Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mała Mi_

Szukam wartościowego faceta ...

Polecane posty

Mala Mi_ ---> \"jutro\" okazalo sie za krotkie wiec musze Cie przeprosic za przeciagniecie na \"pojutrze\". Jadna z rzeczy, ktore chcialem Ci napisac, to ze forum dla kobiet to nie jest najlepsze miejsce na znalezienie \"wartosciowego\" faceta. Trzeba raczej odwiedzac miejsca gdzie \"powazni\" faceci dyskutuja ze soba o \"powaznych \" sprawach i wlaczyc sie do dyskusji dajac mimochodem do zrozumienia, ze jestes dziewczyna. Zreszta najprawdopodobniej poznaja to i tak ze stylu. Ale nie wszyscy \"wartosciowi\" sa wystarczajaco inteligentni wiec czasem ich inteligencji trzeba pomoc pewna porcja magii. Nie musisz pisac, ze szukasz kogos. Ta wiadomosc moze poczekac. Jezeli Twoje poglady na dyskutowana sprawe przypadna panom do smaku moga chciec Cie chcieli poznac blizej przez mail. Dalsza korespondencja pozwoli Ci pozanac ich poglady na interesujace Cie sprawy i oddzielic donzuanow od mezczyzn. Jezeli interesuje Cie ich stan cywilny to powinnas zapytac wprost i pamietac, ze niektorzy panowie klamia ale nie ci \"wartosciowi\" co ma pewna zalete. Dalszy ciag w nastepnym odcinku bo juz pozno.

Gość hej elf
"Jadna z rzeczy, ktore chcialem Ci napisac, to ze forum dla kobiet to nie jest najlepsze miejsce na znalezienie "wartosciowego" faceta. Trzeba raczej odwiedzac miejsca gdzie "powazni" faceci dyskutuja ze soba o "powaznych " sprawach i wlaczyc sie do dyskusji dajac mimochodem do zrozumienia, ze jestes dziewczyna. " Co tu robisz cioto ... ?.:D

Do mojego przedmówcy - nie ładnie!!! A w ogóle - co Ty tu robisz, skoro to forum dla kobiet?! Przecież to miejsce \"wymiany myśli i opinii\". Dla wszystkich. Ale żeby tak od razu wyjeżdzać z ciotą.... afe. Elf służy pomocą i przedstawia męski punkt widzenia. Rady jego są celne, czasem nawet pożyteczne. Kto chce - to czyta. Kto nie - to nie. Lepiej napisałbyś coś konstruktywnego - zamiast od razu krytykować...

hej elf ---> ciesze sie ze twojeo IQ wystarczylo zeby zgadnac ze jestem facetem. Szkoda ze nie wystarczylo zeby sie domyslec, ze lubie dziewczyny i bywam tu bo chce je ostrzec przed facetami co widzac taki topik licza na to ze przeleca jakas za friko. Moze niepotrzebnie bo takich facetow dziewczyny i tak latwo poznaja po ich poczuciu humoru. Przy IQ wyzszym o jakies 30 punktow mogles zgadnac to wszystko nawet tylko z tego kawalka co zacytowales. Ale teraz nie musisz zgadywac i wiesz co ja tu robie. A co ty tu robisz?

