Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

przygotowania w toku- bo ślub w tym roku

Polecane posty

Gość Uni Tel
Dziewczyny, dajcie Kasi spokoj. Tak czytam wasze wypowiedzi i smiac mi sie chce. Niech dziewczyna robi, co uwaza za sluszne. Kim wy jestescie aby jej rad udzielac.....

Czesc Dziewczynki !!! Mx3 - dziękuje za fotki :)) Masz śliczne dzieci i powiem Ci, ze nie są wcale małe - wydają sie miec wage w normie :)) Zyczę aby jak najszybciej znalazly sie z Toba w domciu :)) Fotki poślę oczywiście dalej :)) Ja spedzilam kolejny weekend na nartach , na Słowacji - tam naprawde jest dużo śniegu ;)) Wyjeździlam sie, ze hej! Dzisiaj przyszlam z postrzałem szyi do pracy (jazda samochodem z otwartym oknem w sweterku) - ciezko mi w ogóle ruszać głową. Mam nadzieje, ze ból szybko minie, bo dyskomfort mam straszny :P Aguu- życzę Ci z całego serca dzieciaczka! :)) Kasia, No to co - pozdrawiam i ściskam !!!! buziaki 🌻

Holly to mogę Ci podać ręke ;) ja też ledwo mówię, gardło boli jak jasna ....... ;) 18. III jestesmy zaproszeni na chrzest :) mój R ma być ojcem chrzesnym. W sobotę wybraliśmy się na zakupy (nic z ubrań już na mnie nie pasuje :O) i tam się tak urządzilam :) zimno było okropnie, a my od sklepu do sklepu i dziś mam rezultat. Holly tylko pozazdrościć :) teraz w górach musi być pięknie!!!!!

Mx właśnie odebrałam zdjęcia przesłane przez Holly :) WSPANIAŁE!!!!!! Też uważam, że nie wygladają na małe :) śliczne bobaski ;)

Holly, dziękuję bardzo za zdjęcia! :) 🌼 Mx - przyłączam się do Dziewczyn - moim zdaniem te dzieciaczki wyglądają jak okazy zdrowia, a na pewno nie jak \"chudziątka\" :) I jeszcze jedno Ci powiem - od razu na zdjęciu poznałam, który to Twój mały Jaś :) Wugląda na faceta - od pierwszego spojrzenia! :) Heh powiem Wam, że gadanie o szkodliwości farby (przebadanej dermatologicznie i dopuszczonej do użytku) w środowisku, w którym żyjemy, to normalnie śmieszne :D Czytałam, że naukowcy obliczyli, iż przeciętny mieszkaniec polskiego miasta wdycha rocznie taką ilość szkodliwych pyłów i innych paskudztw, że gdyby je wziąć razem i sprasować, wyszłaby cegiełka ważąca ponad 300g. Naukowcy uważają, że to właśnie zanieczyszszenie środowiska sprawia, że ludzia mają tak powazne problemy z płodnością, zajśćiem w ciążę i jej utrzymaniem. W porównaniu do tego, co dostaje się do naszych płuc, inne rzeczy to detale niewarte!! :P A np. jeśli chodzi o mnie, to mieszkam w samym centrum (bardziej się nie da) zasyfionych Katowic. Sądzę, że gdybym nie daj Boże zaszła w ciążę mieszkając tutaj, to małe miałoby ze dwie główki i jakieś pięć rączek:P Tu jest tak brudno, że okien nie opłaca się myć wcale, a dookoła nich (choć są nowe i szczelne) robią się czarne malowidła naścienne :P A jak zostawiłam nieopatrznie na wierzchu na około 2 tyg kilka egzemplarzy biżuterii srebrnej ze stopu najwyższej próby (925), to mi zżółkły!!! W 2 tygodnie!! Kiedy przeprowadziłam elektrolizę, żeby je oczyścić, to cały dom zaśmierdnął się siarką - widocznie to były związki siarki :P Na szczęście długo tu nie pomieszkamy;) z moimi płuckami długo bym tu nie pociągnęła;) MIłego dnia Wam wszystkim! 👄

