Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

amadzia

AVON - opinie na temat kosmetyków

Polecane posty

cześć. od pół roku jestem konsultantką firmy Avon. staram sie osobiscie próbowac produkty, ale niektórych jeszcze nie potrzebuje lub nie słuzą mi. chciałabym tu wymieniac sie z Wami opiniami na temat produktów tej firmy. co Wy na to ? piszcie - moze załozymy czarną listę i liste dla produktów , które Waszym zdaniem sa serio dobre??? czekam na odzew, hej!!!

Gość pati zdw
JA UWAZAM ZE SWIETNY JEST PODKLAD ANTYSTRESOWY,SUPER SIE ROZPROWADZA I JEST BARDZO WYDAJNY

Gość hej takich
list było tu już tysiące, poszukaj w wyszukiwarce

tez uwazam ze podklad antystresowo-jakis tam jest super! Tylko ze ostatnio kupilam za jasny i zrazilam sie! Nie moge dobrac koloru! a czarna lista to color trend!

Ja jestem konsultantką od 5 lat, i do dnia dzisiejszago nie wszystkie kosmetyki \"wypróbowałam\" bo nie wszystkie mi pasują i sa dla mnie odpowiednie .Natomiast polecam rozświetlający krem koloryzujący.

zgadzam sie ten krem rozświetlajacy jest serio fajny!!!1 nie puder, a jednak taki blask nadaje skórze. uzywam go odkąd sie pojaawił i moje znajome tez sa zachwycone. a pytanko: co sadzicie o kremach pod oczy - czasem jak jestem zmęczona to mam takie podkrazone lekko i zauwazyłam...zmarszczki. co z tym zrobic - jest hjakis krem pod oczy , który polecacie szczególnie? a może korektor na te podsiniaczone oczka - w płynie czy korektorze lepiej???

A ja mam już swoja listę obowiązkowych zakupów w avonie i listę wpadek: Super dla mnie są: 1)metaliczne kredki do powiek, używam bronze i Creamy Ice 2)seria skin so soft age defying-piekny zapach, świetne dziłanie 3)żele senses 4)glicerynowy krem do rąk- dobry i tani, sprawdza się po dłuygim zmywaniu naczyń. Natychmiastowa ulga 5)duże balsamy, szczególnie ujędrniająy 6)antyperspiranty są świtene 7)seria sheer rose, magnolia (lawendowa mi nie lezy) 8)męskie dezodoranty 9)Seria Hydrofirming _REWELKA 10)kremy na noc Milk i Relaxing 11)moisture 24 krem nawilżający, bardzo dobry 12)błyszczyki- jak jeden mąż, wszystkie dobre 13)podkład antystresowy- swietny tylko po zmianie nazw kolorówki nie mogę znależć dla siebie odcienia:( 14)perełki brązujące 15)odżywki do paznokci 16)krem do skórek 17)z planet spa miałam:maseczke z bialej herabty , maseczke z błota , krem z oliwką scrub z brązowym cukrembalsam z algami. Wszyskto idealnie się sprawdilo. 18)żel do twarzy soja 19)krem do higieny intymnej 20)maseczka do włosów blond 21)serum na końcóki Beznadziejne: 1)wszystkie tusze do rzęs-żałosne, kupuję w oriflame, tam za to wszystkie są dobre:) 2)wody toaletowe sa za mało trwałe, choc niektórym np. Treselle nie moża odmówic pieknego zapachu 3)skin so soft seria różowa, beznadzijna jak dla mnie, straszny zapach 4)balsamy senses, żadnego widocznego działania, wręcz wysuszają a nie nawilżają 5)bizuteria jest strasznie tandetna 6)żel pod oczy z peptydami mnie uczulił, a nie jestem alergikiem 7)chusteczki jw 9)kremy na dzień :mulit boost szczepie a recharging świecie się starsznie 10)lighten up pod oczy- żadnego widocznego działania 11)maseczka super Hydrating uczuliła 12)Color trend- porażka 13)seria naturals z brzoskwinią 14)szampony naturals 15)peeling z brązowym cukrem- śmierdząca apteką pasta Tyle byłąm w stanie teraz sobie przypomnieć. Mam pytanie co do: -->serum na noc z białą herbatą (planet spa) -->żel oczyszczająco- tonizujący źródło młodości (ANEW) -->Visual Perfection- nieświeci się na twarzy?Nie nadaje żółtego koloru?

