Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaszaczek

Kaszak na wardze sromowej........ RATUNKU

Polecane posty

Własnie męczyłam sie z tą igłą. Lekko nakuwałam, głęboko bałam sie no i bolała. Trosze ropki z krwią wypłynęlo, ale kaszak jeszcze jest. Ciutek mniejszy. Moze powalcze jeszcze

Gość praktykujaca
nie wbijaj igły tylko nakłuj tak jak np przekłuwa sie pecherz na piecie zaraz mnie tu zbluzgaja ...ale wali mnie to - tak sie robi

Gość no ico
kaszaczku? pomogło cos ???

Nakułam igłą i cos tam wypłynęlo, ale nie wszystko i nadal miałam małą gulke. Wczoraj podczas kąpieli znowu cos wypłynęlo i teraz juz nie widac tej gulki, a przy dotyku jest ledwie wyczuwalna:)

Gość Albumik
Ja też mam ten problem ... Ale kaszaczku to już niezniknie :( będzie się odnawiać cały czas ,ja mam już tak 5 lat ,raz tak napuchło normalnie taka ropna bańka ,a potem pękła :-0 i od tej pory zostało do dziś :( zbiera się taki biały płyn o nieprzyjemnym zapachu... Ja czasem to wyciskam jak pryszcza ale broń Boże nie nakłuwam :-0

Gość Albumik
Ginekolog u którego byłam 5 lat temu nazwał to inaczej ,ale już nie pamiętam... W każdym razie przez wyciskanie powiedziała ,żemoże się zainfekować i przenieść na całe wargi lub do środka :-0 i rzeczywiście zrobiło sie mi ich kilka ale sa malo widoczne i nieszkodliwe .

Gość co to jest kaszak...
wy mowicie o prosakach (tzn. tych bialych kropkach np. na twarzy) ktore spokojnie mozna nakluc i wycisnac (nie maja ujscia wiec trzeba nakluc) a kaszak to 'przerost' gruczolu łojowego (ma naturalny wylot) w ktorym zbiera sie taka smierdzaca substancja (loj itp.). i potrafi rosnac b. szybko i nawet ropieje.mozna go wyciskac ale nie radze. moja mama miala go na plecach w okolicach lopatki. 'zapomniala' o nim i w wakacje bardzo jej sie powiekszyl (wielkosc sporej sliwki), zaczopowal i zaczal ropiec. tylko chirurg jej pomogl.

Gość Albumik
kurcze nie wiem czy to kaszak ale coś bialego bez wyraznego ujscia ale gdy się wyciska to znajduje sobie sam ujscie;) Zapomnialam nazwy ale napewno to zadna taka jaka tu wymienialy dziewczyny.

Ja napewno mam kaszaka, bo wyraźnie pamietam jak gin mi to powiedział. Wiem ze mi ta pozostałość po nim zostanie. Juz kiedys miałam go w tym samym miejscy, ale sam po kilku dniach mi wypłynął i w zasadzie czułam minimalną guleczke do dzis. Tyle ze wtedy nie wiedziałam co to jest....Ostatnio w tym samym miejscu mi to wyskoczyło i poszłam z tym do gina. Wiecie.... i za pierwszym razem i za drugim wyskoczył mi po tym jak po kilkutygodniowej przerwie poszłam na solarium. Jak chodziłam w miare regularnie to nic sie nie działo. Ale własnie kiedy miałam dłuższą przerwe i ten pierwszy raz byłam to mi to wyskoczyło. Moze to zbieg okoliczności, a moze on sie uaktywnia po tym jak mi sie tam od lamp naświetla po dłuzeszej przerwie.... ale to moje takie gdybanie:)

Gość miałam kaszaka
kaszaczek, jeśli Twoja ginekolog twierdzi, ze to jest kaszak, to niestety , ale kłoce iglą i wyciskanie nic nie pomoże. Poczytaj sobie w internecie o kaszaku.On rośnie w takiej torebce i trzeba go usunąc razem z tą torebka.A domowym sposobem przez wygniatanie, to będzie dalej rosło.Narobisz sobie tylko klootu,może się zrobic stan zapalny i wtedy będzie bolało.Wiem coś o tym , bo właśnie mialam usunietego kaszaka spod pachy i nawet widziałam go na miseczce po usunieciu.Teraz poszedł do badania. Także nie kombinuj nic samo, bo możesz sobie jeszcze pogorszyć. Idź do lekarza pierwszego kontaktu po skierowanie do chirurga.

Pisałam na ten temat wcześniej,ale autorka wyśmiała mnie i nazwała moj kaszak-kaszakiem gigantem. Jeżeli pytasz o kaszaka to słuchaj odpowiedzi i nie krytykuj.Jak chcesz,to możesz sobie go nawet wyciąć,dla mnie to wszystko jedno...

Gość kaszana
mi sie ciagle na pizdzie robia nie wiem od czego mam za tlusta cere, ja mam takie duze z bialym czopem a smierdza jak cholera powaznie mowie

Gość hihawa
ja tez mam kaszaki i to 5 na glowie

Gość BAMBINO
Ja mam kaszaka na klatce piersiowej:(miedzy piersiami.I co najgorsze to to,że boli.Raz już byłam u chirurga i był zabieg,no ale on znów sie odbudował i boli.Musieliby mi go wyciąć,ale boję się.