Zabciu jak masz czas to prześlij mi proszę zdjęcia Twojej biżuterii :)

witajcie Patrzę, że forum odrzyło, aczkolwiek nie w związku ze ślubami...:D Mx jak czytałam twoją wypowiedź to normalnie popłakałam sie, taki obraz jest mi bardzo dobrze znany...dziewczyno trzymaj sie mocno. poproszę również o zdjęcia

Właśnie zrobiłam zdjecia, idę przegrywać i kadrować:) Dzięki za przypomnienie, Kasiaku;) Podeślę Ci zdjęcia kolczyków, wisiorów i bardzo zaawansowanych kolii, ktorymi ostatnio się zajmowałam:)

Cześć dziewczynki!!! Mx śliczne masz te dzieci. Wyglądają na silne tak więc pewnie w krótce będziesz je miała przy sobie w donu. Ja też poznałam Jasia faktycznie ma charakterystyczne rysy twarzy. Co do Marysi to chyba trochę nieśmiała bo główkę (przynajmniej na tych zdjęciach co ja mam) ma odwróconą w drógą stronę ;) 🌻 dla dzieci i dla Ciebie Mx Co do naskakiwania na Kasiaka to tego nie rozumiem przecież twej garby nie będzie jadła tylko kładłą na włosy ;) :p Mam nadzieję, że kolor wyszedł i się sobie podobasz :D Pozdrawiam Was dziewczynki 😘

a-gu prawda, że od razu widać, że to chłopak? :D Kasiak - chciałaś, to masz;) poszło na maila duużo zdjeć;)

Gość ursssuuullla
zabulina, czy wystawiasz gdzies swoja bizuterie?mogłabyś podać linka?chetnie zobacze, chciałabym cos niebanalnego kupić, a pamietam ,ze robiłaś ciekawe rzeczy:)

nie, ursulo, nie wystawiam:) Rozchodzi się po znajomych;) Jak chcesz, to napisz do mnia maila (pod nickiem) to mogę Ci coś podesłać - tylko sprecyzuj, co Cię interesuje, bo trochę tego aktualnie mam ;) no to co - poczytałam sobie, co pisałaś o Waszym mieszkaniu:) Mogę tylko pogratulować! Zrobiliście świetną inwestycję - nie słyszałam jeszcze, żeby jakiś fundusz w tak krótkim czasie podwoił kapitał uczestników:) Ja także uważam, że lepiej zacisnąć zęby i zbierać na własne. Oczywiście - na razie nie mam po co zaciskać, bo mamy mieszkanie, ale długo tu nie wytrzymamy. Generlanie jednak w mojej rodzinie tak było, że kiedy postawiono sobie wyraźny cel, to wszyscy jakoś umieli zacisnąć pasa i pogodzić się z dyskomfortem - zwłaszcza w czasach, gdy kapitalizm startował, a z nim - moi rodziciele z działalnością własną:) W psychologii to się nazywa umiejętnością odraczania gratyfikacji:) Ludzie dzielą się generalnie na tych, którzy muszą mieć \"zaraz wszystko\", i na tych, którzy wolą do sprawy podejśc na spokojnie i zgodzić się na pewne wyrzeczenia a konto lepszego rezultatu finalnego. No i oczywiście - na tych gdzieś pośrodku;) Dobranoc, Dziewczyny:) 🌼

Zabu dzięki za zdjęcia :) biżuteria bardzo ładna :) a robisz jeszcze takie cuda jaki zrobiłaś mi na ślub???? Byłam dziś na kontroli :) mały jest już baaardzo duży :P ma cale 60mm. Machał sobie beztrosko nóżkami i rączkami. Ale to fajne uczucie zobaczyć, że już się rusza kiedy ja jeszcze tego nie czuje :) Widzieliśmy nawet nosek :) Zmykam do łózka, przeziębienie jeszcze mnie męczy!!!! :O

Kasiaku, takie dokładnie, jak na Twój śłub, to musiałabym zrobić - jechać do Krakowa i kupić skladniki:) Obiecałam Ci, że będziesz mieć niepowtarzalną, więc nie zrobiłam takich więcej;) A - Kasiak, a czy można już stwierdzić płeć???? Czy to już na bank ON??? Jej, ale się ciekawska zrobiłam:D

Witajcie Dziewczyny! Zabulina - ja tez poprosze zdjęcia bizuterii - co prawda prawie w ogole nie nosze, bo obecnie tylko kolczyki - ale bardzo chetnie obejrzę :) Kasiu, bardzo Ci wspólczuje , ze jestes przeziebiona - mi moja szyja i kręgosłup daje w tyłek - ale tak sie to kończy jazda samochodem w przeciagach :P Mam postrzał jak nie wiem- ciezko w pracy wysiedziec :P Tobie i Maleństwu życzę dużo zdrówka, ale ciągle twierdzę, ze bedzie to dziewczynka :)) :)) :)) Takie mam przeczucie :P Kolorowych snow kochane !!!!!!!!! :))

🖐️ mx- gartuluje tak pieknych dzieci :) zgadzam sie z dziewczynami, ze wygladaja na silne, jednak po zdjeciach gdzie jest pewnie Twoja dlon widac, ze sa jeszcze drobniejsze, no i pieluszka na jednym zdjeciu wyglada na duza ;) ale wygladaja slicznie, na pewno szybko przybiora na wadze 🌻 jeszcze raz gratuluje Wam jako najszczesliwszym rodzicom :) holly- dzieki za przeslanie zdjec 🌻 wspolczuje i przewiania szyi, wiem co to za bol :o 🌻 co do farby- ciekawe, ze tu tyle kryptoczytaczy, nawet w ciazy sie zdarzyly, prosze, prosze, szkoda, ze zabieraja glos tylko wtedy, kiedy mozna blotkiem rzucic :o w ciazy mozna pieknie wygladac i nie trzeba rezygnowac z farbowania wlosow, nie ma sie co o to spierac. Teraz zadna kobieta nie musi chodzic z paskudnymi odrostami. Aczkolwiek ja na amoniak nie chce sie w ciazy decydowac, kiedys duzo o tym czytalam i jesli ktos ma jakies pojecie, to nie bedzie takiej chemii porownywal do kremow czy cieni do powiek. Farby z gornej polki niestety nie maja amoniaku z gornej polki ;) Natomiast dajcie ludziom zyc, kazdy sam decyzje podejmuje. Kasiak- czy znasz juz plec dziecka? (z reguly ok 20 tyg mozna poznac prawie pewnie) Troszke mnie dziwi, ze juz mowisz o Malenstwu Kubus, wypowiadasz sie zawsze jako on- nie boisz sie takiego nastawienia i ze jesli ewentualnie bedzie to dziewczynka to troche sie rozczarujecie skoro juz caly czas rozmawiacie z Kubusiem? Pozdrawiam Cie serdecznie, niech Maluszek rosnie dalej tak dobrze :) my wczoraj pierwszy raz bylismy w szkole rodzenia :) cos fantastycznego! jestem zachwycona zajeciami i ich atmosfera- ale stwierdzam, ze ja mam duzo szczescia w zyciu, bo trafilam na wyjatkowa szkole, prowadzona nieszablonowo i przez cudowynych ludzi :) acha, juz widac mi brzuszek :P wczoraj po raz pierwszy zalozylam spodnie ciazowe ;) ale to i tak niesamowite, ze miescilam sie w swoje normalne spodnie praktycznie do konca 6-tego miesiaca :) (za tydzien zaczynam juz trzeci trymestr! jak ten czas leci!) brzuszek ciazowy w zasadzie pojawil mi sie w przeciagu ostatniego czasu :) zabulina- my zalujemy, ze nie kupilismy dwoch mieszkan- w tej chwili to drugie by sie sprzedalo i kredyt bylby splacony, mieszkanie byloby praktycznie za darmo :) no ale coz, kto mogl przewidziec, ze ceny az tak wywyinduja do gory- nop nic, trzeba kredycik splacac z wlasnej krwawicy ;) pozdrawiam Was wszystkie!