Mal Mi_ ---> Wlasnie mialas ilustracje do mojej hipotezy na temat gdzie nie powinnas szukac. Moja hipoteza dotyczy tylko prawdopodobienstwa gdzie Twoje szanse sa wieksze. Jezeli potrzebujesz rad to takie wlasnie uwazam za dobre. Tak bym radzil mojej corce jak bym jakas mial :). I mam nadzieje, ze by nie narzekala, ze ja wpuscilem w maliny. A co do tych \"powaznych\" dyskusji, to nie musisz sie czuc niekompetentna zeby w nich uczestniczyc. Wystarczy jak napiszesz: \"widze jakas ciekawa dyskusje, ale zupelnie nie rozumiem dlaczego pan X twierdzi, ze ... (tu wstawiasz opinie pana X, ktorej pan Y byl przeciwny) i zaraz panowie sie rzuca, zeby Ci wyjasnic problem. W dodatku nie beda demonstrowali takiego humoru jak Twoj Szanowny Przedmowca, a jezeli jakis wogole to znacznie subtelniejszy, ktory moze Ci sie nawet podobac. Bo znajdziesz sie w innym przedziale czlonkow tego spoleczenstwa, ktore moze nie reprezentuje szczytow intelektualnych Unii Europejskiej (i w ostatnim badaniu wypadlo fatalnie -- ostatnie miejsce) ale zawsze mozna z niego wykroic kilka milionow \"wartosciowych\" facetow. Trzymaj sie i napisz jak Ci sie dyskutuje o \"powaznych\" sprawach.

Elfie ----> zastanawiam się, co to znaczy \"poważna dyskusja\"... No i na jakie \"poważne tematy\"?! Może o motoryzacji.... troche sie znam. Moze nawet więcej niż niejeden facet.... Nie wiem. Jak będę miała chwilkę, przejrzę fora tematyczne. A nóż coś się znajdzie. Poinformuję Cię o wynikach. Póki co - przesyłam pozdrowienia.

Gość hej elf
house elf.......pytać możesz ,wiedzieć nie musisz . Mała_ Mi......... Ładnie ...nie ładnie, ale przynajmniej szczerze .Sam elf pisząc to wszystko pewnie miał na celu przybliżenie Tobie meandrów męskiej duszy tak bardzo ważnych w codziennych relacjach , tylko zauważ że jest to nie tyle męski punkt widzenia ,co raczej ojcowski sposób przedstawiania sprawy ....a te dwa zapatrywania nie zawsze są zbieżne .Poza tym po takiej rekomendacji jakiej zostali przedstawieni faceci na kafeterii (co mnie zdziwiło z ust tez faceta )wątpię czy ktoś tutaj zgłosi swój akces tak aby nie był posadzonym o jakieś "dziwne" intencje ,dzięki czemu pan elf ku swej radości będzie mógł nadal grac główną role guru .Na wcześniejszej stronie Koń Trojański przedstawił swój pogląd na relacje damko męskie ,co prawda nie ze wszystkim się zgadzam ale jeśli mogę cos sugerować, to nie lekceważ tego co napisał jest w tym dużo prawdy . Jeszcze jedna uwaga ,dochodzę do wniosku że ostatnimi czasy niektóre słowa ulęgają coraz częściej deprecjacji ,...ludzie mówiąc o tym samym nie zawsze maja na myśli to samo .Przyjaźń stała się synonimem zwykłej znajomości ,zauroczenie- miłością ,a jak rozumieć wyrażenie" wartościowy facet”, czy na tym topiku ma to być dżentelmen we fraku trzymający w dłoni laseczkę ze słoniowej rękojeści znający świetnie zasady savoir-vivre , a może bardziej taki współczesny biznesem z gestem poruszający się czarnym krążownikiem szos potrafiący zafundować swej wybrance bez mrugnięcia okiem to na co ma ochotę w danej chwili ,czy może raczej jakaś opcja po środku......przyznam ze nie czytałem tego tematu od początku .Nie wątpliwie każda kobieta będzie widziała to troszkę inaczej . Osobiście zawsze byłem osobą wbrew temu co napisał -pan elf - mającą swoje pryncypialne zasady których starałem się przestrzegać chociaż wiązało się to z nie w pełni korzystaniu z „uroków życia „.Dzisiaj zastanawiam się czy nadal być im wiernym i nadal szukać tej właściwej osoby o podobnych poglądach , czy raczej zmienić swoje podejście na bardziej konsumpcyjne ,bo jeśli dziewczyna sama sugeruje mi mówiąc kolokwialnie aby ja przelecieć, a ja udaje ze niby nie wiem o co jej chodzi, to takie sytuacje na dłuższa metę są męczące .Nie mowie tego aby się chwalić ,ani tym bardziej skarżyć bo tutaj można spodziewać się rożnych reakcji ....ktoś może powiedzieć ze jestem frajerem inny ze idealistą ...cóż takie są uroki forum więc nie zamierzam się tym przejmować .Sam musze podjąć decyzje i tak się stanie .:) Jak pewnie wiesz Mała(jak to fajnie brzmi),poznać kogoś nie jest trudno ,chodzi tylko o to czy ta poprzeczka oczekiwań względem drugiej osoby nie stoi za wysoko, a na to pytanie każdy z nas musi sobie odpowiedzieć już inwidualnie w swoim sumieniu .Zegnam .🖐️

