Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 30 tolatka

30paro latki starające się o dzidzie

Polecane posty

witaj olinek,no wlasnie wszyscy mowia nie mozesz ciagle o tym myslec,bo dopiero nic nie wyjdzie,ale jak tu nie myslec jak sie tak bardzo chce!!!

olinek, u mnie tez tak bylo z @ jak mialam poronienie.Mialam dostac w poniedzialek,ale juz pare dni wczesniej zaczelam plamic.We wtorek jeszcze nie mialam ,wiec zrobilam test i okazalo sie ze jestem w ciazy.Poszlam do gin,a on zaraz dal tabletki i kazal lezec.Lezalam,ale po szesciu tyg okazalo sie ,ze ciaza nie rozwija sie,pecherzyk przestal rosnac.Pewnie z powodu miesniaka,bo umiescil sie w poblizu.I nie mial odpowiedniego odzywiania,bo miesniak uciskal,podobno,nie wiem dokladnie.A ty jeszcze nie robilas testu?Moja znajoma powiedziala,ze ona tez miala plamienia ,bo jej brakowalo jakiegos hormonu(nie wiem jak to sie po polsku nazywa,w przetlumaczeniu doslownym :cialo zolte,moze wiesz o co chodzi?) Hormon dostala i ciaze utrzymala.Moze u ciebie tez tak jest?

E.C -ja sie nie nakrecam...nie chce..po co mi test jak zaczelam plamic....no chyba ze by nagle przestalo czy cos..Fakt ze jest inaczej niz zawsze ale moze przez to myslenie sama steruja soba podswiadomie...moja @ zawsze zaczyna sie wczesnieszym dwudniowym bolem brzucha a kiedy pojawia sie krew jest zawsze czekoladowa az powoli jasnieje nieraz na drugi dzien dopiero.a tu bach zaczelam plamic bez ostrzezenia i to od razu jakos tak jasno prawie w rozu:D...pewnie sie ustabilizuje i jutro zrobie zmiane w tabelce:D Ale E.C ..NIE PODDAMY SIE O NIE!!!!

wpisze sie do tabelki NICK..........IMIĘ.......WIEK...... MIASTO... ............... TESTUJEMY julk_a..........Sylwia......31.........Sz-n..........................18.10 smuuutaska...Wanda.....31........K-ów..........................16.08 pluszka........ .Beata.....31.........R-in....... zawieszone przymusowo olinek...........Beata ....30..........K-ów........................30.10 Aneta30....... Aneta.....30..........K-ów............starania zawieszone Agatje.......Agnieszka...33.........Wellen/Belgia................ ??? anik 31.......Ania..........31.........Mielec........................30.10 KOBIETKI W CIĄŻY NICK ..........IMIĘ........TYDZIEŃ CIĄŻY.................TERMIN PORODU ellulka .........Ela...............21.............................10.12. majka74......Majka............17..............................21.12 . kikunia8.......Kinga......... ....8...........................25.01.07 nella76 .......Milena..............8............................27.01 Chcąca bardzo...... Aga....... 18............................28.02 pafnucy...........Monika....... 14.............................16.03 Czarna31 ......Beata...........4..............................chyba maj STARANIA ZAWIESZONE CZASOWO genewa.........Dorota....35.........S-rz atena32........Aneta......32.........R-sko Castopea.......Kasia......34........Mazury poprawka w tabelce...

Witajcie! Ostatnio pisałam Wam, że dopiero w 20 d.c. miałam bół owulacyjny, zadzwoniłam do mojej gin. powiedziała, że mogła się przesunąć owulacja, albo pęcherzyk przerósł, wiele może być przyczyn. Nie poszłam jednak na usg sprawdzić, co się dzieje. W 23 i 24 d.c. miałam plamienie - zawsze je mam w II Fazie jak nie zażywam luteiny. Plamienia ustały. Dzisiaj miałam dostać @, na razie nic, ale czuję, że zaczyna mnie boleć brzuszek. Po @ wybieram się rónież na monitoring.

Co do snów: ostatnio śniło mi się, że zgubiłam obrączkę, że była za luźna i spadła mi z palca. Powiedziałam o tym mężowi, a on zaczął jej szukać i znalazł na podłodze.

Chcąca Bardzo byłoby cudownie, ale nie nastawiam się, bo za dużo już było rozczarowań. Bolą cycuchy i są takie napompowane, to oznaka zbliżającej się @. Ale nie powiem, myślałam dzisiaj o teście.

olinku a moze jednak warto zrobic test, moja byla pani dyr jak juz byla w ciązy to przez 3 miesiace miala jeszcze miesiaczke wiec skoro jest jakas inna niz zwykle???? E.C. a na czym bylas w kinie???? Polecisz cos co warto obejrzec czy raczej unikac??? ;-) Anetko a moze jednak obedzie sie bez monitoringu;-) Milego wieczorku wszystkim

Olinek, a który dzień cyklu masz? Może razem zrobimy test jeśli np. jutro nie przyjdzie @? Będzie nam raźniej :-) Pluszko dzięuję za słowa otuchy. Zobaczymy, jak jutro nie przyjdzie zrobię test. To byłby cud. Lekarka powiedziała mi ostatnio, że się zdarzają! Miłego wieczorku!

🖐️ Witaj anik 31:) wpadaj do nas bo z nami jest raźniej;) Olinek❤️ Perfumetko ja zaczynam jutro pierwszy monitoring i będzie to 10dc a następne dni to 12dc i 14dc. A do gina dobrze wybrać się po @ gdyż w nowym cyklu można iść porobić badania i tym samym monitoring. Aneta dobrz się zapowiada, może się udało;) Jodełko🌼 Solaris🌼 Genewo🌼

Pluszko koleżanka była w kinie na nowym filmie Almodovara. Powiedziała, że to film dla kobiet przede wszystkim. Ja lubię tego reżysera i jego filmy mi się podobają, ale są specyficzne. Inna koleżanka była na filmie podobnym do Dirty Dancing, nie pamiętam tytułu. Podobno lekki i przyjemny film na wieczór. Ja w kinie nie byłam już dawno. Oglądamy w domu na dvd, ale ostatnio jakoś nie było czasu.

chcaca Bardzo❤️ pluszka❤️ anetka❤️ Dzieki za pocieche ale mimo ze jakos wczesnie i inaczej to pewnie@ i ja juz pogodzona jestem z tym faktem:) a te plamienia w ciazy to jakies chyba bardzo zadkie historie.Ciekawe swoja droga z czego to sie bierze. Przypuszczam ze ta@ dwa dni wczesniej to stad ze poprostu wiecej myslalam w tym cyklu o tym wszystkim i hormony mi powariowaly z deczka:) A co do plamienia takiego innego to moze to zasluga Falvitu?-weszlam dzis na necie przeczytalam ze ma tez za zadanie łagodzic napiecie przedmiesiaczkowe itp. wiec stad nie bylo tych wielkich boli wczesniej a i teraz nie ma tak jak zawsze.Mysle ze to moze byc przyczyna bo biore go wlasnie od poczatku tego cyklu:) Anetko-->jesli bede dalej niepewna to jasne ze zrobie test ale narazie mysle ze to nie ma sensu:) Ale jesli Ty uwazasz ze jest nadzieja to jasne ze zrob:)

Pluszko-bylam na Das Parfum,nie wiem jaki jest polski tytul i czy jest w Polsce.Ciekawy film na podstawie powiesci Süsskind´a

aha pytalas ktory dzien-27 dzien cyklu dzis u mnie.Ja wogole zawsze mialam cykle 28 dniowe.ale od jakiegos czasu mam 29-cio.Pytalam o to moja gin.Powiedziala ze jeden dzien to nie ma znaczenia.Dzis wyjatkowo dostalam w 27 dniu ....no coz..jakos tak wyszlo:) Martwie sie tylko bo umowilam sie z nia na 17-go na monitoring i bylby to 14-sty dzien cyklu a tak to bedzie juz 16-sty..:(Ja nie wiem co Ona tam zobaczy.. Aha jest maly problem bo suer jest ta gin ale w tej klinice jest tylko we wtorki ... Anetka a Ty jestes z Kraku .Nie pisalas cos kiedys o Kov -medzie? Bo wiem ze ta moja tez tam przyjmuje i chyba nawet tam jest 3X w tyg. a tu u mnie tylko raz:(

Olinek, ja chodzę na Sebastiana do dr Góreckiej, ma tam swój gabinet. A ja przed rozpoczęciem monitoringów, czyli w ubiegłym roku jeszcze - miałam bardzo nieregularne cykle: 24, 26, 23 itp. Przy monitoringu były leki więc mi się wyregulował cykl. Zaskoczona jestem, bo teraz nie biorę leków i mam regularne cykle 28 + - 1 dzień. Tylko cykl po ślubie miał 32 dni, ale to wynik stresu.

Pluszko, zapytaj, czy możesz wcześniej do niej zajrzeć na monitoring? 16 dc też może coś zobaczyć, ja akurat wtedy miałam owulację.

Ojej , ale gafa. Oczywiście miało być Olinek, a napisałam do Pluszki. Nie gniewaj się.