Gość a ja mam jedna warge dluzsza
o pol cm od drugiej i sie nie chwale

Gość BAMBINO
To rzygaj.Pierw zobacz,a póżniej mów.Brudna to może ty jesteś!SAMA SIĘ MYJ!!!!!!!!!!

Gość JW
Witam. Przeczytalem wszystkie wypowiedzi na temat kaszaka i niektore sa naprawde rzenujace (wysmiewanie i wulgaryzmy). Ja chcialbym podzielic sie wlasnym doswiadczeniem. Mianowicie Mialem kaszaka w okolicy penisa. Mala gulka pod skora, ktora nie bolala, lecz po czasie denerwowala. Po probach wyciskania zaczelo ropiec, wiec przemywalem regularnie spirytusem i nadal wyciskac, bolalo. Po kilku dniach podczas przemywania delikatnie wycisnalem go. Byla to biala kulka rozmiaru 1mm, po rozgnieceniu tlusta. Na koniec kolejna dezynfekcja spirytusem i do tej pory mam swiety spokoj a minelo juz rok czasu. Pozdrawiam

Gość plis
miałem dokładnie to samo co jw, ale zrobiłem to bez spirytusu i też spokój od 1.5 roku... acha u mnie nie ropiał i to na bank był kaszak... a piszę bo brat miał na brzuchu (takiego sporego) i poszedł do chirurka by mu wyciął, na razie ma jeszcze szwy ale podejrzewam, że problem zniknie

Gość jgrsd
jeju. mi się coś takiego podobnego na małzowinie usznej zrobiło. taka mała baiła krostka, boli jak sie dotyka, nie jest bardzo widoczna (tylko jak się przyjżysz) i ma na samym czubku jakby taką małą czerwoną kropeczke. czy to moze byc ten okropny kaszak?

Gość Kawi
Ja bylam niedawno u endokrynologa bo lecze sie na trądzik, bo innych lekach i zapytalam sie go bo coś wyskoczylo mi w tym samym miejscu co kaszaczkowi/czce. On powiedzial że to kaszak, ale przepisal mi tylko masc i kazal smarowac. Robie to dopiero kilka dni i nie widze żadnej poprawy. Ide do niego za tydzień, wiec może dowiem sie co dalej jak nie zniknie, lekarz raczej dobry. Pozdrawiam

Gość encyklopediaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
KASZAK , torbiel gruczołu łojowego powstaje na skutek zamknięcia ujścia gruczołu łojowego, który wówczas wypełnia się gęstą masą o strukturze kaszy (stąd nazwa); k. to twardy, najczęściej kulisty twór osiągający niejednokrotnie duże rozmiary, powstający najczęściej w obrębie owłosionej skóry głowy; k. może ulec zropieniu; leczenie wyłącznie operacyjne.

Gość kjhdskjfiergbfh
mnie sie w podstawowce zrobil na twarzy,kazali wyciac,to wycielam,zalozyli szwy,a ze byl juz duzy to mam blizne...radzili smarowac jakas mascia,zeby znikla,ale tak smierdzialata masc,ze wolalam miec blizne... :P bylo toto twarde i cholernie irytujace.

a czy cos mozna zrobic z 1 cm guzkiem?jest koloru cielistego,twardy jak sie dotknie i troszke boli przy dotknieci :(

a jak wyglada ten kaszak? bo ja mam taka krostke we wnatrz pochwy tak na poczatku i zastanawiam sie co to.

Gość Kaszak
Hy hy ale się spieracie kobity która madrzejsza , a która się nie myje. Skoro tu trafiłem podziele się z wami przebiegiem mojego kaszaka, nie jest to wprawdzie kaszak na pipie ale i pod brią może wywołać zakłopotanie i panikę. Mam czasem taki nawyk drapania się po brwiach, gdy w dolnej części lewego łuku brwiowego, brwi przeżedziły się, został jeden najgrubszy włos, ponieważ źle to wyglądało wpadłem na tragiczny w skutkach pomysł aby wyrwać go pencetą. Po paru dniach coś zaczeło się dziać włos nie odbił za to małe zgrubienie zaczeło rosnąć do postaci kaszaka. Teraz wydaje mi się to śmieszne ale odwiedziłem okulistę a potem ze strachem po złej diagnozie i braku skuteczności kuracji udałem się do onkologa, który od razu zdiagnozował ten syf. Teraz mam zamiar iść do chirurga niech mi to wytnie, mieszki włosowe w brwiach wydzielają więcej łoju, więc kaszak szybko rośnie. Dobra rada nie depilujcie się mechanicznie bo jak nie odrośnie włos to wyrośnie kaszak.

Gość Kemisia
Ja miałam kaszaka na plecach w wieku 7 lat usuneli mi go plastycznie. Teraz mam 13 lat i wydaje mi sie ze znów go mam ale nie jestem pewna czy to kaszak.... tym razem jest on wysoko na udzie. Wiem, ze musze pojsc do ginekologa ale strasznie sie boje...

Gość Kemisia
I jeszcze jedno mam pytanie czy kaszak moze powstawać wiele razy? I w jakich częściach ciala on najczęściej występuje?