Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pysiątko

CELLULITIS!!!

Polecane posty

Gość mandarynka__03
nie kremikowi tylko nam :D fakt że kremik odwala za nas całą brudną robotę ale to nasza zasługa, że nam się chce smarować :) a ćwiczenia aw6 naprawdę szybko przynoszą efekty tez kiedyś stosowałam :)

Gość Iwonna
W moim przypadku akurat pomagają mi kremy l'oreal'a i vichy, też nie są tanie, wiadomo, dobra marka a za jakość się płaci, ważne że są skuteczne. Jeśli natomiast jest tu ktoś z Łodzi to mogę polecić pewien punkt, sklep z kosmetykami połączony z apteką w galerii manufaktura, apteka funkcjonuje pod nazwą Juventa i mają tam duży wybór, a co ważne dobre ceny. Ktoś wspominał o Cellassene - drogi, ale tam był sporo tańsdzy z tego co pamiętam, jak wpadnę tam następnym razem to zapytam i dam znać.

Gość polewa czekoladowa
zdecydowanie sie zgadzam, kremy troche droższe ale pewnej i sprawdzonej marki a nie jakies tanie, które jedyne co mają wspólnego ze zwalczaniem cellulitu to napis na opakowaniu :/

celludestock kosztuje około 80 zł ale jest wydajny i daje efekty więc warto tyle wydać mi starcza na około 1,5-2 miesiące.

fakt sa te kosmetyki troche drozsze ale nie az tak bardzo, sa za to wydajne i przynosza rezultaty, fajne taka apteka połączona z drogerią;]

Gość smaczna_trufla
ja uzywam zawsze inny krem bo jakos zawsze nie do konca jestem zadowolona, ale wtakim razie teraz kupie vichy skoro tak zachwalacie;p

no bo jak już się leczyć to wiadomo, że lepiej specyfikiem z apteki niż jakimś kremikiem za 10 zł, który tak naprawdę da nam te same efekty co krem do rąk!

Gość mandarynka__03
ten cellulit to już choroba? ee tam nasze babcie tez go miały i przeżyły to :) ale to prawda lepiej mieć jeden dobry kosmetyk niż parę a nieskutecznych. poza tym celludectock jest hipoalergiczny więc jest świetny do delikatnej cery.

Gość evelajnaaaaaa
hihi "jak krem do rąk" :D ja tez tak uwazam, zreszta kupiłam sobie kremik do twarzy z vichy bo troche slonca wyszlo i moja skora juz sucha,kiedys nie bylam przekonana do tej firmy ale teraz mysle ze warto odlozyc troche kasy i kupywac ich produkty niz tuzin zbednych i niedziałajacych kremow

Gość mandarynka__03
Ja też korzystałam z wielu różnych kremów. Walczę z tym już chyba od 3 lat. Byłam zdesperowana! Poszperałam trochę w Internecie, bo wiedza o wrogu to podstawa. Poczytałam fora i wile dziewczyn zachwalało ten krem, potem jeszcze zobaczyłam reklamę w gazecie i się przekonałam i kupiłam. W ogóle nie żałuję mojej decyzji i w końcu po latach walk widzę efekty!

mi krem poradziła kosmetyczka. Powiedziała, że to dobry sposób aby profesjonalnie walczyć z cellulitem w domu. I rzeczywiście jedyne co potrzeba przy kuracji to pamiętać aby 2 razy dziennie się smarować :)

o ta konsultacja już jutro! ciekawe, postaram się skorzystać:) w ogóle ta ich stronka jest bardzo interesująca. Mozna stworzyć paszport swojej skóry.

Gość serowaKarykatura
a jak po miesiacu wasze rezultaty? ja sie ciagle zastanawiam nad kupne, o i napewno pochatuje z pana doktor

Gość mandarynka__03
ja używam już dłużej niż miesiąc. I naprawdę rezultaty są powalające. Naprawdę widoczne ujędrnienie i napięcie. Nawilżenie. Trochę spadło z obwodów (efekt napięcia skóry). Skóra gładsza w dotyku i mniej tych grudek

Gość już bez cellulitu
Nie wydawajcie tyle kasy na kremy. Stosujcie peeling kawowy. Na pewno nie jedna z was słyszała o nim. 1 łyżka kawy sypanej(najtańszej, ja kupuję w Tesco) zalać wrzątkiem, tak żeby zrobiło się gęste błotko. Po ostygnięciu dodać żel pod prysznic i masować delikatnie zaczynając od łydek do góry. Ja masuję też delikatnie twarz. No i na koniec spłukać się prysznicem. Można dodać też odrobinkę cynamonu, działa rozgrzewająco, ale ja nie używam, bo mnie uczula. Stosuję ten peeling od czterech lat raz w tygodniu. Ciało mam balsamiczne i bez cellulitu. Przez pierwsze dwa miesiące robiłam dwa razy w tygodniu. Po tym czasie wystarczy raz w tygodniu. Pierwsze efekty zauważyłam po dwóch miesiącach. Nie zniechęcajcie się, peeling działa powoli ale bardzo skutecznie. Wszystkie kremy może i działają szybciej, ale po ich odstawieniu problem szybko powraca. Kawa jest tania i bardzo skuteczna.