Olinek, ja mam dzisiaj 29 dc. Pewnie @ przyjdzie jutro, ale póki jej nie ma mam nadzieję, zwłaszcza, że mieliśmy 2 miesięczny okres wstrzemięźliwości i łudzę się , że się odczuliłam na chłopaki męża. Czuję się jak na @. A teraz na wieczór zaczęły mnie boleć jajniki.

no własnie nie moge do niej pojsc wczesniej bo tylko we wtorki przyjmuje wiec to akurat 17-sty:)Wczesniej 9-ty to chyba za wczesnie bo to dopiero bylby 8 dzien cyklu.. Aa to cos mi sie powalilo z tym Kov-Medem ..ktos pisal o tej przychodni i musiala byc z krakowa dziewczyna i dlatego Ciebie pytam:) Ja nigdy nie mialam problemow z cyklem.Zawsze idealnie co 28 dni od 15 lat:):):)..no ale wlasnie od wiosenki mi sie wydluzylo o dzien -co podobno nie ma znaczenia.. Nie mialam tez zadnego problemu z zajsciem w pierwsza ciaze ani z jej przebiegiem zadnego. Po odstawieniu pigulek zaszlam w 3-cim cyklu.Nie wiem dlaczego teraz tak jest.Pigulki odstwawilam juz ponad 2 lata temu.Plany juz wtedy byly na dziecko-ale trzeba bylo je zarzucic na jakis czas z przyczyn ekonomicznych ze tak powiem.No a teraz...wciaz rozczarowania.

A masz bóle owulacyjne? Może akurat tego 16 d.c. będzie piękny duży pęcherzyk gotowy do zapłodnienia?! Ja mam iść pomiędzy 3-5 d.c. Powiem Ci, że męczy mnie to już.Wcale nie mam ochoty wracać na monitoringi, branie leków, urywanie się z pracy, niezręczne sytuacje i ciągłe rozczarowania.

bol owulacyjny mam.Jajnik nieraz tak napitala ze.... Doskonale Cie rozumiem.To meczy..psychicznie meczy.I wciaz nadzieja i rozczarowanie.I od poczatku.. U mnie z testu owaulacyjnego wynika ze skok Lh jest w 12 stym dniu czyli jesli owu. ma byc w ciagu 24-36 godz to znaczy ze u mnie gora to 14 sty dzien chyba...no chyba ze pitole glupoty.Ale od dzis zabralam sie za termometr to tez uralani te teorie. Ja nie wiem co mam myslec bo jesli jest problem to ta droga(monit,leki...)dopiero przede mna.. gin twierdzi ze wogole nie powinien istniec problem-ale jak widac cos przecierz jest \"na rzeczy\"... Trzymam kciuki zeby @ w tym miechu zapomniala o Tobie:) aaaaa pojde sie posmiac na Szymusiu na TV...choc mi do smichu jak niewiem co...

Gość anik 31
no nie wiem jak z tym 16 dc--moze byc ciut za pozno ja mam cykle tez 28 dniowe - + 1 dzien i na monitoringu mialam owulacje 12 dc (mialam robione USG w 11 dc--pecherzyk 18 , a 15 dc juz po nim nie bylo sladu ) gin stwierdzil ,ze pekl ok 12 dc NO i w okresie planowanej @ dwie kreski!!! ale to podobno jest roznie ---duzo zalezy od sluzu

Gość anik 31
Aneta 30 dlaczego masz tak wczesnie zaczac monitor ja mam dzis 4 dc ale mi dokladnie nie powiedzial kiedy mam przyjsc no wiec myslalam sie wybrac ok 8-10 czyli co?? za pozno?

Olinek, moja gin. też twierdziłą, że wszystko jest ok. Dopiero później kazała mi zrobić PCT i poprzedzić go seminografem. Odsetek kobiet z wrogością śluzu jest znikomy i akurat trafiło na mnie. Moja koleżanka też chodziła po lekarzach, robiła badania. Zmieniła lekarza, okazało się, że problemem była prolaktyna. Ma córeczkę. Druga koleżanka po odstawieniu anty w 1 cyklu zaszła w ciążę, a teraz nie może w drugą i też nie wie dlaczego. Przyjdzie moja @. Czuję ją coraz bardziej jak się zbliża, krzyże mnie już bolą, a to już ewidentna jej oznaka. Ja też idę pooglądać Szymka.

a moze ja tez w takim razie sie wybiore tego 10-go??? to bylby 8 dzien cyklu hmmm???? kurcze kurcze wariatkowo no....

Anik niektorzy gin obserwuja tak wczesnie zeby ewentualnie zapisac clo... do przyjmowania od 5 do 9dc- tak mi sie wydaje Ja tez ide dopiero 11dc

Ja zaczynam zawsze tak monitoringi. Lekarka sprawdza, czy nie ma już jakiś pęcherzyków, które rosną. Potem zażywam od 5 dc do 9 dc clo na stymulację, a potem monitoringi 10 - 16 dc prawie codziennie. Jak pęcherzyk ma ok. 20-22 mm i endo np. 8mm dostaję Pregnyl.

hejka, nie jestem pewna ale chyab od wczoraj czuje dzidzie, nie wiem czy to co sie dzieje w srodku to juz to przeporaszam was, bo wy w calkieminnym temacie czekacie na @ , a ja z takimi tekstami, ale chcuialam sie z wami tym podzielic

Anetko wytłumacz mi prosze jak jest z tym clo... zawsze go zazywasz czy to zalezy od widkow na tym pierwszym monitoringu