z antykwariatu zielonego kruka 0 Napisano Styczeń 27, 2006 Któregoś dnia poszłam do miejscowej księgarni katolickiej i ujrzałam naklejkę na zderzak z napisem: > \"ZATRĄB, JEŚLI KOCHASZ JEZUSA\". > Akurat byłam w szczególnym nastroju, ponieważ właśnie wróciłam ze wstrząsającego występu chóru, po którym odbyły się gromkie, wspólne modlitwy - więc kupiłam naklejkę i założyłam na zderzak. > Jak dobrze, że to zrobiłam!!! > Co za podniosłe doświadczenie nastąpiło później! Zatrzymałam się na czerwonych światłach na zatłoczonym skrzyżowaniu i pogrążyłam się w myślach o Bogu i o tym, jaki jest dobry... Nie zauważyłam, że światła się zmieniły. Jak to dobrze, że ktoś również kocha Jezusa, bo gdyby nie zatrąbił, nie zauważyłabym... a tak odkryłam, że MNÓSTWO ludzi kocha Jezusa! Więc gdy tam siedziałam, gość za mną zaczął trąbić, jak oszalały, potem otworzył okno i krzyknął: \"Na miłość boską! Naprzód! Naprzód! Jezu > Chryste, naprzód!\" > Jakimże oddanym chwalcą Jezusa był ten człowiek! Potem każdy zaczął trąbić! Wychyliłam się przez okno i zaczęłam machać i uśmiechać się do tych wszystkich, pełnych miłości ludzi. Sama też kilkakrotnie nacisnęłam klakson, by dzielić z nimi tę miłość! > Gdzieś z tyłu musiał być ktoś z Florydy, bo usłyszałam, jak krzyczał coś o \"sunny beach\". Ujrzałam innego człowieka, który w zabawny sposób wymachiwał dłonią ze środkowym palcem uniesionym do góry. Gdy zapytałam nastoletniego wnuka, siedzącego z tyłu, co to może znaczyć, odpowiedział, że to chyba jest jakiś hawajski znak na szczęście, czy coś takiego. No cóż, nigdy nie spotkałam nikogo z Hawajów, więc wychyliłam się z okna i też pokazałam mu hawajski znak na szczęście. Wnuk wybuchnął > śmiechem.... Nawet jemu podobało się to religijne doświadczenie! > Paru ludzi było tak ujętych radością tej chwili, że wysiedli z samochodów i zaczęli iść w moim kierunku. Z pewnością chcieli się wspólnie pomodlić, lub może zapytać, do jakiego Kościoła należę, ale właśnie zobaczyłam, że mam zielone światła. Pomachałam więc do wszystkich sióstr i braci z miłym uśmiechem, po czym przejechałam przez skrzyżowanie. Zauważyłam, że tylko mój samochód zdążył to zrobić, bo znowu zmieniły się światła - i poczułam smutek, że muszę już opuścić tych ludzi, po okazaniu > sobie nawzajem tak pięknej miłości. Otworzyłam więc okno i po raz ostatni pokazałam im wszystkim hawajski znak na szczęście, a potem odjechałam. > Niech Bogu będzie chwała za tych cudownych ludzi!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Otto Katz 0 Napisano Styczeń 27, 2006 :D \"od rana mam dobry chumor.. \" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość prosze prosze Napisano Styczeń 27, 2006 wpusc to na jakis nawiedzony topik. albo do radia maryja plisssssssssssssssssss Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
CAŁAwTRAWIE 0 Napisano Styczeń 27, 2006 :D :D :D :D :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Otto Katz 0 Napisano Styczeń 27, 2006 --> CAŁAwTRAWIE A ty znowu cała w trawie ! ;) Otrzep się z tego wreszcie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aleluja aleluja aleluja Napisano Styczeń 27, 2006 (przy dzwiekach muzyki powaznej Haendla) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zuzik 0 Napisano Styczeń 27, 2006 nie wiem czy widzialam bardziej zenujaca wypowiedz. Puknijcie sie glowy ludzie.Nie wiem, ale juz chyba z tej biedy i niemoznosci zmiany sytuacji w kraju bierze sie bezczeszczenie wiary... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