serum z biała herbata na noc uzywam - fajny jest, ale zapach specyficzny, mi nie przeszkadza jednak. mam raczej suchą skóre, wiec serum nakładam na noc na krem nawil żajacy - cera jest gładka i :ściagnieta\". jestem raczej zadowolona. jednak kolezance dałam próbke - jej nie odpowiadało. co do żelu oczyszczajacego Anev - własnie go zamówiłam, zobacze i przekonam sie osobiście, wcześniej nie miałam. za to polecam - serio swietna sprawa do czyszczenia twarzy - algowy zel oczyszczajacy do twarzy(z serii planet spa) - świetny i wydajny bardzo!!! a co sądzicie o żelu naprawczym pod oczy Żródło Młodosci(anew) - jest w promocji i chce spróbowac - ale owiedzcie co o nim sądzicie??? warto? czy skóra wokół oczu jest jędrniejsza - mam 29 lat i zauważyłam ostatnio \"kurze łapki\", wiec pomyslałam, że czas na zastosowanie kosmetyków pod oczy...

ja miałam ten żel pod oczy Anew - niestety, bez większych efektów, nie napinał skóry, jakoś słabo nawilżał. bardziej pasował mi żel z peptydami oraz krem Hydrofirming.

Gość kosmetki Avon są oki
szczególnie DRAM LIFE oraz peling Clearskin oraz zel poid prysznic(ten mandrynkowy)!!!!!!!!!!!!!!

Gość dzidostwo niestety
co tu duzo mówic, są dziadoskie, był tu juz topik opluwający avon zresztą, dla mnie to chemia i szajs i po prostu reklama&marketing &nie wiem co jeszcze... Tak naprawde te kosmetyki są warte pare złotych skoro opłaca im się coś przeceniać o ponad 10zł nawet.. Ciekawe... A ludzie się na to nabierają. Pewnie-katalogi ładne, zapachya i w ogóle, a ceny to już extra, tylko jakość niestety kiepska, i świadomość że faszeruje skórę taką chemią, seria naturals bije wszystkie inne normalne produkty jeżeli chodzi o długośc składu- chemicznego...

Gość A***A*
ale ten krem glicerynowy i te ogromne balsamy do ciała to cuchną - jeden SMRÓD tej samej cenie kupi sisę coś przyjemnie pachnącego też korzystam z avonowych kosmetyków i z niektórych jestem zadowolona - jednak zapach dla mnie górą ! Pominę fakt picu na wodę, że ogromne balsamy ujędrniają czy odchudzają - bzdura!

Gość 288M
Witam. Też jestem konsultantką i właśnie odkryłam to forum. Dziewczyny kilka uwag i rad. 1. Krytykujecie serieę Color Trend - jest bardzo delikatna a tym samym nietrwała, ale przeznaczona dla nastolatek!. (16-20) 2.Zapachy trwałe czy nie? Jeżeli wybierzecie wodę perfumowaną to będzie bardzo trwała, woda toaletowa niestety nie . Dotyczy to wszystkich zapachów, wszystkich firm . ( Wody perfumowane w Avon ok. 50 zł w górę, wody toaletowe około 30 np Pur Blanca) Najbardziej trwałe są perfumy ale takich Avon nie ma. 3. Podkłady- najlepszy rozświetlająco-antystresowy. Co do koloru, radzę zamówiś komplet próbek wszystkie odcienie i wybrać dla siebie najlepszy ( na linii zuchwy nanosimy jeden przy drugim, pionowe kreski, wybieramy ten najmniej widoczny. 4.Krem powinien być dobrze dobrany do cery. Ale wszystkie nawilżające są super i te do cery dojrzałej. A. alternative podobno rewelacyjny, ale mało przyjemny zapach. %. Co najczęściej uczula- wszystkie kremy z dużą zawartością kwasów A-HA. Wiec ostrożnie. Na razie wystarczy....jesli macie pytania chętnie odpowiem. Też nie znam wszystkich produktów i chętnie zapoznam sie z waszymi opiniami. pozdrawiam i wszystkiego najlepszego w Nowym 2006 roku.

