Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bertta q1

waga dziecka

Polecane posty

Gość bertta q1

Witam wszystkie mamy! moje dziecko ma 4 miesiące i waży 8 kg, jest karmione piersią, czy wy też macie takie duże dzieci?

Mój młodszy też jakoś tak ważył, nie pamiętam teraz dokładnie ale po 1 miesiącu przybyło mu prawie półtora kilo :) Też był tylko na piersi. Za to teraz (ma 6 lat) wygląda jak chucherko.

Mój synek urodził się z wagą 4050 gr, a dziś - po 6 tygodniach - waży już 6 kilogramów, a karmię go tylko piersią.

Gość kasiaka
waga urodzeniowa młodszego 3850, po 4,5 miesiąca....9200, starszy 3400- 8300, no i tak im zostało do dziś, najwyżsi w grupie, na piersi 19miesięcy i 23 miesiące.

Gość moja córeczka
przy urodzeniu wazyła1.900a teraz ma 2 miesiace i wazy 3.700 ot taka malenka krupinka:)

mój maluszek ma 4 miesiące i ważył 21 grugnia 6300 kg a po urodzeniu 3090 kg. A ile Twój maluszek ważył po urodzeniu???? dodam że karmie teraz już butelką

Moj synus jak sie urodzil wazyl 3.650 teraz gdy ma 3 i pol miesiaca wazy juz 7.160 wiec podejzewam ze jak skonczy 4 miesiace to dojdzie do 8 kg. Tez jest karmiony piersia:)

Gość a moja
corcia tez jest karmiona piersia, wazy 8000g, dzis konczy roczek:)

Gość frajerpompka
Kochane Mamy, staram sie rozumiec wzajemne pocieszanie sie ale jako tata 7mio miesiecznego synka, ktory wazy jakby miał 1,5 roku, proponuje zajrzec w siatki centylowe lub zapytac pediatre lub pielegniarke srodowiskowa. Rozklad wagi i wzrostu w populacji jest normalny, w zwiazku z czym jesli dziecko miesci sie miedzy 3 a 97 centylem i nic Was nie niepokoi w jego zachowaniu i wygladzie, raczej pasuje do reszty populacji. Zawsze wiec znajdzie sie dziecko, ktore bedzie podobne wzrostem lub wagą. Wybieramy sie na badania, bo nasz synek jest chyba poza 3 odchyleniem standardowym w prawo dla Waszego uspokojenia. Pozdrawiam

Gość mamamonka
Moja córeczka wazyła po urodzeniu 3940. Teraz ma prawie 6 miesięcy (bez tygodnia) i wazy 9080. Karmię ja tylko piersią. Nie chce jeść ani zupek ani deserków ani nawet pić soczków - tylko mleko! Jest ślicznym pączusiem i uważam że wcale nie jest gruba. Syn (teraz ma 7 lat) jak się urodził był jeszcze większy -4260, w wieku siostry był moze 200 gram cięższy a karmiłam go butelką. Widać taka uroda moich dzieci. W każdym bądź razie waga dziecka do roku nie ma żadnego przełożenia na to czy w przyszłości będzie grube czy chude. Mój syn jest całkiem normalnym siedmiolatkiem, ani chudym ani grubym. Mimo, że jako maluszek był pulchniutki teraz jest ok. Z córeczka pewnie będzie tak samo. Aha na przykładzie moich dzieci stwierdzam, że waga dziecka nie zależy od tego czy są na piersi czy butelce. To chyba jest genetyczne. sprawdźcie sobie swoje książeczki zdrowia i zobaczcie ile ważyłyście a może wszystko się wyjaśni. Pozdrawiam.

moj synek ma 6 miesiecy i wazy 11 kg, jak sie urodzil to wazyl 3100 strasznie przybiera na wadze, teraz jest karmiony butelka ale jak byl przy piersi bylo tak samo

Gość fjolka
Mój synek ważył po urodzeniu 3700, miał 4 miesiące i 5 dni jak byliśmy na szczepieniu i waga jego osiągnęła 9100. Teraz ma 5,5 miesiąca i za 3 tygodnie dowiem się ile przybrał na wadze.(jest karmiony tylko piersią). Pozdrawiam

Gość megi_83
Mój synek urodził się z wagą 3100, obecnie ma 2,5 miesiąca i waży 6700. Jest karmiony tylko piersią

moja coreczka karmiona tylko piresia ma 4 miesiace i warzy 6.200 chyba za malo

a waga urodzeniowa malej to 3.625kg. Mysle ze slabo przybrala pezez diete eliminacyjna.

