Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ***mine

potrzebuję info na temat acnederm, acnesulf

Polecane posty

Gość ***mine

Będę wdzięczna za każdą informacje na temat działania tych specyfików tzn. czy są skuteczne, jak działają czy można sie po nich opalać, cena i czy są na receptę.

Gość Ewelka69
Acne derm mialam, ok 17 zl bez recepty. Mi usunal wszystkie przebarwienia jakie mialam, po skonczeniu tubki odstawilam bo bylam az za blada i lato sie zblizalo. To kwas azelainowy wiec trzeba uwazac na sloneczko. usunal tez zaskorniki i nie wyskakiwaly mi ropne pryszcze. Ale w moim przypadku strasznie wybielil - az nie moglam na siebie patrzec taka blada bylam. Slyszalam ze tydzien po odstawieniu mozna juz sie opalac. I tak tez zrobilam i nic mi sie nie stalo:) Opalilam sie i mialam śliczna buźke. Niedlugo znow do niego wroce. Acne sulf obecnie mam - dodaje kilka kropli olejki lawendowego i masc cynkowa. Smaruje tym syfki. Bardzo wysusza i złuszcza!!! Ale potrafi usunac wszytsko. Ja jestem zadowolona. Ale ostroznie bo przesusza. Jak dla mnie najlepszy kosmetyk do miejscowego stosowania:) Ok 4 zł bez recepty

Gość ***mine
dzięki ewelka z tego co piszesz to chyba zdecyduję sie na acnederm, bo chciałam zlikwidować przebarwienia a kiedy próbowałam je opalić w solarium to stawały sie jeszcze bardziej ciemne:/ a ty po stosowaniu acnederm kiedy poszłaś sie opalić to nie miałaś tego problemu? tzn czy te miejsca na ktorych stosowałaś acnederm nie różniły sie jakoś od tych zdrowych?

Gość Ewelka69
Na przebarwienia według mnie najlepszy jest acne derm bo szybko dziala bo to kwas. Uzywalam go przez miesiac - na tyle starczyla mi tubka ale robilo sie cieplo, chcialam opalic buzie i opalilam sie bez problemu. Nie bylo zadnych jasniejszych plamek:)

Gość **mine
oki po takiej rekomendacji na pewno kupię:)) jeszcze raz bardzo bardzo dziękuję i pozdrawiam:)

używając Acne Dermu NIE WOLNO się opalać! opalanie w ogóle UTRWALA blizny, o czym już się przekonałaś, zaś w połączeniu z kwasami powoduje powstawanie kolejnych przebarwień! nie opalaj się używając kwasów, a także przez miesiąc po zakończeniu ich stosowania. kwasy działają fotouczulająco, zatem używając kwasów powinnaś na dzień używać kremu z b. wysokim filtrem. a po tym czasie to już rób co chcesz, jeśli nie przeszkadza Ci fakt, że opalanie utrwala blizny.