Gość 288M
żel naprawczy pod oczy moim zdaniem bardzo dobry, świetnie wygładza i napina skórę, ale oczywiście powinien być odpowiednio dobrany do wieku (25-35). ( myślę, ze cena jest szcególnie atrakcyjna w katalogu 02) Jeżeli jesteś dużo młodsza to lepiej wybrać krem nawilżający pod oczy Hydrofirming Bio6 lub wybrać jakiś delikatny dla nastolatek z seriinaturals np. Aloes i Awokado. Osobie po 40 polecam złoty krem pod oczy lub też jedyny w Avonie ale bardzo dobry krem do cery, pod oczy i na dekold jednocześnie( 3 w 1)- Trójwymiarowy korektor zmarszczek (drogi ale zastępuje 3 preparaty). Ważne jest też to jak stosujemy krem pod oczy-przede wszystkim zapobiegamy powstawaniu zmarszczek . Kremu pod oczy powinnyśmy używać od 16-20 roku życia raz dziennie, po 20 - 2 razy dziennie zmieniamy go dobierając do wieku.Pamietajcie, że zmarszczki likwiduje całkowicie tylko skalpel, a my używając odpowiednich kremów tylko opóżniamy ich powstawanie.

Gość 288M
Właśnie doczytałam ile masz lat, myślę, że Anew będzie Ok. Następnie radzę zainwestować w trójwymiarowy korektor zmarszczek ( poczekamy na jakieś bardziej przystępne ceny) Jest bardzo dobry no i zapach całkiem przyjemny. Stosuje się go jako kurację- czyli 1 opakowanie i wracamy do naszego ulubionego sprawdzonego kremu.

Gość ludzie żal
mi Was, że dajecie się nabrac na ten marketing... Przeczytajcie sobie jaka chemia jest w tych kosmetykach!! przecież one w ogóle nie działają nawet! O wiele lepsze produkty mają polskie firmy!! Dajecie się nabrać na ceny, obnizki, wygodę, katalog... one nie są dobre- każda kosmetyczka (dobra) i dermatolog Wam to powiedzą! Do tego często wywołują uczulenie...

Do 288M - Ja też jestem konsultantką i osobiście keidyś myślałam, że ten żel jest dobry, jednak po tym jak moja mama go zakupiła i widzę efekty - nie polecam, nie daje żadnych fajnych efektów a w sumie tani nie jest. Moja mam była najbardziej zadowlona z tego z peptydami. :)

Gość 288M
Kasiu wcale nie przeczę, każda z nas ma inną cerę , wiek itp i powinna dobierać kosmetyki indywidualnie, myślę że właśnie dlatego warto najpierw skorzystać z próbki ( poprosić o nią konsultantkę). myślę, że powinnyśmy docenić również to, że produkt można zwrócić jeśli nam nie odpowiada.....a w sklepie jest to niemożliwe. Kremu z peptydami nie znam....moze w takim razie powinnam spróbować? Do tej pory stosowałam na zmianę Anew i nawilżający krem pod oczy. Muszę powiedzieć , że nie jest żle nie mam "kurzych łapek" mimo, że nie jestem nastolatką. Jeżeli chodzi o uczulenia, owszem mogą sie pojawić u osób o cerze wrażliwej które stosują kremy Avonu z dużą zawartością kwasów A-Ha. Mnie uczulił krem z wit.C ( koncentrat)

Gość wedlug mnie
ta firma jest gowniana - mam uczulenie na wszystkie gowniane kosmetyki w tym AVON wiec nie polecam - wynika z tego ze miernej jakosci skladniki byly tam zastosowane!