Mala Mi_ ---> \"powazna dyskusja\" to nazwa czegos co robia faceci kiedy nie maja niczego ciekawszego do roboty. Dlatego wzialem to w cudzyslow. Zebys nie traktowala tego zbyt powaznie. Ciekawszy dla faceta to jest zawsze oczywiscie seks, ale powodow do braku ciekawszego zajecia moze byc wiecej. Jednym z nich moze byc nawet, ze te rzeczy ktore faceci dyskutuja rzeczywiscie ich interesuja. Co prawda u facetow ta dyskusja zwykle polega na tym, ze kazdy z nich chce dowiesc wszystkim innym, ze jego opinia jest najwlasciwsza. Wiec rzadko nawet czyta uwaznie co inni pisza, chyba, ze to pisze dziewczyna, bo wtedy inne hormony biora w tym udzial. Wiec poniewaz wszystkie stosunki miedzy czlowiekami sa sterowane hormonami, dyskusje miedzy dziewczynami wygladaja inaczej, a najciekawsze sa w grupach mieszanych. Bo dziewczynom bardziej zalezy na odkryciu prawdy niz na tym, zeby to odkrycie bylo ich zasluga. Zdarzaja sie i tacy faceci. Wiec to by byl typ ktorego masz szanse wylowic z meskiej populacji przy pomocy odwiedzania takich miejsc i sledzenia dyskusji. Motoryzacja to temat lepszy niz wiele innych. Jezeli znasz sie na tym \"nawet wiecej niz niejeden facet\" to w zasadzie masz sprawe wygrana, bo zeby sie facet w Tobie zakochal to musisz mu czyms imponowac. A to nie moze byc uroda, bo to sie facetom podoba ale im nie imponuje. To moze byc tylko cos co uwaza za wazne a sam nie jest w tym zbyt pewny siebie. To ze faceci boja sie madrych dziewczyn to jest mit, szczegolnie w odniesieniu do facetow, na ktorych Ci moze zalezec. Madra dziewczyna moze faceta oniesmielac tak, ze mu sie wydawac, ze nie ma szans, ale to wlasnie jest podstawa do tego zeby sie w takiej mogl zakochac kiedy zacznie myslec, ze moze jednak... Magia, ktora powinna wtedy zastosowac dziewczyna jezeli uzna ze warto jest wlasnie po to zeby tak pomyslal. Jezeli masz serce to bedziesz wiedziala ze Ci tej magii nie wolno stosowac dla zabawy bo mozesz faceta trwale uszkodzic na reszte zycia. Wiekszosc dziewczyn nie zdaje sobie sprawy ze swojej sily w tej dziedzinie i czesto postepuja jak ten silacz z \"Myszy i Ludzi\". Ani sobie nie zdaja sprawy z tego ze bez zastosowania magii nie osiagna tego, ze facet sie zakocha i swoim zachowaniem trwale uodparniaja faceta na swoj czar. Bo przeciez polowa dziewczyn ma inteligencje ponizej przecietnej. Na szczescie te powyzej przecietnej naogol wiedza ja stosowac magie, ktora przeciez natura stworzyla na ich uzytek. Jak czegos nie wiesz to mow i jak bede wiedzial to Ci powiem. Po to jest to forum: dla \"wymiany myśli i opinii\". A ja nie uwazam, ze \"wiedziec nie musisz\" :). Nawet uwazam, ze im wiecej wiesz tym lepiej dla Ciebie. Pozdrowienia.

