Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona9

czy brak miesiączki zawsze oznacza...

Polecane posty

Gość anik...
w twoim wieku takie przerwy moga sie zdarzac bo jeszcze dojrzewasz i dopiero sie wszystko reguluje. A tak na przyszłosc to uzywaj dziewczynko yroche bardziej kulturalnego słonictwa!!! zamiast ciota mozne byc miesiaczka albo okres

Gość Lela0001313
mam kłopot :( mam 14 lat ... no i nie dostałam jeszcze miesiączki :( czy to może oznaczać bezpłodność ???:(:(:( pomóżcie mi proszę :(

Gość Lela0001313
mam kłopot :( mam 14 lat ... no i nie dostałam jeszcze miesiączki :( czy to może oznaczać bezpłodność ???:(:(:( pomóżcie mi proszę :(

Gość lela czy to jakas
prowokacja :O oznaka bezplodnosci nie jest brak okresu...:O oki co ciesz sie ze go jeszcze nie masz..:P

Gość Lela0001313
tak ale wszystkie dziewczyny w mojej klasie juz maja :/ a ja nie :(

To znaczy, że Twój organizm rozwija się w swoim własnym tempie. Możesz dostać ją nawet za dwa lata. Nie oznacza to bezpłodności. Jeśli chcesz dowiedzieć się czegoś więcej idź do ginekologa. Najlepiej powiedz mamie o swoich wątpliwościach i chęci wizyty u specjalisty. Powinna Ci pomóc i pójść z Tobą na wizytę. Inną opcją jest samodzielne zapisanie się do Państwowej przychodni, np. do Instytutu Matki i Dziecka w Warszawie. W googlach znajdziesz info o adresie i numerze telefonu. Jeśli zaś jesteś z innego miasta poszukaj pod hasłem: ginekolog ginekologia przychodnia panstwowa (i swoje miasto). Powinno się coś znaleźć. Pozdrawiam i głowa do góry. Jestem pewna, że wkrótce miesiączka się pojawi. :)

Gość Koki 18
Dziewczyny Ratujcie Współżyłam z Chłopakiem Wieke raz tego miesiaca ale zawsze z Durexami ;D Ale Okres Spóżnia mi sie już 4 dzień ;/

Gość nie spokojna
proszę o pomoc mam 15 lat a okres dostałam w lipcu i do tej pory nie mam ;( co prawda boli mnie brzuch jakbym miała ją dostać ale nie ma jej ;( co to może być ?? boję się trochę .

Gość nie spokojna
proszę o pomoc mam 15 lat a okres dostałam w lipcu i do tej pory nie mam ;( co prawda boli mnie brzuch jakbym miała ją dostać ale nie ma jej ;( co to może być ?? boję się trochę . pomóżcie

Gość Monisia17
ja od paru dni tez nie mam okr5esu i mam temperature 37,4

Gość aneta1990
witam...czy ktoś mi może mi odpowiedzieć na pytanie,ktore nie daje mi spokoju?mianowicie...miesiąc temu odstawiłam tabletki anty Microgynon.okres powinnam mieć 10 dni temu i nic.kochałam się z chlopakiem 10 grudnia,ale była prezerwatywa....mogę być w ciąży???prosze o pomoc

Gość aneta1990
10 stycznia kochałam się....a 10 grudnia był okres

Gość moniś_t
witam Was. Ja mam podobny problem jak większość tutaj z Was :) Okres spóźnia mi się 20 dni, czyli już prawie 3 tygodnie (powinnam dostać 29 grudnia), robiłam 3 testy, z czego każdy wyszedł negatywny (ostatni robiłam po 2 tygodniach). Grudzień i koniec listopada były bardzo intensywne, dużo nocy zarywałam (studiuje), więc może tym jest to spowodowane... Przestałam się już stresować, bo ile można żyć w ciągłym zdenerwowaniu :) czekam cierpliwie, w piątek, za 6 dni mam umówioną już wizytę. Kochałam się z partnerem pierwszy raz, zabezpieczaliśmy się - prezerwatywa, nie pękła, wszystko było ok, więc ciąży nie powinno być. Mam takie pyatnie: po jakim czasie zaczyna działać luteina? Zaraz po wizycie wyjeżdżam w góry na tydzień, i wolałabym już dostać okres albo teraz, albo po przyjeździe.