no to co - ale się usmiałam, dokładnie to samo powiedział mój M, gdy mu opowiedziałam o Waszym mieszkaniowym przebiciu - że mogliście kupić 2, i teraz mielibyście już za darmo;) :D Wszyscy prognostycy rynku mówią jednym głosem, że najbardziej opłaca sie teraz - i będzie jeszcze długo - inwestować w nieruchomości. Ponoć w ING ma ruszyć nawt taki fundusz inwestycyjny:) Holly - Oki, jak tylko Onet łaskawie pozwoli mi sie dostać do poczty, to wyślę:) Nie wiem, jak oni w ogóle jeszcze trzymają się na rynku:P Tak badziewnego portalu ze świeczką szukać :o szkoda, że nie wiedziałam o tym 3 lata temu, gdy zakładałam tam nasze konto, które teraz mamy na wszystkich firmówkach (jeszcze raz, Holly, buziak - Ty wiesz za co;) ).

🌻 Zabciu nie da się jeszcze okreslić (niestety) jaka płeć. Pytałam na wizycie, ale jeszcze za wcześnie ;) na razie widzieliśmy jak baraszkuje w brzuszku :) jeszcze mam przed oczami ten profil :) wspaniała chwila!!!!! No to co piszę Kubuś bo tak mówimy już do niego ;) wiem, że jak bedzie dziewczynka to R bedzie troche zawiedziony. Ja jak na razie nie nastawiam się tak bardzo na chłopca ;) Nie wiem, ale już bardzo się przywiązałam do niego i fajnie mówić po imieniu ;) najwyżej później będzie okazja do śmiechu jak się okaże że cały czas dziewczynka była nazywana Kubusiem. Jeszcze 8 tygodni i zobaczymy kto wygrał zakład. Moja mama obstawia chłopca, teściowa dziewczynę. No to co jaką farbą robiła Ci kolor fryzjerka????

Hej :) Dziękuję za gratulacje :) Trzymam się całkiem nieźle. Codziennie jestem u dzieci od rana do popołudnia, wieczorem w domu coś gotuję, trochę sprzątam i szykuje rzeczy na kolejny dzień. Pampersów nam schodzi paczka (44 sztuki) w 2 i pół dnia... niezły wynik... hehehe. Te pieluszki na zdjęciach są od 2 kg. Moje dzieci kiedy się urodziły, miały je po same pachy, z przodu są przeważnie zawijane na 4 cm zakładki. Dzieci przybierają na wadze - ślicznie. W tym tygodniu przejdą do łóżeczek i będę mogła je tulić do woli :) W przyszłym już pewnie do domu. Dzisiaj mają już 2 tygodnie, a ja nie wiem kiedy ten czas minął - każda doba to czas z dziećmi i sen w domu. Dzisiaj bylam kupić kocyki, bo tego akurat nie miałam.. a wróciłam do domu z wózkiem :D Jest extra, super lekki jak na bliźniaczy i ma paski skórzane i super się buja :) Dziewczyny wszystkie brzuchate, życzę Wam porodu w terminie, bo dla matki, ciagle kroplowkowane i w inkubatorach dzieci... to bardzo przykre przeżycia, a dla dzieci.... jeszcze trudniejsze. Nie mogą czuć jej ciepła, spokojnie przespać kilku godzin, bo ciągle z igłami do nich startują.... to musi być straszne. Kroplowki lecą nawet do żyłek na głowie. Dbajcie o siebie i wasze maleństwa.... czasem mimo tego nie wyjdzie tak jak byśmy marzyły... ale w takim wypadku życzę dużo szczęścia, by uniknąć przedwczesnego porodu. Pozdrawiam i znikam... padam na ryjek.

