Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kali27

wczesna ciąża -dolegliwości

Polecane posty

Gość dasmusa
Witam :) Ja do tej pory miałam już 3 USG za każdym razem odkąd chodzę do mojego lekarza. Pierwsze w 10 tc, drugie w 12 tc i trzecie w 15-stym. Mój lekarz wykonuje USG za każdym razem, fakt płacę 120 zł za wizytę, ale jednak czuję się bezpieczniej i jestem pewna ze jest ok przynajmniej przez te kilka dni po USG. Niestety nie znam żadnych sposobów na grypę i przeziębienie :( i też się tego boję. Podobno jednak największe zagrożenie jest w I trymestrze. Oj jak mnie dobijają te wahania nastroju. Ciągle obecne. Wczoraj śmiałam się z moim narzeczonym a za chwilę ryczałam nie wiadomo dlaczego. A dzisiaj nawrzeszczałam na mamę z byle powodu. Masiakra.

Gość AnnaMarta89
Witam, Mam do Was drogie przyszłe mamy pytania, na które mam nadzieję mi odpowiecie, gdyż tracę już głowę... Między 15-18 września powinnam dostać okres, lecz tak się nie stało. Bardzo boli mnie prawa strona brzucha, tak jakby jajnik. Od 2 dni pobolewają mnie plecy. Moje piersi przy dotykaniu również wykazują ból. Zrobiłam test, lecz pokazał on 1 kreskę ( w sumie teraz nie jestem pewna- gdyż czytałam, że 2 jest czasem bardzo mało widoczna, a ja się nie przyglądałam). Mam wrażenie, że dostałam okres, biegnę do łazienki a tam nic... Czuję się senna. Mam podwyższoną temp. 37 - 37,4 st. Czasami kręci mi się w glowie i robi niedobrze. Ciągle biegam do łazienki. Poszłam, do lekarza, bo przestraszyłam się, że to coś z nerkami. Wyniki pokazały, że mam zapalenie dróg moczowych i dostałam antybiotyk. Teraz czytam, że w ciąży częściej łapie się zapalenie... Co mam robić? Czy to mozliwe, że jestem w ciąży? Bardzo proszę o odpowiedź, bo zwariuję i z bólu i z niewiedzy na ten temat...

Gość betty boop 21
z mezem staramy sie o dziecko;-) nie napalam sie tak bardzo bo nie chce blokady psychicznej. podejrzewam ze moge byc w ciazy, dzisiaj powinnam dostac okres, jednak od jakichs 8 dni moje piersi sa twarde wieksze swedza mnie a sutki sa ciagle stojace wielkie i twarde, gdy je dotkne strasznie bola, czuje klucie w dolnej czesci brzucha jak na okres, jutro zrobie test jednak myslicie ze to moze byc ciaza??? zawsze przed okresem wyskakiwało mi kilka pryszczy a teraz spokój... czekam na małe podpowiedzi. buziaki

Gość betty boop 21
ktos cos mysli w mojej sprawie???

AnnoMarto ja poradziłabym Ci powtórzenie testu za jakies 3 dni,nie chce dawać Ci złudnych nadziei,ale mysle sobie po cichutku,ze może akurat podwyzszona tempka zwiastuje fasolke,objawy typu zmeczenie,bol plecow,przynajmniej przeze mnie w tych wczesnych tyg byly baaardzo naciagane,teraz mam porowanie jak sie zle,slabo czuje,ale to zaczelo sie jakos ok 7 i trwa na razie do dzis-10 tyg, a nie mialo miejsca w 2 czy 3 tyg od zaplodnienia,ale ja Cie rozumiem,bo mialam takie same odczucia,klucie w jajniku,bol brzucha,ale naprawde,lepiej sie nie nastawiac,zeby pozniej nie byc rozczarowanym...latwo mowic,ja ok 6 dni po zaplodnieniu poszlam zrobic bete Hcg i oczywiscie nic nie wykazala,wiec sie zdolowalam-ze tak powiem,przestalam myslec,czekalam na @ ale \"objawy\" nie dawaly mi spokoju i postanowilam kupic test-prawie go nie wyrzucilam,w pierwszej chwili zobaczylam jedna kreske i odlozylam ten test w lazience,po jakim czaasie poszlam go wyrzucic,spojrzalam raz jeszcze i nie wierzylam wlasnym oczom- pojawila sie jaaaasna blaaaada a jednak-druga kreseczka!!! takze sama widzisz...zycze Ci zebys napisala nam tutaj za te 3 dni czy wypatrzylas jakis cien??? 3maj sie cieplo i czekam na wiesci!!! :-))) Betty Tobie równiez zycze II kresek,ale te objawy to 50/50 moze na fasolke a moze na @ , zrób test ,przygladaj sie dokladnie i czekam na odp!!!popros w aptece o test o duzej czujnosci,pisalam wiele razy cos w rodzaju pre-test (mi wykryl ciaze 3 dni przed spodziewana @ ) albo podobny :) powodzonka :o)