Ale pamiętaj mandarynka__03 że efekt sam się nie utrzyma! Musisz ciągle się smarować bo cellulit wróci. Niestety to jest walka do końca życia. U mnie podobne efekty. naprawdę gładka skóra na pośladkach :)

Gość serowaKarykatura
świetny opis tego peelingu ;] az zaraz pojde i zastosuje;] mniej w obwodzie ud po miesiacu czyli ile cm?:D wiem bardzo zachłanna jestem ;]

Gość dzeusaj
ja próbowałam WSZY-STKIE-GO. już mi niedobrze było od kremów, pryszniców, masaży, itd. jedyne co mi tak naprawdę pomogło to jest drenaż limfatyczny, inaczej watermass. kilka zabiegów (6 u mnie) naprawdę ładnie ten cellulit wygładziło. trochę byłam w szoku, bo nie sądziłam, że to tak "mechanicznie" się da. ale się da. także obczajcie sobie i z całego serca polecam - http://salon.cece.pl/beautyandspa/aparatura/watermass

Gość mandarynka__03
nie licz na zbyt wiele to zmniejszenie w obwodach to efekt mocnego napięcia skóry! max po 2 cm. ale to zawsze coś :)

peeling z kawy na pewno pomaga lepiej wchłonąć się kremom, ale jako sam jeden środek zapobiegawczy chyba nie wystarczy. Jedni mają mniejsze a inni większe zdolności do cellulitu. a wysoka cena no cóż, mogę tyle zapłacić bo widzę, że pomaga :) Poza tym podświadomie liczę na wygraną w konkursie :)

Gość serio 6 zabiegów?
i nie wrocil ten celulit do disiaj?

ja na swój celulitis używam koncentrat wyszczuplający mary cohr na noc do tego dieta i ćwieczenia i efekt widac ...

Gość bannnaaana
a inne dziewczyny wogole nie maja cellulitu;] ja w ciagu 2 miesiacy zmniejszylam jego widocznosc i narazie mi to odpowiada;]zbyt duzo sie nei meczyłam ale pozniej wrocil i teraz smaruje sie takin nowym vichy pisałysie juz o nim, i tak jak łatwo wrocil tak teraz znow łatwo przechodzi mi cellulit , wszytsko zalezy jeszcze od organizmu ;]ale polecam ten kremik nie bojcie sie jego ceny, jest wart tego.

Gość Po rozstaniu z cellulit !!!
Ja zaryzykowałam : kupiłam serum do ciała EVEN of Switzerland zaraz po pierwszej wizycie w gabinecie DORIS DORIN w Krakowie. Zdecydowałam się na mocne uderzenie : serum + seria zabiegów SPM DIGITAL> Zabieg jest najlepszy jeśli chodzi o cellulit ( odsyłam Cię do rankingu miesięcznika PANI z czerwca 2009 ) . Efekty - zaskakujące! Po pierszym zabiegu widzisz już rezultaty! Jedyny minus - siniaki , które po pierwszym zabiegu musza się pojawić. Potem jest już lepiej. W każdym razie ja już NIE MAM CELLULITU!!!!! Trzeba się naprawdę przypatrzeć z pod lupą :) Co do EVEN - to pierwszy preparat , który likwiduje cellulit - dla niedowarków strona even of switzerland ( niestety po angielsku). Jesli chodzi o gabinet : www.doris-dorin.com Są tam zawsze fajne promocje!

Gość mandarynka__03
Jak się smarujesz to nie wróci :) trzeba dbać o siebie cały czas i nie zapusczać się a efekt będzie podtzrymany! Ja smaruję się 2 razy dziennie zajmuje mi to po parę minut. Krem ma lekką konsystencje, dobrze się wchłania i nie brudzi ubrań, dlatego nie potrzeba na to dużo czasu :)

Gość yavex
Ja też stosuję Celludestock. Po miesiącu świetne efekty. Na tyle zadowalające, że mogłabym odstawić krem. Ale dla utrzymania efekty smaruję się raz dziennie. Mam napięta jędrną skórę w okolicach pośladów bo z tą częścią miałam problem. I dodatkowo smarowałam brzuch bo wydawał mi się sflaczały. Też skóra się napięła :)

peeling z kawy jest swietny, sama dobrze i tym wiem, tylko zawsze jak pomysle ze mam sie z tym babrac, brudzić wanne to mi się odechciewa... poza tym słyszałam ze ten vichy własnie zawiera kofeinę.. nie lepsze to?

Gość polewa czekoladowa
mandarynka, nasze babcie miały cellulit, ale wtedy były takie czasy, ze nóg publicznie się nie pokazywało, wiec nie miały sie czego wsydzic.. a teraz? jak założysz krótkie spodenki albo bikini z takimi grudkami na nogach? :P