Gość ważne pytanie Napisano Grudzień 29, 2005 Chce wiedzieć, jaka najczęściej występuje grupa krwi? Wpisujcie się proszę, ja mam 0 Rh + Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zerooo Napisano Grudzień 29, 2005 0 jest najrzadszą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja mam A Rh - Napisano Grudzień 29, 2005 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ważne pytanie Napisano Grudzień 29, 2005 Czy to znaczy, że osoby z grupą O mają najmniejsze szanse na przeszczep nerki? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość arotka Napisano Grudzień 29, 2005 Zero jest częstą tak samo jak A , najrzadszą jest B. Ja ma Arh+ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 0 Rh + Napisano Grudzień 29, 2005 mam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zero wcale nie jest rzadką Napisano Grudzień 29, 2005 grupą krwi.Zero ma moja matka,mój chłopak,mój kuzyn i kilku znajomych.Tak więc 0 jest równie często jak A.Rzadka grupą krwi jest B.Ja mam A rh-:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zerooo Napisano Grudzień 29, 2005 tego to już nie wiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 0 rh+ Napisano Grudzień 29, 2005 a podobno najrzadsze sa ab, zwlaszcza z minusowym rh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość to prawda Napisano Grudzień 29, 2005 najrzadsza jest grupa AB Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość najczęstsza grupą krwi Napisano Grudzień 29, 2005 jest A i 0 a najrzadszą AB Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ciekawulka 0 Napisano Grudzień 29, 2005 a ja mam B Rh + ....i slyszalam, z e z taka grupa krwi nie moge pic kawy... ale jak mozna odmowic sobie picia kawulki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość łooo mamooooo Napisano Grudzień 29, 2005 ja tez B+ i pije kawusie:) chciaz mało;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja czytalam że ze swoją Napisano Grudzień 29, 2005 A nie moge wogóle jest mięsa i nabiału:-o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ciekawulka 0 Napisano Grudzień 29, 2005 Gdybym odmawiala sobie takich przyjemnosci ze wzgledu na grupe krwi bylabym chyba szalona....aaa kawa to jedyna używka jaka zazywam... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
exuberance 0 Napisano Grudzień 29, 2005 http://www.krewniacy.pl/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=9&page=1 na samym dole jest rozpiska, która grupa jest najrzadsza która najbardziej rozpowszechniona Ja mam A Rh + Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość A1 Rh+ Napisano Grudzień 29, 2005 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zero Rh plus Napisano Grudzień 29, 2005 to najbardziej popularna grupa krwi. W ogole jak ktos ma grupe krwi zero to jest szczesciarzem bo wtedy raczej sie ma pewnosc ze w razie utraty krwi nie bedzie problemu z transfuzja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ciekawulka 0 Napisano Grudzień 29, 2005 wlasnie znalazlam strone internetowa z grupami krwi... strasznie dluga lista zakazow... aaa wiecie moze jak to jest w przypadku ciazy... moze zaczne ja planowac czy w obu przypadkach rh musi byc zgodne czy rozne?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cherry tree 0 Napisano Grudzień 29, 2005 B Rh - Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Lala mi do Napisano Grudzień 29, 2005 Rh+ A, dzieki Bogu nie odziedziczylam po mamie Rh- :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja mam B Napisano Grudzień 29, 2005 RH+ i podobno jest najczęściej spotykana :o a kawy z natury nie lubię :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cherry tree 0 Napisano Grudzień 29, 2005 rh zgodne musi byc inaczej jets konflik seriologizny;/ a moje rh - wystepuje rzadziej niz rh + Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
żółty_żonkil 0 Napisano Grudzień 29, 2005 ja mam 0 Rh+ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja mam B Napisano Grudzień 29, 2005 ciekawulka podaj proszę linka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HrabiaZenHorst 0 Napisano Grudzień 29, 2005 0 Rh "-" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Li-o 0 Napisano Grudzień 29, 2005 o rany... ja mam B RH- , a z tego wynika ze tlyko 2 % ludności ją posiada :( na dodatek jak chciałam oddać krew to się na mnie pielęgniarka wkurzyła, bo mi krew z żyły nie chce płynąc i ode mnie nie wzięli :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
exuberance 0 Napisano Grudzień 29, 2005 ciekawulka - konflikt serologiczny występuje wtedy, gdy pomiesza się krew rh+ z rh- (każda a, b, ab, 0). Ale nie musi wystąpić, nawet gdy przyszli rodzice mają inne rh. Wyjaśnię Ci to na przykładzie. Jeśli matka dziecka ma rh-, a ojciec rh+ i dziecko odziedziczy rh- to nie ma zagrożenia konfliktu. Gdy natomiast dziecko odziedziczy po ojcu rh+ to konflikt wystąpi tylko, gdy na skutek jakiejś infekcji, zapalenia itp dojdzie do styknięcia się krwi matki (rh-) z krwią dziecka (rh+). Bo normalnie krew dziecka i matki się nie miesza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cherry tree 0 Napisano Grudzień 29, 2005 Li-o przybij piatke :) mamy te sama grupe krwi i rh :) jak milo :))) a krew ci nie chciala z zyly plynac bo widocznie mialas za slabe cisnienie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach