Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pysiątko

CELLULITIS!!!

Polecane posty

Gość marta nocera
dobre przeciwko cellulitis jest ograniczenie spozycia soli,duzo wody,sport i masaze,a kremy na cellulitis to raczej ujedrniaja skore,a na znikniecie cellulitu to raczej nie sa dobre.trzeba wiecej dzialac,bo SAMO kremowanie na PEWNO NIE POMOZE!!!No i wlasciwa dieta tez jest niezbedna

hej:) Do czincia - tak,kroje ze 4 plastry cytryny i wsmarowuje je kazdy po kolei w skore ud i posladkow,potem owijam sie folia. Do marta-nocera - faktycznie cellulit to toksyny.Ja pije zielona herbate ktora jakos na mnie dziala...moczopednie;)Wierze ze wraz z moczem te toksyny wlasnie sie usuwaja.Nie wiem co lepsze czy tygodniowa glodowka czy preparat Body Pure z apteki.Bardzo wiele sie o nim mowi na roznych forach od odchudzania zaczynajacna oczyszczaniu konczac.Kosztuje jakies 36 zl,tylko naturalne skladniki,4 saszetki ktore sadzaja nas na kibelku przez weekend (kuracja weekendowa). Do masujcie sie banka-to nie jest takie proste.Po pierwsze przeciwskazaniem sa kruche naczynka,cisnienie w bance tak samo jak endermologia czy aparaty zasysajace nie sa dla kazdego,mozna sobie nawet zrobic tym krzywde.Po drugie siniaki sie robia a sam masaz nie nalezy do przyjemnych.Czy skuteczny hmm,stosowalam i jakichs mega efektow nie widzialam wiec przestalam. Do Meggie-rzeczywiscie kosmetyki Farmony sa fajne,glownie dlatego ze maja piekne zapachy mniam:) Do dott malutki-w kremy nie wierze ale chyba jestem podatna na reklame bo w tv i na bannerach w moim miescie wszedzie pelno o tym good-bye cellulite.Chyba sie skusze i zakupie:p :))))

Gość masujcie się bańką
Oczywiście kruche naczynka, albo tendencja do siniaków to istotne przeciwwskazania, jakkolwiek warto zaznaczyć, że ilość tkanki, którą zassie bańka zależy tylko od Ciebie. Ja zasysam niewiele, masuję się drugi tydzień, naczynkom nic się nie stało, żaden siniak się nie pojawił, zaś cellulit niknie w oczach. Polecam ten sposób wszystkim, którzy nie mają kłopotów z naczynkami, bo dręczył mnie naprawde bardzo widoczny cellulit o podłożu hormonalnym, który po dwóch tygodniach masażu bańką zmniejszył się o wiele bardziej niż po dwóch miesiącach smarowania mazidłami i orania skóry drewnianym przyrządem do masażu antycellulitowego. Oczywiście smaruję się nadal (wybrałam Garniera a nie Lirene tym razem, bo jest tańszy i starcza go na dłużej), zmieniłam dietę, planuję zakup sizalowej rękawicy i skonam, a zobaczę tyłek bez tego paskudztwa! :) Aha, naprzemiennych pryszniców nie stosuję, bo mimo, iż mam 22 lata rozbolały mnie po nich stawy.... Pozdrawiam :)

do pysiątko : tez mam ten gadżecik z Zeptera i mi pomaga, ale tak jak z wszystkim - trzeba to robic systematycznie.

Gość Niektorzy nie moga
Justus : mieszkam z rodzicami nie pracuje i nie mam jak przejsc na taka diete 😭 w zyciu nie kupia owocow morza a na jednym produkcie NIKTTTTT nie przetrwa dlugo no bo ile mozna jesc marchewke z jajami i orzechami???

po pierwsze CELLULITIS to jest przewlekła choroba, normalny cellulit to nic strasznego każda kobieta i facet też mają tę przypadłośc, tylko zależy w jakim stopniu. Jeśli mogę coś poradzić to nie wierzcie żadnym kremom które są na zwykłych sklepowych półkach, one mogą wspomagać ale nie leczą!!! polecam spacer do kosmetyczki lub gabinetu odnowy biologicznej, gdzie udzielą informacji jak można wspomów organizm w walce z tym defektem. Dodatkowo RUCH, RUCH,RUCH...

