Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anetuchaaa

SPOSÓB na drobne BLIZNY potradzikowe

Polecane posty

Gość Anetuchaaa

mam drobne blizny potradzikowe.Byłam u kosmetyczki i dowiedziałam sie ze mogłyby mi pomóc kwasy owocowe.Niestety łacznie zabiegi te wyniosłyby mnie ok 400-500zł.Jak na moja kieszen to troche duzo...i nie wiadomo czy efekty byłyby zadawalające.Moze wam udało sie pozbyc blizn?jakie masci, kremy byscie polecili?

Gość kwasow nie polecam
jesli juz cos to peeling azjatycki, jakies 2-3 sesje w regualrych odstepach 1 miesiaca. Rewelacja!

Gość Anetuchaaa
a jaka cena tych peelingów azjatyckich

Gość 250-400 zeta w zaleznosci
u kogo. W tej cenie dostajesz tez kosmetyki do pielegnacji

Gość hmmmmmmmmmmmmm
Kwasy są jednak dobre ,niekoniecznie owocowe może być kwas pirogronowy,glikolowy itp,różne stężenia.(chyba dobrze napisałam:))Są też maści do kupienia w aptece.

Gość Anettaaa
a te masci i kremy...sa skuteczne?jak tak...to jakiej firmy?

Gość aaagatkaa
no scar...czy jakos tak...słyszałam ze dobre...zreszta zapytaj sie w aptece

Gość marcelina_18
no własnie dobre jest to no scar

Gość Taka tam-
No scar wcale nie jest dobre i kupujac je po prostu wyrzucasz pieniadze!! Uzywalam pol roku i ZERO efektu! Jak zreszta miliona innych kremow i masci. Na przebarwienia nie pomaga NIC, bo sama sie z nimi mecze i naprawde wyprobowalam juz wszystkich chyba dostepnych specyfikow na rynku :( dlatego ja jednak mimo wszystko polecam zluszczanie kwasami. To jest faktycznie duzy koszt, ale efekt super!! Moja siostra miala serie peelingow z kwasem glikolowym i ja wlasnie jestem w trakcie zbierania kasy. Gdy tylko bede miala ile trzeba lece w podskokach takze sie im poddac :) POzdrawiam!

Gość goska_mika
a ile te kwasy kosztują??znikna drobne(dosc płtytkie) blizny??

A ja polecam na przebarwienia z zewn. Skinoren albo Acne Derm a od wewn. Capivit A+E forte na regeneracje skóry od wewn. I witamina B complex.

Gość Tika
I ja tez polecam kwasy!! Mialam problemy z przebarwieniami i plamkami potradzikowymi i 2 lata temu poddalam sie 2 zluszczaniom kwasem glikolowym i 2 zluszczaniom kwasem TCA (trojchlorooctowym) i efekty byly REWELACYJNE!!!! Buzka jak "pupka niemowlaka":D przebarwienia zniknely, po prostu bylo super. Niestety przez wlasna glupote (wyciskanie syfkow) nabawilam sie nowych przebarwien :( ale znow planuje isc na zluszczanie wiec mam nadzieje, ze bedzie dobrze. NIe wiem jakie sa teraz ceny wiec najlepiej dowiadywac sie u kosmetyczek i dermatologow. Kosmetyczki maja prawo wykonywania peelingow do okresolnych stezen (30 % bodajze ,ale nie jestem pewna), u dermatologa mozna wykonac sielniejsze zluszczania. Powodzenia! Buzka!

Gość doris123
a

Gość ciastko z kremem
OMG skąd wy macie tyle kasy na te złuszczanie kwasami...tych zabiegów trzeba miec conajmniej kilka :( a jeden ok kosztuje 100 zł makara :(:(:(:( chyba pojde po jakiś siarkowy :P :(:(

Gość NIUŃKA9898
Jak jest po tych kwasach?Trzeba siedzieć w domu?Dlugo?

Gość BUCHA
Podobno to nic dobrego.Też o tym myślałam ale boję się że mogę sobie pogorszyć!