Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Balbina123

Budowa domu

Polecane posty

generalnie tylko powiekszylismy nieco dolną łazienkę kosztem wiatrołapu i w salonie zamiast potrójnych okna-drzwi balkonowych dalismy podwójne. Jedyny mankament który juz dzis widzimy to za mały garaż wiec jesli masz ten sam wymiar do daj projekt do adaptacji zeby ci poszerzyli o jakies 1.5 metra.

Gość Agiiis
dzięki za podpowiedź,wszyscy podobno powiększają garaż..

bardzo ladne te Wasze projekty aps 126 ma podobne rozlozenie pokoi co w moim domku aaa co do garrazu to my tez powiekszalimsy nasz zeby bla na 2 autka

Gość Agiiis
faktycznie podobne :)

No to może żeby trochę ruszyć temat i mam nadzieję, że się to komuś przyda, to wymienię sprawy, na które warto zwrócić uwagę, przy wyborze projektu, czy budowaniu domu... oczywiście to nie są wszystkie, bo my cały czas rozszerzamy wiedzę na temat co zrobiliśmy dobrze, co źle ;) - łazienki pod sobą, aby był prosty pion z rurami. - łazienka blisko kuchni - też łatwiej rury pociagnąć. - okna dachowe - polecane drewniane. Dach drewniany to i okno drewniane, aby ,,pracowało,, tak samo jak drewno na dachu. - na strychu zamiast dodatkowego okna przydatny jest wyłaz na dach z szybą, od razu funkcjonuje jako okno. - warto wybrać dużą kuchnię i ładną ustawną łazienkę - bo szlak trafia, jak człowiek wydaje pieniądze na budowę domu (jak to szuymnie brzmi) i nagle ma problem z miejscem na wanne, czy umywalkę :O to tyle na razie... było więcej ale na razie nie pamiętam...

Gość 57547537

Gość gość
Po budowie domu nie zapomnij o inwestycji w odpowiednie kanały oraz odwodnienia liniowe. Nic nie zapewni szybkiego pozbycia się wody deszczowej z podwórka tak, jak one. Dzięki http://www.stora-drain.pl/ w mgnieniu oka udało mi się rozwiązać ten kłopot.

Gość gość
Jeżeli jesteście z Warszawy lub okolic to mogę wam polecić firmę www.sylmag.com.pl oferują pokrycia dachowe, orynnowanie, drzwi parapety itp. Mają bardzo dobre ceny i szeroką ofertę, więc warto się do nich zgłosić.

Gość Klimkowscy
A my postawiliśmy na dom z bala na mazurach. Po prostu nic innego tu nie pasuje, a budowa murowanej konstrukcji to byłaby zbrodnia dla okolicy i widoków. A taki dom wcale nie jest gorszy od murowanego. Projekt mamy zrobiony przez pracownię Wiejskie Klimaty. Akurat specjalizują się w takiej zabudowie. A dom wybudowała nam ekipa Natur Eko Dom. Doskonale się sprawdzili i sama budowa rosła po prostu w oczach. Dla nas liczyło sie to, by wykonawca zadbał o szczegóły budynku, bo to wpływa na cały projekt. I udało im się to wykonać idealnie.

Gość onlineexpertcompensa
Budując dom warto pomyśleć także o jego ubezpieczeniu. Dobra polisa powinna składać się z kilku podstawowych elementów: ochrony mienia na wypadek zdarzeń losowych (m.in. przepięcie, pożar), kradzieży z włamaniem, a także z OC w życiu prywatnym i assistance (pomoc fachowców, np. ślusarza czy hydraulika). Kluczowe przy wyborze ubezpieczenia jest ustalenie sum, do których ubezpieczyciel będzie nas chronił. Trzeba zwrócić uwagę, aby podana w polisie wartość domu i jego wyposażenia nie była niższa niż w rzeczywistości. Jeżeli nie jest się pewnym, jakie elementy ochrony wybrać, polecam zakup u doradcy, który na pewno odpowie na wszystkie pytania. Więcej o ubezpieczeniu mieszkania przeczytać można także na stronie internetowej www.compensa.pl. Pozdrawiam, Online Ekspert Compensa

Gość gość
Chyba każdy chciałby znaleźć tanią ekipę budowlana, która jednocześnie będzie solidnie robiła każdą usługę. Ja wraz z mężem poszukiwaliśmy długo tego ideału, aż w końcu natrafiliśmy na firmę https://www.artbud.pl, która spełniała każdy z tych warunków.

Gość gość
U nas największym problemem w budowie domu okazał się strasznie grzązki grunt. Musieliśmy sprzedać działkę i szukać miejsca gdzie indziej. Opóźniło to budowę o prawie 4 lata! Szkoda, że nie wiedzieliśmy o istnieniu firmy http://trans-ziem.pl/oferta/roboty-ziemne-i-stabilizacja-gruntu/ , która zajmuje się stabilizacją gruntu, bo zapewne oszczędzilibyśmy sobie mnóstwo nerwów i pieniędzy.

Gość Michał

My mieliśmy problem ze znalezieniem  firmy, która dostarczyła  by nam dobre pokrycia dachowe.  Z pomocą przyszła nam firma z polecenia https://panoramadachow.pl i dostarczyła wszystko co trzeba w wyznaczonym czasie i dobre cenie. 

Gość Magda

Ja jestem też na etapie budowania domu, ale nie ukrywam, że ogromną pomocą stał się dla mnie blog na stronie ePraktyk.pl. Mają super artykuły na temat budowy domu, począwszy od wyboru działki, po konkretne etapy budowania domu, aspekty ogrzewania. Nawet dzisiaj natknęłam się u nich na temat inteligentnego domu https://epraktyk.pl/blog/smart-home-czyli-inteligentny-dom-w-zasiegu-reki/ - z pewnością o tym pomyślę, jak już będę na etapie urządzania domku 🙂