Dzięki chłopaki za rady. Przyjmuję i te ojcowskie i te według niektórych - \"bardziej męskie\". Wszystkie są cenne. Co do czaru i magii... czy można zapomnieć jak się to robi?! Już wyjaśniam, skąd te pytanie. Ja już nawet nie pamiętam jak się \"flirtuje\", używa owych magicznych macek... Nie używałam ich przez dobre 6 lat... Zakurzyły się. Kurcze, mam nadzieję, że to tak jak z jazdą na rowerze. Zobaczymy. Jutro idę na imprezę do świetnego klubu - sprawdzę, czy czasem czar nie prysł na dobre... Co do zgłoszenia akcesu na tym forum (tego wartościowego) oczywiście... szczerze - nie liczyłam nawet na to zakładając ten topik. Zdaję sobie sprawę, że powinnam szukać gdzie indziej. Jedyne co mogę uzyskać tu, to dobre rady i sugestie. Tak jak wspomniałam wcześniej - są cenne, szczególnie te, wypowiadane z ust męskich. Koń Trojański - uciekł - a szkoda. Bo rzeczywiście - jest dużo prawdy w tym co napisał. Może uda się go jeszcze wywołać. Koniu!!! Wróć!!! Słuchajcie, to dziwne, ale jestem zaczepiana na gg przez fajnych w sumie gości, ale..... żonatych. Czy Ci wolni - nie używają gg? Czy gg służy tylko tym znudzonym, zajętym, czterdziestlatkom - do podrywania panienek? Życzę wszystkim przyjemnego weekendu. Wielu wrażeń. Samych pozytywnych oczywiście. Buźka! Do poniedziałku!

Witam w ten mroźny, poniedziałkowy dzionek... Nie wiem jak Wy - ale ja miałam bardzo udany weekend... W sobotę impreza, było super. Poznałam interesującego faceta. Spotkałam się z nim w niedzielę. Czy ta znajomość się rozwinie, a jeżeli tak - to w jakim kierunku - kto to wie?! Na nic nie liczę. Niczego się spodziewam. Los pokaże. Ale nie powiem - uśmiecham się do siebie pod nosem... Pozdrawiam

Gość TMT jest wolny i tez szuka
dziewczyny :)

Gość brak szczescia w milosci
a kto to jest tmt? bo tez jestem ciekawa.

Za TMT - dziekuję. Nie będę tu mówiła o wyższości wiosny nad zimą... ale - ja chcę już WIOSNĘ!!! Mam dość tych mrozów! Samochód - o ile zadziała - to chodzi jak czołg, śnieg tak skrzypi pod nogami że mam ciarki, wszystko zamarznięte... Tragedyja. Byle do wiosny! Jak to jest z tymi facetami... niby spotkanie było udane, dwie strony zadowolone, podziękowały sobie pięknie za wszystko itd itd... a tu teraz cisza... Nikt nie dzwoni, nikt nie pisze. A to przecież On powinien pierwszy się odezwać. Ja nie mogę, przynajmniej na początku tej znajomości. Nie chcę się narzucać. No ale skoro tak się sobie spodobaliśmy - to dlaczego On milczy?! Chyba, że to było tylko mydlenie oczu z jego strony... No cóż, jeżeli tak jest - to trudno. Przeżyję. Tylko - po co to wszystko było? Po co te słodkie oczy, te rozbudzone nadzieje... Nikt Was - facetów - nie zrozumie!

