Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kali27

wczesna ciąża -dolegliwości

Polecane posty

napiszcie mi dlaczego mój nick jest prawie zawsze czarny a wasze pomarańczowe, jak to zmienic o co w tym chodzi bo nie wiem....

Gość annya
Fade- dzięki za pamięć! Ja już nie pracuję i czekam tylko aż Nunia zechce wyjść. To koniec 37 tygodnia i lekarz powiedział, że raczej powinna urodzić się czasie, tzn. ok 8 czerwca. Zobaczymy :) Waży już 2500 i wszystko z nią ok. Najbardziej bałam się, że ten podwyższony cukier może jej zaszkodzić, ale jest super. Ja czuję się jak spasiony wieloryb :) W nocy nie mogę spać, a jak już zasnę to budzę się na siku i przy każdym przewracaniu się na bok. Ciężko mi chodzić, leżeć, siedzieć..... Ach, mogłabym tak narzekać jeszcze długo, ale nie będę , bo wiem ile wy byście dały żeby móc na takie rzeczy się poskarżyć. No cóż, uroki ciąży. Mam tylko nadzieję, że Hania nie będzie przeginać z decyzją o wyjściu :) Na początku czerwca przyjeżdża moja teściowa, a parę dni później moi rodzice, więc będzie wesoło. No i może trochę pomogą mi w domu, zanim dzidzia przyjdzie, bo ja na prawdę nie daję rady. A potem przy małej. Ostatnio jeszcze się gdzieś przeziębiłam i miałam gorączkę, ale już na szczęście przeszło. Teraz tylko katar mi żyć nie daje. Mam nadzieję, że zdążę się wykurować. Trzymam za was kciuki dziewczyny. Wasze próby i starania na pewno zaowocują pewnego dnia i będziecie się chwalić i żalić :) Najważniejsze, to się nie poddawać!!

Gość zuza22

Gość zuza22
Cześć dziewczyny, dawno nic nie pisałam, ale czały czas śledzę wasze losy ... U mnie obecnie to już 22 tydzień ciąży i dziś idę na usg 4D poznam płeć mojego maleństwa (podzielę się jutro nowościami), ogólnie czuję się dobrze, czasami tylko cierpię na bezsenność, ale to nic dla maleństwa zniosę wszystko :) Kiki - ja jestem na zwolnieniu od 13 t.c. i wcale mi to nie przeszkadza ( no może troszkę na początku), ogólnie większość czasu wypoczywam (bo po narodzinach nie będzie czasu) i myślę nad imieniem dla dzidzi :) ja też miałam skurcze macicy ale dopiero w 19 t.c. i powiem że się nieźle przestraszyłam, ale już wszystko dobrze :) jeśli chodzi o twój nick to nie mam pojęcia dlaczego jest czarny. 3majcie się cieplutko dziewczynki :)

Gość lilly00
Cześć dziewczyny Jestem tu nowa ale chciałabym się Was doradzić, czy miałyście kiedyś krwawienie ( a raczej plamienie) w środku cyklu? Gdzieś wyczytałam, że plamienie może wystąpić w trakcie owulacji, to prawda? Mam trochę nieregularne cykle i do końca nie wiem kiedy mam dni płodne, a wtedy było przytulanko i byłaby szansa. Dzisiaj jest 35dc, zwykle takie są, ale teraz nie czuję żeby zbliżał się okres, dodam, że ostatni cykl był 45dniowy (ale przypuszczam, że antybiotyki opóźniły, wywołałam go luteiną). Jak myślicie jest szansa?

Gość MalinQa
Witam Dziewczyny jestem na Tym forum nowa. Troche postów poczytalam ale nie jestem wstanie ogarnosc wiecej, dlatego mam pytanie czy bole podbrzusza/jajnikow mogą swiadczyc o wczesnej ciązy? Sluz mam raczej bialy/wodnisty a piersi puki co nie bolą ale dodac musze ze do terminu spodziwanej @ jeszcze 8 dni. Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz

Gość MalinQa
Puk puk jest tu ktos/

Gość lilly00
hej Malinqa Widzę, że też z niecierpliwością czekasz. Z tego co tu piszą dziewczyny i na innych forach (bo z doświadczenia niestety nie mogę Ci powiedzieć) to bóle podbrzusza spokojnie mogą świadczyć o ewentualnej ciąży ale i o zbliżającej się @ Ja też czekam, dzisiaj również miałam bóle podburza, ale nie trwały długo. Okres powinnam już dostać i nic... Moim zdaniem poczekaj do dnia spodziewanej @ i zrób test, wcześniej nie ma sensu, bo może być po prostu za wcześnie i test tego nie wykryje, i znów będziesz się zastanawiać. Pozdrawiam

Gość czarna78
witajcie kobietki!jestem w 30 dc i zrobiłam bete.znowu nici z ciąży,a miałam taką nadzieję.jestem na lekach,mam owulację,i trzeci miesiąc bezowocnych starań.mam receptę na kolejny hormon ale i duże wątpliwości czy dalej się nim faszerować .może zaryzykuję ostatni raz.teraz czekam na okres ,to już 15 dni po owulacji,a tu cisza.może tak jak sobie podpowiadacie,wezmę kupię wiesiołek,mężowi salfazin i a nóż widelec coś dzięki temu zakiełkuje. hope,fade tak bardzo chciałabym abyśmy w jak najszybszym czasie zostały mamami.nie piszę o tym co czujemy wraz z mężem,ile przepłakałam,ile przemodliłam,bo każda kobieta,która nie mogła zajść w ciążę przechodziła podobnie. trzymam kciuki za mamy,które noszą dzieciątko pod sercem,wiem,że i wy przechodzicie różne stany i martwicie się o zdrowie waszego maleństwa. pozdrawiam gorąco was wszystkie! MalinQa bóle jajników mogą ale nie muszą świadczyć o wczesnej ciąży. wiem,że się niecierpliwisz ale poczekaj tydzień i zrób test.

Gość lilly00
kiki1981-> chyba znam odpowiedź na Twoje pytanie. Jesteś "czarna" bo twój pseudonim jest chroniony hasłem (zapewne go wpisujesz). Tak przypuszczam, że o to tu chodzi :)

Gość zuza22
Witam ponownie, własnie wróciłam z usg, dzdzia jest zdorwa i ma wszytko na swoim miejscu, waży ok 600 gram, lekarz powiedział, że na 100% to dziewczynka, a mój mąż oszalał ze szczęścia, dostaliśmy filmik na którym maleńka jest najwyraźniej zawstydzona bo zakrywa twarzyczkę rączkami .... ale jestem szczęśliwa, że wszystko OK ... Dziewczyny ja jak zaszłam w ciążę to miałam bóle podbrzusza i piersi, jeśli chodzi o test najlepiej zrobić kilka dni po spodziewanej @ albo B-HCG (badanie krwi) najpewniejsze, wykrywa nawet wczesną ciążę, jest niestety płatne ok. 40 pln (ale to różnie). Pozdrawiam i życzę powodzenia :)

Gość lilly00
gratulacje zuza ale musisz być szczęśliwa :) I do nas musi się los uśmiechnąć prędzej czy później i też będziemy takimi szczęśliwymi mamusiami :)

Gość Asia_26
Witam! Lilly00 opowiem Ci móją historie z plamieniami w środku cyklu.Otóz mialam takie przez tydzien czasu,a gdy przyszedł czas @ to jej nie dostałam .Na początku myslałam,że w końcu spełnilo sie moje marzenie o dzidzi.Zrobilam test ,ale okazał sie negatywny,wiec wybrałam sie prywatnie do gin(bo po wizycie na kase nic mi nie wykryto) i tu Pani gin zrobiła mi usg.Dopiero na usg wykazało,ze mam torbiel na jajniku i to jest przyczyną moich plamien i braku okresu.Dostałam hormony na wywołanie miesiączki a po nich brałam Cilest i to pomoglo.Kolejne usg wykazało ze torbiel wchłoneła sie. A tak poza tym czuje,ze mam owulacje i nadszedł czas na przytulanko.Nie nakręcam sie ,bo juz kiedys przerabiałam ten temat. Pozdrawiam.Trzymajcie sie cieplutko.

Gość MalinQa
Witajcie Kochane Dziekuje za odpowiedzi :) Zapomnialam dodac ze robie codziennie rano pomiary temperatury (waginalnie) i dziś tem 37..jesli sie utrzyma i nie spadnie przed termonem @ to moze moze :)))) ale zrobie tak jak piszecie poczekam jeszcze i zrobie tescik :)

Gość Lilly00
Hej dziewczyny Droga Asiu to mnie troszku zmartwiłaś, ale dobrze że to napisałaś, bo to bardziej zmobilizuje mnie żeby iść do gina, niech zobaczy co i jak. Ehh to chyba niepotrzebnie się łudzę.Udanych staranek :) MalinQa oby tempka już nie spadła:) Ja to za leniwa jestem na te pomiary. Pozdrawiam!

Gość lilly00
Hejj dziewczyny! Co tak zamilkłyście?

Cześć kobietki! dzisiaj przypada termin mojej @ i jeszcze jej nie dostałam. Boli mnie bardzo mocno podbrzusze i tamperatura od 2 tyg. 37, a dzisiaj 37,5. Czy to dobry znak??? Tak bardzo chcę mieć maluszka a tak długo już się staram:(((

Gość lilly00
Witam:) Jak najbardziej dobry, nie pozostaje nic innego jak zrobić test:) Ja też jutro robię, mam już 40dc a @ nadal nie ma, ale nie ma co się napalać kochana, co będzie to będzie, nie teraz to na pewno kiedyś się uda. Trzymam kciuki, daj znać jak już coś będziesz wiedzieć:)

Gość do orawka
orawko a jak dlugo sie starasz??ja rok i juz glupieje:(:oTrzymam kciuki!

Gość fadeintoyou
Witajcie:) Do orawka nie jestes sama, wiele z nas stara sie bardzo dlugo o dziecko. My z mezem staramy sie 11 miesiecy i tez jak do tej pory nam nie wychodzi. Wiem co czujesz, gdyz sama mam dola i mam juz dosc. szczegolnie, ze coraz to slysze o nowych ciazach wsrod znajomych, w rodzinie dopiero co kuzynka urodzila synka, itp. Czy twoj partner cie wspiera? moj maz jest cudowny, pociesza mnie, wspiera i dodaje otuchy. Choc jest mi strasznie smutno to jednak wierze, ze w koncu musi sie udac. Napisz mi czy robilas juz jakies badania???? A co u reszty??? Pozdrawiam was, zycze milego wieczoru

Gość nadzienie_1986
mnie okres spóźnił się dopiero 5 dni, zrobiłam test i są dwie kreseczki, nie wiem czy w to wierzyć, ale brzuszek ciągle pobolewa,pójde chyba do lekarza,myślicie że jeden test jest wiarygodny?

Gość fiki miki11
Nadzieja gratuluje!!pewnie ze jest wiarygodny!!a dlugo sie staralas jesli moge zapytac?

Gość fiki miki11
ojjj przepraszam mialo byc Nadzienie:)

Gość lilly00
Dziewczyny doradźcie prosze bo juz sama nie wiem co myśleć, albo raczej sprowadzcie mnie na ziemie:( Bo znowu robie sobie nadzieje. Mialam zrobic test dzisiaj rano ale nie wytrzymalam i zrobiłam jeszcze wczoraj poznym wieczorem. Wyszedł negatywny. Jeszcze łudzę się, że moze za wczesnie go robilam, mam dlugie cykle, wiec i owu mogla byc pozniej? Cięzko mi ja wypatrzyc przy takich nieregularnych dlugich cyklach, dzisiaj jest 40dc, a przytulanko bylo ok. 2 tyg temu. Znowu się nakręciłam, a tu klapa:( Nadzienie nie ma się co zastanawiać, na pewno to ciąża:):) Biegnij do lekarza:)

Gość MalinQa
Witajcie Kochane Chcialam Wam napisac ze dzis zrobilam test..i wyszly dwie kreski....okazuje sie ze juz wiem czemu bolalo mnie tak podbrzusze:)))) Pozdrawiam i posylam fiudki {{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{[

Gość Hope25
Witajcie kochane!!! Ojojoj ale sie tu wesolo zrobilo!!!No gratulacje dla zawasolkowanych:)Bardzo pozytywnie nakrecaja takie wiesci...Bardzo sie ciesze waszym szczesciem...Czy to jakas plaga nagle sie zaplatala ...??Hehe bo na innym forum gdzie tez juz od dawna pisze z dziewczynami prawdopodobnie 2 wlasnie zaciazyly :)I tutaj tez wiec nic tylko sie cieszyc :) Ja przezywam katusze bo dzis powinnam dostac @ a jeszcze jej nie ma....Caly czas biegalam do lazienki bo myslalam ze juz jest a tu nic...Kurcze mam taka nadzieje ze jednak dolacze do was kochane i tez sie "zarazilam" fasolka....Wiem ze nie ma co sie nakrecac i zawsze staram sie tego nie robic ale jakos teraz mi nie wychodzi...Boje sie rozczarowania ale naprawde jakos tak bardzo w to wierze...W ostatnim cyklu mialam wyjatkowo widoczna owulacje wiec dokladnie wiem kiedy byla a i akurat z mezem w gory wyjechalismy i troche "poszalelismy" tym bardziej mam nadzieje ze sie udalo...W sumie nie powinnam o tym pisac tylko poczekac az sytuacja sie wyjasni ale jakos nie wytrzymalam bo uradowal mnie nawal ciezarowek jednego dnia hehe.Trzymajcie sie kochane cieplutko a ja dalej sobie bede czekac i modlic sie zeby @ nie przyszla........................

Gość julka88
hej dziewczyny! nie należę do osób grubych, jestem szczupła. Nigdy nie jadłam dużo. Teraz natomiast jem co tylko jest. Zjem obfity obiad a za 10 min czują się tak jakbym nie jadła z 10 godzin. Wchłaniam w sibie tylko co się da. Zaczynam się tym niepokoić. Do tego jeszcze dochodzą bóle podbrzusza... Czy to może być ciąża?? Błagam odpowiedzcie mi. Pozdrawiam :)

Gość julka88
Wchłaniam w siebie wszystko co się da.

Gość Madzik_27
Hej dziewczyny. Mam pytanie. Czy możecie mi napisać na co bierze się luteinę, jakie ona ma zadanie? Dostałam od swojej gin i nie wiem czy ma pomóc mi zajść w ciążę czy co??? Kiedy powinnam ją stosować? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi:-) Trzymam kciuki za te które próbują zajść i te którym to się już udało:-))) buziaczki

Gość xxxjs6
witam mam pytanie w niedziele 24.05 powinnam dostac @. do dnia dzisiejszego jej nie ma, @ mam co 28dni zazwyczaj spóźniała mi się góra dwa dni , a co mnie dziwi straszny ból tak jak by w czasie okresu . czy to może byc ciąża ?