Gość alaaaaaaa19
witam wszystkich.od jakiegos czasu codziennie rano troche po przebudzeniu jest mi bardzo niedobrze i ssie mnie w zoladku trwa to kilka minut czasami lapie mnie tez wieczorem. czasem kluja mnie jajniki ale okres mialam normalnie tyle ze po okresie ciagle mam duze uplawy.zawsze duzo jadlam a ostatnio nie mam az takiej ochoty ale znow jak juz sie zmusze i zaczne to moge zjesc bardzo duzo.czy to ciaza?jak myslicie?

Gość mija30
Czasem u niektórych kobiet w ciąży okres wystepuje, ale raczej rzadko. Uczucie ssania w zołądku czesto pojawia sie przy schorzeniach związanych ze wrzodami dwunastnicy zwłaszcza przed zjedzeniem, czesto własnie pojawia sie w porach przejściowych jak wiosna czy jesień. Trudno jednak ocenic jak jest u ciebie drogą mailowa, jesli cie to niepokoi zrób test a wszystko sie okarze, jesli bedzie negatywny skonsultuj sie z lekarzem internistą. a ja mam pytanko do was czy ten test pre test moze wykryc ciąże juz tydzien przed spodziewaną miesiaczka?

Gość betty boop 21
czytałam na innych forach o tym tescie i ponoć wykrywa ciążę nawet przed spodziewanym @, dzisiaj mam zamiar go kupic i jutr z rana zrobic. nadal strasznie bolą mnie piersi i chociaz nie jestem głodna czuję się jakbym była strasznie najedzona wręcz mnie muli... odezwę się jutro jak wykonam test. buziaki

Gość betty boop 21
właśnie przed chwilka wykonałam test ciążowy i po jakichs 30 sek od razu pokazały sie 2 różowe kreseczki - wiec sie udało i bede mama;-) serce wali mi jak oszalałe!!! dzisiaj zadzwonie do Ginekologa aby umowic sie na wizyte. wiecie to troche dziwne ale ostatnio wcale nie mam apetytu i cierpie na bezsennosc czy to normalne? buziaki

Gość anetka_ja
betty boop 21- gratulacje!!!!!!! witamy w gronie mamuś :) pełna_nadzei - u mnie do wczoraj bylo wszytsko dobrze :) dziś zaczely się nudności :( w metrze musiałam wstać, tak mi bylo niedobrze... wczoraj bylam u lekarza. termin porodu wyliczony na 26 maja :) wspaniały dzień na zostanie mamą :D Pełna_nadzei- a ty na kiedy masz termin? niestety dzis też kiepsko się czuje- zaczyna pobolewac gardło i mam zapchany nos.. teraz nasza firma daje mozliwość zaszczepienia się na grypę. myślicie, że powinnam skorzystac? pytałam p. ginekolog to mi powiedziała, ze "to nie jest wskazane, ale też niewskazane" czyli decyzja należy do mnie. wiem, ze najpierw musze wyzdrowieć.. co byście zrobiły? aha- macie jakieś sposoby, sprawdzone, na te mdłości?

Gość betty boop 21
dziewczyny moj ginekolog moze mnie przyjac dopiero za 2 tygodnie myslicie ze moge poczekac na wizyte czy powinnam pojsc do innego lekarza? 3 miesiace juz zazywam kwas foliowy czy powinnam zaczac robic cos jeszcze zanim odwiedze lekarza???

Gość anetka_ja
możesz zrobić betę, to potwierdzi twoją ciaże i spokojnie poczekac na wizyte. chyba, ze dzieje się coś złego. dobrze jest to zrobić 3-krotnie co 48h. wówczas wyniki powinny się podwajać. to pokazuje prawidłowo rozwijająca sie ciaże. a jak sie czujesz? :) Powodzenia!

Gość betty boop 21
co to jest ta beta??? nie jestem zorientowana;-) czuje sie w miare normalnie chociaz szybciej dopada mnie zmeczenie i mam brak apetytu... strasznie bola mnie piersi...

