił kupic nan1 ha czy od tego przestanie miec zielone kupki czy lepiej od razu kupic nutramigen?

Gość cleo19
j podaje malemu mleko NAN1 ale ma po nim problem z kupa czy mozna bez problemu zmienic dziecku mleko na inne.chce sprobowac dac mu HUMAMA 1PLUS

Gość karmienie
nan i tylko nan zwykłe

Po nanie mój syn miał uczulenie i płakał przy jedzeniu, chyba mu nie smakowało.Jak zmieniliśmy na bebilon to nie to dziecko. Uczulenie przeszło jak ręką odjął.tylkoBEBILON

mój chrześniak dostawał od początku bebilon i ja swojemu daję od początku bebilon. ani w jednym ani w drugim żadnych skutków ubocznych nie było i nie ma. ale moi znajomi dawali swoim dzieciaczkom NAN i byli bardzo zadowoleni. nie ma reguły lepsze i gorsze mleko to zależy od dziecka. jednemu będzie pasowało bebilon innemu coś innego.

Ja daję NAN Active 1 to ten w puszce i jestem bardzo zadowolona. Małemu też smakuje :). Chociaż dla mnie ma metaliczny posmak, przez to, że jest wzbogacone o żelazo.

moja po NAN active wyła calą noc ( a to mleko tez radzila mi lekarka ) przeszlam wiec na Bebilon1 i Bebilon antykolowy ( na zmiane daje) i mala mi przesypia po nim z 4-5 godzin! a dzis to spala prawie cala noc. nie ma reguly, trzeba probowac.