Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ziemowiiiittt

macie może garba? jak się go pozbyć?

Polecane posty

Gość zgarbiona emilcia
albo maja wieksze problemy... czytaj: nie wiem jak długo tzreba siedziec w solarium, albo: ułamał mi sie pazokiec..ratunku, co mama robic ;)

Za dużo siedzisz przy kompie - stąd ten garb. :) Zalecam więcej ćwiczeń i spacerów na świeżym powietrzu, a garb może zniknie ;) 🖐️

Gość ziemowiiiittt
idę po bizarre kij:)

Gość zgarbiona emilcia
a to idz, idz...żeby tylko pomógł...;) serdecznie ci tego zycze :D a ja posiedze bez kija ...spróbóje sie bez niego poprostowac... ;)

Gość ziemowiiiittt
będziemy się w taki razie wspierać wpadnij kidy na stronkę i powiedz jak po prostowaniu

Gość zgarbiona emilcia
ok...tylko nie moze zniknąc...musimy ja podtrzymywac przy zyciu...zapisz ja w ulubionych i odswiezaj...bo jak ja zapisuje to mi znika po wyłaczeniu kompa :( tylko czy nasza prostownicza misja sie uda ??? 🌻

Gość zgarbiona emilcia
a mzoe rzeczywiście trzeba się zapisac na aerobik i siłownie, zeby wzmocnic mięsnie - te kregosłupa, plecków itp...no i pływanie by pomogło.... a dla bardziej leniwych lezenie na twardzej podłodze ;)

Gość zgarbiona emilcia
jakby co to ja zmykam 🖐️

Gość zgarbiona emilcia
u mnie nadal taki sam :( ;)

Gość agata--------
ludzie ile macie lat? kregoslup kostnieje do 21 roku zycia gdzy ma sie 21 lat juz nic sie nie da zrobic ale juz sie nie krzywi zbyt

Gość ja mam 16 lat
i hiperkifoze piersiową.... ćwiczyłam ćwiczyłam i nic mi nie pomaga :(

Gość ja mam 16 lat
wątpię, aby ktoś w moim wieku pozbył się wady postawy

Gość fighterka
może są jeszcze jakieś szanse ?? 16 lat to nie dużo

Gość fighterka
może są jeszcze jakieś szanse ?? 16 lat to nie dużo

Gość zgarbiona emilcia
no ja mam prawie 18 lat i tez sie tym martwie...teraz siedze prosciutko ale jak patrzec na klawiaturę zeby głowa nie leciała do przodu ???

Gość ja mam 16 lat
emilko-zdaje mi się, że masz to samo co moja siostra, głowa jej strasznie leci do przodu, głowa ją boli co najmniej raz dziennie . Robiła sobie prześwietlenie i okazało się, że ma niestabilność kręgów szyjnych i chodziła w takim gorseciku. Nie wiem czy coś pomogło.... A tak na marginesie, to nie wiem co ze sobą zrobić. Nie jestem gruba, ale przez tą uwypukloną klatkę piersiową mam bardzo powiększoną górną część ciała...nie wiem co robić, chciałam się zapisać na siłownię ale nie chcę przypakować i wygladać jak pudzian....

Gość zgarbiona emilcia
ej, dzieki...moze ja tez powinnam pójśc na prześwietlenie??? co do źwiczen...ja mam lekka nadwage, ale miałam większa...zrzuciłam baardzo dużo jak dla mnie...moze ten garb od tego, ze byłam gruba??? ja zamierzam w ferie poćwiczyc- siłownia, aerobik...al;e raczej w ramach odchudzania a jakby pomogło na garna to bym sie cieszyła... na proste plecki podobno świetny jest basen...pływanie na plecach... a co do siłowni- to jak nie przesadzisz to nie zrobisz się jak pudzian...po prostu wszystko z umiarem...moze wybierz sie do takiej gdzie będzie mógł poradzic ci coś instruktor... 🌻

Gość ja mam 16 lat
aha i moja siostra też ma 18 lat zapytaj się u jakiegoś ortopedy o to i cię może wyśle na takie prześwietlenie.... moja siostra była w takim pomieszczeniu na łóżeczku i nawet nie musiała się rozbierać by ją prześwietliło, nie wiem jak to się fachowo nazywa... w każdym bądź razie życzę, żeby to nie było nic poważnego, chociaż z kręgami nie ma żartów

Gość upupup
hop i w góre :D

Gość pytanie do
up

Gość wyzsza
i zgarbiona

Gość grubas przkitek
garb to trudna horoba ktora mozna zapobiec w kilka nascie sposobow po 1- to trzeba umiejetnie walic konia 2-pic duzo piwa i innych srodkow leczniczych po3- nie wolno patrzec sie do gury a na stepnie rozgladac sie za laskami!!!!!!!!!!!!

mi sie coraz bardziej lopatka wykrzywwia..ponoc an to pomaga usuniecie zebra...tylko czy ejst to ryzykowny zabieg ?:P:O

Gość pogryziona
zależy od wieku... ja jestem krzywa, ale już za stara na poprawę, jedyne co moge robić to ćwiczyć aby sie nie pogarszało. sa takie ćwiczenia oddechowe "dobosiewicz" ale wszytsko musi dobierac Ci lekarz, żebyś skrzywienie usunąc a nie pogłębić:P no i basenik...

chyba nie mam garba. chociaż jak się oglądam za siebie to nie widzę do końca, moze się przesuwa jak ruszam głową? tak, że pweności nie ma. Po przeczytaniu topiku na tym formu pt \"Uchynięte dziecko\" czy jakoś tak pamiętam poradę, którą się z Wami tu podzielę: nacierać masłem aż zniknie. Forum kształci.

Gość PAJZCEK
mam do sprzedania pajaczka.. w kolorze czarmym lub zielonym

Gość koRe3ki
PomÓżcie :(:( mam 13 lat i mam garba na plecach. Chodze na gimnastyke korekcyjną i na siłownie tylko że nie zauważylam żadnej poprawy. Głowa mi idzie do przodu i caly czas się garbie :( Prosze pomożcie jakie ćwiczenia pomagają na garba ;( ;( ;(

Gość Klawiterapia pomaga
ale o ile dobrze pamiętam to tylko u młodych do 22-23 lat.

Gość koreczek
a co to wogóle jest ta klawiterapia? :(

Gość koreczek
proszę dajcie jeszcze jakies rady jak tego garba wyleczyć ?