Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MySsKa

Tabletki Anty.. Przerwa.. Postinor..Tabletki Anty..CIAZA??!!!

Polecane posty

Gość MySsKa

PROSZE O POMOC! Zazywam tabletki antykoncepcyjne Stediril ... juz okolo 1.5 roku. Robilam przerwy w ich braniu. Ostatnia w listopadzie 2005 .. ale podczas chwili zapomnienia moj Misiu zostawil we mnie krople. Kropla niby nic ale jest w niej tysiace plemnikow. Nastepnego dnia kupilam postinor... zaczekalam az dostane normalna miesiaczke i wzielam tabletki .. miesiaczke mialam strasznie slaba jak nie miesiaczka.. 2 dni trwala albo 3 lecz w 3 prawie nic nie lecialo. Od jakiegos tygodnia .. strasznie mam nadety brzuch.. okropne humorki .. dzisiaj caly dzien bylam co godzinke glodna.. zjadlam najadlam sie i zaraz znow.. az tak dziwnie mi w brzuszku.. troszke czasem jajnik mnie zakuje.. mam sluz bialy ktory mi leci nawet gdy leze .. w malych ilosciach.. o takim specyficznym zapachu. Piersi mi urosly.. aha zapomnialam dodac ze albo mam zaparcia albo mam od samego dolu brzucha nadety brzuszek .. raz twardszy raz miekszy.. Co to moze byc?? PROSZE O POMOC!:(((((

Gość dziewczyno idz
do lekarza, tutaj niestey nikt nie jest jasnowidzem, zeby móc pomóc

Gość robiłas test ciażowy
???

Gość MySsKa
z tego wszystkiego nie napisalam ze czy zjadlam czy nie to mnie ciagle mdlilo .. nie to zeby mi sie odbijalo wymiotami czy cos ale mi niedobrze..:(

Gość MySsKa
Nie.. ale jutro lub w sobote go zrobie.. bo sie juz obawiam małego Bobasa. Chyba ze tylko panikuje a cos innego mi jest.. nie mial nikt podobnie?

Gość nie martw sie dziewczyno
to moze być ewentualnie jakas ciężka choroba albo "tylko" rak!!

Gość dziewczyno idz
napisz, jak czegoś więcej się dowiesz, ok ?? Pozdrawiam, nie martw sie trzymaj sie ciepło

Gość MySsKa
jej z tym rakiem to mnie wystraszylas.. az poczytam o objawach bo mnie przetrzepalo normalnie.. napisze jak sie dowiem czegos.. jak najszybciej zrobie test ... ale jak myslicie... gdy biore tableki moge go zrobic? zostaly mi do niedzieli ...

Gość postinorka
ja brałam postinor i po 3 m-cach od zażycia poczułam objawy ciaży.. na szczęście tylko urojone :))

Gość postinorka
MySsKa-- nie jestem pewna ale wydaje mi się, że możesz zrobic test nawet jak bierzesz tabletki, duzo sie naczytałam, jak miałam swoje objawy, więc poszukaj w googlach albo nawet tu na kaffe o testach i pędż do apteki. I napisz jak wynik. Miłej nocy:)

Gość MySsKa
teraz sie boje ze jestem na cos chora.. ale wyczytalam ze na raka pochwy choruja starsze babki .. na raka jajnika kobiety stosujace tab. antykoncepcyjne choruja w bardzo malych przypadkach... z tego wszystkiego glowa mnie juz boli... :) Jak to jakis rak to .... nie wiem co zrobie... jak to dzidzia to ... bede nawet zadowolona:) chociaz te 3 lata na studia jeszcze moge poswiecic bez dzidzi hehe:) a jak to nic takiego to jeszcze epiej:) Napisze na pewno co i jak.. na weekend

Gość dziewczyny sorry
ale jesteście beznadzielnymi nieukami....rzucacie się na swoje ciało z siekierą...w ogóle widać że nie rozumiecie mechanizmów rządzących waszą rozrodczością. A później plaga bezpłodności.. No ja się nie dziwię że się dziwnie czujesz po postinorze!!! Rrrany!! Toż to zastrzyk takiego badziewia że nie dziwne że to odchorowujesz. Końska dawka hormonów które mają za zadanie usunąć zapłodnioną komórkę (niech mi tylko nikt tu nie pisze że jest inaczej! tak jest!!) - czyli mini-aborcja, jak dla mnie w ogóle aborcja. Czy wy sobie nie zdajecie sprawy że płodne jesteście przez jakieś 5 dni podczas całego cyklu? I że nie jest powiedziane że nawet wtedy uda się zajść? A jak ktoś był intensywnie na tabsach to długo z zajściem mogą być problemy (to nie jest reguła)

Gość dziewczyny sorry
traktujecie swoje ciało jak wroga, a to nie jest dobre podejście. Lepiej je poznać i się z nim zaprzyjaźnić, a nie zachowywać się tak jakby jakiś wróg miał was od środka znienacka zaatakować :O