Gość anetka_ja
beta HCG- badanie krwi wykrywające ciąże (poziom hormonu) mozesz iśc do jakiegokolwiek ośridka i poprosic o wykonanie badania. uwaga- to jest płatne. ja płaciłam 35 pln/ badanie. u mnie w tym tygodniu zaczął się 6 tydzien i dziś poczułam co to sa mdłości :(

Ja na początku ciąży wręcz schudłam parę kilo... Nie miałam też żadnych typowych dolegliwości typu mdłości czy chęci na coś konkretnego do jedzenia. Za to prawie cały czas spałam, u każdego co innego:) gratuluje! a tak w ogóle to polecam nowy portal społecznościowy dla przyszłych i obecnych rodziców http://www.mojmalec.pl/ można wrzucać fotki naszych dzieci bez ograniczeń za darmo, dawać ogłoszenia kupię/sprzedam no i oczywiście są fajne fora:)

Gość biedna
dziewczyny czy wy nie macie stanow depresyjnych?jestem w 5tyg ciazy i nie radze sobie z tym wcale,nie ciesze sie z tego faktu tylko mam ciegle nerwy i zyc mi sie niechce,mam ciagle dola:( nie wiem jak sobie pomoc...

Gość anetka_ja
biedna- chyba dobrze byłoby gdybyś zasiegnęła rady specjalisty.. taki stan ducha nie jest raczej wskazany podczas ciaży :( muissz o siebie dbać i nie zamartwiać, tylko cieszyć maleństwem, które nosisz pod serduszkiem!!! trzymaj sie cieplutko!

Gość biedna
co prawda nie przez caly dzien tak sie czuje najgorzej rano po przebudzeniu,ledwo wstaje czuje sie jakbym nie spala cala noc jestem zmeczona i nic mi ise nie chce robic proste czynnosci robie "bo musze"...moze to sa tez objawy poczatku ciazy:(

Betty gratuluje !!!!!!!!!!!!!!Tak sie ciesze :))) Anetko ja mam termin na 20 kwietnia :))) nie wiem jeszzcze w ktorym szpitalu bede rodzic,jest tu ktos z Trójmiasta?? ale fajnie Ty zaplanowalas maluszka,prezent na Dzien Mamy:) o do mdlosci to myslalam,ze sie skonczyly,a w nocy wymiotowalam pomidorówką,zrobilam ze swiezych pomidorow (sama zrobilam przecier) i chyba za kwasne,lekarka mi mowila,ze jak zwymiotowalam sok pomaranczowy-to orgaznim odrzucil kwasy. Caly czas biore duphaston,mdlosci nasilaja mi sie po nim niestety. Biedna ja nie mam takiego stanu,poniewaz jedna fasolkę stracilam w 6 tyg,i ta jest dla mnie cudem,siesze sie jak glupia,chodze brzuch ogladac czy rosnie,troszke zwariowalam,a moze Ty po prostu jeszcze nie jestes gotowa??jesli tak,to poszukaj kogos bliskiego zeby sie wyzalic,i poczekaj,z czasem bedziesz sie cieszyc...wierze w to,a na razie moze musisz sie oswoich i z ta mysla,nam jest latwiej,bo pragnęłyśmy zostac mamusiami,Ty moze musisz dopiero to odkryc:) zycze Ci tego i wiem ,ze tak bedzie,jak nie masz nikogo to pisz tutaj :)

Gość biedna
dziekuje za dobre slowo to pomaga troszke,ja ide w czwartek dopiero do lekarza ale i tak niewiem czy nie za wczesnie bo pewnie nic tam widac nie bedzie jeszcze skoro to ok.5tydzien...jak myslicie?nawet do konca nie wierze w ta ciaze bo nie mam typowych objawow no ale robilam dwa testy i pozytywne sa wiec chyba testy by sie nie mylily...

Gość dziewczynki kochane
a czy bol brzucha na wysokosci pepka, brak @ od 12 dni, i piersi bolace jak przed @ to moze byc ciaza? troszeczke mnie ten bol brzucha martwi:(

Gość biedna
najlepiej zrob test wtedy bedziesz wiedziala czy ciaza..

Biedna ja tez bylam na usg w 5 tyg,lekarz mowil,ze pewnie nic nie bedzie widac,a byla kropeczka,srednica chyba 6mm :))) wiec moze i Ty zobaczysz:) to moje pierwsze zdjecie malej kruszynki:) Bol brzucha moze zwiastowac ciaze,12 dni opoznienia to dosc dlugo,a mialas regularne cykle czy roznie bywalo??zrob test,sadze ,ze powinien juz pokazac II jesli to ciaza :-) napisz jak zrobisz test :o)

Gość wiolek26
czesc dziewczyny! dosyc dawno pytalam o to czy testy mogą sioe mylic bo okres mi sie spoznial i mialam objawy ciążowe. No jeden to moze i by sie mógł pomylic, ale ja zrobilam ich 6 i na kazdym wyszy dwie kreski:) umowilam sie od razu do lekarza i na usg zobaczyłam maleńka kropeczke:) teraz jestem na poczatku czwartego miesiaca i chyba najgorsze już mam za sobą:)

