Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ziemowiiiittt

macie może garba? jak się go pozbyć?

Polecane posty

Gość un7thyt
chce ktos pajaczka kupic??

Wiecie co dzięki za ten temat troszku sie uśmiałam ale jest ok :) myślałam, że tylko ja tak mam ;) ja sie normalnie garbie !!! a siedze w pracy przy kompie ludzie mnie oglądaja a ja taki nos na klawiaturze prawie :D eeeee przeuroczo to wygląda :) a jak sie wyprostowac.>>>>>>>>>>>>> chyba napisze sobie na ręce i kiedy popatrze to mi sie przypomni .... na 5 min :) pozdro all :D

Gość kocu
Mam pytanie czy rzeczywiście ćwicząc skrzywienie kregoslupa pierwszego stopnia tkz garba da sie wyprostowac plecy tak jakie byly kiedys ? jesli tak to po jakim czasie?

Gość Pogarbiony
Siemka czlonkowie forum ;d Mam ten sam problem co wy mam 18 lat i straszne okragle plecy ;( nie wiem co juz mam robic.Leze godzinami na twardej podlodze chodze z pajaczkiem(juz mnie wkurza to pikanie ;D)za kazdym razem staram sie prostowac ale nie wiem czy jest jakas poprawa,nie jestem do niej przekonany.Kieruje do was pytanie czy jak sie ktos przez dlugi czas garbil i teraz mu sie ''przypomnialo'' o prawidlowej sylwetce to ile trwa wyprostowanie plecow ? Za odpowiedz bym byl bardzo wdzieczny i z gory dziekuje ;)

Gość Remanium
odnosnie garba i jak leci wam glowa do przodu to najlepiej: 1. nauczyc sie bezzwrocznego pisania na klawiature tzn. nie patrzec na klawiature podczas pisania pomoze wam w tym program, ktory mozecie sciagnac z Internetu. Nazywa sie on ¨"Mistrz Klawiatury" 2. Skontaktowac sie z lekarzem. 3. Co 15 minut zmieniac pozycje kregoslupa 4. Oddchylanie do tylu lopatek

Gość gość
ćwiczenia, ćwiczenia i jeszcze raz ćwiczenia ;p mam tu na mysli rózne cwiczenia silowe ktore angazuja miesnie plecow. nalezy te miesnie wzmocnic aby same utrzymywaly prosta postawe ;) wiem z wlasnego doswiadkczenia kiedys sama sie garbilam i miala z tym duze problemy :( ale odkad zaczelam cwiczyc bardziej sie prostuje ;) dodalo mi to pewnosci siebie :) mam lekko zaokraglone plecy przez stare nawyki ale jest juz coraz lepiej ;)

Gość gość
Ćwiczenia, basen, a w domu dobre krzesło. Jeśli chcemy by dziecko podczas odrabiania lekcji siedziało prosto i nie męczyło go to wystarczy właśnie takie kupić. Odpowiednio wymodelowane, dopasowane do kręgosłupa. Zauważycie poprawę i nie tylko Wy ale i dzieci. Moje mówi, że wygodnie mu i nie bolą go plecki. Co daje mi dużo radości.

Gość gość
Cwiczenia i tylko ćwiczenia, należy trenować grzbiet tzn martwe ciągi, wiosłowanie sztangą w opadzie i ogólnie ćwiczenia na plecy plus do tego przed lustrem bokiem prostowanie pleców na siłe aż zaboli żeby rozciągnąc prostowniki i najeszersze grzbietu- jak ktoś ma cel to go osiągnie. Mięśnie są naszymi że tak napisze linkami dla mostu wiszącego- odpowiednie napinanie linek spowoduje rożne napiecie mostu na rożnej jego odległości

Gość olexandra147
No krzesło do postawy ma i to bardzo wiele. Dobre krzesło wymusza jakby na kręgosłupie jego prawidłowe ułożenie podczas siedzenie, a więc wprawia w nawyk odpowiedniej postawy.

Gość gość
Jest to tak zwany wdowi garb???

Gość agatapyskata
olexandra147, mozesz podać konkretne namiary na to krzesło? Chętnie dowiem się szczegółów.

Gość gość
Ortopeda i fizykoterapia Nie przy wszystkich schorzeniach można ćwiczyć siłowo Poczytajcie o chorobie schauermana, rosną klinowate zniekształcona kręgi kręgosłupa i stad tworzy sie garb Ja to mam niestety, całe życie ból mimo cwiczen

Gość gość
całe zycie masz wdowiego garba????

Gość gość
taki jeden,adas to ma garba na glowie od glupoty

Gość gość
A niech sobie ma ,a co to kogo i ciebie obchodzi,ty masz garba miedzy nogami i nikt ci tego nie wypomina......

Gość olexandra147
Wpisz sobie w google dobre krzesło i wyskoczy Ci strona, tam jak wejdziesz w zakładkę sklep czy jakoś tak to można sobie pooglądać.

Gość Grażyna1978
a to dobre krzesło to to samo co enetlo???jak tak to na prawdę warto bo nie dość że jest ono niedrogie, ma fajny design to dodatkowo zapobiega krzywieniu kręgosłupa u naszych dzieci bo wzmacnia jego mięśnie:)

Gość zizizizi
Dokładnie, to to samo krzesło. Jeśli w google wpiszesz dobre krzesło to też znajdziesz ich stronę. To fajna sprawa w profilaktyce wad postawy. Jeszcze jedno świetne to to, że nie ma kółek i dziecko nie może żużlować po całym domu :P

Gość Garb anonim
Ja też mam garba ! nie na widzę go !

Gość gość
kup sobie takie cos na plecy co bedzie ci podtrzymywalo dobra podstawe (nie piszczalo) po prostu nie bd mogla zginac plecow, moga cie bolec miesnie....

Gość syska89
A można?

Gość Janusowa
Na pewno współczesny style życia nie sprzyja zachowaniu prostych pleców. Śpimy krótko, często zarywamy noce, mało się ruszamy i spędzamy godziny przed komputerem (przeważnie w pozycjach wybitnie niezdrowych). Długo to bagatelizowałam dopóki kiedyś nie mieliśmy spontanicznej sesji w pracy. Na każdym zdjęciu wyglądałam jakbym miała garba, masakra. Dostałam od chłopaka poduszkę do siedzenia dynapad ARmedical. Używam jej zawsze w pracy., bo pomaga mi zachować prawidłową postawę. Teraz nawet jak siedzę przed telewizorem, to naturalnie przyjmuję prawidłową postawę.

Gość Kelly

Współczesny styl życia nie sprzyja zachowaniu prostych pleców - nosy w komórkach, krótki sen, mało ruchu no i ten wszechobecny stres. Sama swego czasu bardzo się garbiłam, do tego stopnia, że ludzie zwracali mi uwagę. Dostałam od mamy w prezencie (taka drobna sugestia)  poduszkę do siedzenia dynapad ARmedical. Używam jej zawsze w pracy, bo pomaga mi zachować prawidłową postawę. Teraz nawet jak siedzę przed telewizorem, to naturalnie przyjmuje prawidłową postawę.