Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerwa na

przerwy w braniu tabletek sa zbedne!

Polecane posty

Gość przerwa na

Nie wiem po co tyle tematow o przerwach w braniu tabletek.. Jak bralam tabsy kazdy mi gadal zeby robic przerwy.. a juz na pewno odczekac z robieniem dzidziusia z pol roku po odstawieniu To totalna bzdura! Lekarze czasem przepisuja tabletki i od razu po zakonczeniu opakowania albo 2 nalezy zachodzic w ciazze bo tak jest najlatwiej! I jeszcze jedno- po to jest 7 dni przerwy po 21 tabletkach by nie robic cudow.. ta przerwa w zupelnosci wystarczy! (powyzszy tekst nie odnosi sie do diane)

Gość makis
Owszem wystarczy jeżeli nie mamy niepokojących objawów jesteśmy pod kontrolą lekarza to z powodzeniem bez przerwy!!!!

Gość kinga20
tez zadaje to pytanie na forum bo sie tyle oczytałam o tych przerwach ale tez uwazam że sa niepotrzebne i tylko organizm zozregulowuja jak juz robic przerwe to konkretna na dzidzi buziaki ale to tylko moje zdanie

Gość marysia40
i jakk to jest z tymi przerwami , zna sie ktos????

Gość klaudia137
ja bralam tabletki 4 lata okolo, teraz od 2 miesiecy plastry, i zadnych przerw nigdy nie robila, oprocz tych 7 dniowych. A tak to lekarz nie zalecil mi zadnych przerw. czemu powyzszy tekst nie odnosi die do diane? bo bralam okolo roku te tabletki

Gość brałam diane
brałam diane 3 lata bez przerwy, a potem od razu cilest, od 7 lat biorę tabletki bez przerwy, czy mogę się starać o dziecko od razu po odstawieniu ???

Biore tabletki antykoncpecyjne juz 6 lat, .. myslicie ze warto na miesiac odstawiac??? moze lepiej na dwa??? piszecie tez ze minimum na 3 miesiace sie odstawia, dlaczego??

do poprzedniczki co brala diane, zaleca sie aby pol roku przed planowana ciaza brac kwas foliowy i jesce jakies tam witaminy, a tabl antyk. je wyplukuja wiec trzeba troche nadrobic.

Gość lekarkaaa
Bralam yasminelle 3 lata, zrobilam 4 mies przerwy i zaluje. Znow czekam na okres, spoznia sie 12 dzien.Czuje sie okreopnie. Wracam do tabletek. Jesli kobieta przerywa branie, to cykl sie normuje do pol roku. Ja zawsze mialam bardzo nieregul. miesiaczki, aletego tabletki sa dla mnie super. Jesli kobieta robi badania typu cytologia, aspat, alat, fosf zasadowa, morfologia i sa ok, to nie ma co robic przerw. Oczywiscie jesli nie ma objawow ubocznych. Watroba nie jest tak niszczona, jak np przez alkohol, grzyby lub paracetamol.pozdrawiam

Gość lopi
pewnie że przerwy to bzdura...a te 2 miesięczne to już wogóle..trylko rozregulują oraganizm i nic więcej....jesli ktoś chce zrobiż przerwe to najkrócej na pół roku....

pytam bo tyle opinii ile ludzi:) ja po prostu chce cos spr dlatego chce odstawic na miesiac zreszta ginekolog tak mowil...:(

Gość marysia40
zrobic przerwe na miesiac czy trzy lepiej i dlaczego???

... a jaką należy zrobić przerwę po 3-letnim braniu DIANE-35 żeby zajść w ciążę i mieć zdrowego dzidziusia?

Gość odginekologaaaaaaa
poczekaj pol roku i kochaj sie ile wlezie, bierz kwas foliowy i witaminki