Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Antyperspirant

Antyperspirant, który nie pozostawia śladów, jest taki???

Polecane posty

Gość Antyperspirant

Praktycznie każdą czarną bluzkę mam zniszczoną przez antyperspirant:( Możecie mi poleciac jakiś dobry?

Gość nie_ma___
Kazdy antyperspirant pozostawi ci slady na ciemnymm ubraniu, nawet te w sprayu. Najlepiej po nalozeniu odczekac jakis czas zeby nie ubierac sie jak bedzie on jeszcze "swiezy" lub uzywac kulki lub sztyftu jak juz bedziesz w ubraniu, z tym, ze no nie jest to zbyt wygodne -

Gość kobieetka
a może warto spróbować Antidral? używa się go na noc.. czasami wystarcza nawet raz-dwa w tygodniu.. jest niedrogi

Gość eeeeeeeeeeee
gdzie mozna kupic tego antidrala? ile kosztuje?

Gość sendai
w aptece

Gość niebieskookaa22
a słyszałyście coś o a/perspirancie Vichy? ;]

Pomyslcie o tym LEPIEJ BYĆ PRZEZORNYM NIŻ ŻAŁOWAĆ. > > Jakiś czas temu brałam udział w seminarium popularyzujacym wiedzę o raku > piersi. W czasie dyskusji zapytałam, dlaczego najczęstszym miejscem > występowania raka piersi jest pacha. Na moje pytanie nie można było wtedy > udzielić odpowiedzi. > Właśnie dostałam ten e-mail i uważam za bardzo interesujścy fakt, że > znalazła się odpowiedź na moje pytanie. Proszę was wszystkie o > zastanowienie > się nas codziennym stosowaniem produktu, który ostatecznie może > doprowadzić > do śmiertelnej choroby. Ja od dzisiaj przestanę go używać. > Przesłała go do mnie koleżanka, a kiedy pokazałam go przyjaciółce, która > przechodzi właśnie chemioterapię, powiedziała mi, że dowiedziała się o > tym > ostatnio w grupie wsparcia. Szkoda, że nie wiedziałam tego 14 lat temu. > Dostałam właśnie tę informacje z seminarium NT. zdrowia i chciałabym się > nią podzielić z innymi. > Główną przyczyną raka piersi jest używanie antyperspirantów. > Dlaczego? > Koncentracja toksyn prowadzi do zmian w komórkach, czyli do RAKA. > Tak, chodzi tu o ANTYPERSPIRANTY. Większość tego rodzaju produktów jest > kombinacją antyperspirantu i dezodorantu, sprawdź więc w domu, czego > używasz. Dezodorant jest w porządku, antyperspirant nie. Oto > dlaczego: W ludzkim ciele jest kilka obszarów do usuwania z organizmu > toksyn ? > pod kolanami, za uszami, w pachwinach, pod pachami. Toksyny wydalane są > przez pocenie się (perspiration). Antyperspirant, jak wyraĽnie wskazuje > jego > nazwa, zapobiega poceniu, a tym samym powstrzymuje ciało od pozbywania się > toksyn z miejsc pod pachami. Te toksyny tak po prostu nie znikają. > Zamiast je wypocić, organizm deponuje je w węzłach limfatycznych pod > pachami. > Prawie wszystkie guzy raka piersi występują w górnej, zewnętrznej ćwierci > obszaru piersi. Właśnie tam zlokalizowane są naczynia limfatyczne. > Poza tym mężczyźni są mniej narażeni (chociaż nie całkowicie wykluczeni) > na > zachorowanie na raka piersi z powodu stosowania antyperspirantów, ponieważ > duża część antyperspirantu zatrzymywana jest przez włosy i nie jest > nakładana bezpośrednio na skórę. Kobiety stosujące antyperspirant zaraz > po > goleniu zwiększają jeszcze bardziej ryzyko, ponieważ golenie pozostawia > prawie niezauważalne zarysowania na skórze, przez które środki chemiczne > mogą wniknąć do organizmu pod pachę. > > PROSZĘ, przekażcie to dalej każdemu, na kim wam zależy. Rak piersi staje > się > przerażająco powszechny. Wiedza o tym może ocalić życie. Jeśli jesteś co > do > tych odkryć sceptyczna/y, zachęcam do zrobienia poszukiwań/badań na > własną > rękę. Może dojdziesz do tych samych wniosków?