Gość moniś_t
Chciałam o jeszcze jedną rzecz zapytać... czy jeśli okaże się (choć raczej w to wątpię), że jestem w ciąży, to czy wskazany jest wyjazd na narty? Wiem, że to szczególny okres w życiu kobiety, ale czy dopuszczalny jest taki lekki wysiłek? Taki, że bym spokojnie jeździła? Do ginekologa idę w piątek, a w sobotę mam wyjazd... wszystko zarezerwowane, zapłacone, wiecie... Idę za 6 dni do lekarza (na samą myśl brzuch mnie pobolewa... a jeśli do czasu wizyty dostałabym okres, to znaczy, że już wszystko w porządku? mam wtedy odwołać wizytę i uznać, że wszystko wróciło do normy czy lepiej zrobić dla świętego spokoju badania? słyszałam, że nawet w czasie ciąży może wystąpić krwawienie, jak okres... czy można wykonywać cytologię podczas okresu? proszę bardzo o odpowiedź

Gość gabza21
Hej ja też mam problem. Przez jakieś 4 lata zażywałam tabletki NOVYNETTE, a później YASMINELLE w grudniu przestałam brać tabletki. Okres powinnam dostać 18.01 a tu dalej nic. Współżyję ze swoim narzeczonym bez zabezpieczenia, ale nie wiem co jest nie tak. Robiłam test i wyszedł NEGATYWNY :( ZA bardzo się nie stresuję myślałam, że będę w ciąży a tu nic:/

Gość Szaraczek19
hey! mam maly problem spoznia mi sie miesiaczka juz miesiac zawsze mialam regolarnie okres teraz nie dostalam. od miesiaca nie uzywalismy prezerwatywy ale on sie we mnie nie spuszcza czy jest to mozliwe ze jestem w ciazy????? Robilam test 2 tygodnie temu i wyszedl nagatywny czy mam sie czego obawiac???

Gość s20
mam to samo, miesiączki powinnam dostać juz na sylwestra a tu nic! nie dopuszczam do siebie myśli ciąży, poza tym myślę że poza brakiem miesiączki powinny występowac jakies inne objawy .. tak więc cierpliwie czekam, ale jedank w razie czego kupie test jesli sie okaże negatywny to poczekam na nią jeszcze trochę i odrazu zapiszę sie do ginekologa po jakies tabletki, bo one też leczą 'opóźniony okres"

Gość aldona23
ja mam problem taki ze w grudniu odstawilam tabletki i powinnam dostac miesiaczke i jej nie mam.robilam dwa testy i wyszly negatywne,bylam u lekarza i powiedzial mi ze nie jestem w ciazy.jego badanie polegalo na tym ze nagniatal mi brzuch,i mierzyl mi tetno,puls i z tego stwierdzil mi ze nie jestem w ciazy,:( kochani co jest powodem ze nie mam tyle czasu.ostatni raz mnialam11.12 2008 roku pomuzcie mi:(

Gość aldona23
ja tez mam problem bo w grudniu odstawilam tabletki skonczyl mi sie caly listek i rzucilam je bo zle sie po nich czulam.bralam przez 3 miesiace i nie wiem czemu nie mam okresu.robilam 2 tesy jeden wieczorem a za dwa dni z samego rana i wyszly negantywne.wiec nie wiem co jest przyczyna tego .bylam u lekarza i nie stwierdzil mi ciazy badal mi brzuch nagniatal i mierzyl mi puls i nic

to zmień ginekologa i niech ci przepisze luteine na wywołanie bo ja na twoim miejscu bym umarła bo mi sie spóźniał najwięcej 4 dni i panikę siałam że jestem w ciąży ale przyszedł ja brałam miesiąc i mam hece a tobie na serio!! zmień go

Gość szaraczek19
hey!!!!!!! Ja bylam u ginekologa dzis i nic nie powiedzial zapisal tylko tbletki i stwierdzil ze jak po 10 dniach nie dostane okresu to jestem w ciazy!!!! Wiec nawet wizyta mnie nie uspokoila. Powiedzcie co mam dalej robic???

