Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewa...

karmie piersią i..palę papierosy POMOCY!

Polecane posty

Gość ewa...

Odkąd moje dzieciątko skończyło 6 miesięcy zaczęłam podpalać przed ciążą paliłam z 12 papierosów w ciąży rzuciłam dla dzidzi a teraz znowu nałóg wrócił.wypalam ze 2,3 papierosy dziennie wiemże zle robię jakie mogą byćtego konsekwencję czy szkodzę bobasowi (ma roczek) piszcie proszę..

Gość no bez jaj
albo karmisz albo palisz, no bez jaj, kobieto!

Gość palilam
podczas karmienia piersia i to sporo, takie zycie, nie rozpieszczalo, brak spokoju, trudne warunki, maz do dupy, nie moglam przestac, nikt mnie nie wspieral. Dzis corka jest duza i zdrowa ale kiedy miala 3 miesiace ciezko zachorowala na zapalenie oskrzeli. Lekarze mowili, karmic, karmic, kiedy mowilam, ze pale mowili rzucic ale jak? To mowili, ograniczyc. lepiej nie palic ale wiem, ze latwo sie mowi

Gość pomocy wołasz
a stoi ktoś nad Toba i zmusza Cię do tego palenia? a Ty jak kochana mamusia nie chcesz ale musisz?? kobieto opanuj sie.....nikt Ci nie pomoze!! masz swój rozum i sama wiesz co jest ważniejsze-dzieciątko czy Twoja egoistyczna przyjemnosć??? widocznie nie dość mocno zalezyCi na zdrowiu maleństwa i tyle....ludzie mają rozum i wolę i jesli z tego nie korzystaja to ich wybór! zal mi dziecka co ma taką egoistke za matke

Gość palaczka
kobiety ktore nie pala badz nigdy nie palily nie zrozumieja nalogowca ja pale juz 8 lat (mam 24) zawsze sobie mowilam ze jak zajde w ciaze to rzuce palenie dla dobra dziecka, zaszlam w ciaze i bylo mi tak cholernie ciezko ten nalog rzucic, popalalam po 3 - 4 papierosy dziennie, urodzilam zdrowe dziecko, terminowo, 9 pktow mialo :-) balam sie karmienia piersia, ze wtedy papierosy beda bardziej szkodzic niz podczas ciazy, na szczescie (albo i nieszczescie) nie moglam karmic z przyczyn zdrowotnych, wiec wrocilam do paczki dziennie teraz moje dziecko ma 1,5 roku a ja nadal pale, probowalam rzucic - nie udalo sie, nalog jest silniejszy, mi brak silnej woli dlatego rozumiem autorke topiku :-0 przytocze taki przyklad: mam znajoma, ktora palila paczke dziennie przez cala ciaze, urodzla zdrowe dziecko, palila podczas karmienia piersia, rowniez paczke dziennie. teraz jej maly jest rowiesnikie mojego dziecka i jest sporo wiekszy od mojego i bardziej kumaty :-) nie chce zeby mnie ktos zle zrozumial czasem, nie w tym rzecz chodzi mi o to ze jedni pala i nie szkodza a inni odwrotnie

Gość do ewy
nie zakładaj kobieto takich topików!! albo karmisz piersia i prowadzisz zdrowy tryb życia dla dziecka albo palisz!!! jak nikt nie moze zrozumiec nałogowca?? KARM MLEKIEM MODYFIKOWANYM a nie zakładaj topików głupich i sie pytaj czy to dziecku szkodzi czy nie BEZ SENSU sama paliłam w ciązy przestałam i karmię piersią trzymam kciuki za twój zdrowy tryb zycia

Gość do ewy
skad możesz zresztą wiedziec czy to dziecku nie szkodzi przeciez to wyjdzie dopiero moze w dorosłym życiu a skad mozecie wiedziec ze palac w ciazy nie zaszkodziłyscie dziecku i jest ono zdrowe no jest zdrowe zaczadzone sie nie urodziło bez pierdół wariatki

Gość asiol
jak ma roczek to mozesz po prostu przestać karmić bez wyrzutów sumienia, pozd

Gość Kasiaaaaaaaa
Mam 21 lat palilam podczas ciazy paczke dziennie, urodzilam o czasie zdrowe dziecko Bogu dzieki (9ptk.) teraz mam ogromne wyrzuty sumienia i przeklinam siebie kazdego dnia bo karmie piersia i pale do 7 papierosow dziennie i ciagnie dalej, dlatego wiem co to znaczy wolac pomocy. Niestety nikt nam jej nie podaruje bo same jestesmy sobie winne, ale pomimo wszystko dziecko jest dla mnie najwazniejsze i mozecie pisac rozne rzeczy na ten temat!!!

Wiecie co, ja paliłam d=od 15roku życia, a ma teraaz 24 lata, palenie rzucałam chyba z milion razy przed zajściem, zawsze nałóg się okazywał silniejszy. Odkąd zoabczyłam dwie kreski rzuciłam jeszcze tego dnia. I choć mnie ciągnęło, utyłam cztery kg w ciągu tygodnia, dostałam rozstepów od tego, jestem z siebie dumna, że dla mojego dziecka zrobiłam wszystko co się dało!!!!!!!!!!! I nie moge słuchać tego typu pieprzenia, że nałóg był silniejszy!!!! Od czego jest silniejszy??? Od instynktu macieżyńskiego???? Paliłam też paczkę dziennie i udalo mi się pokonac nałóg, było mi wstyd jak próbowalam zapalić, bo czemu to maleństow winne. I moja rada, dla tych co karmią: odstaw dziecko od piersi i przezuć się na butle, bo wg mnie twoje mleko jest bez wartości, przekazujesz mu \"tylko\" 4000 szkodliwych i rakotwórczych substancji :o Już brak słów na takie pieprzenie, serio. Ja doskonale wiem co to nałóg i doskonale wiem, że dzięki ciąży można się od niego uwolnić. Nie zabija was sumienie, że zatruwacie swoje dziecko?? Jak za kazdym razme wyciągacie papierosa z pudełka i go odpalacie, to nie jest wam wstyd??? Teraz prosze można mnie pojechać, bo się odwazyłam podpisać własnym nickiem :)

Gość elszeba
nie dziwmy się więc skąd u 10 latków wziął się rak.no chyba jest jakiś sposób na nie palenie .może psycholog.nie paląca mama .kobiety podobno skuteczna jest hipnoza.

Gość Gosia21
DO PALACZKI....ja jestem w 29 tyg i pale...pale ok 4-5 dziennie, co zrobic,wiele ludzi mowia rzuc, ale ja nie potrafie.boje sie o dzidzie...kocham malenstwo ale to jest silniejsze ode mnie. jak nie zapale jest ze mna gorzej niz zle...czy jestem az tak zla.........