Gość cośka
mysle ze nie ma sie co martwic wg. mnie to dobrze ze dziecko tak ładnie przybiera a jesli jest na samym cycku to nie bedzie miało zadnych problemów ze zrzuceniem wagi, jak zacznie raczkowac i chodzic to zrzuci bez problemu.

Gość ewcia304
mój Adas ma 3,5 m-ca i waży 7100, i jestt karmiony piersią, lekarz mówi że bardzo ładnie przybiera na wadze, więc chyba nie ma się czym martwić... pozdrawiam... :-*

Gość magy
Moja coreczka ma 7 miesiecy. Jak sie urodzila wazyla 2590 a teraz 6600. martwie sie ze slabo przybiera na wadze. Czy ktos tez ma taki problem?

o jezu..... moj maly ma 20 miesiecy i wazy 11,5 kg, jak sie urodzil wazyl 3.2kg.....

Magy. Moja córka ma prawie 9m-cy i wazy 7450g. Niektóre dzieci sa większe,a inne mniejsze:) Głowa do góry. Dodam,że od prawie 2m-cy jestm na mleku modyfikowanym.Na piersi nie przybierała wcale.

Gość Marlena79
moj synek julek ma 17 mieisecy i wazy 10 kg. a mierzy chyba 85cm. wedlug siatek centylowych ze wzrostem plasuje sie na 75 centylu, a z waga na 10. ponoc jak jest rozbieznosc miedzy centylami to nie za dobrze. pozdrawiam i martwie sie czy jest wszystko ok. w czwartek ide z nim do pediatry.

ja też należę do grona martwiących się mam. mój synek urodził się z wagą 3550, teraz ma 6 miesiecy i waży 7 kg. ostatnie dwa miesiace właściwie nic nie przybrał. Był wyłącznie na piersi. od kilku tygodni podaję mu już kaszki i obiadki. je dośc dużo. mam nadzieję, ze trochę przybierze ciałka. Rozmawialam z lekarzem - \'mały jest w normie (10 centyl) to nie ma się czym martwić\'. :( ale ja i tak się martwię. :(

moja urodziła sie z wagą 3950 g....teraz ma prawie 4 miesiące i waży ok 6500 g...czyli raczej nie tak za dużo...ale podobno w normie i przybiera dobrze, szczególnie ze poczatkowo byl problem z karmieniem piersią...teraz juz tylko na piersi jest:)

Gość ashia24
Witam mam coreczke ktora ma10 miesiecy i wazy7300 . Gdy sie urodzila wazyla3300. Czy powie mi ktos ile powinna wazyc wydaje mi sie ze malo przybiera na wadze a jest to moje pierwsze dziecko.Lekarze rozkladaja rece nawet jak ide prywatnie

moj wazy 5,300 a ma miesiac wlasnie dzisiaj... jak sie urodzil wazyl 4 kg, dodam ze jest karmiony mlekiem modyfikowanym:)

moja Zuzia za tydzien skonczy 5 miesiecy...tydzien temu była ważona i waży teraz tylko 6600g...a waga urodzeniowa to 3950 g...jednak lekarz mowi ze jest z natury szczuplutka...dodam ze karmie piersią...

Gość Filipinka88
Moja córcia jak miała 2 m-ce i 2 tyg. to ważyła 5110 przez 6 tyg przybrała tylko 410g (miała 4 m-ce i ważyła 5520) pediatra kazała mizagęszczac mleko kleikiem ryżowym lub kaszką ryzową teraz ma 6m-cy i tydzien i waży 7400 jest na +25 centylu lekarka powiedziala że jest dobrze że ani za gruba ani za chuda taka w sam raz.Jak zaczęłam mleko zagęszcza zaczęła normalnie przybiera jadła mniej a przybierała więce i przestała tez ulewa.