Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lokoweczka

A co sadzicie O WIELKIEJ ORKIESTRZE SWIATECZNEJ POMOCY??

Polecane posty

Gość lokoweczka

Gość lokoweczka
Ja tez tak sadze Fajnie ze wogole tez niektorzy mysla o innych Ale czy te wszytskie pieniadze ktore zbiera sie co rok Bo terz mowimy o poteznej sumie Sa w calosci przekazwyane na ten cel??:(

Gość gold-misteria
a roznie sie o tym mowi. ponoc owsiaka dzieci studjuja za graniaca a nie sadze zeby mial inne zrodlo dochodu jak fundacja. moich rodzico nie stac wyslac mnie na studia za granice, nie stac nawet bylo w polsce choc pracowlai oboje

Gość lokoweczka
No wlasnie i w takim momecie to zwiecha i to orutna Bo tak sie nie robi Wykorzystuje rzeczliwosc i dobre checi wielu ludzi Ktorzy poswiecaja sie :(

Gość kajka2100
to banda złodziei i dorobkiewiczów ,ale z drugiej strony ich podziwiam. Pracuja jeden dzień w roku ,ale za ileeeee!!

Gość kajka2100
Znam wielu takich co puszeczki zabrali do domu i świetnie się bawili. Brali przykład z samej góry.

Gość lokoweczka
Ale dla kogo oni tak na prawde pracuja Naglasniaja to wsztysko A co pozniej sie okazuje ze polowa zebranych funduszy idzie na imprezy Woodstok:(

Nie popieram takich akcji!! Jeśli ktoś ma pieniądze i rzeczywiście chce pomóc niech wpłaci pieniądze na jakiś konkretny przypadek, ciągle w mediach pojawiają się numery kont gdzie można wpłacać pieniądze np. na chłopca, który w wypadku stracił obie nogi. Nigdy nic nie wrzuciłam do puszki WOŚP i nie mam takiego zamiaru. Nagle wszyscy się zrzucają i pomagają dziecią a o zwierzętach znowu nikt nie myśli. Kiedyś była taka akcja gdzie znani ludzie zbierali na schroniska dla zwierząt, to był dla mnie zbożny cel. Gdyby ktoś pomagał zwierzętom, ja pomagałabym dzieciom Proste!! ale póki co dzieciom każdy pomaga, a zwierzęta są rutynowo krzywdzone. W styczniu znowu polowanie na zające:(:(:(:(:(:(:(:(

Każdy pomaga w taki sposób w jaki chce. Ja akurat zawsze daje na WOSP, bo nawet jeśli są czasem jakieś przekrety (przy tylu ludziach, które sie w to właczają to nieunikniione) - to i tak kasa, która idzie na zakup sprzętu jest ogromna, a sprzęt uratował życie już niejednemu dzieciakowi.

Gość lalllka
a ja WOSP popieram...i pierdole tych zawistnych frajejrow co ciagle obszkalowuja owsiaka itd...jak s atacy amdrzy to ciekawe czy sami by cos takiego zorganizowlai...a co do zarobkow owsiaka to zaroabia on z tego 10tys.mieisecznie....nie amlo i nie tak ogromniejak wam drogie polaczki sie wydaje:>

Gość lokoweczka
Co do zwierzat to haloooooooooooooooooo przesada Kto jest wazniejszy???na tym swiecie Zwierzeta czy ludzie Fakt faktem iz jest wile schroniska, zwierzaczlow ktore nie maja wlasnego domu Ale prosze cie................................................ na zwierzaki dala bym ale dla mnie wzaniejsze sa male bezbronne ludzkie istotki

Gość lokoweczka
A moze ty powiesz mi do ktorej ty grupy ludzi sie kwalifikujesz co??

Gość Niestety nie popieram
Bo wiem z różnych źródeł, w jaki sposób potem kupują ten sprzęt, który owszem, jest pomocny i potrzebny, ale fundacja pana owsiaka dostaje niezłe łapówki za zakup sprzetu od akurat TEGO producenta... A poza tym, na cele fundacji ,czyli na pensje i np. serduszka raz w roku moga sobie wziać 10% kwoty uzbieranej...Fajnie, co? Sami policzcie ile pan owsiak zarobi dzisiaj. To oszusci pod przykrywką robienia czegoś dobrego. Sprzet kupują, ok, ale wiedzcie, że nie tylko na ten sprzę ida pieniadze. Kto ich rozlicza ile własciwie wydali? Czasem też firmy pozbywają się przestarzałego sprzetu, starego modelu a kwota idzie na to jak na nowy. I inne waki. Niestey znam osobićei taką transakcję, bo pracowałam w firmie zajmujacej się sprzedazą pomp infuzynych iwiem jaki sprzęt poszedł do szpitali i za jaką część kwoty....

ja jestem całym ❤️ z wośp popierałam,popieram i popierać będę:) a najwięcej wie ten,którego dziecko skorzystało ze sprzętu zakupionego przez Owsiaka a ja jestem takim właśnie rodzicem ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ dla całej orkiestry i dla ludzi dobrej woli:)😘

ale kogo to obchodzi że Owsiak dostaje łapówki...... najważniejsze jest to że kupuje sprzęt a zarabiać to każdy musi ..nawet Owsiak

Sama kwestowałam kilka razy i bardzo mile to wspominam - niesamowita była atmosfera, ludzie otwarci i chętni do działania.Jestem całym sercem za. Nie widziałam takiego przypadku, żeby ktoś zwinął puszkę do domu, natomiast pamiętam, jak ktoś parę lat temu we Wrocku pobił wolontariuszkę WOŚP i zabrał jej pieniądze... :/ A na zwierzęta też wpłacam, staram się, żeby wypadło po równo, choć nie są to zbyt wysokie kwoty, bo nie śpię na forsie.