CAŁAwTRAWIE 0 Napisano Styczeń 27, 2006 Żenujący jest brak poczucia humoru.... :p Myrevin , podaj mi choć jeden powód, dla którego miałabym to uczynić.... ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość źródełko Napisano Styczeń 27, 2006 http://forum.unreal.pl/showthread.php?t=11502 Jadziu, Jadziu... :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zuzik 0 Napisano Styczeń 27, 2006 wubacz ,ale brak poczucia humoru to akurat arzucic mi nie mozna. Mozna sie smiac, ale to,co sie teraz wyrabia jest zwyczajnie przykre... Naprawde nie ma innych tamtow ,z ktorych mozna sie smiac? zabraklo inwencji? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aleluja aleluja aleluja Napisano Styczeń 27, 2006 zuzia 77 - 77 to wiek metrykalny? ale bez kompleksow - pod beretka nie widac wieku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Otto Katz 0 Napisano Styczeń 27, 2006 -->zuzia77 Ostatnio jak się puknąłem to mnie przez tydzień bolała więć tego nie zrobie. Wyluzuj. Fanatyzm szkodzi. Topik nie nabija się z wiary ale pokazuje do czego moze własnie fanatyzm doprowadzic. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość TYCJan 24 Napisano Styczeń 27, 2006 ----> zuzia77 ---> przesadzasz , wyluzuj ! ; gdzie Ty tu masz bezczeszczenie wiary !? To prawdziwy obraz naszej ulicy , tyle że w satyrycznym zwierciadle i na tle naszego niby religijnego społeczeństwa... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Otto Katz 0 Napisano Styczeń 27, 2006 -->CAŁAwTRAWIE No.. była bys nie w trawie chyba.. ale nie jestem pewien. :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
z antykwariatu zielonego kruka 0 Napisano Styczeń 27, 2006 No chyba nie sądziłeś, że ja to napisałam :D w mailu sie to do mnie przyplątało :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość TYCJan 24 Napisano Styczeń 27, 2006 I już to wysłałem do swojego kuzynka misjonarza w daleki świat....! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zuzik 0 Napisano Styczeń 27, 2006 ok. nie wypowiadam sie wiecej Powiem tylko,,ze nie jestem fanatyczka religijna, nie chodze tez do kosciola....NIE JESTEM ZWOLENNICZKA RYDZYKA ANI MOHEROWYCH!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Otto Katz 0 Napisano Styczeń 27, 2006 -->zuzia77 Nawte jak bys była nic mi do tego. ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zuzik 0 Napisano Styczeń 27, 2006 Myrevin .a masz :D:D:D:D:D:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Otto Katz 0 Napisano Styczeń 27, 2006 Ok. To Spadam z tego topiku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
CAŁAwTRAWIE 0 Napisano Styczeń 27, 2006 Myrevin , nic z tego.... :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zuzia bozesz ty moj Napisano Styczeń 27, 2006 coz ty, dzieko robisz w taki bezbozbym miejscu? toz to ludzkie pojecie przechodzi. Luz- dystans - poczucie humoru - autoironia - trudne slowa ale... warto je miec, zuziu kochana. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zuzik 0 Napisano Styczeń 27, 2006 Zuzia , boze Ty moj------->:D:D:D:D:D:D:D jeszcze raz :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D: te slowa nie sa mi obce, z racji chocby mojej profesji, pragne rzec :D:D:D:D:D pozwol, :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D lets just rise above it Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pieknie Napisano Styczeń 27, 2006 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tez kocham Jezusa Napisano Maj 4, 2007 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość i tak nie wyjedziecie Napisano Maj 4, 2007 znamm:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kafe poprawiło mi humor Napisano Czerwiec 3, 2008 A humor dzisiaj miałam nieciekawy w związku z kolizją drogową. Ale natknęłam się na tą perełkę humoru drogowego i :-D :-) :-D :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja z dobrym humorem Napisano Czerwiec 3, 2008 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
uhahałam się po pachy 0 Napisano Czerwiec 3, 2008 piękna historia ... :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kafe poprawiło mi humor Napisano Czerwiec 3, 2008 chodzę teraz usmiechnięta :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach