Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karmienie butelką

do kobiet które karmią butelką

Polecane posty

Gość karmienie butelką

mój synek jest karmiony butelka .W nocy wstaje do niego 3 razy (ma 4 miesiące ,tak było od 2 mies.) mówi się że niby dziecko karmione butleką powinno wytrzymac więcej.A jak jest u was drogie mamy????

Gość 22q
ja też mam ten problem, mój syn kończy właśnie 4 miesiąc a czasami w nocy je co dwie godziny

Gość 22q
ile waży twoje dziecko?

Gość mój ma już 10 lat
:) ale jak był bobasem to wieczorem jadł około 21:00 butelka (pamietam, że duża) około 23:00 pierś i pobudka około 5:00 wtedy róznie piers lub butelka

moja córeczka ma 4,5 miesiąca.od miesiąca na noc karmię ją kaszką- śpi wtedy od 20.30 do 5-6 rano, więc osobiście polecam taki sposób karmienia.

Gość kasia81
mój synuś ma teraz 18 mieśięcy ale w wieku 4 mieś jadł kaszke o 21 00 i budził sie dopiero o 8 rano. to było coś. mój starszy ma teraz 5 lat i jadł z piersi co godzine. pozdrawiam.:)

Gość karmienie butelką
22 q - waży 6300 (tyle było 2 dni przed świetami) .Mój synek je o 19, kilka minut po 22 ,potem 1-2 i wstaje na dobre o 4-5 myślałam nawet nad tym że jak podam małemu mleko nastepne to troszke to sie zmieni

mam do was pytnanie, moze wyda wam się głupie ale jeszcze mam czas :) żeby wszystko wiedzieć. A więc czy można karmić dziecko tylko na noc a w dzień piersią? Kiedyś słyszałam że raczej nie, ponieważ po butelce nie chce już piersi. Czy to prawda?

prawda o tyle, że przerwa nocna spowoduje automatyczne zmniejszenie wydzielania Twojego pokarmu.I w końcu w ogóle będziesz Malucha karmicbutelką, bo laktacje stymuluje ssanie.Przystawianie do piersi.im więcej i częściej przystwiasz, tym więcej masz pokarmu.Starsze dziecko karmiłam prawie 3 lata, młodsze 8 mies.Mówię oczywiście o karmieniu piersią.

pięknie dziękuje, jak wytrzymujecie wstawać w nocy co trzy godziny??? np przez pół roku. Tyle ja mam zamiar karmić bo potem trzeba do pracy wracać. Czy dzieci z czasem przesypiają noce po karmieniu piesią???

z czasem pewnie to i przysypiają ale to jest napewno trudne. mój jest na butli i też musze wstawac non stop

chimera - właśnie w nocy jest wygodnie karmić piersią, bo nie trzeba wstawać. Jeżeli nie chcesz wstawać zbyt często nakrm dziecko butelka wieczorem. Jeżeli masz dużo pokarmu i dziecko dobrze ssie, to nie powinno byc problemu. Ja nie karmiłam, gdy byłam w pracy (a to przecież tyle co noc), przez reszte dnia i w nocy tak i zawsze miałam duzo pokarmu. To chyba indywidualna sprawa.

Mój synek wczoraj skończył 10 tygodniu i od paru dni przesypia cała noc - tj. od 20-21 do 6-7 :-) A waży koło 6 kg ( tyle było tydzień temu). Nie robiłam nic - po prostu samo jakoś tak wyszło ...

Gość Świeżo upieczona mama
Mój synek ma 2 i pół miesiąca. Waży już 6200g! Od samego początku budził się na jedzenie co 3 godziny, jakby miał zegar w glówce jakiś;) Od jakegoś czasu jednak przesypia trochę. Np zjadł o 21 po kąpieli, później spał i obudził się dopiero o 3.00 na jedzenie. zjadł i zamiast o 6.00 obudził się o 8.00. Tak więc chyba powoli zaczyna przesypiać nocki :) U mnie dobrze robi kąpiel około 20.30 i później zaraz porcja mleczka:) Zasypia jak kamień:)

Gość 22q
ostatnio lekarz powiedział mi, że to żle jeżeli dziecko w wieku 4 miesięcy ma przerwę dłuższą niż 3 godz. (karmione butelką) więc już nie wiem jak to jest , boję się , że się odwodni, wspomonacie o kaszkach na noc, jakie podajecie swoim dzieciom i od jakiegoo miesiąca?

Gość mi lekarz powiedzial żeby
na początek podac ryżowa ,potem kukurydzianą a na końcu dopiero jakieś samkowe

moj synek ma skonczone 5 miesiecy, karmie go od 2 tygodnia butelką, synek przesypia całe noce!!!! budzi sie dopiero rano, najpierw podaje mu mleko, na 2 sniadanie kaszke ryżową z owocami leśnymi bobo Vity , nastepnie deser typu: jabłko z dynią, pozniej mleko, na obiad zupke jarzynową z porem, pozniej mleko i na kolacje przed spaniem herbatke.. to jest moj cały jadłospis zaplanowany...tez dziewczyny tak róbcie.

Witam wszystkie mamy :) Mam synka 6 miesiecznego a na butle przeszlam jak miał 2,5 miesiaca i od tamtej pory przesypia cala noc ostatni posilek je o 22 i spi do 8 rano, tylko trzeba w pewien sposob rozplanowac sobie dzien zwykle dzieci na butelce w tym wieku i nie tylko jedza mniej wiecej co pare godzin

.Na początku było tragicznie bo nie dało sięjego położyc wcześniej jak o 23 i spał do 5 -budził się wtedy co 2 godziny.Teraz ma 4 miesiące wstaje 3 razy w ciagu nocy, idzie spać ok 20 lub po i śpi do 4-5 rano .Kiedyś postanowiliśmy jego położyć zdecydownanie później o 22 ,mysleliśmy że bedzie spał dłużej ale gdzie tam- non stop płakał,domagał się rąk, i spał tak samo czyli do 5 . Już niemoge siędoczekac jak pośpi sobie przynajmniej do 7

Ja do mleka dodawałam mu łyżkę kaszy nestle i to powodowało, że budził się w nocy nieco rzadziej. A w zupełności pomogły tak zwane zagęszczacze mleka. Wystarczyła jedna butelka.Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco.