Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kali27

wczesna ciąża -dolegliwości

Polecane posty

Gość dorciae
Miss.M mozesz spokojnie robic test, bedzie na milion% wiarygodny. Męska decyzja i po bólu:)

Gość Madzik_27
Mati2 serdecznie dziękuję za słowa wsparcia i otuchy:-). Teraz chyba tak właśnie zrobię, że będę myślała tylko o dzidzi:-). No właśnie przed chwilą zastanawiałam się z narzeczonym kiedy urodzi się nasze maleństwo:-). No to może na moje imieninki 29 maja:-). Miss zrób ten test będziesz miała już z głowy i może będziesz mogła juz się cieszyć. A jestem przekonana, że tak:-) Pozdrawiam

Gość dorciae
mam termin na 10 maja:) oby wszystko dobrze sie skonczyło

Gość Madzik_27
Ja jeszcze nie byłam u lekarki więc niestety nic nie wiem:-(. Po niedzieli zadzwonię i się umówię, choć nie wiem czy jeszcze nie za wcześnie, co o tym myślisz dorciae?? Pozdrawiam

Gość dorciae
a który to tydzien (od pierwszego dnia okresu)? a date porodu mozna sobie obliczyc na necie, pełno jest tych stronek, trzeba tylko wpisac pierwszy dzien poprzedniej miesiaczki. Najlepiej do gin isc tak w 6 tygodniu, sreducha pewnie jeszcze nie bedzie widac, ale juz bedzie wiadomo czy jest echo zarodka i czy jest ciałko zółte ciazowe, a jak chce sie juz i dowiedziec czy serce bije to najlepiej tak w 7 tc

Gość Madzik_27
Wchodziłam na link który przesłałaś. Wychodzi mi, że dzidzia urodzi się 17 maja:-). No plu parę dni lub minus. Pozdrawiam

Gość ewcia46
Może troche nie na temat, ale pomóżcie! Spóźnia mi się już 13 dzień, cykl mam nieregularny więc nie moge powiedzieć nic więcej. Test domowy robiłam 4 dni temy. Wypadł negatywnie, podobnie jak dzisiejsze badanie HCG BETA (

Gość dorciae
mam przerwe w spaniu :) ewcia - najprawdopodobnie w ciazy nie jestes, lec do gin, niech da Ci cos na wyregulowanie cyklu, bo inaczej dziewczyno sie zameczysz niepewnoscią

Gość Miss .M
Niestety dzis dostałam palmienia, cos jakby okres..dobrze ze nierobilam tego testu bo bym sie nie potrzebnie denerwowała:( a wam gratuluje i troszke zazdroszcze...3majcie sie, ja bede tu zagladac i probowac dalej

Gość darciae
Miss.M plamienie nie musi oznaczac miesiaczki, ale zrobisz jak chcesz. Moze faktycznie jak miałobyc źle od początku, lepiej sie nie nakręcac

Gość Madzik_27
Miss może faktycznie to jeszcze o niczym nie świadczy. Przecież wiele kobiet w pierwszych miesiącach ma plamienia, a nawet normalne@. Nie załamuj się kochana:-). Głowa do góry będzie dobrze. Pozdro:-)

Gość Miss .M
wiecie ja dopiero zaczełam starania, wiec nie ma problemu, rzadko udaje sie za 1rwszym razem, ale najgorsza jest swiadomosc, ze tyle nastolatek nie chce a poprostu wpada, a jak my swiadome kobiety chcemy to tyle staran i nic. Mysle, ze tu duza role odgrywa psychika jednak

Gość Madzik_27
Miss powiem Ci, że miałam tak samo. ja starałam się 9 miesięcy i jak widziałam takie małolaty z wózkami to mnie skręcało. Mówiłam nawet bratowej, że nie wiem co to wpadka:-). Kiedy przestałam o tym myśleć to zaszłam:-). Do najmłodszych sie nie zaliczam i wiedziałam, że już chcę:-). Pozdrawiam

Gość Latinka
Jestem w 6 tyg ciazy...mam bole brzucha, szczegolnie w nocy, brzuch wzdety, czasami bol kregoslupa i glowy...mdlosci nie mam i jets nadzieja ze miewc nie bede, zachcianek jakis szczegolnych tez nie, tylko czesciej glodna jestem :)

Gość dorciae
latinka gratuluję! :) Obserwuj jednak te bóle brzucha, lepiej dmuchac na zimne, ja to juz przewrazliwiona jestem. Takie ostre bóle sa niebezpieczne.

Madzia 27 SERDECZNE GRATULACJE w koncu spelnily się twoje marzenia :-)) cieszsze sie twoim szczesciem:-) i powodzenia zycze. EWCIA46 powiem ci ze mam podobna sytuacje dzis mam 45dc czyli spoznia sie jakies 15 dni ta @ to juz drugi taki dlugi cykl, w ciazy wiem ze nie jestem (robilam bete wczoraj) bylam u lekarza i dala mi luteine na wywolanie, jak przyjdzie @ to mam sie zglosic i pobierze krew na badania hormonalne, a pozniej pewnie jakies leki, hm no coz moze tez sie wybierz do gina on cos poradzi na pewno im szybciej tym lepiej. pozdrawiam

Gość Anita787878
Dziewczyny mam pytanie....okres spożniał mi sie 10dni,tydzien temu zrobilam test 2rowne krechy;)mialam umowic sie do gina lecz dzis rano dostałam okres....czy to mozliwe ze mimo to nadal jestem w ciazy...? Moja mama mowila ze miala 3 okresy a ciaza przebiegala ksiazkowo? Slyszalyscie o takich przypadkach?

Gość Anita787878
Jakos specjalnie sie nie przejmuje...ale dziwi mnie to troche...jeszcze tyle czasu mi sie kres nie spoznail a czytalam na kilku forach ze jest to mozliwe, jak myslicie?

Gość Bogi76
gratulacje Madzik !!!! mi niestety znowu się nie udało

Gość Anita787878
Chyba nikt nie zna odp na moje pytanie... coz poczekam moze ktos sie odezwie

Atina, ja myslę ze w czasei ciazy @ nie powiina wystepowac, szczegolnie w tak wczesnym stadium, moja koleznka tak wlasnie miala i bylo to samoistne poronienie, ja na twoim miejscu jak najszybciej udalabym sie do lekarza. (taka sytuacje jak ty opisujesz miala moja przyjaciolka parę miesiecy temu i nniestety okazalo sie ze poronila. przepraszam ze napisalam takie rzeczy ale lepije dmuchac na zimne. pozdrawiam

Gość dorciae
Anita - mozna miec okres przed pierwsze 3 miesiace ciązy i własnie Ciebie mogło to spotkac:) zazwyczaj jednak ten okres jest mniej obfity, ale też krew moze miec inne przyczyny, tak jak pisała atina moze to równiez oznaczac wczesne poronienie. Tym bardziej, ze @ nie pojawiła sie w swoim czasie, a spóxniona. Miejmy jednak nadzieje, ze to nie to! Przeczekaj @ i zrób ponowny test albo biegnij do lekarza.

Gość Madzik_27
Atina 83 bardzo Ci dziękuję:-). Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Pozdrawiam

Gość Madzik_27
Bogi76 również Tobie serdecznie dziękuję. Nie doczytałam kolejnej strony i musiałam pisać jeszcze raz:-)

Gość Madzik_27
Bogi76 strasznie mi przykro, że znowu Ci nie wyszło. :-( Trzymam kciuki, żeby Ci się udało:-). Pozdrawiam

Gość Bogi76
Anitko miesiączki w ciąży nie ma, może być tylko krwawienie czynnościowe, ale jest ono mniej obfite niż miesiączka. NA Twoim miejscu zrobiłabym beta HCG i poleciałabym do lekarza aby w razie czego dał leki na podtrzymanie ciąży. Życzę powodzenia

Gość mati2
Anita-ja m-c temu zrobiłam test, okres wprawdzie sie spóźniał dzien czy 2 ale staraliśmy sie i chciałam sie upewnic czy sie w końcu udało...wyszły 2 kreseczki (ta jedna cieniutka, ale jednak) niestety radość nie trwała długo bo za 2 dni chcac upewnic sie zrobilam drugi test (juz byl negatywny) i zaraz mnie zalało, mialam obfity @ i trwał tydzien...podejrzewam wczesne poronienie...zrób dla pewności jeszcze 1 test i powodzenia....

Gość emilaek1
Madzik_27 cieszę sie Twoim szczęsciem i serdecznie gratuluję :) A jaa dziewczyny znowu stoję przed ta niepewnością czy tym razem sie udało serce mi mówi że tak ale ... zobaczymy za tydzień czy ta okropna @ nadejdzie. Dziewczyny czy w 1 tyg ciąży miałyście jakieś objawy? np. - zawroty i bóle glowy - częste siusianie (inny kolor i intensywny zapach) - zachcianki - bóle naprzemienne jajników -ból piersi (ale przed @ tak zawsze mam) w pierwszej ciązy która niestety poroniłam 2 miesiące temu mialam podobne objawy może wieksze boleści brzucha i wtedy stale chciało mi sie spać a teraz jest troche inaczej. nie wiem czy tak bardzo sie nakręcam że tym razem sie udało czy to naprawde oznaka ciązy. Na test chyba jeszcze za wczesnie a od tego czekania można zwariować. Trzymajcie za mnie kciuki tak jak ja za Was trzymam oby nasze marzenia sie spełniły!!! :)

Gość dorciae
emilaek - nie przypominam sobie za bardzo zadnych objawów, bo do głowy by mi nie przyszło, ze jestem w ciazy, ale na pewno sporo wczesniej niz przed normalną @ bolały mnie jajniki. To akurat dobrze pamietam, bo strasznie sie wsciekałam i mówiłam sobie, ze to juz przesada, zeby z takim wyprzedzeniem bolał mnie brzuch. Na Twoim miejscu jednak nie nakrecałabym sie, wiem, ze łatwo sie mówi, ale jak sie w kółko mysli o jednym, to chocby nie wiem co te mysli wracają. Człowiek zastanawia sie nad kazdym kichnieciem i dorabia sobie do niego ideologię. W kazdym razie zycze powodzenia! Zwariowac idzie, najpierw czekamy na brak @, potem po krótkiej euforii z dwóch kresek, zaczynamy miec schizy czy wszystko ok, latamy co 5 min do wc i sprawdzamy czy nic nie cieknie, a kazdy skurcz brzucha wywołuje histerie, potem nastepuje dalsza rozwinieta gama emocji, pełnych strachu i niepewnosci!