Często cellulit uwarunkowany jest genetycznie i teoretycznie nie mamy na to wpływu, możemy jedynie zapobiec dalszemu pogłębianiu sie w tkanki ...

witam witam do cytynka- ja rowniez uleglam promocji i reklamom, bo zakupilam ten zel NIVEA, a teraz drugie opakowanie wygralam w klubie nivea, czyli jakby nie patrzec: mam go za darmo. Zeby wygrac zel GOOd BYE CELLULITE wystarczy odpowiedzic na zaproszenie,zalogowac sie i zaprosic kilka kolezanek. ja zaprosilam moje znajome i wygralam zel. dzieki cwiczeniom i tym roznym specifikom mam zamiar zwalczyc wroga ktory spedza mi sen z powiek :) chetne do \"walki z wrogiem naszym\" cellulitem zapraszam do wspolnej zabawy. Po co wydawac tyle kasy na zel ktory mozna zdobyc za darmo?? Jesli ktoras z Was chce zaproszenie do klubu niech pisze na moj email. dotta84@gazeta.pl ps. podziekowania dla dziewczyn, ktore przyjely moje zaproszenie pozdrwiam serdecznie :):):):)

Gość Która z was sobie poradziła
ktora poradzila sobie z Celulitem??

Gość xzasdfvcx
Niektórzy nie mogą.....jak nie wiesz co to South beach to się 'ugryź w klawiaturę" a nie wypisuj bzdur o owocach morza.

Gość Niektorzy nie moga
Nie bede frajerko gryzla klawiatury bo mam nowego laptopa. Jak masz problem ze soba to juz nie moja wina.Pisze co wyczytalam zgodnie z linkiem podanym przez Justus czyli http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3179964 a tam pisze wyraznie - > "w pierwszej fazie diety można jeść wołowinę, kurczaka, indyka, ryby, owoce morza, warzywa, jaja, orzechy, sałatki na oliwie z oliwek (..)" Teraz czaisz czy mam pisac duzymi literami ?

hej chcialabym zaprosic do klubu jeszcze trzy osoby, wiec jesli któraś z Was jest chetna to piszcie na mail dotta84@gazeta.pl

Gość agusiaof
Hej ja też chciałabym zaprosić dziewczyny do programu NIVEA body GOOD BYE CELLULITE naprawdę w łatwy sposób można zdobyć żel na cellulit i zaoszczędzić kasę, wystarczy zaprosić 10 osób do programu!!! Wy podacie mi swój e-mail i imię, a ja was zaproszę w taki sposób będziecie mogły się zalogować i też zapraszać:) przesyłajcie mi swoje adresy e-mail na mojego maila : jma@poczta.fm.. TO TAKIE ŁATWE DZIEWCZYNY:) możemy za free wypróbować nowy produkt, a może naprawdę jest taki dobry jak reklamują i nam pomoże na tą okropną pomarańczową skórkę,brrrrrr ..POZDRAWIAM CIEPLUTKO i ZAPRASZAM na e-maila

Gość a ja slyszalam
o takiej maseczce: lyzka oliwy,lyzka cynamonu, lyzka imbiru i lyzka rozpuszczalnej kawy...wymieszac polozyc na nogi zawinac folia na 20 min. Uwaga bo pieczie...slyszalam ze pomaga...niedlugo sama wyprobuje

nie mozna stosowac cynamonu jesli ktos w rodzinie mial zylaki, lub jesli sie ma pekajace naczynka bo cynamon rozgrzewa!!! Boze, krzywdy sobie laski nie zrobcie:)

Gość ninkaaaa
a probowałyście iść do kosmetyczki???moze to cos pomoze jak tak to piszcie!!!!

Gość Sabinosss
Ja też walczę od wielu lat z tym. Co prawda mam 19 lat a cellulit robi się chyba coraz większy,albo mi się wydaje. Do tego rozstępy. Używałam już wielu kremów. Tylko może nie codziennie i to jest błąd. Czasem też stosuje prysznic ciepło-zimny. Ale nacierać się cytryną?To przeciez wybiela... Ale chyba spróbuje, natrzeć się cytryną potem owinąc na 20min?

Gość Sabinosss
Używaliście może GOOD BYE CELLULITE ?? I jak są efekty??