Gość ktoś pisał że lepsze już są
poslkie kosmetyki. Tymczasem kosmetyki Avon odkąd zaczęły być produkowane w Polsce to bardzo straciły na jakości. Podobno firma oszczędza na Polkach bo Avon produkowany w Polsce jest o wiele gorszej jakości niż Avon z innych krajów.

ale w Polsce jest fabryka na całą Europę ;) ciekawe, czy opłaca im się mieć w fabryce kilka linii produkcyjnych dla tego samego kosmetyku i z jednej linii wysyłać lepsze kosmetyki na Zachód, a gorsze do Polski i na Wschód...

Gość jak to w Polsce
na całą Europę ???? :O Nie wierze. Tzn w jakim miescie w Polsce jest ten Avon ??

w Garwolinie pod Warszawą. wcześniej fabryka na Europę była w Wielkiej Brytanii, ale została przeniesiona do Polski. zapewne ze względu na niższe koszty produkcji ;)

Gość jak to w Polsce
Czy to znaczy że to my jesteśmy dystrybutorami tych kosmetyków do wszystkich innych krajów Europy ?? To my tutaj odpowiadamy za to co jest produkowane i jakiej jakości ? Szok

Świetne: -glicerynowy krem do rąk, -woda Today, -bezalkoholowy tonik lagodzący, -krem na zimę (uwielbiam), -tusz stylista, -te \"twarzowe klejnoty\" są suuuper na imprezki :) -podkład antystresowy (używam koloru Almond) -zmywacz do paznokci z odżywką (choć chwilowo używam octanu etylu cz.d.a. i jest równie dobry :P) -Błyskotliwy eyeliner - ja nim ciapam takie kropki na rzęsach, dzięki czemu jak mrugam to powstają iskierki :P -płyn do higieny intymnej Dobre: -antyperspiranty w kulce, -krem botanisource, -krem pod oczy z peptydami, -tusz ekstremalnie podkręcający, -maseczka z błotem -krem aloesowy (Naturals) Beznadziejne: -tonik z witaminami (wysusza), -tonik matujący, -błyszczyki - jakoś tak się ważą na moich ustach, -trwały podkład perfect wear (źle się rozprowadza) -szampony Naturals -szampony advanced techniques (jeszcze gorsze niż naturals) Reszta jest mi obojętna :)

Aha, nieznosze tego kremu moisure 24 czy jakoś tak, strasznie się po nim skóra błyszczy...

Gość 288M
Z nowości polecam parafinową maskę do rąk i stóp, niezbyt ładny zapach ale bardzo skuteczna, nawilża i bardzo ładnie wygłodza dłonie i stopy.

Gość 288M
W internecie jest już katalog 03, warto porównać ceny, aby w 02 nie przepłacić. Są ciekawe promocje na kosmetyki kolorowe ( cienie, pomadki, błyszczyki..) . Dowolne 2 za 24.90.

Gość pożałowania godne
jesteście:P Zakładacie post po to żeby reklamować to GÓWNO! Ludzie kto to jeszcze kupuje, chyba żerujecie na nastolatkach które z braku kasy kupują te chemiczne kremiki i nie zdają sobie sprawy co stanie się z ich cerą za parę lat:P Nie twórzcie sztucznych postów bo nikt się już nie łapie na te sztuczki Same sobie odpisujecie - macie w tym jakąś frajdę? Bo kasy to chyba nie:P