Mx to rewelacja, że z dziećmi tak dobrze!!!! :) Oby tak dalej. To już dwa tygodnie????? Rzeczywiście czas leci!! Nawet nie obejrzysz się a już w komplecie będziecie w domu!!!!! Bardzo Ci tego życzę!!!! Widzę, że ktoś namiętnie interesuje się moją osobą :P Ach te zawistne i zazdrosne pomarańcze ;) 😘

Kasiak, Ty masz wyjatkowo pokazny pomaranczowy fun club ;) choc akurat widze, ze wpis o ktorym pewnie wpisalam na szczescie zostal usuniety, bo... nic nie widze ;) mi sie wydaje Kasiaczku, ze i Ty nawet nieswiadomie nastawisz sie na Kubusia mowiac o dzieciatku ciagle on, Kubus- zreszta- sama piszesz, ze juz sie przywiazalas do niego :) a to jeszcze cale 8 tygodni do rozstrzygniecia czy pod Twoim sercem jest Kubus czy Julka :) no ale nie wtryniam sie juz ;) :P Wasza sprawa to jest rzecz jasna, ja bym sie bala tak ukierunkowywac :) co do farby, fryzjerka polozyla mi farbe diacolor L\'oreala, czyli łagodny krem koloryzujący ton w ton bez amoniaku, głębia i trwałość koloru \" połysk i świetlistość włosów, zminimalizowany efekt odrostów- tak mniej wiecej opisuja wlasciwosci tej farby :) i rzeczywiscie je potwierdzam, wlosy nigdy mi tak nie lsnily :) a i odrostow mi w ogole nie widac, choc juz po takim czasie kolor mi zbladl rzecz jasna i znow sie na ta farbe wybieram :) mx- na pewno dla Ciebie jako matki to jest strasznie ciezkie patrzec jak Twoje kruszynki leza w inkubatorach i sa klute, nie moga byc jeszcze z Toba w domu 🌻 na szczescie czas tak szybko leci, a Maluchy rosna jak sie patrzy :) i do tego maja bardzo silna mame :) zabu- no super inwestycja przeszla na kolo nosa ;) ale wiesz jak to jest- ludzie, ktorzy naprawde maja kase kupuja po kilka mieszkan, dla nas, ludzi nienarzekajacych, ale tez fortuny nie posiadajacych, takie posuniecie byloby sporym obciazeniem mimo wszystko :) no coz, gdyby czlowiek wiedzial, ze sie przewroci to by sie polozyl ;) tak samo gdyby wszyscy wiedzieli, ze mieszkania na naszym osiedlu (i tysiacu innych zapewne tez) w ciagu 9 miesiecy zdrozalyby niemal dwukrotnie, to kazdy kupilby mieszkanie dla samego zysku chodziazby ;) a ja jestem juz na zwolnieniu :) bite 8 godzin przy kompie, siedzac to juz za duze obciazenie dla mnie- jestem niedotleniona, po ok 6 godzinach bola mnie plecy, trzeba poprawic moje wyniki (potasik!), dlatego poszlam juz na zwolnienie. Dzis zabieram sie za pakowanie do przeprowadzki- jak na to patrze to dostaje gesiej skorki, musze przejrzec tony ksiazek, dokumentow, ciuchow itp :)

czesc dziewczyny, widze,ze dyskusja wciaz trwa... ja bylam wczoraj u lekarza, odebralam wyniki, morfologi i mocz jak najbardziej w porzadku, lekarz zadowolony byl tez z badania, skonczylam brac duphaston, powiedzial, ze jeys dobrze, mam zyc i cieszyc sie,ze jestem w ciazy, ulzylo mi ... nastepna wizyta za miesiac i wtedy usg, na razie 9 tydzien... buziaki... no to co , gdzie bedziesz rodzila? ja tez jetsem z wawy....

