Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeszcze nie mama

Jesteś w ciąży ? ... Proszę napisz ile masz lat.

Polecane posty

Gość Baby-Jo
Ja tez jestem w ciazy, mam termin na sierpien.To moje pierwsze dziecko.Mam 26 lat.pozdrawiam wszystkie obecne i przyszle mamy!!!

Gość mój Ty Boże...................
15 lat jak urodziłaś?!? To jak zaszłaś w ciążę miałaś skończone 14, a kiedy rozpoczęłaś współżycie? Jak miałaś 12, a może 10? Sorry, ale jestem w lekkim szoku. Tak to jest jak sie dzieci za seks zabierają, na pewno do głowy ci nie przyszło, że trzeba się zabezpieczyć. Dzieckiem bedąc urodziłaś dziecko... i nie trudno sie dziwić, że twój poród był straszny, bo twoje drogi rodne chyba nie były do końca rozwinięte w tym wieku(wieku dojrzewania przecież!) Ja też mam synka Mateuszka, ale urodziłam go mając skończone 19 lat, ale i tak uważam, że to za wcześnie- to była wpadka, oczywiście teraz nie żałuje patrząc na swojego 8-miesięcznego brzdąca. Ale mój synek, w przeciwieństwie do twojego ma ojca. Nie dziwię się wcale, że ojciec twojego dziecka okazał się nieodpowiedzialny, bo który chłopak chce zostać ojcem w wieku lat 18??? Naprawdę nie wiem czy ci współczuć, czy popukać sie w głowę będąc zszokowana twoją głupotą i nieodpowiedzialnością...

Gość 29 latek
we wrzesniu rodze

Gość pewnie zdecydowała urodzić
bo nie miała kasy na usuniecie, bo niby kto miał jej dać? ojciec który nazwał ją puszczalską, a może ojciec dziecka, który dał nogę?

olenka do do ciebie nie przejmuj sie naprawde jestem pelna podziwu ze choc jestes tak mloda dziewczyna starasz sie byc bardzo odpowiedzialna, jestem pewna ze poradzidzisz sobie jak 22 czy 25 letnia dziewczyna w wychowaniu dziecka i nie przejmuj sie glupimi komentarzami ze jak moglas w tym wieku kochaj swoje malenstwo i dbaj o nie a pokazesz innym ze jestes lepsz nie zaleznie od wieku zycze powodzenia

a teraz do moj ty boze : wiesz co moglas sie nie wypowiadac na ten temat ciesz sie ze masz ojca dla swijego dziecka!!! ty twierdzialas ze w twoim wieku to ze wczesnie na dziecko lekka przesada a jak zaszlas w ciaze to ile mialas lat nie podobnie co do ojca tego dziecka to znaczy ze tez jestes nie odpowiedzialna? Ta dziewczyna sie stara zeby dziecku bylo dobrze (chociaz na jej wiek) a ty ja rownaz z blotem!!! fakt ze to jest bardzo wczesny wiek jak na dziecko ale to nie znaczy ze trzeba ja odrazu skreslic STRASZNA JESTES

Gość to bardzo dobrze że
się stara żeby dziecku było dobrze i nikt tu jej nie równa z błotem, ale na litość Boską piętnastoletnie mamusie to wielkie przegięcie, co takie dziecko może zapewnić swojemu dziecku oprócz miłości(jeśli oczywiście rozumie i wie co to jest miłość macierzyńska)? Samą miłością się dziecka nie wychowa, bo utrzymanie dziecka sporo kosztuje. Aha, k woli ścisłości- kiedy zaszłam w ciążę miałam prawie 19 lat(bez miesiąca), a kiedy urodziłam prawie 20, więc się nie czepiaj. I nie wmówisz mi, że matka 15 czy 20-letnia to żadna różnica. Różnica jest b.duża, a jeśli ty jej nie widzisz to wybacz nie mamy o czym rozmawiać...

Gość Paula28
w marcu bede miała 28 lat, a w czerwcu urodzę moja pierwszą dzidzię :), uważam że to jednak troszkę za późno...

Gość oleńka87
Wiem, że 15 lat to nie wiek na rodzenie dzieci. I wierzcie mi, nieraz żałuję, że byłam wtedy taka zauroczona. Z chłopakiem aż tak źle nie było, bo przynajmniej o zabezpieczeniu pomyślał (ja tabletek nie mogłam brać). Ale prezerwatywa nie wystarczyła i stało się. Na początku chłopak mówił, że mam się martwić, przez całą ciążę był przy mnie, po proodzie też... a potem powiedział, że on się boi, że nie da rady. Jego rodzice pomagają mi finansowo, moi też. Mieszkam z rodzicami, oni żywią mnie i Mateuszka, ale wszelkie przyjemności, kosmetyki, ciuszki, zabawki muszę sama kupować i zarabiam sobie dorywczą pracą. Zdajęsobie sprawę, że tego się nie pochwala, sama często żałuję (choć jak patrzę na Mateuszka to mi przechodzi ten żal) ale co się stało to się nie odstanie.

Gość oleńko...
Napisałaś, że chłopak okazał sie nieodpowiedzialny; myślałam więc, że zerwał z toba kontakt kiedy dowiedział sie, że jesteś w ciąży. Jeśli był z toba podczas ciąży i po porodzie też, to dlaczego zrezygnował? Czego się bał? Że nie da sobie rady w roli ojca? Może na początku trudno by mu sie było przyzwyczaić do nowej roli, ale kiedy by dojrzał emocjonalnie do tego, to chyba jakos by było. Bo czy dziecko nie powinno mieć ojca? Jego rodzice ci pomagają, a czy z nim masz kontakt? Przychodzi do synka? Czy chciałabyś stworzyć z nim rodzine, jeśli byłoby to możliwe? czy może chciałabyś spotkać kogoś, kto pokocha ciebie i twojego synka i wszystko się ułoży? sory, że tyle pytań, jeśli nie chcesz, nie musisz odpowiadać.

Gość 28 tydzien-20lat
olenka , ja jestem pelna podziwu dla Ciebie :) ludzie Cie krytykuja jakbys swiadomie zaszla w ciaze, co to za roznica czy w wieku 15 czy 20 jak zachodzi sie nieswiadomie??? roznica polega na tym ze jedne potrafia sprostac zadaniu a drugie nie!!

Urodze jako 24 latka :) Pozdrawiam wszystkie mamusie!! :) Zwłaszcza te najmłodsze!! 🌻

A ja urodziłam mając 27 lat - nie wiem też chyba troszkę za późno chociaż na polskie warunki to wydaje mi się że za wcześnie......

jeszcze nie mama --> ja mam 21 lat i jestem w 8 miesiacu. Jestem bardzo szczesliwa, pomimo tego ,ze nie planowalismy. Ale teraz mąż sie bardzo cieszy i ja jak najbardziej tez. Zreszta cala rodzina tanczy. Jezeli chcesz i masz warunki, to nie ma na co czekac. POZDROWIONKA WSZYSTKIE OCZEKUJACE!!!

Gość dumna mama od trzech lat
pierwsze dziecko urodziłam mając 25 lat. teraz myslimy o nastepnym:):)

Gość ollala
ja mam 22 lata a jak urodze będe miała już 23 a i tak patrząc na koleżanki, ze studiów czasem wydaje mi sie że to wcześnie, czasem mam też wrażenie że i inni tak o nas myślą...no bo w dzisiejszych czasach kobiety łykają tabletki (syf moim zadaniem) i nie myślą o dziecku dopóki się nie dorobią...! Ja nie wytrzymałabym, za bardzo pragnę tej miłości!

Gość no wiesz nie przesadzaj
wątpię, żeby maluszek był dumny z matki-dziwki

urodzilam majac 27 lat. wczesniej usunelam 2 ciaze i z jednej strony mysle sobie jak by to bylo gdybym miala tamte dzieci,a z drugiej ciesze sie,ze nigdy nie zaistnialy,bo nie mialyby zadnych warunkow do zycia na poziomie. moja corka ma roczek i mamy wszystko co potrzebne plus duzo czasu na przebywanie ze soba(nie musze chodzic do pracy) dlatego mysle,ze dobrze jest poczekac,do trzydziestki jest czas.potem juz lepiej sie pospieszyc bez wzgledu na warunki...

Gość Kasika1
Mam 21 lat i wlasnie zaczal mi sie 7 miesiac ciazy.:)

Gość uuu a ja mam
ja mam 22 lata i jestem w 3 tygodniu ciąży. wpadłam, nie zdecydowałabym sie w tak młodym wieku na dziecko,jestem dopiero na 4 roku studiów,mój chłopak na 5. o dziwo oszalał z radości jak sie dowiedział zamiast płakać!!! cała rodzinka zresztą też

Gość wyrozumiała
miałam 19 lat gdy wyszłam za mąż, i odrazu po ślubie zdecydowałam się na dziecko(mąż był gotowy, czekał na moją decyzję) Dzidzia miała się urodzić ponad miesiąc po moich 20 ur...ale się jej pośpiszyło i zrobiła to miesiąc przed moimi ur...a więc miałam 19lat...i wiecie co dziewczyny...czekając aż się czegoś dorobicie zawsze bedzie wam czegoś brakować i takie odwlekanie w czasie...a latka lecą. Jeśli chodzi o baaaaaaaardzo młode mamy to naprawdę im współczuje...ale czy podziwiam...nie wiem. Bo jeśli się idzie z facetem do łóżka to trzeba się liczyć z ewentualną ciążą...bo każde zabezpieczenie może zawieść. I warto sie wcześniej zastanowić czy owy partner będzie się nadawał na ojca!A tak na marginesie...miałaś Olu szczęście, że ci nie wmawiał, że to nie jego(sa takie beszczelne typy) Ale kurcze nie ona pierwsza i nie ostatnia zaszła tak wcześnie w ciąże...młode mamy zapewniają nam przyrost naturalny uhahaha. Pozdrawiam

Gość ja aktualnie jestem w...
6 m-cu ciazy - jak urodze bede miec dokładnie 28,5 roku - nie załuje ze tak długo zwlekałam bo teraz mam spokój i mogę się troszczyć tylko o dziecko. ale kazdy ma wybór w tej kwestii i to indywidualna sprawa, wiec wg mnie kazdy wiek jest dobry...

Moja coreczka w lutym skonczy roczek a ja w listopadzie 25. Jak zaszlam w ciaze mialam 22,5 roku jak urodzilam mialam 23 skonczone ale rocznikow to juz mi szedl 24 rok. Wcale nie zaluje na ostatnim semestrze studiow bylam w ciazy ostatni egzamin zdalam 28 stycznia, 24 lutego urodzilam obronilam sie 5.07 i jetsem bardzo dumna ze mam tak cudowna coreczke. Mysle ze kazdy wiem jest dobry na ciaze zalezy to tylko od kobiety w jakim wieku chce zostac matka.

pierwsza coreczke urodzilam w wieku 22 lat, a teraz jek dobrze pojcie urodze kolejnego dzidziusia majac 25 lat :-)