Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasiaaaaaa

Zapomniałam tabletki czy jestem w ciaży

Polecane posty

Gość Kasiaaaaaa

Zapomniałam jednej tabletki i po 18 godzinach od godziny w której powinnam zabrać był sex. Czy jest duże ryzyko ciąży? Jest to 12 dzień cyklu

Gość Kasiaaaaaa
podnosze

Gość hjkl
ja jestes taka bezmyslna to sie za takie rzeczy nie zabieraj...faktycznie luzdie na forum sa ginekologami i napeno ci powiedza ..zalosna jestes!!!!!!!!

Gość Kasiaaaaaa
Moze nie tylko ginekolog cieciu musi to wiedziec, takze osoby ktore są juz np rodzicami. Prosze napiszcie jeśli jesteście zorientowani w tym temacie

tak jesteś w osmym m-cu!!! a tak na poważnie dni płodne zaczynają się od 14 dnia cyklu, napewno nie jesteś!

Gość malaaaaaa
12 dzien cyklu nalezy juz do płodnych, zawsze jest ryzyko ciązy.

Gość Kasiaaaaaa
jeśli ktoś nic nie wie to niech nie zaśmieca. Wejdz na kaukulatory i wpisz pierwsz dzień cyklu 16 grudnia. Jest to 12 dzień cyklu, dzień płodny. Tak na marginesie to komórka żyje tylko 24 godziny a przez 12 jest zdolna do zapłodnienia

Gość hjk
jaka s ty glupia jest i co z tego ze sa rodzicami....matko...kazdy ma inny organizm , cykle itd, doucz sie dziecino zal mi ciebie

Gość Kasiaaaaaa
Nie wiem ilu dniowe bo tak serio chodzi o moją bratową, brat pyta ale wolałam pisać w pierwszej osobie. To ze każdy ma inny cykl wiem ale nie jestem pewna czy nie czekała zbyt długo z nast. tabletka.

Gość fifioł
no napewno juz jestes!! zadajesz takie nie madre pytania!

jesli są to 28 dniowe cykle to 14 dnia zaczynają się dni płodne ale cykle muszą być regularne, ja mam 29 dniowe i dni płodne zaczynają mi się 15 dnia czyli dzień dalej, to sa inf. od mojego gin bo właśnie w tym czasie zaszłam w ciąży i jestem obecnie w 10 tyg. ciąży planowanej od kilku m-cy.

Gość postronna obserwatorka
o ile poprawnie rozumuję to bratowa bierze pigułki anty. przy pigułkach nie ma płodnych i niepłodnych - same niepłodne. wg mnie (biorę pigułki ponad rok) dzidziusia nie będzie.

Gość Kasiaaaaaa
Ja akurat zaszłam w 10 dniu cyklu a mam 28 dnowe niestety nie wiem jak długie ona ma

Gość ale bzdury
Kobitko- przy cyklach 28 dniowych dni płodne zaczynają się już 8-10 dnia cyklu. Przypominam ci ze plemniki w drogach rodnych mogą przeżyć kilka dni. Dlatego kochajac się w 10 dniu mozesz zajśc w ciążę, nawet jeśli owulacja będzie w 14 dniu

Gość Kasiaaaaaa
tak bierze ale zapomniała o jednej i zabrała po 18 godzinach a wtym czasie był sex

niech bratowa weźmie tabletkę wpadka jesli nie upłynęlo 72 godz. i po kłopocie. zreszta pełno jest zapobiegaczy po stosunku i po co ten problem!!

Gość postronna obserwatorka
moja ginekolog powiedziała mi, że najlepiej brać regularnie,ale jeśli raz na jakiś czas zapomnę jednej, to nie będzie nieszczęścia. przy dwóch lub więcej - przez tydzień mam się dodatkowo zabezpieczać.

do: ale bzdury: zaczynają się od 14, od kiedy od 8? Jeśli ci się facet spuści 8-go to 8 dnia i tak nie zajdziesz tylko jak plemnik przezyje to dopiero po 14 dniu.