Gość brabobabo
nikt nie zrozumie.......? facetów? BŁĄD W ZAŁOŻENIU należy próbować zrozumieć KONKRETNE OSOBY a nie szukac jakiegoś UNIWERSALNEGO SZABLONU DLA PŁCI TAK! ISTNIEJĄ PEWNE TYPUY CHARAKTERU I OSOBOWOŚCI ALE NIE JEDEN DLA JEDNEJ PŁCI!!! jest ich wiele, a im bardziej szczegółowo wgłebiamy sie w osobę (w ludzi) tym wiecej rodzajów, podgrup itd...

Ok, uogólniłam. Bo tak jest łatwiej. Ja to wszystko wiem... Ale - jak poznać po dwóch spotkaniach charakter i osobowość drugiej osoby... to niemożliwe. Więc, będę nadal twierdzić z uporem maniaka - że faceci postępują niezrozumiale - a raczej właśnie nie postępują w ogóle... i w tym tkwi problem.

Gość ten sam co przedtem
Mała Mi :) 1/ Ok, uogólniłam. Bo tak jest łatwiej. idziesz na łatwizne (nie werzę!) mentalną? skutkiem tego nie dowiesz sie niczego! Nie spotkasz nikogo interesującego. 2/ Ja to wszystko wiem... wiesz ale chyba nie wyciągasz wniosków z tej wiedzy 3/ Ale - jak poznać po dwóch spotkaniach charakter i osobowość drugiej osoby... to niemożliwe. PRAWDA, ale ------> znów dziwny problem: z jakiego powodu chcesz kogoś poznać po 2 spotkaniach? I 20 to będzie mało. W poznanie drugiego człowieka TRZEBA WŁOŻYĆ (CHOCIAŻ) TROCHĘ WYSIŁKU. 4/ Więc, będę nadal twierdzić z uporem maniaka - że faceci postępują niezrozumiale - a raczej właśnie nie postępują w ogóle... i w tym tkwi problem. Znów to samo: nieuprawnione uogólenienie (tym bardziej, że w 3 pierwszych punktach stawiasz tezy, które prowadzą raczej w inną stronę). ;) jesteś rozbrajająca... przecież SAMA wiesz że to jest uogolnienie! UPARCIUCH! Ale chętnie pogadałbym z Tobą bo lubie utarczki słowne z inteligentnymi uparciuchami ;) pewnie sam jestem niewiele lepszy...

Gość ten sam co przedtem
przecież może być tak: 1/ Ty odebrałaś spotaknie jako udane i dostrzegłaś w nim zainteresownie swoją osobą ON MÓGŁ MIEĆ INNE WRAŻENIA I ODCZUCIA 1a/ bywa często ze to co dla jednych jest przejawem zainteresowania dla innych jest tylko życzliwością 1b/ .............. wyleciało mi z głowy :) 2/ może jest zajęty 3/ może jest baaaaaaaaaardzo nieśmiały 4/ ;)

Gość ten sam co przedtem
ad pkt 2/ zqajęty w sensie zapracowany bardzo i wyjątkowo, po prostu pada na twarz, ma istotne problemy... itd, itp

Do tego samego co przedtem (co to za pseudo?!) ----> Będę lakoniczna.... bo jest mi ZIMNO! Chciałabym Ci dużo napisać i wyjaśnić - ale mam zdrętwiałe paluszki... Napiszę tylko jedno - do punktu 1 - \"Ty odebrałaś spotaknie jako udane i dostrzegłaś w nim zainteresownie swoją osobą ON MÓGŁ MIEĆ INNE WRAŻENIA I ODCZUCIA\" - jasne, mógł mieć. Ale powiedział i później napisał co innego. Więc - dlaczego teraz milczy. Wiesz - polubiłam Cię. Tak od razu. Jest w Tobie coś fajnego. Interesującego. Pogadałabym z Tobą chętnie. Ale jak się ociepli. No chyba, że jesteś z południa. To daj znać. Pozdrawiam.