Gość gocha1
też mam ten problem od lat, może nie jakiś straszny, ale jednak, stosowałam wiekszość kremów dostepnych na rynku i specjalnie nie pomagają :) Pisałyście dużo o odchudzaniu w trakcie walki z cellulitem, tymczasem ja ważę 48-50 kg przy wzroście 168 cm, chudsza być nie mogę i nie chcę, a celulit zawsze gościł na moich udach i pośladkach, natomiast brzuch idealny :) Piję dużo wody, rok temu zawziełam się kupiłam steper, 2-3 razy w tygodniu steper od 30 do 60 min (w zależności od wolnego czasu), chodzenie na spacery (pies:) mąż robił mi masaże specjalną rekawica i rolką, z pomoca najróżniejszych kremów i balsamów i ....wielki guzik:)...może minimalna różnica, ale w zasadzie nie jestem pewna czy chciałam ją widziec, czy rzeczywiście była :) nie wiem co dalej robić, chyba trzeba sie przyzwyczaić :) pozdrawiam wszystkie walczące, wydaję mi się, że większa skłonność do cellulitu mają jednak kobiety:) Ale nie poddaję sie wypróbuję cytrynę, w końcu idzie lato :)

Gość Sabinosss
A moze ktoś używał kremów Vichy? I jakies rezultaty? :((

witam dziewczyny! moze któraś z Was miała styczność z kosmetykami marki ATW? wiecie cos na ten temat? w internecie znalazłam niewiele ale z tego co wyczytałam to żel na rozstepy i cellulit naprawdę daje efekty. Co sądzicie?

Gość Samy
Ja stsosuje teraz krem vichy na celuli i zbędne centymetry ponadto stosuje drenaż raz w tygodniu no i musze się zaopatrzeć w cos do picia na celulit aha testowałam już takie tabletki na celulit nie pamiętam ich nazwy ale były najdroższe a na opakowaniu było napisana że są oczywiśćie najepsze no i nic nie pomogły :(

Gość Sabinosss
Czyli tabletki nic nie dają? Coś do picia na cellulit? A coś specjalnego trzeba pić? A jak z tym kremem Vichy? Daje coś? Warty swojej ceny?

JAK JUŻ KOLEŻANKI TO CELULLIT A NIE CELLULITIS.....BO TO JEST ROPNE ZAPALENIE,..TAK ZWANA ROPOWICA niedojrzała tak zebyscie widziały:D

Gość Sabinosss
Mówimy przecież, Cellulit. Tylko tytuł jest zły :] Ja teraz zaczęłam codziennie prysznic ciepło-zimny, balsam (2x dziennie) + 6W + Hula Hop. Zobaczymy czy będą efekty.

Gość stop-cellulit
Jedyne, co na mnie podziałało, to olejek antycellulitowy +codzienny masaż. Już prawie dwa miesiące stosuję tę terapię i widzę efekty. Cellulit sie redukuje, co mnie bardzo zaskoczylo, gdyz mialam sie juz pogodzic z moim wygladem ud. Piszecie, ze trzeba cwiczyc. Jest to prawda, ruch jest obowiazkowy, ale w moim przypadku cwiczenia nie pomagaja na cellulit. W lecie regularnie biegam, zima mam taki steperek symujacy chodzenie + zajecia z tanca + cwiczenia na miesnie brzucha, a i tak mam celullit, mimo szczuplych nog. Nagromadzila mi sie skorka pomaranczowa i nijak jej wygonic nie moglam. Dopiero teraz skutecznie z nia walcze. Zapraszam na moj watek - mysle, ze warto przeczytac:) http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3699477

Gość gocha1
Do Sabinosss, używałam krem Vichy, zużyłam 2 opakowania, skóra może trochę ładniejsza, ale za tę cenę można by się spodziewac lepszych efektów (kupowałam po prawie 100 zł/opakowanie, ale to było jakiś czas temu, teraz pewnie tańsze). Od jakiegoś czasu kupuje takie zwykłe, powszechnie dostępne (w granicy cenowej 15-30 zł) i efekt podobny :) zużywam dużo, nie oszczędzam, trzeba by smarować 2x dziennie, ale rano mi się czasem nie chce :), chyba znowu wskoczę na stepperek, ale jak pomyślę, że efektu i tak nie ma, to trochę mi się nie chce :) Może ktos jednak ma jakiś cudowny sposób na ten cellulit-cellulitis :):))