Gość ciekawe dlaczeg
mówisz, ze "Końska dawka hormonów które mają za zadanie usunąć zapłodnioną komórkę..." a dla tylu kobiet okazuje sie nie skuteczna i okazuje sie ze są w ciazy, wytłumacz proszę

Gość dziewczyny sorry
no oczywiście że może być nieskuteczna!! Bo nic nie gwarantuje - ja nie jestem producentem tego czegoś, ale nawet oni gwarancji nie dają. Jej działanie - końska dawka gestagenu - rozrzedza wydzielinę w macicy, tak że zapłodniona komórka nie może się tam zagnieździć. Oczywiście rozrzedzenie może się okazać niewystarczające, a podtruwamy siebie i potencjalne dziecko zdrowo

Gość MySsKa
wiem ze to duza porcja hormonow ale minelo juz 2 miesiace od kad go zazylam .. i to byl moj 2 raz w zyciu kiedy tak w ogole zrobilam .. a te dziwne objawy mam dopiero od tygodnia.. gdyby to byla wina postinoru to w 1 miesiacu juz bym miala jakies dolegliwosci.. ale nie mialam zadnych

Gość dziewczyny sorry
byłam może nieprecyzyjna - to coś zmienia strukturę błony śluzowej macicy, o tak. Myślę że nieskuteczna bywa przede wszystkim gdy zażyje się ją za pźno i tyle.

Gość ciekawe dlaczeg
pomiędzy "nie pozwala sie zagniezdzic" a "usuwa" jest znaczaca róznica!!!!!!1

Gość dziewczyny sorry
nie pozwala zagnieździć, ergo zapłodniona komórka zostaje usunięta :O toż to oczywiste i jednoznaczne :O Wytłumacz jaką widzisz różnicę?

Gość MySsKa
Postinor Duo - awaryjna antykoncepcja (na rynku jest tylko jeden taki preparat). Dwie tabletki zawierające dużą dawkę gestagenów. Połknięte najpóźniej 72 godziny po odbyciu stosunku uniemożliwiają zagnieżdżenie się zarodka w macicy (jeżeli od stosunku minęło nie więcej niż 60 minut, wystarczy połknąć jedną pigułkę). Uwaga! Postinor działa inaczej niż niedostępna na polskim rynku tabletka wczesnoporonna RU 486. Postinor nie pozwala na powstanie ciąży, nie jest farmakologiczną aborcją tak jak RU 486. Indeks Pearla: 0,4-2.

Gość ciekawe dlaczeg
ot to

Gość dziewczyny sorry
heh, dla lekarza takie rozumowanie to pusty śmiech...ale widzę że tu jakaś grupa terapeutyczna i potrzebujecie kodexu żeby was pocieszył? Nazwał inaczej? czyyli nie po imieniu? Tu chyba nie miejsce na dyskusję o aborcji :O Jak dla mnie jak się komórka żeńska z męską połączą, a zrobimy tak, że to coś obumrze i zostanie wydalone (nie stanie się to naturalnie) - to usuwamy potencjalne dziecko. Tak działa Postinor. A wy sobie myślcie co chcecie, żyjcie po swojemu, jestem zmęczona, idę spać.

Gość MySsKa
Dobranoc... ale uzywajac gumki zobacz ile pelmnikow w spermie sie "wyrzuca" .. "zabija" gdyby tak na to paczyc to tez aborcja.. w koncu sa po to wytworzone by powstalo z nich zycie :) tak czy tak nie dopuszcza sie do powstania dziecka.. a jak ktos ma cierpiec bo np ma zla sytuacje czy cos to co ma zrobic? zabic sie? odda cje do domu dziecka i wykonczyc sie psychicznie? ja ni emam problemow.. ale w zyciu bym nie oddala nikomu wlasnego dziecka gdyby mnie nie bylo stac na utrzymanie.. oczywiscie ze juz uzycie tego Postinora jest o wiele lepsze

Gość i co z Toba
zrobiłas test ?

Gość MySska
Wlasnie nie wiem czy jutro nie isc do ginekologa czy test zrobic.. ale pewnie zrobie test bo tanszy i juz umieram z ciekawosci... :) a do ginekologa pojde tylko do prywatnego i do kobiety bo nie wiem dlaczego ale strasznie sie wstydze isc do faceta

Gość zrobiłaś w końcu ten test
POZDRAWIAM i czekam na wieści :)

Gość MySska
Tak! :) zrobilam .. :D i nie jestem w ciazy :) z czego sie ciesze:) brzuch znow raz plaski raz jak bania napuchniety ale to widocznie tak ma byc .. tak reaguje na tabletki ostatnio :)

Gość kiciu
Ludzie Pomóżcie!!! Ostatnim czasem postanowiliśmy z dziewczyną na wspóżycie.... no ale żeby było bezpieczniej poczkaliśmy na okres kiedy ma dni nie płodne i dodatkowo mieliśmy gumkę, okres spoznia się jeje na razie 3 dni ale czesto oddaje mocz i ją to boli.... POMÓŻCIE JAKOŚ!!!!

Zapalenie pęcherza. Ciąża NIE BOLI przy oddawaniu moczu.