Gość topola
cześć elfie, często o tobie myślę, miałeś rację co do wszystkiego całuję i pozdrawiam również Panią Elfinę lukrecja ps. pechowo ciągnę do facetów co mnie nie chcą, ale widać tak już mam, takie jest życie. całuski

Gość ten sam co przedtem
nick jak nick moze zmienie na: stoję na awaryjnych pod kielcami

Gość melmel
ja już chyba wolałabym tego samego co przedtem :)

Gość stoję na awaryjnych pod kielca
nie zmieściło sie, ale wracając do tematu miło mi ze tak mnie spontanicznie polubiłaś Mała Mi :) tak jestem z południa więc DAJĘ ZNAĆ ;) a teraz jak zwykle rozbudowana odpowiedź w punktach: jasne, mógł mieć. Ale powiedział i później napisał co innego. Więc - dlaczego teraz milczy. odpowiadam 1/ bo jest bardzo zajęty 2/ bo zmienił zdanie (poznał kogoś) 3/ wrażenie jakie wywołałaś nie było dość silne 4/ jednak jest bardzo nieśmiały 5/ automatycznie zaczepia tak wszystkie dziewczyny, które mu sie podobają na następny dzień spotyka inna i znów to samo 5a/ cel:flirt dla flirtu (mało prawdopodobne) 5b/ cel: łatwy i szybki seks (wysoce prawdopodobne) 6/ jest niezdecydowany (nie lekceważyłbym tej ewentualności) Pozdrawiam, chętnie pogadam :)

Gość mam ochotę na taki
nick: administrator rozbudowanych wypowiedzi ale jest za długi Mała Mi jutro pogadamy jesli zechcesz ;) paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa to jestem ja ten sam co przetem i juz nie stoje na awaryjnych tylko jade.. (jak zwykle za szybko)

Do stoję na awaryjnych pod kielcami - Boże, aleś sobie wymyslił pseudo. Ale ok. Wydaje mi się, że najbardziej prawdopodobne mogą być punkty : 3 i 6. Co do punktów 5, 5a,5b - nie mogę się wypowiadać - nie miałam przyjemności. Zresztą, nie skorzystałabym. Co do pogadania... Zapodaję : 1. telefon (mało prawdopodobne) 2. sms - (patrz wyżej) 3. gg - (wysoce prawdopodobne) 4. face to face - (nie lekceważyłabym tej ewentualności) Decyzja należy do Ciebie. Pozdrawiam!

Wszystko się zmieniło... Telefon wczoraj zadzwonił... Dziś spotkanie. Jutro kolejne. Uśmiech nie schodzi z twarzy... Ale - pogadać mogę zawsze. Przyjemnego dnia!

Mala Mi_ ---> mam nadzieje, ze pamietasz \"zasade elfa\" (ze faceci nie moga zakochac sie w dziewczynie, z ktora mieli seks przed zakochaniem sie w tej dziewczynie bo wytwrzanie potrzebnych do tego hormonow zostaje w nich zablokowane). U dziewczyn jest odwrotnie dlatego intuicja dziewczyn w tej sprawie jest akurat odwrotna do rzeczywistosci i moga myslec \"ze facetow nie mozna zrozumiec\". Ta zasada to taki maly trick natury zeby gatunek rozrastal sie mozliwie szybko. Dziewczyny, ktore wiedza o niej wykorzystuja ja zeby faceta do siebie przywiazac i czekaja z seksem az sie w nich zakocha. Do tego zeby sie zakochal maja mase innych srodkow niz seks (i daltego nie ma brzydkich dziewczyn). To jest ta czesc magii, ktora wolno stosowac jezeli chcesz faceta na stale bo widzisz, ze to ten wartosciowy. Ale jezeli go nie chcesz na stale i tylko chcesz miec seks, to nie wolno tej magii stosowac bo mozesz faceta uszkodzic na cale zycie. I wtedy nie bedziesz sie mogla tlumaczyc, ze nie wiedzialas, bo juz wiesz :). Szczesliwych poszukiwan.