Gość tolunia
Czesc,ja mam podobny problem,od 2 tyg niemam okresu,przestalam brac tabletki miesiac temu,a okresu niema kochalam sie z chlopakiem bo staramy sie o dzidzie,robilam test i wyszedl negatywnie,niewiem juz co zrobic boje sie ze niebede mogla miec dzieci..

Cześć, po zażywaniu tabletek hormonalnych organizm musi wrócić do siebie. W końcu przez jakiś czas gruczoły hormonalne pracowały w nieco inny sposób, a to na skutek podawania organizmowi dodatkowych hormonów (\"nienaturalnych\" dla organizmu). Niebawem wszystko się ureguluje, jednak, po długim stosowaniu tabletek zajście w ciążę w wielu przypadkach jest znacznie trudniejsze. Wszystko zależy od Twojego organizmu. Nie jestem lekarzem, dlatego, jeśli starasz się teraz o dzidziusia, najlepiej skontaktuj się z ginekologiem, choć zapewne będzie Ci radził unikanie stresu, nie nadużywanie alkoholu oraz dystans do myślenia o zajściu w ciążę. Obsesyjne myślenie o tym oraz chęć natychmiastowego zajścia w ciążę może je hamować, być barierą psychiczną która uniemożliwia zakiełkowanie fasolki. Pomyśl, że to, co ma być i tak będzie, ciesz się z przyjemności z własnym partnerem i jego miłością. Pozdrawiam i życzę porodu już za rok :)

Gość tolunia
Dzieki wielkie za slowa otuchy,pozdrawiam

Gość martis05
Hej...! Spóźnia mi sie okres już prawie miesiąc.. Co prawda robilam juz testy ( 3 ) i wszystkie wyszły negatywne.. Nie wiem co sie dzieje..? Czy no nadal może oznacza ciąze mino wyników tektów..? Mam iśc z tym do ginekologa..? Prosze o radę... :) Z góry dziekuje... Pozdrawiam

Cześć :) Wszystko zależy od tego kiedy dostałaś pierwszą miesiączkę.. Jeśli nie dawno, to raczej normalne, że jest ona nie regularna. Zaburzenia miesiączki mogą się pojawić także po odstawieniu tabletek hormonalnych. Warto byłoby się wybrać jednak do ginekologa, gdyż on może dokładnie stwierdzić co jest przyczyną opóźnienia Twojej miesiączki. W ciąży nie jesteś na pewno. :) Pozdrawiam.

Gość martis05
Dziekuje za odpowiedz... Miesiączkuje już od dawna... Wczoraj robiłam jeszcze jeden test i również wyszedł negatywny. Umówiłam sie do lekarza, ale musze troszke poczekac... Nie wiem właśnie co sie dzieje... :( Pozdrawiam

Gość Magda 23
Witam dziewczyny ... do wczoraj tez borykałam się z tym problemem. Dziś już na szczęście wszystko ok, co znaczy ze dostałam swoją oczekiwaną miesiączkę i ciesze sie z boli jak nigdy. Okres spóźniał mi sie ok 12 - 14 dni w ostatnim czasie czułam bóle w podbrzuszu i w plecach wydawało mi się ze zaraz pęknę i nic co dzień rozczarowanie... Oczywiscie zrobilam dwa testy z których wyszlo, iż w ciązy nie jestem. Koleżanka powiedziala mi ze to pewnie nerwy i radziła przed snem gorącą kąpiel podobno pobudza krążenie, aspirynę, bo rozrzedza krew i melisę - uspokaja możecie wierzyc lub nie ale rzeczywiście pomoglo... pozdrawiam serdecznie...

Gość cojestgrane
Witam mam problem i proszę o pomoc a więc ostatni okres miałam 20 września pod koniec pażdziernika po raz pierwszy współżyłam z chłopakiem bez zabezpieczenia, nie mam okresu juz ponad 5 miesięcy, miałam 2-3 razy krwawienia 1 dniowe w ciąży raczej nie jestem robiłam 2 testy oba wyszły negatywne a poza tym raczej juz było by widać:P w tym czasie przytyłam ok 10 kg ale to raczej zmiana diety czy to mogło spowodować brak miesiączki??? czy powinnam iść do lekarza??? prosze o pomoc!!!