Gość lokoweczka
JA tez jestem za takimi akcjami :)bo jest to cos piknego pomagac innym ludziom, Fakt ze jest niesety korupcja :( ale polowa tych pieniedzy idzie rzeczywiscie na dzieci I to jest piekne Bo ja zawsze bede im potrzebowac

ja tez słyszałam o tej kasie, którą bierze itp. w kazdym razie cześć pieniędzy idzie na dobry cel więc ok, ale nie wiem dlaczego nie mogę znieśc tego owsi(a)ka -on mi po prostu działa na nerwy te jego teksty, pozowane scenki w tv i w ogóle. jakbym dzis wyszla na miasto to na pewno bym wrzuciła pare groszy, ale wolę z rodziną wspierać konkretne osoby np. takiego oskara, o którym była mowa w pod napięciem i który chodził w gimnazjum do przeciwnej klasy , albo na tą poparzoną dziewczynkę... takie moje zdanie, ale dobzre ze naród pokazuje swoje serce, tylko szkoda, ze czasem jest to wykorzystywane...

Gość lalllka
hmm niestety nie popieram, radia maryja sie ansluchalas? a mzoe nalezysz do tej pseudokatolickiej klechty tv sram :>:P

Gość lokoweczka
sama sie radia maryja nasluchalas Wiec nie wciskaj sie jezeli nie wiesz

no co wy przecież lallka mówiła to do osobnika o niku NIESTETY NIE POPIERAM

Gość lalllka
wlasnie.....:P

Gość lalllka
a na woodstock idize jakis procent z 10 procent i to z odsetek nbankowych:) i woodstock tez popieram......niech sie mlodziez bawi...a narkotyki sex itd...jest wszedzei,w kazdym liceum i gimanzjum wierz mi.

Gość lokoweczka
a to zwracam honorek:P

Gość ja słyszałam
ze owsiak w jakiejs zagranicznej klinice powiększył sobie penisa. Ale to pewnie jakas plota. J jednej strony popieram, a z drugiej dobrze wiem jaka kolosalna sumka trafia do kieszeni owsiaka. Jest tez tak jak ktos pisał o kupnie sprzetu. zawyzają pewnie kwoty i inne szachrajstwa robią. A słyszelijscie jaką chałupe wypasioną ma Ochojska czy jak jej tam? Przed kamerami zawsze taka nieuczesana zaniedbana. A jak dziennikarze pod jej domem chcieli zrobic wywiad to sie nie zgodziła. Bała sie pewnie pytan:) Wszystko to piękny i szczytny cel. Ale ci co organizują to mają niezłe sumki z tego

Gość lokoweczka
Prawda Oni zawsze przeciez dosatja do kieszeni za takie akjce:(no niestety ttak to juz w tej Polsce jest Ze kazdy patrzy zeby tylko do swojej kieszeni ladowac A jak sa osoba ubogie, ktore potrzebuja pomocy sa jak zwykle spychane w cien tego zycia

A cóż to sądzić. Czym jest taka zbiórka? Czy ci ludzie coś wytwarzają , produkują, świadczą usługi? Nie oni zbierają pieniądze od innych. Takie sobie bardziej cywilizowane żebractwo nagłośnione i wspierane przez media. Gdyby założyli jakieś przedsiębiorstwo i zyski przeznaczali na szczytne cele to OK. Ale szczycić się tym że udało się wyżebrać ileś tam milionów to żenada. A najwięksi darczyńcy to biznesmeni obstawieni doradcami podatkowymi dzięki którym najczęścien nie płacą wcale podatków które uwaga - idą na cele na które zbiera orkiestra. Paranoja.

Gość hohohoho
ale sie zebrala grupka geniuszy!! hoho. Dobre jest haslo tegorocznej orkiestry " czy ktos zrobil wiecej". Wiem jedno, dzieki owsiakowi kazde nowonarodzone dziecko w polsce ma badany sluch,czy to w warszawie, czy wjaiejs pipidowce... Ten sprzet o ktorym mowa jest faktycznie w szpitalach i dziwi mnie, ze was to kole w oczy. Przekrety sa wszedzie gdzie jest duzo kasy. I najprosciej jest siąśćprzed kompem i krytykowac. Zrobcie wy cos takiego - bez zlodziejstwa, oszustw i łapówek. Zobaczymy czy wam sie uda...

wkurza mnie to krytykanctwo gdy tylko coś fajnego komuś się udaje. To ciągłe czepianie się i szukanie dziury w całym. Ja osobiście nie wierzę w to że Owsiak jest nieuczciwy. Ale powiem tak: nawet gdyby rzeczywiście jakaś część pieniędzy trafiała do niego to uważam że i tak mu się należy przy takim ogromie pieniędzy i sprzętu jaki WOŚP zakupiła. Teraz nie ma już chyba szpitala w którym nie byłoby sprzętu z serduszkiem. Politycy obławiają się znacznie bardziej a nic dobrego dla ludzi nie robią. On przynajmniej zrobił coś co przekłada się bezpośrednio na uratowanych ludzi, być może także waszych bliskich. Nikomu wcześniej nie starczyło zapału i wiary w ludzi - głównie młodych aby coś takiego zorganizować. Akcje podziwia cały świat tylko u nas oczywiście znajdują się tacy co sami nic nie robią ale krytykują. Zawsze możecie wpłacać kasę na konto - tyko tak uczciwie ilu z nas rzeczywiście robi te przelewy- ale wykręt jest. Popieram WOŚP jak najbardziej