:D Witam :) No to co pomarańcze zrzera ta zawisć, pewnie datego znikają :P Co do Kubusia :P pewnie trochę tak jest jak piszesz, R baaaaardzo nastawił się na chłopaka. Kiedy rozmawiamy o ewentualnym psikusie trochę się denerwuje ;) Mam tylko jedno życzenie, aby było w 100% zdrowe!!!! Na tym Nam najbardziej zależy. Jak już pisałam za 8 tygodni wszystko bedzie jasne. Pewnie dla trzeciej osoby może się to wydać śmieszne takie dyskusje na temat płci, ale chyba kobiety w ciąży tak mają. Podswiadomie nastawiają się na konkretną płeć. No to co a robisz jakieś ćwiczenia???? Podobno pływanie świetnie wpływa na bolące plecy. Diabełku to super, że badania wyszły dobrze :) oby tak dalej!!!!!! A czy Ty też masz jakieś przeczucia??? :)

Czesc Dziewczyny! Wpadam na chwile :)) Napisalam juz posta do Was, ale mi go wcięlo :O buuu!!! Mx3- cudowna wiadomość, niech Twoje maleństwa przybierają jak najszybciej na awdze, zeby mogly szybko opuścic inkubatory i szpital :)) Z tymi pieluszkami to niezla ilość ich schodzi :D No to co - fajnie, ze brzuszek rośnie :)) Niech córcia przybiera na wadze :)) Kiedy dokladnie rodzisz?? Wybralas juz szpital?? Co do Twojego chorobowego, to sama bym sie chetnie przeszla - jestem juz wszystkim zmęczona - moj ostatni urlop - mial miejsce w czasie naszej podróży poślubnej - a to bylo prawie pół roku temu. POjechalabym gdzies na pare dni, oderwala sie od tego codziennego wariactwa :)) Diabelku - a jak Ty sie czujesz? Kiedy planowany termin porodu? Kasiu - szkoda, ze tak długo bedziemy czekały aż sie wyjaśni co sie urodzi - ale jakos wytrzymamy :P (ja myśle, ze bedzie dziewczyna, ale życze Wam chlopca - bo oboje go pragniecie :) :) :) Zabu - nie ma za co :)) Ciesze sie , ze moglam pomóc :) Zdjec bizuterii jeszcze nie dostalam :O Mam nadzieję, ze dolecą :) pozdrawiam Was wszystkie !!!! Milego dzionka!!!!!!

Cześć dziewczynki!!! Chyba przestanę na jakiś czs was czytać bo zaraz będę naginać męża na dzidzię ;) :p Nawet nie zdajecie sobie sprawy jak dobrze was się czyta. Niby nic takiego ale czuć tą aurę :D Dobrze, że wszystko już się poukładało i każda z was może się cieszyć swoim wyjątkowym stanem :D Ja muszę jeszcze cierpliwie przeczekać choć mnie jak i mężowi jest już coraz ciężej powstrzymywać się od spłodzenia małego człowieczka ;) Ale te pół roku (jak dobrze pójdzie) jakoś przeczekamy ;) Ale już dziś wiem, że jak zajdę w ciążę to będzie wojna na imiona ;) Te co mi się podobają to mężowi nie :O Wiem bo o imiona dla dzieci spieramy się od roku ;) :p

Witajcie dziewczynki!!!! Dawno mnie tu nie było:)))ale nadrobiłam zaległości w czytaniu troszke tego było...Odpoczywałam na uropiku w Bieszczadach..ale śniegu zabrakło. Kasiu oby tak dalej...oszczedzaj sie i dbaj o siebie i dzidzie🌼 mX GRATULUJE MALYCH POCIECHZobaczysz jak szybko urosna i beda dla ciebie slodziutkim cięzarkiem. Pozdrawiam wszystkie\"ciężarówki\" :)))Moze i mi ktos podesle zdjecia kruszynek mx Kasiaku nie martw sie tymi pomarańczami rób tak jak podpowiada Ci serduszko Buziaki