Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość garbata

Czy są sposoby na krzywy kręgosłup?

Polecane posty

Gość Angie07
Mama od kiedy pamiętam kazała mi się prostować. Później coraz bardziej krzywiłam się, ale szukałam ćwiczeń i ćwiczyłam, ale to nie pomagało, bo coraz bardziej się krzywiłam. Później mama gdzieś przeczytała o pressio i znalazłam w Krakowie na rehabilitacje.org i zaczęłam chodzić na Zakątek i po tych ćwiczeniach jest lepiej. Nic nie boli, ćwiczenia są całkiem fajne, nie takie mocno nudne, ale ja lubię ćwiczyć.

Gość Simbas
Ja też chodzę na to Pressio tylko do innego gabinetu. I z 15 stopni teraz mam 12, więc coraz lepiej. Najważniejsze, że się zmniejsza to skrzywienie i coraz lepiej się czuję. Mnie mama na stronie zapisuje na rehabilitacje.org. Dla mnie super sprawa.

Gość Xyz

Hej ja na zgarbione plecy polecam basen. Trzymaj przez cały dzień prostą sylwetkę i będzie okej jestem pewna że będzie lepiej.

Basen na problemy z kręgosłupem i bólami w plecach jest idealny - ciężko znaleźć cokolwiek lepszego. Sama chodziłam często w ciąży i po porodzie, teraz już jest mniej czasu, więc raczej sporadycznie. Poczytaj o tym tutaj - http://eplywak.pl/plywanie-a-nasz-kregoslup/. Zdecydowanie wielu terapeutów Ci to zaleci i będzie powtarzać, by konsekwentnie do tego dążyć