Gość kroliczek83
Vichy

Wiem to samo o rakotwórczym dziąłniu antyperspirantu , dokładnie tak jak mówi Dioda30 - zastanówmy się czy nie lepiej uzyć kilka razy dziennie zwykłego dezodorantu a antyperspirant zostawic na szczególne okazje....chyba nie warto ryzykować. A nasz organizm przyzwyczaja się do atyperspirantu jak do wszystkiego i z czasem gdy przestaje działac szukamy mocniejszych- błedne koło. pozdrawiam

Gość moniSSka
ja uzywam od dawna antyperspirantu Dove w sztywcie - jest super - wystarczy nalozyc rano i trzyma sie caly dzien - jego zapach jest delikatny, nie jest drazniacy. Jego jedyna wada jest to ze brudzi czarne ubrania. Kilka razy chcialam zmienic antyperspirant - uzywalam nawet tych w spreyu - lecz niestety szybko przestalam, bo "wyzeralo" mi kolor pod pachami :| Nie wierze w do ze antyperspiranty powoduja raka piersi.. ogolnie wiadomo, ze nie wiadomo co powoduje te straszna chorobe, wiec nie zwalajmy winy na antyperspiranty :|

Tak tak i nie myjmy się bo mydło nas zabije...luuudzie antyperspirant to podstawowy kosmetyk! Śmierdziele!

Gość miłosława kassandra
chyba cie dziewczyno z tym rakiem coś pomyliło. Dlaczego koncentruje się pod pachą?!!!!!!!!. NO bo to sa węzły chłonne i tam są przerzuty Ameryka chyba tym nie odkryłam. A za raka SUTKA odpowiadają hormony. NO ZESZ dlaczego mężczyzni którzy przeciez też używają antyperspirantów praktycznie nie chorują na raka piersi. Możesz mi to mądralo powiedzieć, czy stać cie tylko na szerzenie takich głupot i wprowadzanie zamętu. Boże drogi nikt ci na sympozjum nie mógł powiedziec dlaczego rak piersi lokuje się pod pachą??????????. Takim osobom powinno się zabronić wypowiadania, idz się leczyć. Coś słyszałaś, ale nie wiesz co gdzie i jak. Teraz nie mam ochoty ci tłumaczyć, może jutro. Trzymajcie się dziewczyny i ostrożnie podchodzcie do takich nawiedzonych prorokiń.

Gość miłosława kassandra
a jeszcze nawiązując do tego, że męzczyzni nie golą pach, jest to jak najbardziej wiadomiośc przestarzała. Wspólczesny mężczyzna ten amerykanski juz od dawna , a u nas coraz powszechniej GOLI pachy.

Na szczęście nie każdy współczesny facet goli pachy (dla mnie wygolony pod pachami facet to FUUUUJ ;)). Mój mąż nie goli i jakoś nie śmierdzi. Dezodorantu też nie stosuje, bo prawie każdy podrażnia mu skórę. Nic nie zastąpi mycia się i częstej zmiany ubrań.

Gość frelcia
rexona crystal w sprayu Naprawde rewelacja zadnych slad ow naprawde warto wyprobowac

Gość ludzie czytajcie
uważnie, owszem sa czynniki hormonalne wystepowania raka piersi jak i genetyczne też, ale sa czynniki zewnętrzne które moga je powodować, a dokładniej mówiąć przyczynic się do większego prawdopodobieństwa wystepowania raka piersi jak i innych nowotworów. O tym antyperspirancie słysze pierwszy raz, ale obawaiam sie, że jest w tym wiele prawdy niestety

slyszałam, ze istnieja takie podejrzenia, ale nie zostało to-przynajmniej na razie- udowonione naukowo. Rozmawiałam o tym z moim lekarzem-onkologiem (chodze na regularne kontrole, poniewaz moja mama i siostra miały raka piersi-wiec jestem w grupie ryzyka. Acha! ani mama ani siostra nie stosuja ani nie stosowały antyperspirantow). Powiedział, ze w tych deo jest tak niskie stezenie substancji,które uchodza za szkodliwe (np. sole aluminium), ze to niemozliwe. Poza tym codziennie sie myje, na noc deo nie uzywam, zeby skora \"pooddychala\", a ponadto pachy nie sa jedynym miejscem, z ktorego wydobywa sie pot. wiec, mnie to nie przekonuje. od dwoch lat, nieprzerwanie stosuje Vichy w kulce z zielona nakretka-rewelacja. Chroni tak, jak na poczatku- wiec skora sie nie przyzwyczaja. nie zamienie go na zaden inny.

no tak, mit o raku wiecznie żywy :D pewnie żałujecie, że poważne źródła medyczne od wielu lat dementują te plotki, bo tak fajnie było robić panikę :D