Gość dziewczynki kochane
dzis mi mijak 13 dzien bez @, dziwny bol brzucha w okolicach pepka nie ustepowal,pepek tez jakos dziwnie wygladal...ale dzis sie pojawilo krwawienie,ale nie takie jak w czasie @, bylo to w dzien ok.poludnia i do wieczora nic.a teraz wieczorem znow troszke.. nie wiem co to moze byc:( chcialam dzidziusia:(

Gość mija30
Moim zdaniem to jest ciąża. Powinnaś zrobić test i który pewnie wyjdzie pozytywnie, i powinnaś zaraz pomykac do ginekologa. Niektóre kobiety w czasie ciąży mają tzw. plamienia i jest to normalne, ale powinien zobaczyc cie lekarz aby wykluczyć jakies inne niepokojące zmiany.

Dziewczyny mam pytanie wiem ze ten temat juz byl omawiany. ale ja jestem tak niecierpliwa i ciekawa ze zapytam jeszcze raz. Spoznia mi sie miesiaczka o 9 dni, jakies 4 dni temu zrobilam test ktory wyszedl niestety negatywnie, a do tego poboluje mnie brzuch podobnie jak na okres, a piersi sa nieco wieksze i tez lekko bola i sa bardzo czule.... prosze odpowiedzcie co mam robic. czy jest szansa na ciaze?

Gość rejczel23
Jedynymi dolegliwościami były bóle w dole brzucha, na początku ciązy oczywiście, żadnych mdłości, czy wymiotów. Pod koniec pojawiły się rozstępy na dupci, pomimo smarowania... :(

Gość mama AdasiaP*
witam was dziewczyny...u mnie 7 msc ciazy...pierwszy trymestr- zero mdłoście, zero bolow brzuszka...w 2 bylo to samo.przytylam raptem 5kg...ale teraz masakra...bol brzucha w okolicy pepka i nizej...starasznie sie boje ze jest cos nie tak z Adaskiem...dzis wybieram sie do lekarza...czuje sie jak bym dostawala skurczy...a pozatym ooooogrooooomna nadrzerka:/ boli mnie wszysttko w srodku..a gdy Adas sie porusza czuje jak by mi wszystko w srodku pekalo.Zobaczymy co powie lekarz...pewnie da skierowanie na usg...ehhh strasznie sie boje;/

Gość Anetka_ja
cześć dziewczeta, mala_mi_1987 - robiłas test ponownie? proponowałabym takie wyjście no i wykonania badania krwi BETA HCG. to Ci da 100% pewność. nasze organizmy czasami płatają nam figle, jednak uważam, ze jest duże pradwopodobieństwo ciąży :) rejczel23- a Ty kiedy urodziłaś? no i ajiż to kremik Ci nie pomógł ? mama AdasiaP* - trzymam kciuki, zeby wszytsko było ok. czy bierzesz czasami nos-pę? może to macica twardnieje i przygotowuje isę do porodu? jesli tak, to stanowczo jest na to za wcześnie i trzeba tego unikać. mam kuzynkę w 6 miesiącu, która ma właśnie z tym problem. musi się oszczedzać, niedużo chodzić i 3x dizennie brać nos-pę. to jej pomaga. swoją drogą USG nie zaszkodzi :) będizesz miała okazję zobaczyć synka :) ja się niestety rozchorowałam i lezę w łóżeczku :( niestety muszę trochę popracować. bo to nie jest dobry czas na chorobę... złapałam jakiegoś wirusa :( katr, kaszel, ból gardła. dzis jeszcze doszła taka chwilowa biegunka. zmartwiło mniejednak jedna rzecz- otórz wczoraj miałam taki półgodzinny ból w dole brzucha. po odejściu gazów przeszło, jednak dzis było tak samo. wcozraj migiem poleciałam do łazienki żeby sprawdzić czy krwi nie ma :( nie było na szczeście. pytanie do Was czy któraś z zaciażonych miała podobnie? to był ból jelita chyba, ale na początku myślałam, ze jajnika. tak bardzo sie przestraszyłam... Pełna_nadziei - mam do ciebie pytanie czy mozesz napisać jaikie były objawy, czy ciś zwiastowało Twoje poronienie? jeśli nie chcesz wracać do tamtych chwil to napisz, a jesli możesz mi powiedzieć, to będę bardzo wdzieczna. pytanie mam jeszcze do przyszłych mam- powiedziałyście już o swoim stanie w pracy? pozdrawiam