Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

vasco

Zodiakalne Raki - to topik dla was...

Polecane posty

witam i dołączam wadą raków jest zbyt emocjonalne podchodzenie do życia. troszcza się o innych ale często kosztem własnych potrzeb :( Ogólnie fajne znaki. Jako rak najlepiej dogaduję się z rybami, skorpionami, lwami i byczkami :)

Dziękuje za wszystkie dotychczasowe wpisy i zapraszam do dalszej dyskusji...

Gość Raczek lipcowy
ooczywisci najwiekszy z mozliwych

Gość Raczek lipcowy
uwielbiam marzyc slucham muzyki i marze czasem przez te bujanie w oblokach zasypiam strasznie pozno bo nie chce przestac marzenia daja sile

Gość Raczyca z czerwca
"Zakochać się mieć dwie lewe ręce nie robić nic, czasem czytać wiersze" To lubię najbardziej :D, a ponadto: • widzę w innych dobro • jestem lojalna nawet kosztem siebie • mocno kocham, raz i na zabój = wierna aż do zanudzenia (?) • kokietka i trzpiotka • marzycielka, z głową wiecznie w obłokach a przez to mało "życiowa" • wolę oddać coś niż o coś zawalczyć (nawet męża :( • jestem czuła i wrażliwa (może nawet NADwrażliwa) • dużo wymagam • delikatna • mam niskie poczucie wartości • lubię i nie boje się być inna od ogółu Ale czy to cechy Raczycy, czy moje geny? :D

Droga Raczyco z czerwca to są raczej cechy raczycy, też jestem rakiem z czerwca i praktycznie po wszystkimi twoimi cechami, bym mógł się również podpisać...

Jestem rakiem na dodatek urodziłam się 13 i to w piatek.Wyjatkowo wrazliwa jestem na chamstwo ,a dla naduzywajacych alkohol organizowałabym obozy pracy.Szanuję wszystkie \'Inności \" ale nie mogą dominowac w spoleczenstwie.Jestem bardzo gospodarna ,dobrze prowadzę dom ,moze troche za bardzo oszczędzam kosztem swojej osoby.Mimo ze mam duzo lat i wielki staz malzeński bardzo kocham męza jego wady .slabości .Nie jestem ideałem bo byloby zemna nudno.

Gość Raczyca z czerwca
Domatoraka - tak jeśli patrzymy na to co dla mnie najważniejsze w życiu, czyli RODZINA, mąż i dzieci. I dlatego teraz jestem z fatalnej kondycji psychicznej, bo właście mi się rozpada małżeństwo, moje wyobrażenia o szczęściu ulatują, a ja jie mam pomysłu na inne życie, z kim innym w jakieś pokracznej konfiguracji :( Dodatkowo sytuacja ta powoduje, że czuję się "gorsza", calutką winę biorę na siebie (choć to on zdradził i odchodzi). To też moja cecha: branie winy na siebie 😭 "Ja duszę na ramieniu wiecznie mam, cały sestem zbudowany z ran, lecz gdy śnieję się to, tak że smieje się cały świat" Miej lub bardziej dokładnie, bo z niczego, czyli głowy zacytowałam za Stachurą.

Gość mal_a
a panny? jakie sa Waszym zdaniem panny? I mam na mysli szczególnie facetów - zodiakalne panny...Piszcie, podzielcie sie, jesli macie jakies z nimi doswiadczenia.

Gość jestem 100 raczkiem
W miłości szukają ciepła i zaufania. Raki boją się odrzucenia, stąd posądzane bywają o nieśmiałość i niezdecydowanie. Aby zdobyć wymarzoną osobę nie cofną się przed niczym, gotowe są czekać i snuć misterne plany. Gdy już osiągną swój cel są wierne, czułe i bardzo troskliwe.

Ja tez jestem Rak :) a urodzilam sie 07/07. :)) Mam pytanie do innych raczkow - czy jestescie pesymistami? Bo ja to tak troche czarno wszystko widze i zamartwiam sie na zapas i wole myslec, ze cos sie nie uda, niz ze sie uda :(

tak canela ... ...to, że zamartwiamy się na zapas to fakt

Czy zodiakalne Raki to osoby troskliwe i sympatyczne? Jak uważacie...

Gość *asiaczek*
Raki przedewszystkim kierują się w życiu uczuciami i emocjami. Trudno je oszukać - nie ufają samym słowom i bacznie przyglądają się światu.

Troskliwe - tak. Niektorzy mowia nawet, ze az nazbyt. Trzeba wiec uwazac, aby nie zaczac matkowac wszystkim wokol. Sympatyczne - nie. Przesympatyczne ! :) .... i bardzo skromne ;) Ha, ha.

Cześć!! Też jestem typowym raczkiem- marzycielka,domatorka no i non stop cofam się w przeszłość,nie cierpie chamstwa i wciąż wierze w ideały.. Jestem z 11 lipca - jest jeszcze jakiś raczek z tego dnia???

Gość Pingo
jammm...mam takiego raczka w domciu, lubi domowe zacisze, nie chce konfrontacji -wtedy zamyka sie w skorupce i koniec...Ale jest najukochanszy i za swoja rodzinke to by reke oddal ;)

Gość Raczyca z czerwca
Jak miło, że w tym świeci pełnym ludzi pędzących w szczurzym biegu, idących po trupach do celu są jeszcze tacy, co Raczka docenią. :D dla tych wspaniałych ludzików, którzy kochają ciepłe, spokojne, choć szalone;-), wierne, cierpliwe, oddane, troskliwe, marzycielskie, troszkę "nieżyciowe", kulturalne, inteligentne (ale w cieniu, bez potrzeby bycia na świeczniku) bardzo społeczne (samotne chyba giną). Raczek porzucony, czyli załamany :(

Dziekuje za wszystkie dotychczasowe wpisy...zapraszam do dalszych. Może napiszcie drogie raczki co sobie cenicie w życiu? Lub inaczej co stawiacie na pierwszym miejscu w życiu, co jest dla was najważniejsze?

Gość jedna z raczkowych przedstawic
witam raczki.. ja też jestem raczkiem posiadajacym w swojej dacie urodzenia trzy siódemeczki.. moge mówic o sobie ale z tego co wiem to raczki mają wyczucie w kazdej dziedzinie, mają także intuicje która pomaga w życiu, hmm są też skrajności od śmiechu do płaczu... raczek jest kochany , ale jak ktos zrani to potrafi pokazać pazurki..raczki kobiety moga lubieć gotowanie.. eksperymenty kuchenne, przede wszystkim jest opiekuńczy i pomocny , jesli ktos potrzebuje pomocy to raczek nie odmówi..noi jeszcze doskonała pamięć...zarówno wzrokowa jak i .. jesli ktos skrzywdzi to są bardzo pamietliwe i taka osoba juz ma przegrane.. poza tym sa nieufne, nie otwierają sie przed każdym, i bardzo emocjonalnie podchodzą do wszystkiego.... czyli cała ja ... zyleta w ładnym opakowaniu.. pozdrawiam raczki i inne zodiaczki

Ja jako typowy raczek cenię sobie przede wszystkim w życiu szczęcie rodzinne:)

ja też Raczek-Lipcowy. Intuicja rzadko mnie zawodzi. Bezpieczeństwo i stabilizacja to coś dla mnie.Wyczuwam nastroje innych i czesto wiem czy ktos jest przyjaźnie nastawiony czy nie. Bardzo się wzruszam i czesto rycze podczas filmów a nie daj Boże jakis materiał o maltretowanych dzieciach. Mam też zmienne nastroje. Raz płaczę a raz się smieję. Raz jestm optymistka prznosząco góry raz pesymistką:)Nie potrafię długo się gniewać. Często pierwsza wyciągam rękę. Przyjaźnię się z Panną. A jestem z Wodnikiem. Straszne zestawienie.;) To tak mnie więcej o mnie i chyba innych Raczkach.

Gość Raczyca z czerwca
O ja też mam albo górkę albo dołek. Widzę świat na Różowo albo Czarno. Optymistka-Pesymistka Kochana-Porzucona Radoana-Smutna.... Jazda jak na karuzeli, ciągle z dużą dawką adrenaliny. Może dlatego pociągają mie trochę spokojni melancholicy? Jestm żywa i potrzebuję, aby mnie ktoś otoczył, utulił, ale nie ograniczał !!! - ZIEMIA? Układ z Rybą mi nie wyszedł Najtrudniej u mnie o równowagę ;-) to ma swoje plusy, bo życie nie jest nudne - ale też wyczerpujące. Nie mogę usiedzieć na miejscu - chyba, że z dobą książką i whiski.

Gość Raczyca z 5 lipca
Żyje sobie z Koziorożcem już prawie 28 lat tworzymy udany związek pod każdym względem. Uwielbiam swoją rodzinke, nie lubie się kłócić, najlepiej się czuje w domu. Nie przepadam za gotowaniem, bardzo lubie swój znak.

Gość upeer
odświeżam