Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wirka123654

ryzyko zajścia w ciążę

Polecane posty

Gość wirka123654

Czy jeśli pieściłam chłopaka ustami, potem się z nim całowałam z języczkiem a potem on pieścił ustami mnie to jest ryzyko zajścia w ciążę? To było jakieś 4 dni od kiedy skończył mi się okres. Ale dodam, że w październiku przestałam brać tabletki anty, a słyszałam, że w pierwszych 3 cyklach po zaprzestaniu brania tabletek jest znacznie większe ryzyko zajścia w ciążę (tzw. podwójna owulacja może też wystąpić). Proszę napiszcie co o tym myślicie.

Gość wiesz co...
wydaje mi się, że teoretycznie tak, bo troszkę plemników mogło się dostać w niebezpieczne okolice w ten sposób, ale wydaje mi się, że większość połknęliście ze śliną podczas całowania;). Ale na przyszłość raczej bądź ostrożniejsza;)

Gość a ja ...
to Ci się wcale nie dziwię, ze się boisz. Ja to mam taką schizę, że mimo, że biore tabsy z dokładnością co do sekundy, to zawsze "kończymy" u mnie na brzuchu...tak się boję, żebym w ciążę nie zaszła...

Gość szkoda słów
heh... wiesz ile żyją plemniki ? myslisz ze one takie zwinne są... pocyztaj troche...

Gość wirka123654
nie rozumiem za bardzo Twojego komentarza...??moze jasniej troszke? Wiem,ze plemniki zyja ok 3 dni w ludzkim ciele. i jesli w ciagu dziesieciu minut dostalyby sie z moich ust do ust mojego chlopaka,a potem on piescilby sie ustami to raczej chyba by przezyly. i stad moje obawy.

Gość jest bardzo duże ryzyko
byłaś bardzo lekkomyślna. Ale jeśli jesteś dorosła to powinnaś być gotowa na konsekwencje swoich działań.

Gość dlaczego ściemniasz
ryzyko wbrew pozorom jest dość spore.

Raczej nie przeżyłyby w Waszych ustach. W pochwie mogą żyć do 72 godzin, ale tam jest odpowiednie środowisko dla nich. W ciąży z tego powodu na pewno nie będziesz. Po co uprawiacie seks, skoro zamiast czerpać z niego radość tylko jakieś schizy wymyślacie?

ale jak sie tak bardzo boisz i jeszcze zostało Ci jakieś opakowanie tabsów, weź teraz 4 tabletki (pod warunkiem, że to się stało mniej niż 48 godzin temu), a za 12 godzin następne 4 - niedługo potem będziesz miała okres.

nie ściemniam, trochę praktyki, a swoją drogą - mimo braku tabsów też to można robić z głową, jeśli nie chcecie ciąży. Jak ktoś tu powiedział, to ma byc przyjemność, a nie schiza. wesołych świąt!

no co ja pierd...? tak przyjęte tabletki antykoncepcyjne działaja jak postinor.

jak już niech bierze Postinor a nie całe opakowanie tabs na raz. Zresztą, skoro bierze tabsy to nie widzę problemu. Mój facet kończy w środku, a ja nie zabezpieczam się dodatkowo.

Gość będzie miała dziecko

Clover, no własnie pisze, że już nie bierze. A ja jej tylko mówię, żeby nie zeschiziała, co może zrobic, jesli ma jeszcze jakieś tabsy w domu, i nie ma brać całego opakowania, bo całe to jest 21 tabletek, tylko 2x4 tabletki w odstępie 12 godz., wiem, co mówię, wierzcie albo nie, ginekolog wam to potwierdzi; pewnie, że to nei najzdrowsze dla organizmu, ale jak dzieci nei chcą dzieci - to lepiej niech ich nie mają.

Gość BŁAGAM WIĘCEJ INTELIGENCJI
Ludzie ale Wy jesteście prości!!!Po pierwsze jak masz takie "schizy" to po co tak robisz, po drugie jak się obawiasz czegoś i chcesz się dowiedziec to bardziej wiarygodnym źródłem będzie poczytanie jakiś inteligentych stronek na www a nie słuchanie jakiś idiotycznych wypowiedzi moich poprzedników!!!Ludzie po ile Wy macie lat, żeby myśleć po stosunku oralnym + całowanie można zajść w ciąże...no to jest poporstu żenujące.Kobieta zachodzi w ciąże jak jej plemniki bezpośrednio znajda się w pochwie a poza tym do tego musi być odpowiednia "prędkość plemników + odpowiednie środowisko + sprzyjające warunki czyli dni płodne"!!!Uwaga dla wszystkicj POCZYTAJCIE TROCHĘ O TYCH SPRAWACH I DOPIERO PÓŹNIEJ ZACZYNAJCIE PRZECHODZIĆ DO PRAKTYKI,a nie czytacie dopiero jak macie jakieś obawy!!!!!!!!!!!!!

Tyle że, naprawdę, ryzyko zajścia w ciążę w ten sposób jest minimalne. Musiały by to być plemniki terminatory ;)

Gość chyba raczej nie jestes

Gość lacuracao
ja mam podobny problem:/ tylko ze ja piescilam sie z chlopcem, robilam mu loda, potem on zalozyl prezerwatywe i w tym momencie ja - glupia krowa polizalam ja po czym od wlozyl mi ja do pochwy. Teraz okrez mi sie spoznia i nie wiem co mam robic. cholera jasna, ale glupia jestem, ale glupia. ryzyko jest male, ale zawsze, a co jesli na gumce zostało cos, jestem w kropce

Gość lacuracao
jeśli ktos zna jakas strone www. z ta temtyka to piszcie! wielkie dzieki glupia ze mnie baba

Gość ssssssssssssssss
wy jestescie chorzy :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ciaza :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Gość no jeśli...
z ust plemniki dostalyby sie do pochwy i potem palcami by je chlopak wprowadzil glebiej to chyba ryzyko zajscia w ciaze jest... czy nie???

Gość wirka123654
dodam,ze wypilam jeszcze pare lykow wody po tym jak piescilam mojego chlopaka ustami...ale nie wiem czy razem z ta woda polknelam wszystkie plemniki ktore mialam w buzi po tych pieszczotach...:( Jak myslicie dziewczyny jest jakies ryzyko czy nie? Bo pewnie nie martwilabym sie tak bardzo gdyby nie fakt,ze przez pierwsze cykle jak sie przestanie brac tabletki ryzyko zajscia w ciaze jest wieksze...:( Napizcie cos jeszcze...

Gość wirka123654
Ale potem piłam wódkę i popijałam piwem no i w rezultacie zerzygałam się, trochę poleciało na spodnie, więc może te plemniki przesiąkły przez dżins i wdarły się do pochwy??? Pomuszcie, koffane dziefczynki!!!!

Gość wirka123654
nie podszywaj sie pode mnie kimkolwiek jestes.jesli sie nie chcesz wypowiadac to nie pisz poprostu.dziewczyny. ta wypowiedz nie byla moja-powyzej.

Gość wirka123654
21:49 morphina plemniki w jamie ustnej przecie zostaja zabite, poprzez substancje jakie wydzielaja slinianki wiec jakim cudem bys ja zaplodnil??nie martw sie .. tak napisala uzytkowniczka na jedntm w tematow... Czy ktos sie orientuje czy te plemniki rzeczywiscie umieraja w ustach? mi sie wydaje ze jednak nie bo tam jest srodowisko plynne...napiszcie co sadzicie?

Gość ktos jeszcze cos powie

Gość napiszcie cos jeszcze...
?