Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Phenylethylamine

Czyrak gromadny - potworność do potęgi n- tej!!!!

Polecane posty

Gość ewelka..
Nie wiem czy komus to sie przyda bo od dawna nikt w tym temacie sie nie wypowiadal. Mimo to opowiem troche o tym paskudztwie. Ogólnie choruje na to od mniej wiecej 3 lat. Pierwszy czyrak zrobił mi sie za uchem i w bardzo szybkim czasie urósł do rozmiarów sredniej wielkosci winogrona. Masakra jakas spac nie mozna ból nie do wytrzymania. Chodzac od lekarza do lekarza skonczylam na chirurgii gdzie bez znieczulenia wycinali mi to z bolu to mialam wszystkie kolory teczy na sobie. Lekarz zapewnial mnie ze to pomoze ale rozroslo sie na twarz i zainfekowalo prawie cale policzki. Nikt z lekarzy nie byl mi w stanie pomoc. W koncu starsza pani kazala mi pic sok ze swiezo wycisnietej kapusty i po 2 tyg zaczelo ladnie schodzic chociaz po wakacjach wrocilo:( Kiedy chcialam wrocic to kuracji sokiem z kapusty moj organizm sie zbuntowal i sam zapach doprowadzal mnie do mdlosci. Naprawde nie mialam juz do tego sily i stara zielarka dala mi ziola zwykla herbata ekologiczna pita 2 razy dziennie wyleczyla mi to okropienstwo co do jednego. Teraz mam tylko blizny ale walcze z tym kremem od wczesniej wspomnianej zielarki:) Mam nadzieje ze nikogo ten problem juz nie bedzie dotyczyl ale w razie potrzeby warto sprobowac tej kapusty i herbaty ekologicznej. Nic nie zaszkodzi. Pozdrawiam.

Gość herbata ekologiczna??
ewelka napisz co to za ziola w niej sa, czy to sie nazywa tylko ekologiczna herbata, podaj firme please, bo ja tez juz jestem u kresu wytrzymalosci z tym. PLEASEEEE

Gość gość
Odświeżam temat. Mam ten sam problem, ogólnie czyraki i guzki pojawiają się w różnych miejscach na twarzy, czasem na czole a to na policzku, ale największy problem mam z brodą. Najlepsze jest to, że biorę unidox od 10 dni i nic nie przechodzi, maść ichtiolowa nie działa, nie może wyciągnąć tego paskudztwa na zewnątrz. Kuracja pokrzywą stosowana pierwszy raz pomogła, teraz znowu od ponad miesiąca piję pokrzywę i nic. Zaczynam próbę z Baneocinem, czy on ma też działanie wyciągające jak maść ichtiolowa? Bo jedynym sposobem żeby się tego pozbyć jest usunięcie ropy, antybiotyk sobie nie radzi. Czy ktoś miał przecinanego czyraka na twarzy? Patrzę na siebie w lusterku i mam dość. W moim wieku powinno się stosować kremy przeciwzmarszczkowe a nie maście na trądzik. I jeszcze mam jedno pytanie, czy kuracja dosutna Izotrekiem może pomóc zwalczyć problem czyraków? Może ktoś ma jakieś doświadczenia.

Gość gośćkazik
witam wszystkich cieplutko i bardzo bolesnie ile te dziadostwo po peknieciu ropnia sie goi mecze sie juz tydzien od pekniecia i caly czas saczy sie ropa z krwia mam juz dosyc .....co mam robic...??

Gość gość
witam, na czyraki i wszelkie wrzody, cokolwiek ze skora--- tylko woda utleniona!!!! ale przykaldana na caly dzien , watka porzadnie nasaczona.wyciaga wsyztskie bakterie!!!! mialam czyraka, 2 tyg przykaldalam ichtiolem, rivanolem, to gowno nie chcialo sie zagoic, juz myslaalm ze do szpitala na oepracje tzreba jechac bo ciagle zbierala sie ropa i nie chcialo to peknac, na szcescie w pewnym dniu skonczyly mi sie te wsyztskie mascie i z braku laku przylozylam woda utleniona, nie dosc ze to zaraz peklo, to wyszla cala ropa, alcznie z rdzeniem. mam andzieje ze to juz nigdy nie wroci do mnie. i mowie wam ,tylko woda utleniona!!!

Gość meggggggggggggggg
Cześć. Dziewczyny zanim zaczniecie brac antybiotyk, to zrobcie z tego wymaz. Zrobilam na wlasna reke i okazalo sie ze to nie jest zaden gronkowiec a proteus mirabilis. Przez 7 dni bralam biofuroksym 2x dziennie dozylnie i jest bardzo duza poprawa. Na kolejne dni od 7 do 14 - mam obserwowac dostalam Moksyfloksacyne. Przemywam tylko i wyłacznie sodą oczyszczona... Wszystko inne mi to zaigniało. Ps mam to ok 3 lat... 3 miesiace temu osiagnelo apogeum i chodzilam z goraczka 38 stopni dzien w dzien, o bolu nie wspomne. Wspolczuje kazdemu bo sama to mam.