Gość mężatka 29
Przy tabletkach nie ma dni płodnych gdyż powstrzymują one owulacje więc nie maja sensu obliczenia czy 12 dzień był to dzień płodny czy nie. Pominięcie pastylki może natomiast spowodować owulację i ryzyko wzrasta wraz z czasem. Napisz ile upłyneło godzin do wzięcia zapomnianej pigułki.

Gość Kasiaaaaaa
18 godzin spoźnienia dzięki wszystkim

Gość mężatka 29
18 godzin - to kiepska sprawa...

A jak długo bratowa bierze już te tabletki? Bo jak kilka miesięcy albo nawet lat to raczej nie zajdzie. Jeżeli natomiast dopiero zaczyna to ryzyko jest duże.

Gość Położna*
Do kobitki- Moja Droga, poczytaj fizjologie kobiety.Na poczatku cyklu nie masz pewności kiedy będziesz mieć owulację- pierwsza faza cyklu może trwac różnie długo, dopiero druga faza cyklu- ta po owulacji- trwa prawie zawsze 14 dni. Owulacja może zostać przyspieszona np z powodu stresu, choroby i in. Kochajac sie w 10 dniu( przy owulacji w 12- 14) mozesz zajsc w ciążę bo plemniki spokojnie przeżyją kilka dni- już wtedy są dni płodne. To z tego powodu wiele kobiet zalicza " wpadkę" Dni płodne sa przeciez już kilka dni przed owulacją Nie ma się co oburzac jak ktoś ma inne zdanie

Gość ola29
I jak beda chrzciny? ;)

Gość alluskaaa
a skad my to mamy niby wiedzieć idz do lekarz adziewczyno lub zrób test ciążowy

Gość Oliwietti
Hej Dziewczyny. Od kilku miesiecy mieszkam w Grecji. Ostanio zdarzylo mi sie zapomniec tabletki anty i bylam absolutnie przestraszona. Na szczescie w Grecji tabletka 72 h po jest dostepna powszechnie bez recepty lekarza za jedyne 7€ czyli 26 zl (taniej niz tabletki antykoncepcyjne w Polsce). Nie jest to znany i jakze straszliwy Postinor. Dlaczego w Polsce musi byc tag trudno i pomylka tudziez wpadka musi sie konczyc duza kasa, lekarzem i innymi trudnosciami? Srodek 72 h po o ktorym mowie nazywa sie NORLEVO i z tego z wiem nie istnieje w Polsce...Istnieje i jest latwo dostepny nawet w Turcji, Makoku, Chile czy w Albani. U nas go brak...Z KAD TO ZACOFANIE?

Gość Oliwietti
Jezeli wiec pojedziecie za granice, moze warto kupic w aptece i miec na wszelki wypadek? NORLEVO jest bezpieczny i bardzo lagodny. Czulam sie swietnie no i w ciazy nie jestem. Powodzenia siostry...

Gość laura102
Ja mam podobny problem, zapomiałam tebletki 24h, a 12h po przyjęciu ostatniej uprawiałam sex, krotko mowiąc zamiast wziaąść tabletkie uprawiałam sex :) Był to pierwszy tydzień przyjmowania tabletek, a tak ogólnie to biore je juz od roku. Czy istnie duze prawdopodobieństwo ze jestem w ciąży?? Biore tabletki dalej, jesli bym była w ciązy czy tabletki mie zaszkodzą dziecku??? a przedziesz w 2 dniu zaden test, ani lekaż nie powie mi czy jestem w ciąży czy nie.

bez przesady ludzie, od pominięcia jednej tabletki nie zachodzi się zaraz w ciażę. Trzeba przestrzegać tylko to co napisane jest w ulotce. Zazwyczaj najniebezpieczniejszy jest pierwszy tydzien w pominęciu tabletki. Zauważcie, ze inaczej jest, gdy ktoś bierze tabletki anty( nie liczy się czy w trakcie współrzycia miałaś dni płodne, tylko czy wcześniej współrzyłaś zanim pominęłaś tabletkę. CZYTAJCIE ULOTKI!!!!!!!) i inaczej jak ktoś nie bierze, to bardzo ważne. Zazwyczaj lekarze radzą wziąć 2 tabletki następnego dnia, gdy poprzedniego się pominie.